Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:A czy uważasz, że placebo i głowa wyleczą Ci endometriozę? Lub czy dzięki pozytywnwnemu myśleniu pozbedziesz się Candidy?
Ja również uważam, że głowa ma duży wpływ na nasze funkcjonowanie i wiele od niej zależy, zresztą wie o tym każdy maratończyk jak ważna jest psychika aby przebiec maraton, ale są pewne kwestie gdzie należy połączyć te wszystkie metody medycynę, suplementy i psychikę i wg mnie przedłużające się starania właśnie tak należy rozpatrywać, wielopoziomowo.
Mam swój sposób na endometriozę, jeśli zadziała, to się z wami nim podzielę.
Możecie sobie poczytać na FB stronę Human Therapy. Też są opisane przypadki wyleczenia endometriozy. -
Edyciak wrote:Ale to nie jest kwestią wiary, że "głowa blokuje ciało", to jest naukowo udowodnione. Podobnie jak to, że placebo działa. Jest coś takiego jak pamięć komórkowa.
Ponad 90% schorzeń zaczyna się w głowie.
Ja się sama już zdiagnozowalam.. także poddaję się już losowi, co będzie..
Ale nie będę truć ciała syntetycznymi suplementami.
Ale niektórych rzeczy nie przeskoczysz . Dlatego bardzo ważna jest porządna diagnostyka i wprowadzenie leczenia w razie potrzeby. Suple też w wielu przypadkach są niezbędne i uwierz ,że jak się chce to można poszukać właśnie tych naturalnych a nie syntetycznych form. Nie raz naklaniałam aby wybierać Wit e w formie naturalnej (d-alfa-tokoferol), a nie syntetycznej (dl-alfa-tokoferol). Jak podchodziłam do ivf(tego z którego mamy córkę) to w mojej klinice pracowała taka Pani dr, która już tam niestety nie pracuje. To był lekarz ,który jako jedyny zlecił mi suple. To ona powiedziała na co mam uważać w składzie i jakie dokładne formy suplementów szukać. Nie polecała żadnych konkretnych firm. Wypisała tylko to co będzie mi potrzebne najpierw abym wspomogła swoje jajka a później co mam brać po transferze. Udało sie za pierwszy podejściem i dzięki niej mamy córkęTakże dla osiągnięcia sukcesu czasami trzeba połączyć wszystkie części układanki
i we wszystkim mieć równowagę. Nie przechylac się ani w jedną ani w drugą stronę. Być pośrodku.
Edyciak, Anet.kaa, Nynka, OdpuszczonaNona, Kitka_87, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdpuszczonaNona wrote:Mi się też wypowiedzi Edyciak nie podobają. Czułam się wyśmiana.
A jeśli ktoś się poczuł urażony, to przepraszam.
Po prostu sama pracuję w ochronie zdrowia, ale mam podejście bardziej holistyczne i nienawidzę podejścia stricte akademickiego... Dlatego nie lubię chodzić do lekarzy. Mam jednego, któremu powiedzmy, że ufam. On daje mi zalecenia, mówię, że je wykonuję, a i tak robię po swojemu.
Posłuchałam do połowy na razie tego webinaru, który wyżej polecałyście.. sensownie babka gada, ale jest kilka błędów merytorycznych, także posłucham i wyciągnę swoje wnioski.
Uważam, że często mniej znaczy lepiej..
Miłego dnia wam życzę 😉
I jeszcze raz przepraszam, jeśli ktoś poczuł się obrażony. Naprawdę nie o to mi chodziło. Chcę z kimś pogadać, kto myśli podobnie jak ja, dlatego założyłam drugi wątek.Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona lepiej skonsultuj. Co do.Edyciak to też mi się nie podobają posty.
Nam zarzuca że łykamy tone suplementów, ale wg mnie to lepsze niż myślenie że oczyszczenie głowy i medycyna naturalna wyleczy nas z każdej choroby. Na pewno to pomoże, ale w większości przypadków długich starań stoi na przeszkodzie coś, czego bez leczenia nie obejdziesz. Ja też nie jestem zwolennikiem łykania czego popadnie. Ale w razie niedoborów to przecież trzeba uzupełnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 11:25
OdpuszczonaNona, Kitka_87 lubią tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
OdpuszczonaNona wrote:Nie wyszła mi wrodzona z testdna, wyszła mi nabyta z krwi.
Sęk w tym, że wszystkie problemy z krzepliwością leczy się dokładnie tak samo - acard/heparyna. Sprawdz sobie wiec APS na spokojnie - ale po wizycie u hematologa.
OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
kic83 wrote:A z innej beczki, macie już imiona wybrane dla swoich przyszłych dzieci?
Ja przy pierwszym dziecku wybrałam 5 minut po porodzieOdpuszczonaNona, kic83, Lalia, Kitka_87 lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
nick nieaktualny
-
OdpuszczonaNona wrote:Musze ogarnac hematologa zeby mi wypisal inf dla kazdego innego lekarza rodzinnego/gina ze mam trombofilie i na tej podstawie bede mogla od kazdego lekarza dostawac heparyne z refundacją
Dlatego pierwszy raz w zyciu zrobie bete 9-10dpo i jakby co to od razu heparyna...Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
OdpuszczonaNona wrote:Musze ogarnac hematologa zeby mi wypisal inf dla kazdego innego lekarza rodzinnego/gina ze mam trombofilie i na tej podstawie bede mogla od kazdego lekarza dostawac heparyne z refundacją
Dlatego pierwszy raz w zyciu zrobie bete 9-10dpo i jakby co to od razu heparyna...
Tylko beta wtedy może być negatywna nawet gdy doszło do zapłodnienia, bo Felek może się zainstalować przecież nawet do 12 dpo...
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Joan wrote:Ja kupiłam wczoraj wit c z rossmanna i pyłek pszczeli w promocji (a propo webinaru).
Dziś chce wrzucić do jogurtu, patrzę a to jednak kwiatowymyślicie że duża różnica ?
A propo pyłku ...
Ten jest tylko dla mojego brataOdpuszczonaNona, Joan, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja mam wrażenie, że im dłużej się staram, tym więcej imion mi wpada do głowy 😂😂😂
Dziewczyny :
Zuzanna
Melania
Amanda
Aniela
Karolina
Aleksandra
Chłopaki:
Tomasz
Aleksy
Aleksander
Teodor
Tobiasz
Ksawery
Henryk (🤦♀️)
Same widzicie, każde z innej beczki 😂😂😂Morwa, nikii, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny