nie odpuszcze i będe mamą w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
ja tez nie wytrzymalam zrobila test przed chwila, jedna kreska tez rycze jak bobr..
magroz gratuluje rycz kochana bo masz cholerne szczescie ;*Mama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
starania o 2 dzidzie od 2013 roku.
od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych. -
Mami30 wrote:hej
ja tez nie wytrzymalam zrobila test przed chwila, jedna kreska tez rycze jak bobr..
magroz gratuluje rycz kochana bo masz cholerne szczescie ;*zFolwarku lubi tę wiadomość
-
Jej Dziewczyna z całego serca wam gratuluję
Chciałabym dołączyć do "grupy". Mam na imię Klaudia razem z narzeczonym planujemy ślub na 22 lipca 2017 roku. To już nie całe 8 mieś aaaa jestem szczęśliwa. Kilka miesięcy temu postanowiliśmy że chcemy mieć dziecko, ale staraniami tego nie nazwę. Po prostu przez kilka mieś (chyba ok nie używaliśmy żadnego zabezpieczenia ale nie mieliśmy parcia na to. Podeszliśmy do tematu co ma być to będzie. I tak mijały kolejne miesiące. Po zaręczynach narzeczony otworzył firmę więc odłożyliśmy ten temat na lepsze czasy. Baliśmy się że na początku może być różnie z pieniążkami.
Na dzień dzisiejszy podjeliśmy decyzję że zaczynamy starania o maluszka na 100..000 %% od czerwca 2017 roku (marzy mi się żeby na ślubie zrobić prezent moim rodzicom pierwszy wnuk ale co z tego będzie to nie wiem) ovufriend do tego dnia służyć mi będzie jako aplikacja do obserwacji a od czerwca dołączymy do grona starających się.
Mam też kilka pytań. Trochę się martwię że przez ten czas nie było cienia nadzieii na dwie kreski i pojawiają się myśli że może coś nie tak. Jakie warto zrobić badania co powinnam jeszcze wiedzieć.
I pytanie z innej beczki pojawił się u mnie problem tzw suchość w pochwie. niby w środku jest ok itd ale na samym wejściu do niej jest z tym ciężko. Używanie różnych żeli jest ok na chwilę ale nie chcę przyzwyczajać swojego organizmu do takich metod.
Kiedyś słyszałam że pomaga w tych sprawach olej z wiesiołka. Jaki jest najlepszy jak go brać? Czy może coś innego polecacie ??
Buziaki -
nick nieaktualnykaka470 wrote:Hej dziewczyny dziękuje bardzo , temperatura mi spadła ale test zrobiłam no i cos tam widać nie tak wyraźnie jak wczoraj ale widać dziś miałam tylko test o czułości 10
zdjęcie jest kiepskie , poczekamy zobaczyły , bardzo słaba kreska -
Magroz26. Gratulacje! Cos zrobilas w tym cyklu inaczej, ze sie udalo?
Mami30. Przykro mi, tule.
Klaudyssa. Na sluz jednym pomaga wiesiolek a innym siemie lniane. Wiesiolek moze zadzialac dopiero po 3 miesiacach. Ja bralam 2 miesiace i zadnych efektow. Wtedy wlaczylam siemie lniane i efekty byly po 2 tygodniach Musisz sama zobaczyc co na Ciebie zadziala.
Wiesiolek bierze sie tylko do owulacji, bo potem w razie zaplodnienia moze wywolac poronienie.
Taka obserwacja swojego ciala przed staraniami to dobry pomysl
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Magroz26. Gratulacje! Cos zrobilas w tym cyklu inaczej, ze sie udalo?
Klaudyssa. Na sluz jednym pomaga wiesiolek a innym siemie lniane. Wiesiolek moze zadzialac dopiero po 3 miesiacach. Ja bralam 2 miesiace i zadnych efektow. Wtedy wlaczylam siemie lniane i efekty byly po 2 tygodniach Musisz sama zobaczyc co na Ciebie zadziala.
Wiesiolek bierze sie tylko do owulacji, bo potem w razie zaplodnienia moze wywolac poronienie.
Taka obserwacja swojego ciala przed staraniami to dobry pomysl
A mogłabyś podać jakieś konkretne nazwy? Rozumiem że siemię lniane cały czas przyjmusz ? tzn cały cykl -
Annie1981 wrote:Magroz26. Gratulacje! Cos zrobilas w tym cyklu inaczej, ze sie udalo?
Taka obserwacja swojego ciala przed staraniami to dobry pomyslAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Magroz. To super, ze sie udalo Ja w kazdym cyklu wprowadzam cos nowego z nadzieja, ze zadziala
Klaudyssa. Tak, siemie mozna pic caly cykl. Ja mieszkam w UK i mam wiesiolka z tutejszej apteki, ale dziewczyny w PL biora Oeparol.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
SusannaDean wrote:A ktory to dpo?
Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny gratuluje...*
no nic na nas przyjdzie pora kiedys.. teraz czekam az laskawie pojawi sie okres.Mama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
starania o 2 dzidzie od 2013 roku.
od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych. -
nick nieaktualnykaka470 wrote:susana nie wiem już sama owu wyznaczył mi 2 raz już owulację a 3 terminy @ dodam że powinnam go dostać wczoraj , mój wykres jest nie miarodajny ponieważ w połowie cyklu zepsuł mi się termometr i musiałam go wymienić na inny i wtedy zaczęła temperatura w górę się piąć
Hm nic nie zostaje jak iść na betę i obserwować wzrost bo z testu czasem nie idzie wywróżyć
U mnie są kłucia jajników, dodam, ze takich nie miałam nigdy, wczoraj i dziś. Mam pomysł że to od duphastonu, dziś 11 dzień po zastrzyku a 10 dpo -
Mami30 wrote:hej
Na widok Waszych pozytywnych ucieszyłam się jak durna Gratuluje !!!
Mi detektor ciąży podpowiada żeby robić test a mimo to trochę się obawiam
-
Magroz26
zFolwarku Gratulacje kochane mam nadzieje że i ja niedługo zobaczę u siebie dwie kreseczki jak na razie jestem w zawieszeniu przez 3 miesiące zbyt wysoki poziom Homocysteiny ....
A Wam Kochane życzę mnóstwo szczęścia i odpoczynku oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 15:12
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
OjMaryś wrote:Ja też nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj test i aż się boję go robić .. widok jednej kreski strasznie boli Tule
Na widok Waszych pozytywnych ucieszyłam się jak durna Gratuluje !!!
Mi detektor ciąży podpowiada żeby robić test a mimo to trochę się obawiam
Zrób teścior Ta niepewność jest jeszcze gorsza...OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Wy tez sie doczekacie tylko trzeba czasu.Predzej czy pozniej bedzie ciąża;*u mnie byl zakaz ciazy do czasu otrzymania wyniku badan genetycznych a tu bach i jest.Boje się co wyjdzie w nich.Ale skoro Bóg dal mi ten przywilej zajscia wiec musi być dobrze.Za wszystkie cierpienia i chorobę córki dostalam wynagrodzona;)
OjMaryś lubi tę wiadomość