Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki wczoraj odebrałam wyniki ,robilam badanaia na estradiol,prolaktyne,fsh,lh,i się okazało są wporządku. To jakby cios ,wszyscy lekarze ,u których byłam opowiadać im o moich zburzeniach w cyklu , stawiali diagnozę ze są to zaburzenia hormonalne. Sprawdzalismy nasienie ,hormony okazało się że ok,powiedzcie mi co dalej .Jakie badanie mogę wykonać? Szczerze mam znajoma ,którazajmuje się bezplodnościa i polecila mi wykonać na drożnośc jajowodów. Prywatnie ,od ręki ,bez dlugich kolejek ,odrazu wyniki 400 zł.Karina
-
nick nieaktualnyKarina90 wrote:Cześć dziewczynki wczoraj odebrałam wyniki ,robilam badanaia na estradiol,prolaktyne,fsh,lh,i się okazało są wporządku. To jakby cios ,wszyscy lekarze ,u których byłam opowiadać im o moich zburzeniach w cyklu , stawiali diagnozę ze są to zaburzenia hormonalne. Sprawdzalismy nasienie ,hormony okazało się że ok,powiedzcie mi co dalej .Jakie badanie mogę wykonać? Szczerze mam znajoma ,którazajmuje się bezplodnościa i polecila mi wykonać na drożnośc jajowodów. Prywatnie ,od ręki ,bez dlugich kolejek ,odrazu wyniki 400 zł.
-
A ja powiem odpuść sobie, wyluzuj, przestań w ogóle o tym myśleć. Zajmij się sobą. Czasami właśnie to jest tylko potrzebne a nie szereg badań. I wydawanie kasy na głupoty-lepiej sobie coś za te 400 zł kup, humor wróci Mam niestety mnóstwo znajomych które robiły wszystkie badania, dwa lata starań i nic. Dopiero po odpuszczeniu machały na to rękę i bum Jest. Dobrze radzę. Staram się 9 miesiąc dopiero, ale juz machnęłam. Co ma być to będzie A życie jest jedno, więc po co mi dołować się co dzień i myśleć jak psychopata o ciąży
Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość
-
Sarenka2015 wrote:A ja powiem odpuść sobie, wyluzuj, przestań w ogóle o tym myśleć. Zajmij się sobą. Czasami właśnie to jest tylko potrzebne a nie szereg badań. I wydawanie kasy na głupoty-lepiej sobie coś za te 400 zł kup, humor wróci Mam niestety mnóstwo znajomych które robiły wszystkie badania, dwa lata starań i nic. Dopiero po odpuszczeniu machały na to rękę i bum Jest. Dobrze radzę. Staram się 9 miesiąc dopiero, ale juz machnęłam. Co ma być to będzie A życie jest jedno, więc po co mi dołować się co dzień i myśleć jak psychopata o ciąży
tAK sARENKA2015 też miałam takie podejście jak ty ,ale pod koniec roku stwierdziłam ,że właśnie wmawianie sobie ,że jest ok i trzeba czasu jest złudne . Staramy się już 2 lata ,za kazdym razem kiedy przychodzi okres czuje się bezradna. Dla mnie to jest zatrzymanie się w jednym miesjcu. A do tej pory nie robiłam badań ,sądze ,że w miarę możliwości warto się przebadąc i szukać przyczyny niż za każdym razem kiedy przyjdzie @ płakac do poduszki .Karina -
Masz rację, badania są niezwykle ważnę, ale już je porobiłaś. Ja też robiłam i jutro albo pojutrze następne. Ale wydaje mi się że teraz już możesz sobie odpuścić. Wiem że to trudne bo 2 lata to sporo. Ale znam takie przypadki jak Twój
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki:-) mi tez się udziela podejście Sarenki i ja uważam ze ma racje:-) ja staram się 3lata badania porobione sa ok maz tez przebadany tez ok i nic strasznie się tym stresowalam plakalam to naprawdę nie pomaga trzeba dac na luz jak pisała Sarenka odstresowac się i będzie dobrze:-) ja jestem dobrej myśli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:29
Amelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Was Pogoda piękna, no od razu chce się wstać i biegać!
100krotko lecz ząbki, lecz.Na znieczuleniach nic nie czuć
Fajnie się tu zaciążyło, dobre wiadomości non stop. My też bedziemy, nie martwcie się bo na pewno już wam to po głowie chodzi
Jutro lecę robić kolejne hormonki. Kończę o 8 rano robotę, ale zrobię tą prolaktynę. Trudno najwyżej powtórze jak wyjdzie nie bardzo po nocy. A endo mam na ten wtorek na 19.00. -
nick nieaktualnyCześć kobietki ale miałam ciężką noc chyba do 3 nie mogłam usnac tak mi dawała szczeka popalic u mnie tez pięknie słonko zagląda przez okno:-) Ja w tym miesiącu progesteron będę badać zeby sprawdzić czy obu była:-) miłego dnia życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:52
-
Kurcze tak mówicie o stomatolog mi tez jeszcze troszkę zostało do naprawy ale mam nadzieje, musze wszystkie zrobić zanim zajdę bo potem bez znieczulenia nie dam sobie zrobic:)