X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Pytasz o ustęp o pęcherzykach antralnych?
    Mi to ginekolog tłumaczyła, że kobieta rodzi się x setkami tysięcy jajeczek w korze jajnika. Komórki jajowe uśpione w pęcherzykach pierwotnych w korze jajnika są niewidoczne, nie można sprawdzić ile ich tam dokładnie jest. Grupa tych komórek jajowych "wybudza się", otacza się płynem i wędruje do jajnika. To są właśnie pęcherzyki antralne. Pęcherzyki antralne wytwarzają hormon AMH i na jego podstawie się określa rezerwę jajnikową. Każdego miesiąca, gdy skacze nam FSH na początku cyklu, zwykle jeden, przypadkowy pęcherzyk wśród tych antralnych dojrzewa i następuje owulacja :) Pęcherzyki antralne, które nie poszły w owulację obumierają po około 3 miesiącach i zastępowane są nowymi z kory. Suplementacja witamin działa na te pęcherzyki w korze, dlatego też mówi się żeby realnie wpłynąć na jakość komórki to potrzeba tych 3 miesięcy.
    Opis, że masz liczne pęcherzyki antralne oznacza plus minus przyzwoite AMH.
    Dziękuję bardzo 😊 jutro badam amh zobaczymy co tam siedzi na jajnikach 😀

• Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Właśnie moja najbliższa przyjaciółka powiedziała mi że jest w ciąży.. drugiej i prawdopodobnie bliźniaczej.
    Cieszę sie strasznie ale jednocześnie płaczę jak głupia 🥺

W pierwsza ciążę zaszła za pierwszym razem, a teraz mimo karmienia i malutkiej córeczki i braku cyklu bo nadal nie miesiączkowała przez karmienie, zaszła po 2 miesiącach od kiedy zaczęli w ogole o tym myśleć..

Aż mi głupio, że zamiast płakać ze szczęścia płaczę ze smutku i żalu
    Polubiłam w ramach wyrażenia wsparcia. Masz prawo do tych emocji, to po prostu niesprawiedliwe.
    Przytulam, trzymam kciuki żebyś szybko dołączyła do niej 💕🫂

Pogubiona lubi tę wiadomość

• Cavarathiel Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Proszę o pół kciuka jutro, bo idziemy na wizytę kwalifikacyjną. Będzie to też mój 9 dpo, od 6 dnia czuje bole brzucha i kłucie w jajnikach, chociaz myślę że to może być wina stresiku. Boje się, że nas odrzucą i będzie to ciezki cios.
    A czemu mieliby odrzucić? W klinice też doradzają i próbują często działać nie tylko pod kątem ivf a ogólnie pomocy w zdiagnozowaniu problemu, więc nawet jeśli nie ivf to na pewno Wam pomogą. Nie powinni Was odrzucić!
    I trzymam kciuki, sama ze stresu nie mogłam wytrzymać w listopadzie na swojej wizycie w klinice 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 22:19

Siasi lubi tę wiadomość

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy ✅
    ◽ MUCHa ✅
    ◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
    ◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
    04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress)
  • Kirby Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chwilę mnie tu nie było ale listopadowy wysyp 🌱 na koniec miesiąca trochę mnie zdołował i postanowiłam sobie zrobić przerwę od forum w grudniu. Zresztą ilość pracy i rzeczy do ogarniania nawet czasowo pozwala w tym miesiącu na trochę mniej czasu na zaglądanie tutaj. Mam chwilowy spadek formy, że nawet przełożyłam wizytę u gina na styczeń, ale totalnie nie mam siły na to w tym miesiącu. W grudniu jedynie dorzuciłam więcej supli i wiadomo jak jest owu to wykorzystuję ale bez spiny.

Ale dzis spotkałam koleżankę która jest w ciąży (kolejna z otoczenia 🙄) i między słowami powiedziała, że zaszła w ciążę za pierwszym razem. Co ciekawe, o tym, że się stara o ciążę bezskutecznie słyszałam już półtora roku temu. Nie wiem dlaczego ludzie tak zmyślają, może się wstydzą? Ale chciałam Wam powiedzieć, wszystkim które się staracie i dołujecie innymi ludźmi, że nigdy tak naprawdę nie wiemy co się dzieje u kogoś innego. I my się same czasem zamartwiamy a to bezsensu i chyba najlepiej skupić się na sobie i nie porównywać. Bo w idealnym świecie każda zachodzi za pierwszym razem i nikt nie ma problemu a na tym forum widzimy, że to wzloty i upadki i droga wyboista. 🤞

Idawoll, Cavarathiel, Pogubiona, Siasi, Darrika, cysterka95, Justa28, almost.there, Kaliope, Saule, Olalexa, Chochlik12, avellana, Loraa, Marcia03, Treaclynat, Olisska, kitka_ lubią tę wiadomość

👩33l
    💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C

7 cs o pierwsze 🍼
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch, doskonale rozumiem. 😔
    Ostatnio bliska mi osoba też sie pochwaliła, jak wyliczyłam z tygodni to okazało się, ze zaszla w ciążę w momencie kiedy ja straciłam swoja, zabolalo. Ale coz zrobić? Trzeba jakoś z tym zyc, próbować walczyć dalej, nie poddawac sie i wierzyć, ze szczęście uśmiechnie sie takze do nas.

Siasi, Finch11 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Darrika Wiedziałam, że coś kombinujesz, bo mało Cię tu dziś było. Piękne ciacha! Ja bym się bardzo cieszyła gdybym takie od serca dostała. Rękodzieło zawsze cenię najbardziej.

@Finch Przytulam! Masz prawo do tych emocji. Jednak jak zawsze powtarzam, że też nie wiesz tak na prawdę co oni przeszli. Ja się nie „chwalę” staraniami. Nie wiem ile potrwają, ale nie mam ochoty mówić o tym całemu światu. Oczywiście, że może u nich faktycznie szybko poszło albo po prostu lubią się chwalić, że są naj i za pierwszym razem, nawet bez cyklu po ciąży udało się od strzała. Głowa do góry, do Ciebie los też się uśmiechnie 🌞

Ja właśnie wpitolilam śledzie ze śmietana i cebula. Chodziły za mną cały dzień. Co tam, że po 22, niech pójdzie w boczki. Chyba zbliza się małpa stulecia. Jeszcze kąpiel i fertistim i można iść spać zaspokojonym 🤷‍♀️

Słodkich snów 🥰

Darrika lubi tę wiadomość

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kirby! Oj, przerwa czasem się przydaje - jeżeli praca pozwoli to pociesz się świętami, pozwól sobie na grzane winko lub kakao, a styczeń już za progiem!

Ja spróbuję jeszcze z rozpędu podejść do kolejnego cyklu monitorowanego, ale po tym raczej zacznę myśleć o naszym zaległym od dawna urlopie :)

Ad. porównywania się - nie wiem, czy to ta anonimowość tutaj, czy sama atmosfera forum, ale pozytywne wieści innych "Ovulantek" poprawiają mi humor - że jak się kolejnej forumowiczce udało to i na mnie kiedyś przyjdzie kolej... A jak nie, to chociaż wirtualnie przytuli ktoś, kto utożsamia się z podobnymi problemami.

Siasi, angieDream, Kirby, Darrika, avellana lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Proszę o pół kciuka jutro, bo idziemy na wizytę kwalifikacyjną. Będzie to też mój 9 dpo, od 6 dnia czuje bole brzucha i kłucie w jajnikach, chociaz myślę że to może być wina stresiku. Boje się, że nas odrzucą i będzie to ciezki cios.
    Daj znać co tam po wizycie. :)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Właśnie moja najbliższa przyjaciółka powiedziała mi że jest w ciąży.. drugiej i prawdopodobnie bliźniaczej.

W pierwsza ciążę zaszła za pierwszym razem, a teraz mimo karmienia i malutkiej córeczki i braku cyklu bo nadal nie miesiączkowała przez karmienie, zaszła po 2 miesiącach od kiedy zaczęli w ogole o tym myśleć..

Skąd ja to znam 🙄 nie dość że sam fakt ciąży z bliskiego otoczenia jest ciężki dla kogoś kto się stara długo, to jeszcze dochodzi samobiczowanie że się człowiek nie cieszy z czyjegoś szczęścia, można w taką czarną pętlę wpaść.

Powiem tyle, że te emocje są całkowicie zrozumiałe. Płacz tyle ile potrzebujesz. Trzymam kciuki, żeby Tobie też się niedługo udało i żebyś za parę miesięcy już o tym bólu nie pamiętała, a pchała wózek równolegle z przyjaciółką ;)

Siasi, Darrika, Marcia03, angieDream, Olisska lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

Badania I etapu ✅
    MUCHa, biocenoza - czysto ✅

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania

📆 plan na styczeń:
    ▪️Drożność jajowodów
    ▪️Powtórka badań endo

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Kulawo wyszło mi, lepiej jak rok temu, ale jednak nadal nie to co chce osiągnąć. Jeszcze dużo pracy, ale muszę to robić w spokoju, jak jestem sama, albo wieczorami jakoś jak młoda śpi, bo oczywiście co chwilę coś a to ona chciała, a to mąż coś i tak jakoś znowu czułam, że na odczepne robię 😅 ale przynajmniej w smaku dobre 🤪

20241211-202638.jpg

Ale cuda 😍 rozumiem że ambicje wysokie ale one już kozacko wyglądają 👌🏻

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

Badania I etapu ✅
    MUCHa, biocenoza - czysto ✅

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania

📆 plan na styczeń:
    ▪️Drożność jajowodów
    ▪️Powtórka badań endo

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Hej dziewczyny, mam małego mindfucka..
    Zmieniłam miesiąc temu lekarkę i dziś byłam u niej potwierdzić owulację i rozplanować ewetualnie kolejny cykl.
    Owulacja została potwierdzona i na koniec spytałam o progesteron. Wcześniej zawsze dostawałam i miałam brać około 2 dni po owulacji..

Lekarka powiedziała, że nie ma wskazań do brania progesteronu jeśli jestem na stymulacji oraz że to jest potrzebne do skrócenia fazy lutealnej przy naturalnych cyklach jeśli chcę wywołać się miesiączke i jest to niepotrzebne branie większej ilości leków.
    Powiedziała że bierze się też kiedy jest bardzo niski naturalny progesteron a to z kolei jest bardzo rzadkie.
    Na moje pytanie o pomoc w implantacji i ewentualne szkody przy zaplodnieniu jeśli się go nie bierze, powiedziała że to powtarzający się mit, który nie ma uzasadnienia w żadnych badaniach..

Nie powiem, trochę zbiła mnie z tropu bo to bardzo młoda lekarka z dużą wiedzą, która przyjmuje też w InviMed czyli w klinice niepłodności..

Co myślicie dziewczyny?

Przy każdym jednym cyklu stymulowanym, częścią „stałą” kilka dni po ovitrelle, jest u mnie dopochwowy progesteron 🤷‍♂️

Skrócenie fazy lutealnej? Chyba wydłużenie ;)
    Bierze się go po to, by wydłużyć fazę lutealną. Z tej też przyczyny okres przychodzi najczęściej 2-3 dni po odstawieniu, a nie w trakcie brania proga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 23:10

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌

09.01.3025 laparoskopia
    ❌ Lewy jajowód niedrożny
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    A czemu mieliby odrzucić? W klinice też doradzają i próbują często działać nie tylko pod kątem ivf a ogólnie pomocy w zdiagnozowaniu problemu, więc nawet jeśli nie ivf to na pewno Wam pomogą. Nie powinni Was odrzucić!
    I trzymam kciuki, sama ze stresu nie mogłam wytrzymać w listopadzie na swojej wizycie w klinice 😬

Niby człowiek wie, a i tak się denerwuje 🙈 Czy na tej wizycie chcieli już wykonywać jakieś badania, czy najpierw kwalifikacja i dopiero terminy na różne badanka?

Stary oczywiście chodzi wyluzowany przed jutrem. Pytam czy nie czuje stresu, a on na to, że przecież nas zakwalifikują i wszystko będzie dobrze, to dobra rzecz, nie ma sensu się stresować 🤭 Chyba muszę go posłuchać 🤷‍♀️

W niedzielę byli u nas przyjaciele i oczywiście wysypał się worek z ciążami z naszego otoczenia. 3 dziewczyny - 2 wpadki jedna po chwili starań. Wiadomo, że było mi troche przykro, ale szybko się już pozbierałam. Może to staż w staraniach, a może świadomość, że już będziemy zaczynać starania z pomocą medyczną i mam nadzieję, że to poskutkuje przez co przeżyłam to trochę lżej. Ale zdecydowanie wiem co czujesz Finch, przeżyłam dokładnie takie same załamanie nerwowe w lipcu. Myślałam, że się już nie podniosę. Podniosłam się i ty też się podniesiesz, a na takie emocje trzeba sobie pozwolić po prostu. Każda z nas Cię tutaj rozumie.

Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023, na poważnie 05.2023

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

feel, heal, and know you're not alone.

"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"
  • Darka101 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie to biochem…

Beta 25,6 czyli prawie taka jak ostatnio, niby liczyłam się z tym, ze względu na taki wynik w poniedziałek, ale nadzieję miałam, nie zaprzeczam, więc jest mi przykro...

To u mnie pierwsza cb, mam nadzieje, że @ szybko przyjdzie po odstawieniu dupka.
    Zamówiłam już suplementy na ten cykl. Mam jescze clo na następną stymulacje, więc plan jako taki jest. No nie mogło być za pięknie, jak zawsze.

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb

age.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Wysoki progesteron w drugiej fazie cyklu działa immunosupresyjnie, prawie jak prednizon. Już dwóch lekarzy na jakich natrafiłam o tym mówilo. A to chcąc nie chcąc sprzyja zagnieżdżeniu, bo osłabia układ immunologiczny.
    Wychodzę z założenia że progesteronu nigdy za wiele.
    Przy stymulacjach częściej występuje niedomoga ciałka żółtego, dlatego często lekarze przepisują progesteron pacjentkom na takiej stymulacji.

Nie rozumiem kompletnie stwierdzenia o tym że progesteronem skraca się fazę lutealna... Nie wiem czy to jakiś nieudany skrót myślowy czy co, ale progesteronem albo wydłużamy ta fazę gdy właśnie jest ta niewydolność, albo wywołujemy miesiączkę, gdy nie było owulacji wiec w sumie nie istnieje w danym cyklu faza lutealna.

O to to! Powieliłam w sumie, co napisałaś, ale lecę kolejno postami :)

siesiepy lubi tę wiadomość

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

09.01.3025 laparoskopia
    ❌ Lewy jajowód niedrożny
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Niby człowiek wie, a i tak się denerwuje 🙈 Czy na tej wizycie chcieli już wykonywać jakieś badania, czy najpierw kwalifikacja i dopiero terminy na różne badanka?

Stary oczywiście chodzi wyluzowany przed jutrem. Pytam czy nie czuje stresu, a on na to, że przecież nas zakwalifikują i wszystko będzie dobrze, to dobra rzecz, nie ma sensu się stresować 🤭 Chyba muszę go posłuchać 🤷‍♀️

W niedzielę byli u nas przyjaciele i oczywiście wysypał się worek z ciążami z naszego otoczenia. 3 dziewczyny - 2 wpadki jedna po chwili starań. Wiadomo, że było mi troche przykro, ale szybko się już pozbierałam. Może to staż w staraniach, a może świadomość, że już będziemy zaczynać starania z pomocą medyczną i mam nadzieję, że to poskutkuje przez co przeżyłam to trochę lżej. Ale zdecydowanie wiem co czujesz Finch, przeżyłam dokładnie takie same załamanie nerwowe w lipcu. Myślałam, że się już nie podniosę. Podniosłam się i ty też się podniesiesz, a na takie emocje trzeba sobie pozwolić po prostu. Każda z nas Cię tutaj rozumie.

Nie ma co się stresować, szczerze mówiąc dosyć liberalnie kwalifikują :) U mnie w klinice już na pierwszej wizycie zaproponowali od razu badania. A że większość miałam aktualne jednak to tylko zrobili mi AMH, wirusówke i wymaz na chlamydie (niezbędny zestaw do programu). Mężowi pobrali krew na wirusówkę.

Cavarathiel lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Nie ma co się stresować, szczerze mówiąc dosyć liberalnie kwalifikują :) U mnie w klinice już na pierwszej wizycie zaproponowali od razu badania. A że większość miałam aktualne jednak to tylko zrobili mi AMH, wirusówke i wymaz na chlamydie (niezbędny zestaw do programu). Mężowi pobrali krew na wirusówkę.

Bardzo Ci dziękuję za tą odpowiedź, uspokoiła mnie ❤️Mam w sumie już sporo badań, ale nie wiem czy będą dla nich wystarczająco aktualne. Zobaczymy - na pewno dam znać 🤞

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023, na poważnie 05.2023

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

feel, heal, and know you're not alone.

"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:

Przytulam <3 też znam takie osoby, co praktycznie od strzała zaszły, ledwo w ogóle o tym pomyślały. Nam idzie trochę ciężej, ale hej! Wszystko jeszcze przed nami <3

Pogubiona lubi tę wiadomość

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

09.01.3025 laparoskopia
    ❌ Lewy jajowód niedrożny
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka101 wrote:
    Niestety u mnie to biochem…

Beta 25,6 czyli prawie taka jak ostatnio, niby liczyłam się z tym, ze względu na taki wynik w poniedziałek, ale nadzieję miałam, nie zaprzeczam, więc jest mi przykro...

To u mnie pierwsza cb, mam nadzieje, że @ szybko przyjdzie po odstawieniu dupka.
    Zamówiłam już suplementy na ten cykl. Mam jescze clo na następną stymulacje, więc plan jako taki jest. No nie mogło być za pięknie, jak zawsze.

🫂🫂🫂

Darka101 lubi tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    4cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Kulawo wyszło mi, lepiej jak rok temu, ale jednak nadal nie to co chce osiągnąć. Jeszcze dużo pracy, ale muszę to robić w spokoju, jak jestem sama, albo wieczorami jakoś jak młoda śpi, bo oczywiście co chwilę coś a to ona chciała, a to mąż coś i tak jakoś znowu czułam, że na odczepne robię 😅 ale przynajmniej w smaku dobre 🤪

20241211-202638.jpg

Cudne! <3 ja bym ich nie jadła! Takie piękne, że aż szkoda 🥹

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

09.01.3025 laparoskopia
    ❌ Lewy jajowód niedrożny
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Przy każdym jednym cyklu stymulowanym, częścią „stałą” kilka dni po ovitrelle, jest u mnie dopochwowy progesteron 🤷‍♂️

Skrócenie fazy lutealnej? Chyba wydłużenie ;)
    Bierze się go po to, by wydłużyć fazę lutealną. Z tej też przyczyny okres przychodzi najczęściej 2-3 dni po odstawieniu, a nie w trakcie brania proga ;)

A o czym świadczy sytuacja, że okres przychodzi podczas brania proga?

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
    12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻

Dieta 💪🏻
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ