Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Księgowa wrote:Z własnego doświadczenia nie wierzę w "domowe laboratorium".
A ze od zawsze wierzę, ufam (wiele razy sprawdzałam) horieny to uznalabym, ze PIK będzie jutro, ale na pewno jeszcze nie dzis.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
A ze od zawsze wierzę, ufam (wiele razy sprawdzałam) horieny to uznalabym, ze PIK będzie jutro, ale na pewno jeszcze nie dzis.
Dziękuję! W takim razie jutro jeszcze zrobię owu test z horieny, do tej pory w domowym labolatorium miałam albo tylko jedną kreskę albo druga ledwo widoczna, dziś pierwszy raz zobaczyłam dwie 🙈 Ale warto dodać że domowe labolatorium testuję pierwszy razWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 22:53
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Ja też robiłam z domowego labo. Bo zazwyczaj są polecane przez dziewczyny.
Ale mogę też polecić testy owulacyjne z clearblue pokazują uśmiechniętą minkę kiedy jest owulacja i nie trzeba się zastanawiać czy jest czy jej nie ma 😃 ale też nie są tanie to też trzeba brać pod uwagę .almost.there lubi tę wiadomość
-
Syla30 wrote:Ja też robiłam z domowego labo. Bo zazwyczaj są polecane przez dziewczyny.
Ale mogę też polecić testy owulacyjne z clearblue pokazują uśmiechniętą minkę kiedy jest owulacja i nie trzeba się zastanawiać czy jest czy jej nie ma 😃 ale też nie są tanie to też trzeba brać pod uwagę .Powodzenia wszystkim
aszin wrote:A dlaczego nie DL? Jakie masz z nimi doświadczenia? Ja przyznam, że stosuję tylko te 🙂
Ja ich oczywiście nie neguje, bo każdy najlepiej zna swój organizm i ma swoich "ulubieńców" - jak niektórzy facelle, którymi ja za nic owulacji swojej nie ogarnę.
Ale jeśli chodzi o DL to przykładem idealnym jest moja pierwsza corka. Akurat tak wyszlo, ze nie mialam swoich horienow, więc kupilam cokolwiek w aptece i było to właśnie DL. Testowałam, któregoś dnia PIK. I teraz uwaga: 3 dni po tym PIKu mialam pozytywny test ciążowy 🤣 no niemożliwe, zebym 3 dni po owulacji mogla juz sprawdzić czy jestem w ciąży (tym bardziej, ze ciaza zgadzala sie co do dnia z OM). Od tamtej pory im nie wierzę.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Blossomka wrote:Oo, kiedy masz? Długo czekałaś na termin? Tylko cuda przyjmujemy w grudniu 🍀👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
6.12.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Cel95 wrote:Ja miałam mieć przedwczoraj histeroskopię zostawiam wirusy przynoszące inne rozrywki niż histero🤪
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
6.12.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
truskawki981 wrote:Oooo! W sumie nigdy nie pomyślałam że może coś być poważniejszego, szczególnie że sikanie po seksie załatwiło sprawę. Ale dziękuję za sugestie! Poczytam o tym 😀
siesiepy, truskawki981 lubią tę wiadomość
27 i 29 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
01/25 będziemy próbować naturalnie 💛
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Księgowa wrote:Ja ich oczywiście nie neguje, bo każdy najlepiej zna swój organizm i ma swoich "ulubieńców" - jak niektórzy facelle, którymi ja za nic owulacji swojej nie ogarnę.
Ale jeśli chodzi o DL to przykładem idealnym jest moja pierwsza corka. Akurat tak wyszlo, ze nie mialam swoich horienow, więc kupilam cokolwiek w aptece i było to właśnie DL. Testowałam, któregoś dnia PIK. I teraz uwaga: 3 dni po tym PIKu mialam pozytywny test ciążowy 🤣 no niemożliwe, zebym 3 dni po owulacji mogla juz sprawdzić czy jestem w ciąży (tym bardziej, ze ciaza zgadzala sie co do dnia z OM). Od tamtej pory im nie wierzę.
A co do infekcji intymnych, to ja czy sikam po seksie czy nie, to mi się nie zdarzają. Ostatnią miałam z 9-10 lat temu i niech tak zostanie 😁Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
flotek wrote:Bardzo dziękuję dziewczyny za polecajki, dziękuję za wsparcie ❤️🍀 To czas pełen emocji dla mnie, trochę potrzebuję poprowadzenia mnie za rękę...
Rozumiem dobrze bo też mam do wszystkiego mieszane uczucia i też potrzebuje jakiego wsparcia dlatego postanowiłam tutaj się odezwać i pisać ♥️
Razem zawsze raźniej ♥️ -
A ze od zawsze wierzę, ufam (wiele razy sprawdzałam) horieny to uznalabym, ze PIK będzie jutro, ale na pewno jeszcze nie dzis.
Ja bym siknelam jutro jeszcze z kilka razy i pojutrze, żeby obserwować, ale profilaktycznie uznała że dzisiaj może być już pik.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾8 stymulacji letrozolem (7x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 9🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"
Los daje nam tyle ile potrafimy udźwignąć? Ja nie potrafię tego dźwigać od dłuższego czasu. 🤡 -
aszin wrote:Niby testy owulacyjne mogą być pozytywne również w ciąży 😁 Ale tak jak piszesz, każdy organizm jest inny i dla każdego będzie dobre coś innego ☺️
A co do infekcji intymnych, to ja czy sikam po seksie czy nie, to mi się nie zdarzają. Ostatnią miałam z 9-10 lat temu i niech tak zostanie 😁
Mi wychodzimy owulacyjne pozytywne ale nie wiem czy to prawda czy nie w drugiej ciąży próbowałam pokazały . Dodam że była to pozamaciczna . Ile w tym prawdy nie mam pojęcia 🤷🏼♀️ -
siesiepy wrote:U mnie w tym cyklu co to jeszcze się nie skończył domowe laboratorium było słabsze niż horieny! 😅
Ja bym siknelam jutro jeszcze z kilka razy i pojutrze, żeby obserwować, ale profilaktycznie uznała że dzisiaj może być już pik.
DL: https://ibb.co/b6v0LWt
Dwa testy z Horieny:
https://ibb.co/8bRYQPz
https://ibb.co/YXs93c3Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 23:33
Powodzenia wszystkim
Nie no.. 3 dpo to niemożliwe, zeby cokolwiek pokazało ciążę, a przynajmniej tak sadze 😅
Ale wiecie.. Zawsze jest wyjątek potwierdzający regułę 😅siesiepy, Olo323 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Nie no.. 3 dpo to niemożliwe, zeby cokolwiek pokazało ciążę, a przynajmniej tak sadze 😅
Ale wiecie.. Zawsze jest wyjątek potwierdzający regułę 😅
😅😅 Słuchaj, może ci DL "wykryło" ciążę a nie owu 😅😅Powodzenia wszystkim
flotek wrote:U mnie DL (domowe labolatorium ) niby pokazuje PIK, ale horiena już nie, zgłupiałam 🥴 Nic mi nie zostało jak jutro powtórzyć z jednym i drugim testem
DL: https://ibb.co/b6v0LWt
Dwa testy z Horieny:
https://ibb.co/8bRYQPz
https://ibb.co/YXs93c3
Robisz raz na dzień testy ? -
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:Ja ich oczywiście nie neguje, bo każdy najlepiej zna swój organizm i ma swoich "ulubieńców" - jak niektórzy facelle, którymi ja za nic owulacji swojej nie ogarnę.
Ale jeśli chodzi o DL to przykładem idealnym jest moja pierwsza corka. Akurat tak wyszlo, ze nie mialam swoich horienow, więc kupilam cokolwiek w aptece i było to właśnie DL. Testowałam, któregoś dnia PIK. I teraz uwaga: 3 dni po tym PIKu mialam pozytywny test ciążowy 🤣 no niemożliwe, zebym 3 dni po owulacji mogla juz sprawdzić czy jestem w ciąży (tym bardziej, ze ciaza zgadzala sie co do dnia z OM). Od tamtej pory im nie wierzę.
Cel95 lubi tę wiadomość
-
flotek wrote:Dziś zrobiłam 3, DL i z drugiej firmy zrobiłam w jednym czasie a ostatni trzeci zrobiłam 2 godziny po nich
Ja robiłam raz tak godzina 17-20 ale widziałam ostanio że dziewczyny robią dwa razy dziennie np 10 nie z porannego moczu i później pod wieczór .
Ale też pytanie czy piłaś dużo płynów ? Bo przed robieniem testów powinno się nie pić 2h . -
Syla30 wrote:Ja robiłam raz tak godzina 17-20 ale widziałam ostanio że dziewczyny robią dwa razy dziennie np 10 nie z porannego moczu i później pod wieczór .
Ale też pytanie czy piłaś dużo płynów ? Bo przed robieniem testów powinno się nie pić 2h .
Też o tym słyszałam ale niestety dzisiaj sporo wypiłam 🙈 Może mam PIK ale przez to ile wypiłam te drugie, mniej czule testy (słyszałam że domowe labolatorium jest czule) nie wybarwily się odpowiednio? Ciężko stwierdzić w takim przypadku, mój błąd
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki !