Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivka wrote:Dobra dziewczyny, a jeszcze co do proga - nigdy nie badałam. Ostatnio lekarz powiedział, że mogę sprawdzić sobie poziom, czy faktycznie owulacja była prawidłowa. Mam zamiar to zrobić teraz, bo w poniedziałek teoretycznie miałam owu. Z racji tego, że nienawidzę się kłuć, a na moje nieszczęście muszę to robić często ze względu na leki na SM, to zastanawiam się czy nie zrobić bety za jednym strzałem, tylko 7 dni to absurdalnie za wcześniej mam wrażenie 😂 prosze o potyliczny wychowawczy, jeżeli mam rację.
Ale w zeszłym miesiącu zrobiłam tez właśnie tak, że zrobiłam betę „przy okazji” to był 10ty dzień po owu, wyszło 5.3 beta. Po 4 dniach przyszła miesiączka 😅🤡
Jeśli poprzednio miałaś betę 5.3 10dpo to załapałas biochema na to wychodzi.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
GabaB wrote:Hejka a ja mam takie pytanko,
Kiedy iść do lekarza ?
W niedziele na teście 2 piękne kreski 🥰 tylko zastanawiam się czy iść jeszcze przed świętami czy już po?
Dodam że w listopadzie poroniłam i miałam łyżeczkowanie, nie doczekałam pierwszej @ 🫢
Trochę się boje ale cieszę się z tego i staram się myśleć pozytywnie o tej ciąży i raczej jej tak nie przeżywać jak poprzednią 😅 na betę idę jutro bo nie miałam narazie jak jej zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 20:40
PaulinKA, angieDream, Loraa, Belia, Deyansu, Justa28, Siasi, Darka101, Saule, kitka_ lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Justa28 wrote:Mnie właśnie w tym cyklu owulacja też zrobiła w bambuko, w listopadzie pozytywny test owulacyjny wyszedł 16dc, a w tym miesiącu robię i robię te testy ani widu ani słychu dziś jestem 18dc i dopiero złapałam pik więc przesunęła się, przy czym dziś dość intensywnie czuję prawy jajnik, a śluzu wodnistego jest dość sporo 🙈 także cierpliwości jeśli nie przegapiłaś piku to jeszcze się może pojawić 😉
Czuję, że dosięgnął mnie nastrój ziemniaka i leżę cały dzień w łóżku… 🥹
Więc myślę, że mogłam przegapić 🤣 … może coś się pozmieniało w moim cyklu przez mio-inozytol lub NAC, bo zaczęłam brać w tym miesiącu… pewnie ostatecznie stwierdzę rano po temperaturze.
Szok, że tak wiele z nas owulka oszukała w tym miesiącu 🤣 łączę się w bólu ze wszystkimiangieDream, Justa28, avellana, Pacynka lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
A moze te oszukane i niepewne owu to tak celowo postanowiły, zeby prezent na święta zrobić? 😅
angieDream, AnMiPe, Justa28, avellana lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
To jak mi lekarz przepisał teraz dupka i kazał brać od dnia pozytywnego testu to jest ok czy nie? Bo już zgłupiałam od tego natłoku informacji.
-
Sreberko wrote:To jak mi lekarz przepisał teraz dupka i kazał brać od dnia pozytywnego testu to jest ok czy nie? Bo już zgłupiałam od tego natłoku informacji.
Jak lekarz tak kazal to brać. W ciazy to inna sytuacja niz przed nia, w trakcie staran.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dzięki za info. Do testowania zostało 10 dni.
-
Hej dziewczyny,
Proszę o pół kciuka jutro, bo idziemy na wizytę kwalifikacyjną. Będzie to też mój 9 dpo, od 6 dnia czuje bole brzucha i kłucie w jajnikach, chociaz myślę że to może być wina stresiku. Boje się, że nas odrzucą i będzie to ciezki cios.Finch11, Księgowa, Anka96, Blossomka, Loraa, Deyansu, Belia, Sreberko, Darrika, Pogubiona, kicia_kocia, DreamBee, Justa28, avellana, Pacynka, Ilka96, brilka, Chochlik12, Siasi, Idawoll, cysterka95, angieDream, siesiepy, Darka101, Saule, Kaliope, Kłębuszek, Olalexa, grazka0022, Marcia03, Olisska, kitka_ lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 01.2023, na poważnie 05.2023
08.2023 👼CP
🔜 02.2025 - pierwsza IUI
feel, heal, and know you're not alone.
"this year I made you strong, next year I am going to make you happy" -
Właśnie moja najbliższa przyjaciółka powiedziała mi że jest w ciąży.. drugiej i prawdopodobnie bliźniaczej.
Cieszę sie strasznie ale jednocześnie płaczę jak głupia 🥺
W pierwsza ciążę zaszła za pierwszym razem, a teraz mimo karmienia i malutkiej córeczki i braku cyklu bo nadal nie miesiączkowała przez karmienie, zaszła po 2 miesiącach od kiedy zaczęli w ogole o tym myśleć..
Aż mi głupio, że zamiast płakać ze szczęścia płaczę ze smutku i żaluIlka96, angieDream, almost.there, CrazyDaisy, kitka_, Lisik lubią tę wiadomość
28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
6 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
🔴 PCOS -
Chochlik12 wrote:Czuję, że dosięgnął mnie nastrój ziemniaka i leżę cały dzień w łóżku… 🥹
Więc myślę, że mogłam przegapić 🤣 … może coś się pozmieniało w moim cyklu przez mio-inozytol lub NAC, bo zaczęłam brać w tym miesiącu… pewnie ostatecznie stwierdzę rano po temperaturze.
Szok, że tak wiele z nas owulka oszukała w tym miesiącu 🤣 łączę się w bólu ze wszystkimi
Też o tym pomyślałam. Najpierw zbiorowa @ u dziewczyn testujących początkiem miesiąca a teraz zbiorowe oszukaństwo testów owulacyjnych. 🤣
Ja sobie dziś leżę i boli mnie już dość mocno jajnik więc może jednak jestem jeszcze przed? Powoli oddala się moje wigilijne testowanie.aglo, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
Finch11 wrote:Właśnie moja najbliższa przyjaciółka powiedziała mi że jest w ciąży.. drugiej i prawdopodobnie bliźniaczej.
W pierwsza ciążę zaszła za pierwszym razem, a teraz mimo karmienia i malutkiej córeczki i braku cyklu bo nadal nie miesiączkowała przez karmienie, zaszła po 2 miesiącach od kiedy zaczęli w ogole o tym myśleć..
Aż mi głupio, że zamiast płakać ze szczęścia płaczę ze smutku i żaluFinch11, angieDream lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
Finch11 wrote:Właśnie moja najbliższa przyjaciółka powiedziała mi że jest w ciąży.. drugiej i prawdopodobnie bliźniaczej.
Aż mi głupio, że zamiast płakać ze szczęścia płaczę ze smutku i żaluFinch11 lubi tę wiadomość
-
Aż mi głupio, że zamiast płakać ze szczęścia płaczę ze smutku i żalu
🫂
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
AnMiPe wrote:Czasem milczę z tego samego powodu 😅 wstaw jakąś fotkę tych pierniczków później! Narobisz nam smaka, ale co tam!
Kulawo wyszło mi, lepiej jak rok temu, ale jednak nadal nie to co chce osiągnąć. Jeszcze dużo pracy, ale muszę to robić w spokoju, jak jestem sama, albo wieczorami jakoś jak młoda śpi, bo oczywiście co chwilę coś a to ona chciała, a to mąż coś i tak jakoś znowu czułam, że na odczepne robię 😅 ale przynajmniej w smaku dobre 🤪
AnMiPe, onalola, Pogubiona, kicia_kocia, DreamBee, Migotka96, Finch11, Justa28, avellana, Anka96, Pacynka, brilka, Siasi, aglo, Cavarathiel, cysterka95, angieDream, siesiepy, Darka101, almost.there, aAleksandra, Kaliope, Paula6432, Olalexa, Saule, Marcia03, Sunday_92, Nayeli, Olisska, Slava, kitka_ lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika no piękne są! Ja bym już zakładała fanpage z zamówieniami na przyszły rok!
Darrika, angieDream, Kaliope lubią tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL -
AnMiPe wrote:Darrika no piękne są! Ja bym już zakładała fanpage z zamówieniami na przyszły rok!
Łoooo matko, dzięki, ale na rynku są takie arcydzieła, że jeszcze przede mną kilka lat praktyki 🤣 ale planuje ćwiczyć, robić na różne okazje dla rodziny, na święta jedne czy drugie dzień dziadka babci itd. Kto wie może kiedyś sobie na tym będę dorabiać, na razie wole hobbystycznieangieDream, Saule, AnMiPe lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dzięki dziewczyny ❤️🩹
angieDream lubi tę wiadomość
28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
6 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
🔴 PCOS -
🫂🫂🫂
(Aż głupio się przyznać, ale to jeden z powodów, dla którego skasowałam Facebooka. Weszłam na chwilkę sobie zobaczyć posty znajomych, a potem zamykałam aplikację prawie z płaczem m.in. po poście koleżanki o planowanej ciąży pozaledwie 3 miesiącach związku...)
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Mam nadzieję że niedługo razem będziecie cieszyć się rosnącymi brzuszkami....Finch11 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -