X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lutego 2017, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine26 wrote:
    Ale dzis kryzys mam, caly czas mysle o dziecku.. wczoraj @ przyszla, plakalam strasznie. M mial miec powtornw badania ale bral antybiotyk, ile odvzekac zeby zrobic badanie?
    Mówią o 3 miesiącach od zakończenia leczenia

  • Selina Autorytet
    Postów: 8945 3430

    Wysłany: 19 lutego 2017, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine moj gin kazal zrobic badanie nasienia w 3tyg. po zakonczeniu leczenia antybiotykiem

  • AJA_S Autorytet
    Postów: 2706 656

    Wysłany: 20 lutego 2017, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy 12dni (wg pani z kliniki) poczekajcie te 3ms...

    17.11.17-poronienie całkowite
  • z miasta Łodzi Koleżanka
    Postów: 48 14

    Wysłany: 20 lutego 2017, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No z 17 dc w zeszłych cyklach na 13-14 dc :) Więc jak najbardziej przyspieszył owu

    A czy jak ovu pojawia się w 17-18 dc to trzeba przyspieszać? A endometrium zdąży dobrze urosnąć jak kilka dni wcześniej pojawia się owulacja?

    Starania od czerwca 2016
    Syn - 2011 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lutego 2017, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    z miasta Łodzi wrote:
    A czy jak ovu pojawia się w 17-18 dc to trzeba przyspieszać? A endometrium zdąży dobrze urosnąć jak kilka dni wcześniej pojawia się owulacja?
    Tak ponieważ moje endo w 12 dc juz miało 9 mm i wiecej
    Ja stosowałam nie dlatego, żeby przyspieszyć, lecz żeby ta owu była lepzej jakości, juz się kiedyś obszerniej na ten temat wypowiadałam. Skutkiem ubocznym tego było jej przyspieszenie. I owszem, u mnie tak "późna" była kłopotliwa, gdyż pęcherzyk zawsze był koło 14 dc duży a potem ostatnie 3 dni rósł minimalnie, co pokazywało lekarzom zaburzenia jego i stąd pomysł był stymulacji clo. Więc owszem, to było kłopotem.

  • chicken Autorytet
    Postów: 444 212

    Wysłany: 20 lutego 2017, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam coś ostatnio osłabiony organizm.
    Tydzień temu byłam przeziębiona a dziś dopadła mnie chyba jelitówka-ból żołądka,wymioty i gorączka 37.6 :(
    Coś nie mam szczęścia do tych starań. A gin powiedział że lada moment może być owu:(

    Udało nam się zaserduszkowac jak jeszcze czułam się ciut lepiej.

    geeky-2017-12-12.jpg
  • Klauudyssa Ekspertka
    Postów: 377 79

    Wysłany: 22 lutego 2017, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przepraszam ze sie nie odzywalam tak dlugo ale musialam sobie wszystko pukladac. Z wiesci co u mnie DZIEWCZYNY zobaczylam dzis 2 KRESKI nie dociera to do mnie mam wile obaw strach nerwy itd milion mysli. Reakcja narzeczonego ktory stwierdzil ze test kupilam bezcenna. Wynik bthc 3260 buziki dla was

    Selina, CarPer, anciaa, Flowwer lubią tę wiadomość

    55990b83d2.png
  • Selina Autorytet
    Postów: 8945 3430

    Wysłany: 22 lutego 2017, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wielkie gratulacje! :) powodzenia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:17

  • Klauudyssa Ekspertka
    Postów: 377 79

    Wysłany: 22 lutego 2017, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Klauudyssa wielkie gratulacje! :) powodzenia
    Wielkie dzięki pomału do nas dochodzi

    55990b83d2.png
  • z miasta Łodzi Koleżanka
    Postów: 48 14

    Wysłany: 23 lutego 2017, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Tak ponieważ moje endo w 12 dc juz miało 9 mm i wiecej
    Ja stosowałam nie dlatego, żeby przyspieszyć, lecz żeby ta owu była lepzej jakości, juz się kiedyś obszerniej na ten temat wypowiadałam. Skutkiem ubocznym tego było jej przyspieszenie. I owszem, u mnie tak "późna" była kłopotliwa, gdyż pęcherzyk zawsze był koło 14 dc duży a potem ostatnie 3 dni rósł minimalnie, co pokazywało lekarzom zaburzenia jego i stąd pomysł był stymulacji clo. Więc owszem, to było kłopotem.

    Czyli raczej nie ma sensu brać jeśli nie miało się choć raz monitoringu cyklu robionego, prawda? U mnie w ostatnim cyklu owulacja była w 18 dc, ale wydaje mi się, że porządna była, bo testy owulacyjne mocne jak nigdy, ból jajników i mocny skok temperatury... A i tak nic z tego się nie udało:-/

    Klauuudyssa- gratulacje i niech rośnie zdrowo!

    Starania od czerwca 2016
    Syn - 2011 r.
  • CarPer Autorytet
    Postów: 1369 451

    Wysłany: 23 lutego 2017, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa gratulacje!

    Mi to chyba sie juz w 2017 nie uda. Trzeba by zalozyc watek na 2018???

    w57vrjjg24io0u2h.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 23 lutego 2017, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Klauudyssa gratulacje!

    Mi to chyba sie juz w 2017 nie uda. Trzeba by zalozyc watek na 2018???
    nawet tak nie mysl uda ci sie zajsc jeszcze 10 mc tego roku

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • CarPer Autorytet
    Postów: 1369 451

    Wysłany: 23 lutego 2017, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    nawet tak nie mysl uda ci sie zajsc jeszcze 10 mc tego roku

    Tylko ze ja mysle ze nawet jesli uda mi sie zajść w ciaze w tym roku to nadal nie bede mama w 2017... Dlatego mamy ostatnie testowanie tego roku...
    wszysto zalezy co to znaczy byc mama... dla mnie to miec dziecko przy sobie.

    w57vrjjg24io0u2h.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 23 lutego 2017, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Klauudyssa gratulacje!

    Mi to chyba sie juz w 2017 nie uda. Trzeba by zalozyc watek na 2018???
    Dlatego ja jestem za wątkiem zostane mama w 21 wieku :D w tym stuleciu zajde w cionsze albo coś w ten deseń ;)

    z miasta Łodzi, Selina, Flowwer lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 1 marca 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żyjecie

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • sunshine26 Autorytet
    Postów: 563 153

    Wysłany: 1 marca 2017, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    żyjecie
    Zyje.. ostatni cykl i sie okaze czy bede mama w 2017.. wiem ze na pewno nie. Ale mam nadzieje ze 2018 bedzie moj. Jak nie naturalnie to zaczynamy rozmawiac o in vitro...

    w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 2 marca 2017, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki

    FT4 16 norma < 11.5- 22.7>
    TSH 1.79 norma <0.55- 4.78>
    Insulina 10.4 norma < 3- 25>

    I jak sądzicie o moich wynikach??

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • sunshine26 Autorytet
    Postów: 563 153

    Wysłany: 6 marca 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki

    FT4 16 norma < 11.5- 22.7>
    TSH 1.79 norma <0.55- 4.78>
    Insulina 10.4 norma < 3- 25>

    I jak sądzicie o moich wynikach??
    Nie wiem jak reszta ale tsh dla kobiet starajacych ma byc ponizej 2 wiec chyba dobrze :)

    w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • z miasta Łodzi Koleżanka
    Postów: 48 14

    Wysłany: 12 marca 2017, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    żyjecie

    Żyjemy, żyjemy...Tylko hasło przewodnie tematu dla nas pewnie nieaktualne, bo mąż odebrał kilka dni temu wyniki nasienia i dają mało nadzieji (99% nieruchomych, 2% żywotności). U mnie też z tarczycą nie najlepiej, więc pewnie jeszcze dużo, dużo czasu przed nami na starania.

    Starania od czerwca 2016
    Syn - 2011 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2017, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine26 wrote:
    Zyje.. ostatni cykl i sie okaze czy bede mama w 2017.. wiem ze na pewno nie. Ale mam nadzieje ze 2018 bedzie moj. Jak nie naturalnie to zaczynamy rozmawiac o in vitro...
    No tak to nie jest :) Mamą będziesz już w ciąży,a nie, że do Grudnia masz urodzić, nie porzucaj nadziei jeszcze KUPA CZASU :D

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ