Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen21 wrote:
    rok minął badania wszytskie do tej pory ok hormony nasienie i przeciwciala plemnikowe owulka jest
    U mnie podobnie, ja jednak podejrzewam blokadę psychiczną u mnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez u siebie podejrzewać ta oto blokadę psychiczna ;/ dlatego dalam na luz :-)
    Dobranoc dziewczynki ;*

• Karina90 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki wczoraj odebrałam wyniki ,robilam badanaia na estradiol,prolaktyne,fsh,lh,i się okazało są wporządku. To jakby cios ,wszyscy lekarze ,u których byłam opowiadać im o moich zburzeniach w cyklu , stawiali diagnozę ze są to zaburzenia hormonalne. Sprawdzalismy nasienie ,hormony okazało się że ok,powiedzcie mi co dalej .Jakie badanie mogę wykonać? Szczerze mam znajoma ,którazajmuje się bezplodnościa i polecila mi wykonać na drożnośc jajowodów. Prywatnie ,od ręki ,bez dlugich kolejek ,odrazu wyniki 400 zł.

Karina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina90 wrote:
    Cześć dziewczynki wczoraj odebrałam wyniki ,robilam badanaia na estradiol,prolaktyne,fsh,lh,i się okazało są wporządku. To jakby cios ,wszyscy lekarze ,u których byłam opowiadać im o moich zburzeniach w cyklu , stawiali diagnozę ze są to zaburzenia hormonalne. Sprawdzalismy nasienie ,hormony okazało się że ok,powiedzcie mi co dalej .Jakie badanie mogę wykonać? Szczerze mam znajoma ,którazajmuje się bezplodnościa i polecila mi wykonać na drożnośc jajowodów. Prywatnie ,od ręki ,bez dlugich kolejek ,odrazu wyniki 400 zł.
    hsg zrobic, jak dobre to pozostaje inseminacja dalej invitro. CZasami dopiero wychodzi w badaniach do invitro ze np genetyka szwankuje, albo po prostu zarodek sie nie implantuje w macicy i tylko pomaga invitro.

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem odpuść sobie, wyluzuj, przestań w ogóle o tym myśleć. Zajmij się sobą. Czasami właśnie to jest tylko potrzebne a nie szereg badań. I wydawanie kasy na głupoty-lepiej sobie coś za te 400 zł kup, humor wróci :) Mam niestety mnóstwo znajomych które robiły wszystkie badania, dwa lata starań i nic. Dopiero po odpuszczeniu machały na to rękę i bum :) Jest. Dobrze radzę. Staram się 9 miesiąc dopiero, ale juz machnęłam. Co ma być to będzie :) A życie jest jedno, więc po co mi dołować się co dzień i myśleć jak psychopata o ciąży ;)

Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Karina90 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    A ja powiem odpuść sobie, wyluzuj, przestań w ogóle o tym myśleć. Zajmij się sobą. Czasami właśnie to jest tylko potrzebne a nie szereg badań. I wydawanie kasy na głupoty-lepiej sobie coś za te 400 zł kup, humor wróci :) Mam niestety mnóstwo znajomych które robiły wszystkie badania, dwa lata starań i nic. Dopiero po odpuszczeniu machały na to rękę i bum :) Jest. Dobrze radzę. Staram się 9 miesiąc dopiero, ale juz machnęłam. Co ma być to będzie :) A życie jest jedno, więc po co mi dołować się co dzień i myśleć jak psychopata o ciąży ;)

tAK sARENKA2015 też miałam takie podejście jak ty ,ale pod koniec roku stwierdziłam ,że właśnie wmawianie sobie ,że jest ok i trzeba czasu jest złudne . Staramy się już 2 lata ,za kazdym razem kiedy przychodzi okres czuje się bezradna. Dla mnie to jest zatrzymanie się w jednym miesjcu. A do tej pory nie robiłam badań ,sądze ,że w miarę możliwości warto się przebadąc i szukać przyczyny niż za każdym razem kiedy przyjdzie @ płakac do poduszki .

Karina
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, badania są niezwykle ważnę, ale już je porobiłaś. Ja też robiłam i jutro albo pojutrze następne. Ale wydaje mi się że teraz już możesz sobie odpuścić. Wiem że to trudne bo 2 lata to sporo. Ale znam takie przypadki jak Twój :)

img-2014062101101130.png
  • Karina90 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm oczywiśćie ,że robiac badania się nakręcam ale chyba to już taka nasza natura ;p

Karina
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) :*

Amelia San lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:-) mi tez się udziela podejście Sarenki :-) i ja uważam ze ma racje:-) ja staram się 3lata badania porobione sa ok maz tez przebadany tez ok i nic strasznie się tym stresowalam plakalam to naprawdę nie pomaga trzeba dac na luz jak pisała Sarenka odstresowac się i będzie dobrze:-) ja jestem dobrej myśli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:29

• Karina90 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak robię badanie Sono hsg jutro mam wizytę .Trzymajcie za mnie kciuki ;)

Karina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze :) tak trzymaj :) ja pomimo bolu polowy szczeki usmiecham sie jak was czytam :) hihi:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz juz :) na szczescie :) Bol da sie przezyc musi troszke pobolec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj silna :) walcze ze strachem przed dentysta:) ale jeszcze kilka wizyt i koniec obiecalam sobie ze wylecze przed ciaza :)

sliczne zdjecie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze uda sie wczesniej powiekszyc ta rodzine :) w miesiacu wypada mi gora 2 wizyty a jeszcze 2 i pol zeba do leczenia niestety;/ juz tyle poswiecilam i tylu rzeczy sie wyrzekłam ze to tez dam rade zrobic :)

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski <3
    Zapraszam na wątek https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/lista-wszystkich-staraczek,6008.html , połączmy się wszystkie :)

i przy okazji zostawiam wiruski ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ <3 graphics-food-581986.gif

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do mojego mezusia :) dobrej nocki wam zycze:)<3

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) Pogoda piękna, no od razu chce się wstać i biegać!
    100krotko lecz ząbki, lecz.Na znieczuleniach nic nie czuć ;)
    Fajnie się tu zaciążyło, dobre wiadomości non stop. My też bedziemy, nie martwcie się bo na pewno już wam to po głowie chodzi :)
    Jutro lecę robić kolejne hormonki. Kończę o 8 rano robotę, ale zrobię tą prolaktynę. Trudno najwyżej powtórze jak wyjdzie nie bardzo po nocy. A endo mam na ten wtorek na 19.00.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :-) ale miałam ciężką noc chyba do 3 nie mogłam usnac tak mi dawała szczeka popalic :/ u mnie tez pięknie słonko zagląda przez okno:-) Ja w tym miesiącu progesteron będę badać zeby sprawdzić czy obu była:-) miłego dnia życzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:52

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak mówicie o stomatolog mi tez jeszcze troszkę zostało do naprawy ale mam nadzieje, musze wszystkie zrobić zanim zajdę bo potem bez znieczulenia nie dam sobie zrobic:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ