Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
OdpuszczonaNona wrote:kurcze no nie wiem, wiem ze musze szybko ogarnac zastrzyki w razie w.
Takze moze sama nie wiem, test 10dpo ?
Test 10dpo sikany może nie wyjść (zagnieżdżenie do 12dpo), wiem że masz krótka fazę lutealną
Lepiej już idź na tą betę tego 10dpoOdpuszczonaNona, Morwa lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
boo123 wrote:Anulla u nas rzeczywiście problem z nasieniem,.choć przed pierwsza ciąża mąż nie robił badań więc nie wiem czy wtedy było już źle, a zaskoczyło.
M bierze suple jak w stopce od września/października, chłodniejsze kąpiele, śpi bez gatek, więcej ruchu, lepsza dieta. 28.02 mamy kontrolne badania nasienia z hba i fragmentacja. Jak wyjdą nadal źle wtedy wdrożymy już konkret leki. Na razie nie wiadomo skąd ten słaby wynik nasienia, bo hormony, USG jąder ok.
Mimo słabych wyników, ileś plemnikow zdrowych w nasieniu jest więc nigdy nie wiadomo kiedy zaskoczy. Mam nadzieję że to ten cykl 😁
Pewnie trzeba mieć nadzieję.
U nas dużo witamin pojedynczo zakupionych: Koenzym Q10, witamina C D E , maca i pyłek pszczeli.
Na usg u nas też nic nie wyszło. A z hormonów to tylko delikatnie prolaktyna podwyższona.
NAm lekarz kazał zrobić kariotyp i kilka mutacji czekamy na wynik i uderzamy do lekarza, co dalej będziemy robić....boo123 lubi tę wiadomość
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205
13.02.2025 Olaf -
nick nieaktualny
-
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, inną ważną sprawa. Przyjaciółka w środę miała CC, ma problem z laktacją nie może ani mlodej nakarmić ani odciągnąć za bardzo. Położne dają MM ale nie chcą tego robić,tylko każą jej na siłę odcągać. Jakieś rady?
a bolą ją brodawki?
może nieumiejętnie dziecko przystawia? położne nie mogą jej pomóc?
może stres hamuje jej wypływ mleka?
niech spróbuje różnych pozycji : pozycja leżąca lub półleżąca, pozycja skrzyżowanej kołyski
jeśli ją boli to daj znać, to napiszę co może pomóc
[/url]
Nynka wrote:Z najbardziej naturalnych tak jak napisala kic😉 ciazunia- lojotok znika, wlosy nie wypadaja, rosna piekne lśniące- zazwyczaj bo są wyjatki, że nie zmienia sie nic albo leca jeszcze gorzej.
I tak jak biedronka napisala po ciąży lecą, ale to normalna odpowiedz fizjologiczna, zazwyczaj wraca do normy po kilku miesiacach. I wlosy nie wypadaja zaraz po porodzie tylko2- 4 miesiace później😉
Co do naturalnych- drozdze sa zrodlem witaminy b, Ty bierzesz kompleks, bez sensu obciazac żołądek drozdzami.
Wszelkie zrodla omega3i6, oleje, pestki, nasiona, orzeczy- oczywiście doustnie, nie wcierki....
Nie wcieraj sobie zadnych oleji😳
Doustnie dieta, pokrzywa, skrzyp. Siemie lniane jest mega. Galaretki😉
Dzięki Nyka może dorzucę jeszcze skrzyp i pokrzywę 😉 myślisz że mogę je pić cały cykl?
A mam jeszcze pytanie o farby do włosów bo niestety mam sporo siwych włosów. ☹️ Farbuje tak co 2 miesiące zwykle zwykłą farbą ze sklepu. Czy to bardzo niszczy włosy?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dziewczyny, inną ważną sprawa. Przyjaciółka w środę miała CC, ma problem z laktacją nie może ani mlodej nakarmić ani odciągnąć za bardzo. Położne dają MM ale nie chcą tego robić,tylko każą jej na siłę odcągać. Jakieś rady?
Wedzidelko, czy dobrze przystawia, może nakladka doradca laktacyjny i FEMALTIKER❤ działa cuda -
Hej dziewczyny!
Ja zrobiłam betę i progesteron ekspres bo normalnie wyniki byłyby w poniedziałek.
Beta 143,07
Progesteron 17
To chyba dobrze?? Mogę się już cieszyć ! 🥰
Jeszcze teraz zadzwonić muszę do mojego gina na usg oby było wszystko ok !
Evelle trzymam kciuki za testowanie !
Mała mi koniecznie daj znać jak Twoja beta! Kto jeszcze dziś robił badanie? Kic?
Nadrobię wieczorem wasze posty bo zawsze mi humor poprawiaja 😆🤣Nynka, Evelle28, kic83, Anet.kaa, Morwa, Joan, boo123, Kitka_87, Gruszka, dmg111, OdpuszczonaNona, luthienn, kkasia, Lalia, motylek1909, Koteczka82, Reikja, ladySiSi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Dzięki Nyka może dorzucę jeszcze skrzyp i pokrzywę 😉 myślisz że mogę je pić cały cykl?
A mam jeszcze pytanie o farby do włosów bo niestety mam sporo siwych włosów. ☹️ Farbuje tak co 2 miesiące zwykle zwykłą farbą ze sklepu. Czy to bardzo niszczy włosy?
Możesz pic, jak zajdziesz skonsultuj czy dalej możesz ale raczej tak.
Farbowac możesz, jeśli np nie widzisz zwiazku z farbą to farbuj nie stresuj sie. Farba rzadko jest przyczyna problemów. Oczywiście, że może niszczc wlosy, ale dobra pielęgnacja i sie nic nie stanie.
Jesli widzisz zwiazek z farba, a w skladzie jest metyloamina, rozwazylabym zmiane. Wszyscy sie boja amoniaku w fatbach a to wlasnie MEA robi wiecej szkód.Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
OdpuszczonaNona wrote:Morwa ja pylek od pol roku stosuję, wiem że to Twój temat. Polecasz pyłek czy mleczko?
Słuchałaś webinaru? Tam babka poleca mleczko pszczele.pyłek , mleczko pszczele, propolis. Każde z nich działa w inny sposób i na coś innego
Nawet miód ma swoje właściwości i nie jest tylko słodkim uklejkiem
Także jak masz pyłek to z niego nie rezygnuj. To taki naturalny b-complex, który dobrze Ci zrobi przy Twojej mutacji. Mleczko pszczele to luksus i zarazem cud natury
A nie słuchałam jeszcze webinaru.. ciężko cokolwiek włączyć przy córce. Jak cokolwiek włączam to córka leci po harmonijkę ustną ,dzwonki, bęben... albo kazoo (teraz na moje nieszczęście dorobila się jeszcze fletu) i skutecznie przeszkadza mi w słuchaniu czegokolwiek co odrywa moją uwagę od patrzenia na to jak ona się bawi 😂Joan, Kitka_87, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bebetka.b wrote:Hej dziewczyny!
Ja zrobiłam betę i progesteron ekspres bo normalnie wyniki byłyby w poniedziałek.
Beta 143,07
Progesteron 17
To chyba dobrze?? Mogę się już cieszyć ! 🥰
Jeszcze teraz zadzwonić muszę do mojego gina na usg oby było wszystko ok !
Evelle trzymam kciuki za testowanie !
Mała mi koniecznie daj znać jak Twoja beta! Kto jeszcze dziś robił badanie? Kic?
Nadrobię wieczorem wasze posty bo zawsze mi humor poprawiaja 😆🤣
Bebetka
beta i próg super! gratulacje!
Który dpo jesteś i który dzień cyklu?
Na USG za wcześnie jeszcze może być.
tak, ja robiłam, czekam na wynik dziśbebetka.b lubi tę wiadomość
[/url]
Lalia wrote:Dziewczyny, ja mam wrażenie, że im dłużej się staram, tym więcej imion mi wpada do głowy 😂😂😂
Dziewczyny :
Zuzanna
Melania
Amanda
Aniela
Karolina
Aleksandra
Chłopaki:
Tomasz
Aleksy
Aleksander
Teodor
Tobiasz
Ksawery
Henryk (🤦♀️)
Same widzicie, każde z innej beczki 😂😂😂OdpuszczonaNona, bebetka.b, Lalia lubią tę wiadomość
-
Nadzieja94 wrote:Moje amh leży nie wiem co o tym myśleć jest podane w innych jednostkach😥😥
OdpuszczonaNona wrote:dziewczyny z fioletu piszą że mój wynik białka S to trombofilia. Takze hematolog koniecznie.szona wrote:Przecież trombofilia Ci NIE wyszła z testów z TestDNA... spokojnie! Pewnie dostaniesz heparynę i z banki
testy DNA badają trombofilię WRODZONĄ a nie NABYTĄ. Na nabytą bada się m.in te białka S i C.
OdpuszczonaNona, Ulaa lubią tę wiadomość
-
OdpuszczonaNona wrote:Morwa ja pylek od pol roku stosuję, wiem że to Twój temat. Polecasz pyłek czy mleczko?
Słuchałaś webinaru? Tam babka poleca mleczko pszczele.
aaaaa no właśnie myślałam o kupieniu mleczka pszczelego!
popieprzyło mi się kompletnie
no dobra, będę żreć pyłek kwiatowy na razieOdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a yw jakie macie wyniki amh?Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓