Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Darka101 wrote:Dzięki dziewczyny 🫶🏻 potrzebowałam słów wsparcia, jak to się mówi, „trzeba poprawić koronę i zasuwać”, nic innego nie poradzimy.
Przytulam tak po prostu 🫂
Hej, byłam wczoraj z koleżanką na stand upie zleciał mi dzień bo pakrtycznie po pracy musiałam szybko ogarnąć i już jechać.. cieszę się że juz dziś czwartek , będziemy dzisiaj ubierać choinkę, bo jutro znowu mąż ma „wychodne”. Jakoś zleci ten czas 😛
Ogólnie to pobolewa mnie brzuch cały czas ale nie doszukuję się objawów wręcz wydaje mi się że pewnie mam jakąś torbiel albo kij wie.Darrika, Darka101 lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
Siilike wrote:Dziewczyny, melduję się po wizycie na chińskim pogotowiu ginekologicznym. Na szczęście zawołali lekarza, który zna angielski uff.
Muszę przyznać, że już któryś raz z kolei jestem bardzo pozytywnie zakończona działaniem chińskiej służby zdrowia. Byłam w państwowym szpitalu i wszystko przebiegło bardzo sprawnie i profesjonalnie.
Wykonano mi mnóstwo badań krwi. Jak lekarka zajrzała mi między nogi i zaczęło chlustać świeżą krwią i skrzepami, to się trochę przeraziła. Od razu dostałam kroplówkę z kwasem transeksamowym na zatrzymanie krwotoku, bo nie byli mnie nawet w stanie porządnie zbadać przy tym krwawieniu.
Według wyników z badań krwi to mogło być spowodowane albo ostrym spadkiem hormonów we krwi albo uszkodzeniem macicy przy zabiegu. Jak krwawienie się wyciszy, to mam się zgłosić na USG żeby to sprawdzić, bo wczoraj było tyle krwi, że nic nie było widać.
Dostałam silny antybiotyk + tabletki anty na wyciszenie krwawienia, bo ta kroplówka działa tylko jakiś czas. Anty mam przyjmować w poczwórnej dawce przez 3 dni, potem w podwójnej przez kolejne 3 dni i dalej do końca opakowania normalnie.
Także ze starań w tym cyklu nici, a co do kolejnych to dowiem się po sprawdzeniu, czy macica nie jest uszkodzona. 😔
Ale jeśli pozwolicie, to potowarzyszę Wam tutaj i żeby nie zwariować to skupię się na wprowadzaniu zdrowych nawyków żywieniowych i odbudowaniu zdrowia przed ewentualną ciążą...Siilike lubi tę wiadomość
-
Slava wrote:Hej dziewczyny, wróciliśmy wczoraj na noc z lotniska, postaram się trochę ponadrabiać co pisałyście ale przed wszystkim tulę za wszystkie @ i za biele, bo u mnie też dzisiaj biało 13-14dpo. Także odstawiam proga i czekam na nowy cykl. Ostatni przed IVF.
Slava lubi tę wiadomość
👩🏻 35
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 & 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
👨🏻🦱 35
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
13.01.2025 ➡️ 13 cs IUI ✊🏼
-
Darka101 wrote:Niestety u mnie to biochem…
Beta 25,6 czyli prawie taka jak ostatnio, niby liczyłam się z tym, ze względu na taki wynik w poniedziałek, ale nadzieję miałam, nie zaprzeczam, więc jest mi przykro...
To u mnie pierwsza cb, mam nadzieje, że @ szybko przyjdzie po odstawieniu dupka.
Zamówiłam już suplementy na ten cykl. Mam jescze clo na następną stymulacje, więc plan jako taki jest. No nie mogło być za pięknie, jak zawsze.Darka101 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ☺️
Niewiele z Was będzie mnie pamiętało, bo zniknęłam z forum jakiś dłuższy czas temu..
Teraz chciałabym wrócić, bo wracam do tej ciężkiej przeprawy o wymarzonego dzidziusia 🙈
Mogę do Was dołączyć? Przyjmiecie mnie? 🫶🏼Darrika, Saule, Sreberko, cysterka95, Suzie, almost.there, Deyansu, Pacynka, Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Wczoraj byliśmy z mężem na badaniach nasienia. Po odebraniu wyników załamałam się widząc te liczby. Czy musimy robić przerwę w staraniach? Czy da się te wyniki jakoś poprawić? Jakie suple? Czy któraś z Was u męża miała podobnie? Ja już nie wiem co mam myśleć 😞
👩🏼26 🧔🏻♂️30
5cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻
2 ostatnie cykle Ovitrelle+ prog ❌
Aktualnie: Lametta + Ovitrelle + prog
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Darrika wrote:Kulawo wyszło mi, lepiej jak rok temu, ale jednak nadal nie to co chce osiągnąć. Jeszcze dużo pracy, ale muszę to robić w spokoju, jak jestem sama, albo wieczorami jakoś jak młoda śpi, bo oczywiście co chwilę coś a to ona chciała, a to mąż coś i tak jakoś znowu czułam, że na odczepne robię 😅 ale przynajmniej w smaku dobre 🤪
Darrika lubi tę wiadomość
-
Beta 25,6 czyli prawie taka jak ostatnio, niby liczyłam się z tym, ze względu na taki wynik w poniedziałek, ale nadzieję miałam, nie zaprzeczam, więc jest mi przykro...
To u mnie pierwsza cb, mam nadzieje, że @ szybko przyjdzie po odstawieniu dupka.
Zamówiłam już suplementy na ten cykl. Mam jescze clo na następną stymulacje, więc plan jako taki jest. No nie mogło być za pięknie, jak zawsze.
Darka 🫂 jest to okropnie niesprawiedliwe, gdy po takim dlugim czasie zobaczy sie upragnione dwie kreski, a potem te nadzieje tak szybko gasna. Bardzo Ci wspolczuje, ale trzymam kciuki i zycze Ci z calego serca, zebys jak najszybciej znowu zobaczyla dwie kreski na tescie 🤞Darka101 lubi tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Siilike wrote:Dziewczyny, melduję się po wizycie na chińskim pogotowiu ginekologicznym. Na szczęście zawołali lekarza, który zna angielski uff.
Muszę przyznać, że już któryś raz z kolei jestem bardzo pozytywnie zakończona działaniem chińskiej służby zdrowia. Byłam w państwowym szpitalu i wszystko przebiegło bardzo sprawnie i profesjonalnie.
Wykonano mi mnóstwo badań krwi. Jak lekarka zajrzała mi między nogi i zaczęło chlustać świeżą krwią i skrzepami, to się trochę przeraziła. Od razu dostałam kroplówkę z kwasem transeksamowym na zatrzymanie krwotoku, bo nie byli mnie nawet w stanie porządnie zbadać przy tym krwawieniu.
Według wyników z badań krwi to mogło być spowodowane albo ostrym spadkiem hormonów we krwi albo uszkodzeniem macicy przy zabiegu. Jak krwawienie się wyciszy, to mam się zgłosić na USG żeby to sprawdzić, bo wczoraj było tyle krwi, że nic nie było widać.
Dostałam silny antybiotyk + tabletki anty na wyciszenie krwawienia, bo ta kroplówka działa tylko jakiś czas. Anty mam przyjmować w poczwórnej dawce przez 3 dni, potem w podwójnej przez kolejne 3 dni i dalej do końca opakowania normalnie.
Także ze starań w tym cyklu nici, a co do kolejnych to dowiem się po sprawdzeniu, czy macica nie jest uszkodzona. 😔
Ale jeśli pozwolicie, to potowarzyszę Wam tutaj i żeby nie zwariować to skupię się na wprowadzaniu zdrowych nawyków żywieniowych i odbudowaniu zdrowia przed ewentualną ciążą...
Siilike rowniez ciesze sie tak jak dziewczyny, ze wszystko dobrze sie skonczylo. Zadbaj teraz o siebie, o swoje zdrowie i nastroj. Wiem ze jest Ci smutno, ze ten cykl stracony, ale co sie odwlecze to nie uciecze, pamietaj o tym 🫂
Jak sprawdzisz co z macica to tez daj nam znac 🤞Siilike lubi tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
san95 wrote:Cześć dziewczyny ☺️
Niewiele z Was będzie mnie pamiętało, bo zniknęłam z forum jakiś dłuższy czas temu..
Teraz chciałabym wrócić, bo wracam do tej ciężkiej przeprawy o wymarzonego dzidziusia 🙈
Mogę do Was dołączyć? Przyjmiecie mnie? 🫶🏼
Oczywiscie, zapraszamy, mozna sie wygodnie rozsiasc i zostac z nami, byle nie na dlugo 😁34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
san95 wrote:Cześć dziewczyny ☺️
Mogę do Was dołączyć? Przyjmiecie mnie? 🫶🏼
No pewnie, forumowe siostry zawsze z otwartymi ramionami przyjmują, rozgość się 😊Kaliope lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
dailydamn wrote:
Ja Ci wkleję listę supli, która kiedyś tu skopiowałam na poprawę nasienia, kurcze nie takie rzeczy już się w wynikach nasienia u facetów poprawiały, więc myślę, że suple, może wizyta u androloga ? 🤔 myślę, że starania nie warto zaweiszac, a nóż ten jeden żołnież z 1% prawidłowych się dostanie do komórki? Na pewno uda Wam się podbić te parametry nasienia, nie trać nadziei!
komplex witamin B (z Aliness) z kwasem foliowym (400 ug)
- Q10 200mg ubichnon
- NAC 600 mg
- selen 100 uq
- cynk 30mg
- Omega3 1g
- wit. D 4000j
- wit. E 400j
- wit. C 1000mg
- L-glutation 500mg
- L-karnityna 1000mg
- olej z czarnuszki
Dodatkowo luźne gatki, sport regularnie, zero używek, sok pomidorowy codziennie.
Treaclynat, kitka_ lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Ja Ci wkleję listę supli, która kiedyś tu skopiowałam na poprawę nasienia, kurcze nie takie rzeczy już się w wynikach nasienia u facetów poprawiały, więc myślę, że suple, może wizyta u androloga ? 🤔 myślę, że starania nie warto zaweiszac, a nóż ten jeden żołnież z 1% prawidłowych się dostanie do komórki? Na pewno uda Wam się podbić te parametry nasienia, nie trać nadziei!
- Q10 200mg ubichnon
- NAC 600 mg
- selen 100 uq
- cynk 30mg
- Omega3 1g
- wit. D 4000j
- wit. E 400j
- wit. C 1000mg
- L-glutation 500mg
- L-karnityna 1000mg
- olej z czarnuszki
Dodatkowo luźne gatki, sport regularnie, zero używek, sok pomidorowy codziennie.
Moj ginekolog napisał tylko „Astenoteratozoospermia, pilnie męża do urologa lub androloga wygonić”. Udało mu się zapisać na poniedziałek. Może te negatywne wyniki były konieczne, żeby w końcu rzucił te cholerne palenie. Pamiętam jak na wątku październikowym pisałam, że ja do stóp przebadana, a męża ciężko miałam wysłać na badanie nasienia, bo mówił się czuję się świetnie to nasienie też jest dobre. No i mamy te „czuję się świetnie”. Mąż widzę, że dostał tymi wynikami w twarz i zmobilizował się do rzucenia palenia. Już szuka i porównuje gumy, plastry i tabletki 🤯. Z supli zamówiłam mu Fertilmen z formeds, dodatkowo do tego więcej witaminy C i magb6. W domu mamy jeszcze l-argininę, którą włączyliśmy w zeszłym miesiącu, d3+k2, omega 3 i witaminy z prenacare dla mężczyzn. Planujemy jeszcze włączyć sok pomidorowy. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba tutaj najbardziej polecałyście smakowo Dawtona? Czy się mylę?
Po wdrożeniu takiego combo wyniki mogą się poprawić dopiero po 72 dniach? Czyli są marne przez 72 dni i nagle się poprawiają czy jak to wygląda?Darrika, Deyansu, kitka_ lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻
🧔🏻♂️⚠️
-
Zamówiłam już suplementy na ten cykl. Mam jescze clo na następną stymulacje, więc plan jako taki jest. No nie mogło być za pięknie, jak zawsze.Darka101 lubi tę wiadomość
👩 29 lat
🧔30 lat
🐶 4 lata
Starania na luzie od 2020r
Świadome starania od 11.2024
4cs
Cykl start 07.01🩸
💊
👩 FertileMe Complex for Women, zioła Ojca Sroki, Wit D
🧔 FertileMe Complex for Men, Wit C, Wit D -
Darrika wrote:Ja Ci wkleję listę supli, która kiedyś tu skopiowałam na poprawę nasienia, kurcze nie takie rzeczy już się w wynikach nasienia u facetów poprawiały, więc myślę, że suple, może wizyta u androloga ? 🤔 myślę, że starania nie warto zaweiszac, a nóż ten jeden żołnież z 1% prawidłowych się dostanie do komórki? Na pewno uda Wam się podbić te parametry nasienia, nie trać nadziei!
- Q10 200mg ubichnon
- NAC 600 mg
- selen 100 uq
- cynk 30mg
- Omega3 1g
- wit. D 4000j
- wit. E 400j
- wit. C 1000mg
- L-glutation 500mg
- L-karnityna 1000mg
- olej z czarnuszki
Ja bym jeszcze dodala, telefon i Laptop z dala od jader,
Deyansu, kitka_ lubią tę wiadomość
-
dailydamn wrote:
Hej, u nas w zeszłym tygodniu przyszły wyniki właśnie też z morfologia 1% I jeszcze podwyższoną fragmentacją. Też się załamaliśmy bo akurat moj Mąż nie pali, wypije okazjonalnie piwko więc nie wiemy, co powoduje ten stan rzeczy. (Dodatkowo uprawia regularnie sport i nie odżywia się śmieciowym jedzeniem). 21 grudnia mamy naszego ginekologa-androloga i zobaczymy co nam powie. Dam znać I Ty koniecznie napisz co Wasz androlog na to. Całe szczęście ta produkcja nasienia jest zmienna i wyniki można poprawiać
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
Ech, tulę dziewczyny za biel 😓🫂🫂🫂.
@Slava jak wyjazd? 😁
@Sillike sposób postępowania lekarzy jest mi kompletnie obcy, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Cieszę się, że udało się sprawnie skomunikować z lekarzem, bo jednak bez tego ciężko w takich sytuacjach zachować spokój 😓.
@dailydamn mój partner zaczął ten Fertilmen od Formeds i niestety bardzo szybko odstawił. Tabletki są bardzo duże, mają intensywny zapach i cały dzień mu się odbijało po nich 😓. Także jak masz opcje, to polecam może za czymś innym się rozejrzeć. Chyba, że już się tak zawziął, że nic mu nie przeszkodzi ☺️.
Co do wyników, to niestety nie pomogę, ale już nieraz okazywało się, że pozornie tragiczna sytuacja nie była wcale taka zła! Ilość plemników jest bardzo duża, więc myślę, że jak się chłop ogarnie, to będzie dobrze.Deyansu, Slava, Siilike lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆22/01/25
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty -
CrazyDaisy wrote:Hej, u nas w zeszłym tygodniu przyszły wyniki właśnie też z morfologia 1% I jeszcze podwyższoną fragmentacją. Też się załamaliśmy bo akurat moj Mąż nie pali, wypije okazjonalnie piwko więc nie wiemy, co powoduje ten stan rzeczy. (Dodatkowo uprawia regularnie sport i nie odżywia się śmieciowym jedzeniem). 21 grudnia mamy naszego ginekologa-androloga i zobaczymy co nam powie. Dam znać I Ty koniecznie napisz co Wasz androlog na to. Całe szczęście ta produkcja nasienia jest zmienna i wyniki można poprawiać
Mój też, jest wysportowany, regularnie chodzi na siłownię jest aktywny, 15-18 tysięcy kroków dziennie. Nie jemy syfu, alko okazjonalnie tak 1-2 razy w miesiącu. Tylko u nas są te cholerne fajki. Dam znać po poniedziałkowej wizycie co mu powie. Wysłałam go też na badania tsh, LH, fsh, prolaktyna i testosteron, żeby też to omówił od razu na wizycie. Trzymam za nas kciuki i czekam również na Twoje wieści 🤞🏻angieDream, CrazyDaisy, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
🧔🏻♂️⚠️
-
Olalexa wrote:Dziewczyny, ja dziś po drugiej wizycie u nowej doktor. Jakoś tak pozytywnie mnie nastroiła 😅 przeanalizowała badania, zrobiła usg, włączyła Euthyrox. Wreszcie coś się zaczyna dziać, od następnego cyklu dołączam do grona stymulowanych Aromkiem!😱😍
A, i jeszcze apropo dzisiejszej dyskusji, w tym cyklu Duphaston 3x1 przez 7 dni 😅 też opowiadała o jego dobrych właściwościach, ale mówiła tak dużo i szybko że niewiele zapamiętałam. Na pewno o działaniu immunomodulującym tak jak pisała siesiepy, i ogólnie o pozytywnym wpływie na kolejne cykle i poziomy innych hormonów.
Oo właśnie, pozytywny wpływ na kolejne cykle! U mnie to miało znaczenie bo miałam skłonności do LUF, od kiedy biorę proga to się rzadko zdarzają.Olalexa, Kaliope lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
dailydamn wrote:Moj ginekolog napisał tylko „Astenoteratozoospermia, pilnie męża do urologa lub androloga wygonić”. Udało mu się zapisać na poniedziałek. Może te negatywne wyniki były konieczne, żeby w końcu rzucił te cholerne palenie. Pamiętam jak na wątku październikowym pisałam, że ja do stóp przebadana, a męża ciężko miałam wysłać na badanie nasienia, bo mówił się czuję się świetnie to nasienie też jest dobre. No i mamy te „czuję się świetnie”. Mąż widzę, że dostał tymi wynikami w twarz i zmobilizował się do rzucenia palenia. Już szuka i porównuje gumy, plastry i tabletki 🤯. Z supli zamówiłam mu Fertilmen z formeds, dodatkowo do tego więcej witaminy C i magb6. W domu mamy jeszcze l-argininę, którą włączyliśmy w zeszłym miesiącu, d3+k2, omega 3 i witaminy z prenacare dla mężczyzn. Planujemy jeszcze włączyć sok pomidorowy. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba tutaj najbardziej polecałyście smakowo Dawtona? Czy się mylę?
Po wdrożeniu takiego combo wyniki mogą się poprawić dopiero po 72 dniach? Czyli są marne przez 72 dni i nagle się poprawiają czy jak to wygląda?
Tak, dla mnie jedyny smakowo sensowny to dawtona, on jest naprawdę najsmaczniejszydailydamn lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️