X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Dokładnie tak ... ale ciesze sie
    Ja mam dzis mnostwo sluzu kremowego... dziwnie ;)
    Kremowy sluz cos zwiastuje? ;) Tez mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki :)
    Czy można dołączyć?

Staramy się już rok i nadal brak fasolki:) Bardzo mocno staraliśmy sie od czerwca, potem odpuściliśmy zupełnie i od grudnia wznowiliśmy działania:)

Aniołek w 6tc w czerwcu :(

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremowy śluz jest w drugiej fazie cyklu. Mówią, że w ciąży też kremowy, ale on jest naturalny dla drugiej fazy.

Elunia. Witaj i powodzenia życzę :)

OjMaryś lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Caro Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Witam wszystkie staraczki :)
    Czy można dołączyć?

Staramy się już rok i nadal brak fasolki:) Bardzo mocno staraliśmy sie od czerwca, potem odpuściliśmy zupełnie i od grudnia wznowiliśmy działania:)

Aniołek w 6tc w czerwcu :(

Elunia Kochana, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.. Dawno Cię nigdzie nie widziałam! Co u Ciebie? Jakie plany działania?

Aaaa! Witam się i wątek podczytuje już od jakiegoś czasu. I pod jego główną nazwą podpisuję się ręką lewą, prawą, prawą i lewą stopą <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 14:57

Elunia, Annie1981 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonsterka wrote:
    Hej, babeczki
    Mam takie pytanie któraś z Was brała donga i miała krótrzy cykl?
    Bo przeważnie mam 31-36dc a dziś 28 i plamienie :/
    Moj ostatni cykl z dongiem skonczyl sie ciaza niestety poronilam. Teraz bralam donga znowu i owulka wystapila w 13 dc zazwyczaj ma to miejsce w 16-17.. I nie wiem jeszcze jak ten cykl bedzie wygladal do konca

Annie1981, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Elunia Kochana, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.. Dawno Cię nigdzie nie widziałam! Co u Ciebie? Jakie plany działania?

Aaaa! Witam się i wątek podczytuje już od jakiegoś czasu. I pod jego główną nazwą podpisuję się ręką lewą, prawą, prawą i lewą stopą <3

Caro z jednej strony mi baaardzo przykro że jeszcze nie ma cię na ciążowej stronie, z drugiej ciepło na serduszku że jesteś tutaj. U mnie generalnie nic się nie zmieniło. Slub w Maju, fasolki brak.. Nie było mnie nigdzie, po stracie postanowiłam nie myśleć o tym i łatwiej mi było tu nie wchodzić.
    Ale już jestem i od nowa z całą siłą zaczynamy starania.
    W styczniu mam badanie drożności bo po poronieniu okropna infekcja mi się rozwinęła. Poki co w tym mc od 16dc biorę duphaston i tyle.

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki:)

Kurcze mnie śluzem zalało dziś jak nigdy :( ale skoro to norma że kremowy po owu to luzik czekamy teraz na dzień testowania, jak na razie wykres mi się podoba :)
    Mąż też codziennie zagląda mi na wykres jak temp się układa i mówi że ten wyjątkowo książkowo, oby nie zapeszył...

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Moj ostatni cykl z dongiem skonczyl sie ciaza niestety poronilam. Teraz bralam donga znowu i owulka wystapila w 13 dc zazwyczaj ma to miejsce w 16-17.. I nie wiem jeszcze jak ten cykl bedzie wygladal do konca
    Dziękuję Susanna :*
    Teraz katam co 5 minut i sprawdzam jaka sytuacja... dziś 11dpo

Pozytywne nastawienie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypadłam trochę z formy, a jakim dongu wy piszecie? Bo przyznam szczerze że nie mam pojęcia co to jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonsterka wrote:
    Dziękuję Susanna :*
    Teraz katam co 5 minut i sprawdzam jaka sytuacja... dziś 11dpo
    Kiedy testujesz? Czy mialas szybciej po dongu owu? Ja mialam taka sytuacje ze dzien po owu tak mnie bolaly piersi w sensie nadwrazliwe byly o tylko w staniku moglam chodzic potem przeszlo i sie teraz zastanawiam czy to byl skok progesteronu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dziewczyny wypadłam trochę z formy, a jakim dongu wy piszecie? Bo przyznam szczerze że nie mam pojęcia co to jest?
    Dong quai, poczytaj w sieci o nim. To sproszkowany korzen rosliny zwanej dzieglem chinskim. Mi przyspieszyl owu o kilka dni co by wskazywalo na poprawe jakosci pecherzyka a co za tym idzie komorki jajowej, jednak ziola a chemia (clo) to roznica oby sie potwierdzilo

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Kiedy testujesz? Czy mialas szybciej po dongu owu? Ja mialam taka sytuacje ze dzien po owu tak mnie bolaly piersi w sensie nadwrazliwe byly o tylko w staniku moglam chodzic potem przeszlo i sie teraz zastanawiam czy to byl skok progesteronu?
    Najdłuższą fl miałam 17d więc wcześniej nie zamierzam. Owu w poprzednich cyklach miałam.też około 17dc. Ale piersi bolą jak cholera od owu i pierwszy raz czułam.jajniki zwłaszcza prawy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mo tlumaczono ze moze byc owu niewartosciowa ale to wynikalo raczej z obrazu usg, na poczatku rosly powoli pecherzyki i stad mogla byc ich zla jakosc

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, nie wiem nikt mi o bezwartościowej owu nie mówił.
    Susanna tym razem będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie nic takiego twoj lekarz nie dostrzegl. U mnie to wynikalo chyba ze zbyt wolnego rosniecia pecherzykow...

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, nie wiem nikt mi o bezwartościowej owu nie mówił.
    Susanna tym razem będzie dobrze

• Caro Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Caro z jednej strony mi baaardzo przykro że jeszcze nie ma cię na ciążowej stronie, z drugiej ciepło na serduszku że jesteś tutaj. U mnie generalnie nic się nie zmieniło. Slub w Maju, fasolki brak.. Nie było mnie nigdzie, po stracie postanowiłam nie myśleć o tym i łatwiej mi było tu nie wchodzić.
    Ale już jestem i od nowa z całą siłą zaczynamy starania.
    W styczniu mam badanie drożności bo po poronieniu okropna infekcja mi się rozwinęła. Poki co w tym mc od 16dc biorę duphaston i tyle.

Ehh dwa razy byłam i wróciłam z fioletu, więc liczę że do trzech razy sztuka.. Teraz poroniłam w listopadzie, to jest pierwszy cykl po. Więc trochę pokręcony. I w tym drugim szczęśliwym brałam Duphaston 3 razy dziennie i nie pomógł.. :-/
    A Wy ślubujecie teraz w maju? Ejj noo Panny Młode w ciąży są zniewalające :-) Mam nadzieję, że z powrotu na of zaraz będziesz musiała zrezygnować i powrócić na fiolet <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 19:38

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam nadzieje ze wszystkie wyladujemy na fioletowej stronie :)

Caro, cookiemonsterka, Annie1981 lubią tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie bede na forum tamtym siedziec ;)

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale stronę na fioletową z chęcią bym zamieniła i zamiast śledzić owu śledziłabym rozwój dzidziusia :D

f2w3skjood9muy2d.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ