nie odpuszcze i będe mamą w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
OjMaryś wrote:O matko ale tu ucichło...
U nas w grudniu minęło. 8 lat jak jesteśmy razem a w czerwcu minie 5 lat od ślubu... Kurcze jak zleciało.
W staraniach niby przerwa na lajciku ale nadzieja sie tli chociaz wykres dziwny -
Rzeczywiście cicho, dawno nie wchodzilam i myślałam, że będę miala dużo do nadrobienia, a tu jednak nie
Ja to w ogóle ostatnio coraz więcej myślę, żeby odstawić mierzenie, liczenie i sprawdzanie co chwila w necie jakie wspomagacze można jeszcze znaleźć bez recepty, albo co zrobić żeby się udało. Już mnie to strasznie męczy i frustruje, a przecież staramy się 9 miesięcy i być może jeszcze dużo takich miesięcy przed nami (zwlaszcza, że zrobiłam sobie wstępne badania i będę miala kolejne w stronę rozpoznania niedoczynności tarczycy:-/).AJA_S lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2016
Syn - 2011 r. -
AJA_S wrote:Lily to i tak jesteście dalej od nas...
Mój gin upiera się że się samej siebie czepiam... że wszystko jest w porządku.
B morfologie miał 2% w czerwcu teraz też nie wiele lepiej pewnie będzie bo 12dni wcześniej wziął ostatnią dawkę antybiotyku...
Ale i tak nas odsyłają bo młodzi jesteśmy:/
DLatego poszliśmy do kliniki, tam traktują nas po ludzku
Mój D pierwszy wynik miał 1% plemników dobrych, potem 4%AJA_S lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Wzięłam dziś pierwszą tabletkę tego leku na wywołanie owulacji, czułam się tragicznie. Mam brać rano i wieczorem, ale nie wiem czy dam radę bo nie dojadę do pracy... A i nie wysiedzę w pracy z takim samopoczuciem.Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Czytałam na necie że parę osób się tak źle czuło po nim. Nie ma co się dziwić - ten lek stosuje się przy chorobach nowotworowych Jak mi lekarka tłumaczyła to musiałam nieźle wyglądać :o
Dziś po 2 dawce już nie czułam się tak źle Taka trochę zakręcona jestem i przyćpana ale nie tak źle jak wczorajCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly jak myślisz czy antybiotyk może bardzo wpłynąć na wyniki nasienia?
Morfologia z 2 na 1 spadła
Ilość też. Aglutynacja dalej jest i doszła agregacja.... jestem załamana.
A tym bardziej że B powiedział że to pier$&*$$ i nie będzie więcej się badał i leczył...
Wnioskując.... na tym kończą się marzenia o dziecku...
Dziewczyny za was mocno trzymam kciuki ♡♡♡17.11.17-poronienie całkowite -
AJA_S wrote:Lilly jak myślisz czy antybiotyk może bardzo wpłynąć na wyniki nasienia?
A tym bardziej że B powiedział że to pier$&*$$ i nie będzie więcej się badał i leczył...
Dziewczyny za was mocno trzymam kciuki ♡♡♡
Domyślam się, że musimy Wam być teraz bardzo ciężko. Czytam sobie jednak czasem jakieś stare wątki na forum i widzę jak dziewczyny, które miały już chyba wszystkie możliwe dolegliwości kobiece a ich mezowie beznadziejne wyniki, w końcu zachodzą w ciążę. Medycyna naprawdę teraz potrafi cuda. Daj może mężowi czas, żeby odpoczął od lekarzy i lekarstw i potem dalej działajcie.AJA_S lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2016
Syn - 2011 r. -
AJA_S wrote:Lilly jak myślisz czy antybiotyk może bardzo wpłynąć na wyniki nasienia?
Dziewczyny za was mocno trzymam kciuki ♡♡♡
Teoretycznie trzeba chyba 6tyg odczekać od choroby z badaniami..
AJA nie poddawaj się. Twój Tż się chwilowo podłamał ale wszystko będzie ok. Powiedz mu że choroba wpływa na wynik, bardziej niż możesz się spodziewać
Mój Tż badał się jakoś kilka dni po tym jak miał gorączkę (nie był jakoś chory, tylko chyba jednodniowa gorączka) i wyniki spadły na łeb na szyję. A powtórzył po 3 mcach i wszystko wróciło do normyAJA_S lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Ewcia_92 wrote:Hej dziewczyny! Zobaczyłam dzisiaj dwie krechy na teście! W poniedziałek lecę na betę! nie mogę w to uwierzyć.. Po 15 m-cach..
Wielkie gratulacje! :*Ewcia_92 lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
nick nieaktualnyAja, antybiotyk ma meeega wpływ na wynik badań.. 4-6 tygodni po antybiotykoterapii wynik badań byłby wiarygodny. Odstresujcie się! Nie myślcie ciągle o tym samym. Dajcie sobie czas. Cieszcie się sobą tak jak przed staraniami o dziecko. Na pewno wpłynie to pozytywnie na Was
Lilly, bardzo dziękujemy
Kochane, nie poddajcie się! Walczcie o to upragnione Szczęście! I przede wszystkim myślcie pozytywnie :*. Ja trzymam bardzo mocno za Was i wierzę, że każda z Was ujrzy w końcu te dwie wymarzone kreseczki .
AJA_S, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Ewcia gratulacje ♡
Dziękuję dziewczyny za wsparcie... Ale starania wznowimy dopiero po ślubie... jakoś nie widzę mi się być na własnym ślubie z noworodkiem, w ciąży albo co gorsza wylądować na porodówceEwcia_92 lubi tę wiadomość
17.11.17-poronienie całkowite -
Jest! Jest piekny pecherzyk 2,5 cm i zarodek 0,66 cm z SERDUSZKIEM Wg mnie 6+6, wg USG 6+4. Jestem taka szczesliwa
Lozysko na przedniej scianie macicy, szyjka zamknieta, wszystko jest w porzadku
Ewcia_92, yvonneSW, z miasta Łodzi, Lilly_Ana, AJA_S, Witaminka, SusannaDean lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bylam u endokrynologa pierwsze co to kazal odstawic bromek. Dodam ze przed braniem prolaktybd mialam 16 a po obciazeniu 377 a po 4 miesiacach brania wzrosla bez obciazenia do 40. Mowi ze wczesniej byla dobra i nie powinnam jej leczyc a tarczyce ktora byla 3,3 a teraz jest 4,66. Zrobil usg tarczycy, usg brzucha- nie wiem po co? Posluchal klatke piersiowa, zalecil przytyc z 2-3 kg i przepisal letrox 50 po jednej tabletce na czczo i za 3 miesiace powtorzyc badania tym razem z przeciwcialami i sie zglosic
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
hej co tu tak cicho.robiłam dzis badanie tsh i wynik śliczny 1,01 ale h^^j zjadł owulacje w zeszłym cyklu według of po temp.wyznaczył na 17dc gdzie nie wiem czy tak było bo sluzu nie odczułam wogóle póżniej choroba i 2 faza skrócona do 9dpo gdzie zawsze jest 13.a w tym temp na jednym poziomie juz dzis 17 dc sluzu też nie widac.czyli nie wiadomo kiedy bedzie o ile bedzie i jak długi będzie cykl
-
nick nieaktualny
-
Agnesqe wrote:Ojjj podoba mi się ten post Twarde zawzięte babki, które sie nie poddają i będą mamą w 2017 roku. Siódemka z tyłu musi być szczęśliwaCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017