Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Izkawik wrote:Ja bym jeszcze dodala, telefon i Laptop z dala od jader,
Izkawik, siesiepy lubią tę wiadomość
-
CrazyDaisy wrote:Ja tak samo. Odinstalowałam Facebooka i instagrama z telefonu bo nie mogłam sobie poradzić z uczuciem zazdrości jak widziałam, że jakimś znajomym się udało. Poza tym spędzałam tam za dużo czasu i to też mi dobrze na głowę nie robiło. Czuję się dużo lepiej odkąd to zrobiłam
Oj, z tym, że brak SocialMedia "robi dobrze na głowę" mogę potwierdzić dla znajomych z pracy i szukania innej mam LinkedIn (muszę mieć czasem też ze względów zawodowych), ale zaglądam tak jak najrzadziej👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Niewiele z Was będzie mnie pamiętało, bo zniknęłam z forum jakiś dłuższy czas temu..
Teraz chciałabym wrócić, bo wracam do tej ciężkiej przeprawy o wymarzonego dzidziusia 🙈
Mogę do Was dołączyć? Przyjmiecie mnie? 🫶🏼
Pamiętam! Dobrze Cię widzieć, mam nadzieję, że już wszystko w porządku👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Hej kochane, dawno nic nie pisałam na wątkach, podczytywałam czasem ale wiadomo każdy nieudany cykl odpędzić zły humor. W tym cykly zadziała się u mnie anomalia bo nie miałam czegos takiego. W 16stym dniu cyklu wyłapałam pika więc no prawdopodobnie 17tego wyła owulka wiadomo działaliśmy. Okres powinnam dostać mniejwiecej we wtorek ale miałam delikatne plamienie brązowo-jasnorózowe i to był taki zabarwiony śluz. To było we wtorek i wczoraj, zrobiłam wczoraj wieczorem test- wyszła prawie nie widoczna druga kreska, powtórzyłam rano - to samo prawie niewidoczna ale jest 🤔 wiadomo najlepiej bym poszła na betę ale mieszkam w Niemczech i to nie takie proste, pójdę się zapytać w praktyce u ginekologa czy mogę zrobić betę w tej sytuacji ale niewiem co mi powiedzą, tak czy siak powtórzę też może w sobotę. Dzisiaj jest 14 dni po owulacji. W tym tygodniu złalało mnie jeszcze przeziębienie i też to jest trochę stresujace, mam jatar, silne bóle głkwy caly czas, biorę apap, piję cytrynę z czosnkiem i miodem, macie jakieś rady w tej sytuacji? Przepraszam że tak nagle z tym wyskoczyłam ale miałam takie cos że się bardzo nakręcałam 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 10:09
Deyansu lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
dailydamn wrote:
Hej, wiem co czujesz bo przeżywaliśmy to niecały miesiąc temu. Na pocieszenie powiem, że my usłyszeliśmy że wyniki pojedynczego badania jeszcze nie są wyrokiem, a parametry da się poprawić znacząco zmianą stylu życia i suplami. Darrika już ładną listę wstawiła, mój mąż podobną stosuje tylko jedna uwaga co do koenzymu Q10 - ubichinon jest słabiej przyswajalną formą, jeśli finanse was nie ograniczają to lepiej kupić ubichinoL.
Warto też zrobić dodatkowe badania - wymazy bo może jakaś infekcja psuje dodatkowo parametry. No i podstawowe hormony. Palenie na pewno nie pomaga więc dobrze że mąż ma motywację do rzucenia.
Mój mąż ma właśnie dziś wizytę u androloga także może czegoś nowego się dowiemy i dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 10:04
Deyansu, Kaliope, dailydamn lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
KarolinaJ0702 wrote:Hej kochane, dawno nic nie pisałam na wątkach, podczytywałam czasem ale wiadomo każdy nieudany cykl odpędzić zły humor. W tym cykly zadziała się u mnie anomalia bo nie miałam czegos takiego. W 16stym dniu cyklu wyłapałam pika więc no prawdopodobnie 17tego wyła owulka wiadomo działaliśmy. Okres powinnam dostać mniejwiecej we wtorek ale miałam delikatne plamienie brązowo-jasnorózowe i to był taki zabarwiony śluz. To było we wtorek i wczoraj, zrobiłam wczoraj wieczorem test- wyszła prawie nie widoczna druga kreska, powtórzyłam rano - to samo prawie niewidoczna ale jest 🤔 wiadomo najlepiej bym poszła na betę ale mieszkam w Niemczech i to nie takie proste, pójdę się zapytać w praktyce u ginekologa czy mogę zrobić betę w tej sytuacji ale niewiem co mi powiedzą, tak czy siak powtórzę też może w sobotę. Dzisiaj jest 14 dni po owulacji. W tym tygodniu złalało mnie jeszcze przeziębienie i też to jest trochę stresujace, mam jatar, silne bóle głkwy caly czas, biorę apap, piję cytrynę z czosnkiem i miodem, macie jakieś rady w tej sytuacji? Przepraszam że tak nagle z tym wyskoczyłam ale miałam takie cos że się bardzo nakręcałam 🫣
Robilas dzisiaj rano? Jesli nie bym odczekala i jutro zrobila ranoDeyansu, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
-
Aurora13 wrote:Niby człowiek wie, a i tak się denerwuje 🙈 Czy na tej wizycie chcieli już wykonywać jakieś badania, czy najpierw kwalifikacja i dopiero terminy na różne badanka?
Stary oczywiście chodzi wyluzowany przed jutrem. Pytam czy nie czuje stresu, a on na to, że przecież nas zakwalifikują i wszystko będzie dobrze, to dobra rzecz, nie ma sensu się stresować 🤭 Chyba muszę go posłuchać 🤷♀️
W niedzielę byli u nas przyjaciele i oczywiście wysypał się worek z ciążami z naszego otoczenia. 3 dziewczyny - 2 wpadki jedna po chwili starań. Wiadomo, że było mi troche przykro, ale szybko się już pozbierałam. Może to staż w staraniach, a może świadomość, że już będziemy zaczynać starania z pomocą medyczną i mam nadzieję, że to poskutkuje przez co przeżyłam to trochę lżej. Ale zdecydowanie wiem co czujesz Finch, przeżyłam dokładnie takie same załamanie nerwowe w lipcu. Myślałam, że się już nie podniosę. Podniosłam się i ty też się podniesiesz, a na takie emocje trzeba sobie pozwolić po prostu. Każda z nas Cię tutaj rozumie.
Ja dodatkowo poprosiłam o wymazy MUCH, bo moi ginekolodzy mi odmawiali pobrania ciul wie czemu, a tam bez problemu wysłali dodatkowo. I za to tylko musiałam dopłacić. No ale to był mój wymysł31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress) -
Laski, potrzebuję porady lub kubła wody. Nie wiem.
Mam planowo wizytę w przyszły wtorek u gin. Przez mój nietypowy pozytywny test owulacyjny w 44dc (8.12) zastanawiam się, czy iść.
Miałam pójść, powiedzieć, że znowu brak okresu, że coś nie tak, a teraz to w sumie nie chcę, by okres przyszedł i chciałabym sprawdzić, czy może się udało...
Staraliśmy się 8 i 9 grudnia, więc szanse niby są, że akurat w terminie wizyty byłoby zagnieżdżenie?🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL -
dailydamn wrote:
Hejo!
Macie bardzo dobrą ilość i koncentrację, która ilościowo nadrabia słaby ruch i morfologię. 😃
Nie jest tak źle, ale wyniki na pewno są do poprawy 💖
Suple wyżej wypisane, trochę więcej ruchu, nie przegrzewanie jąder, wizyta u androloga, kontroling hormonów, USG jąder 😃
Podobno osłabiona ruchliwość może wynikać z kilku przyczyn:
- za ciepło w jądrach
- infekcje wirusowe
- żylaki powrózka nasiennego
Sprawdźcie sobie te tematy. 😊😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 11:09
Deyansu, dailydamn lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Temperatura wciąż niska, także chyba nie miałam jednak owulki 😑 może cykl bezowulacyjny będzie, skoro wszystkie dowody pokazują, że wyszłam z tego płodnego okna xd obserwuję dalej…12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Izkawik wrote:Robilas dzisiaj rano? Jesli nie bym odczekala i jutro zrobila rano👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Hej
Przede wszystkim
@ Darka101 🫂 ale widzę, że jest w Tobie dużo siły działaj dalej, w końcu się uda za co trzymam kciuki
@Siilike brzmi jak sceny z horrou trochę ;/ Nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co przeżyłaś. Cieszę się, że trafiłaś na ogarnięty personel medyczny i że zostałaś zaopiekowana. Trzymam kciuki, żeby krwawienie szybko ustało i żeby z macicą wszystko było ok. Po takim krwotoku przypilnuj sobie szczególnie supli od produkcji krwi: żelazo, laktoferyna, witaminy z grupy B, bo te parametry mogły Ci mocno spaść ;/ Ściskam bardzo mocno i czekam na dalsze wieści, oby pozytywne
@San95 - witaj, witaj ale oby na krótko, a potem spadówa na fioletową stronę mocy
@dailydamn - tak, jak pisały Dziewczyny, nie ma tragedii. Chciałabym, żeby mój niepalący Mąż miał takie ilości. Faktycznie zbadajcie jeszcze hormony, posiewy i prostatę. Bo u nas też było wysokie pH (powyżej 8 to już jest źle; obecnie normy są inne, ale w dawnych było to jasno określone) i androlog mówił o problemie z prostatą, aczkolwiek nasz Dr niepłodności nie do końca się z tym zgodził i zapisał po prostu Clo. A od androloga ma przepisane zwiększoną dawkę L-karnityny (3g/dzień), no i Mąż bierze jeszcze oczywiście mnóstwo innych supli...
U mnie 6dc, nadal krwawię, choć już nie tak mocno. Ten cykl jest jakiś inny, staram się nie martwić, no ale...
Dzwoniłam do kliniki o wynik testosteronu Męża, oni zrzucają winę na Alab, że tam źle zarejestrowano próbki. Koszmar jakiś. Klinika ma to jeszcze ustalać z Alabem - więc czekam na telefon 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Wyniki krzywej glukozowo-insulinowej Męża na szczęście już są i chyba nie ma tragedii - bazowa glukoza dość wysoka (105,5), ale po 1 h rośnie, po czym opada; wszystko w granicach norm. Insulina na czczo 5,2, co mnie mega cieszy. Potem rośnie, a po 2 h spada, choć nie do wyjściowej ilości.
Przypominam się z moimi pytaniami, bo trochę tak zostały bez echa: gdzie można kupić fajne baby carrots do chrupania na estrogen? I czy wyniki 3dc: FSH ok. 8, LH ok 6, estradiol 25 mogą być, podobnie jak nasilone krwawienie, wynikiem antybiotykoterapii? Niestety do naszego Dr pójdziemy pewnie dopiero po Nowym Roku, skoro mam tak długo czekać na wyniki cd138 Do tego czasu mogę się tylko posiłkować własną wiedzą i Waszą pomocą
Z góry dzięki i miłego dnia!
@Darrika - dla własnego dobra udaję, że nie widziałam tych pyyyyyy😋szności 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 11:31
Darrika, Darka101, dailydamn, Siilike lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
13.01. beta 3307,5 prog 37,10
17.01 USG 🤞🏻🤞🏻 -
U mnie dziś 20dc, jutro idę pierwszy raz zbadać ten progesteron i estradiol, jestem mega ciekawa.
Z przyjemnych rzeczy - byłam wczoraj u fryzjera i od razu czuję się milion razy lepiej. Prezenty już też ogarnięte i czuję że bije ode mnie taki długo wyczekiwany spokój.
Był temat wyników nasienia - nie martwcie się dziewczyny, tu naprawdę można mnóstwo podziałać suplementami i zdrowym trybem życia. Najważniejsze że wasze chłopy zbadały i wiecie co robic! Ja wam powiem, że lepiej się czuję teraz jak zrobiłam więcej badań, niż jak mieliśmy te 6 msc starań niby na luzie, a tak na prawdę to ciągle kminilam czy nie marnujemy czasu, bo może coś jest nie tak. Oczywiście podstawy takie jak morfologia, tsh, miałam robione, ale no wiadomo że to kropla w morzuDeyansu, cysterka95, Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Swoją drogą - zawsze po owulacji mam lekko drażliwe piersi - na ten moment w ogóle nie czuję nic. Czy wkręcam sobie, że być może to objaw ciąży? Być może. Czy czytałam o laskach, które pisały, że w szczęśliwym cyklu ból piersi wyjątkowo trafił się po terminie miesiączki? Oczywiście 😂stara a głupia
Saule, Ilka96 lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Dziewczyny, ja jestem strasznie zagubiona, od nocy mam @ bóle, miesiączki brak, cykle mam 30 dniowe a dziś dopiero 26... Ból co jakiś czas się pojawia i znika po dłuższym czasie. Martwię się że 🐒 przyjdzie wcześniej...
Dzisiaj 10 dpo dopiero, biel na teście i te bóle... 🫣
Przepraszam że tak zawracam głowę ale strasznie to wszystko przeżywam...Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
flotek wrote:Dziewczyny, ja jestem strasznie zagubiona, od nocy mam @ bóle, miesiączki brak, cykle mam 30 dniowe a dziś dopiero 26... Ból co jakiś czas się pojawia i znika po dłuższym czasie. Martwię się że 🐒 przyjdzie wcześniej...
Przepraszam że tak zawracam głowę ale strasznie to wszystko przeżywam...
A jesteś pewna, że nie miałaś owulacji wcześniej?1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Treaclynat wrote:A jesteś pewna, że nie miałaś owulacji wcześniej?
Robiłam testy dużo wcześniej przed owu, żeby nie przegapić PIKuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 11:48
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Deyansu wrote:Hej
Przede wszystkim
@ Darka101 🫂 ale widzę, że jest w Tobie dużo siły działaj dalej, w końcu się uda za co trzymam kciuki
@Siilike brzmi jak sceny z horrou trochę ;/ Nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co przeżyłaś. Cieszę się, że trafiłaś na ogarnięty personel medyczny i że zostałaś zaopiekowana. Trzymam kciuki, żeby krwawienie szybko ustało i żeby z macicą wszystko było ok. Po takim krwotoku przypilnuj sobie szczególnie supli od produkcji krwi: żelazo, laktoferyna, witaminy z grupy B, bo te parametry mogły Ci mocno spaść ;/ Ściskam bardzo mocno i czekam na dalsze wieści, oby pozytywne
@San95 - witaj, witaj ale oby na krótko, a potem spadówa na fioletową stronę mocy
@dailydamn - tak, jak pisały Dziewczyny, nie ma tragedii. Chciałabym, żeby mój niepalący Mąż miał takie ilości. Faktycznie zbadajcie jeszcze hormony, posiewy i prostatę. Bo u nas też było wysokie pH (powyżej 8 to już jest źle; obecnie normy są inne, ale w dawnych było to jasno określone) i androlog mówił o problemie z prostatą, aczkolwiek nasz Dr niepłodności nie do końca się z tym zgodził i zapisał po prostu Clo. A od androloga ma przepisane zwiększoną dawkę L-karnityny (3g/dzień), no i Mąż bierze jeszcze oczywiście mnóstwo innych supli...
U mnie 6dc, nadal krwawię, choć już nie tak mocno. Ten cykl jest jakiś inny, staram się nie martwić, no ale...
Dzwoniłam do kliniki o wynik testosteronu Męża, oni zrzucają winę na Alab, że tam źle zarejestrowano próbki. Koszmar jakiś. Klinika ma to jeszcze ustalać z Alabem - więc czekam na telefon 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Wyniki krzywej glukozowo-insulinowej Męża na szczęście już są i chyba nie ma tragedii - bazowa glukoza dość wysoka (105,5), ale po 1 h rośnie, po czym opada; wszystko w granicach norm. Insulina na czczo 5,2, co mnie mega cieszy. Potem rośnie, a po 2 h spada, choć nie do wyjściowej ilości.
Przypominam się z moimi pytaniami, bo trochę tak zostały bez echa: gdzie można kupić fajne baby carrots do chrupania na estrogen? I czy wyniki 3dc: FSH ok. 8, LH ok 6, estradiol 25 mogą być, podobnie jak nasilone krwawienie, wynikiem antybiotykoterapii? Niestety do naszego Dr pójdziemy pewnie dopiero po Nowym Roku, skoro mam tak długo czekać na wyniki cd138 Do tego czasu mogę się tylko posiłkować własną wiedzą i Waszą pomocą
Z góry dzięki i miłego dnia!
@Darrika - dla własnego dobra udaję, że nie widziałam tych pyyyyyy😋szności 😋
Baby Marchewki czasem są w lidlu. Kupuje jak spotkam ale nie zawsze są
Deyansu lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
aglo wrote:Baby Marchewki czasem są w lidlu. Kupuje jak spotkam ale nie zawsze są
Dzięki. Właśnie kiedyś je chyba kupowałam w Lidlu, a ostatnio nie mogę na nie trafić 🤔
Będę nadal szukać👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
13.01. beta 3307,5 prog 37,10
17.01 USG 🤞🏻🤞🏻 -
flotek wrote:Dziewczyny, ja jestem strasznie zagubiona, od nocy mam @ bóle, miesiączki brak, cykle mam 30 dniowe a dziś dopiero 26... Ból co jakiś czas się pojawia i znika po dłuższym czasie. Martwię się że 🐒 przyjdzie wcześniej...
Przepraszam że tak zawracam głowę ale strasznie to wszystko przeżywam...
Niestety tylko czas i czekać co się wydarzy ale rozumiem bo to bardzo frustrujące jestflotek lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne