Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z was brała może Inofolic combi?
Swojego czasu ginekolog przepisał mi to na wyregulowanie miesiączki ( pomogło). Teraz zażywam 2x dziennie zgodnie z zaleceniami co mniej więcej 12h ale zastanawiam się czy nie zamienić tego na jakieś inne suplementy „dla kobiet starających się”.
Macie coś sprawdzonego? Albo któraś z was może bierze/brała ten inofolic?https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8] -
Siasi wrote:Dziewczyny u mnie dziś owulka, podziałaliśmy rano więc nadzieje są. Po tych chorobach może być ciężko, ale liczymy na nasz cud 👶 Zaczynamy najgorsze 2 tyg cyklu. W sumie fajnie bo można teraz głowę zająć świętami i prezentami.
Temat się już przewijał. Czy po owulacji powinnam odstawić fertistim? Kojarzę, że jest w składzie cos czego chyba nie powinno sie suplementowac po owulce. Z gory dzieki za rady.Olo323, Siasi, Jadzia19 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Kinia92 wrote:Tak czytam i widzę że moje okolice do Wilunia mam 40 km. Ja jeździłam na monity i do lekarza do Opola, gdzie również miałam 40 km.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
♂️ 33
◾HBA 49%
siesiepy wrote:U mnie do Opola 100km, więc nie z tej strony. 😁
siesiepy lubi tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
siesiepy wrote:Powiem Ci, że jak policzyłam ile by nas wyniosły stymulację w klinice albo właśnie gdzieś u nas prywatnie, to by wyszło 1000-1500 miesięcznie z lekami bez ryczałtu. A gdzie w tym suple? Co to, to nie. 😅 Dlatego poniekąd zdecydowaliśmy się tak szybko na IVF.
Już i tak boje się podliczyć ile poszło w rok na te starania. Pewnie byśmy mieli z tego jakiś Dubaj z palcem w dupie albo chociaż Teneryfę na all inclusive i z wycieczka do parków wodnych i na wulkan. 🤡
Swój czlowiek, co przelicza koszty staran na podróże 😁
Mieszkam we Wro, wizyta u lekarza miesięcznie kosztuje krocie plus badania, jakiś monit itd... plus że mój pakiet medicover zwraca kwartalnie koszty wizyt w wys. 500 zł. Zawsze coś
Mam wielką nadzieję że po Ovitrelle jednak uda mi się zajsc w ciaze, po 1 dawce pecherzyk nie pękł, a 2 zastrzyki kosztujące łącznie 400 zł... no długo tak nie pociągniemy 😅siesiepy, Darrika lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29
Starania od 1.2024
Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel
Lekarstwa:
👱♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2
⏳styczeń/luty- HSG -
Kinia92 wrote:Tak czytam i widzę że moje okolice do Wilunia mam 40 km. Ja jeździłam na monity i do lekarza do Opola, gdzie również miałam 40 km.
To ja Dziewczyny chyba „z okolic” bo do Wielunia mam 70km 😅PaulinKA, siesiepy, Kinia92 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Migotka96 wrote:Widzę ze można teraz chat z internista zrobić, ja o takie skierowania to się nie szczypie do jakiego lekarza pisze ;d przeważnie nie robią problemów, a jak robią to robie kolejny chat z nadzieja ze trafie na kogoś bardziej wyrozumiałego 😂
I nie ma problemu przy kolejnej rozmowie? W sensie nie mówią czegoś w stylu "ale przecież przed chwilą Pani rozmawiała z lekarzem"? Jakoś zawsze wydawało mi się, że oni mają historie rozmów i jeżeli jeden lekarz nie wystawi skierowania to drugi też tego nie zrobi, bo przeczyta sobie tę rozmowę 🤔PaulinKA, Darrika lubią tę wiadomość
12.2024 - cb (2cs) -
siesiepy wrote:Fertistim należy odstawić przy pozytywnym teście ciążowym. Po owulacji nie ma sensu odstawiać. Lepiej pić cały cykl.
siesiepy lubi tę wiadomość
🧩 7cs naturalnych
🩸16.12
⏸️x0
✅ badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
PaulinKA wrote:Swój czlowiek, co przelicza koszty staran na podróże 😁
Mieszkam we Wro, wizyta u lekarza miesięcznie kosztuje krocie plus badania, jakiś monit itd... plus że mój pakiet medicover zwraca kwartalnie koszty wizyt w wys. 500 zł. Zawsze coś
Mam wielką nadzieję że po Ovitrelle jednak uda mi się zajsc w ciaze, po 1 dawce pecherzyk nie pękł, a 2 zastrzyki kosztujące łącznie 400 zł... no długo tak nie pociągniemy 😅
A Medicover zwraca koszt, bo w ramach Medi nie ma leczenia niepłodności? Zastanawiam się czy tak samo jest w Luxmedzie...12.2024 - cb (2cs) -
A ja Wam powiem, że apropos leżenia po seksach i czy to na znaczenie, czy to lepiej jest niż iść się od razu wysikać to powiem Wam, że nie sądzę 🤪 ja zawsze leżałam te minimum 20 minut (taki był maksymalny czas upłynnienia nasienia wynikający z badań) i z nogami w górze i na brzuchu i tak i srak i nic, totalnie nic. W cyklu co się udało, to był seks a później od razu wstałam i poszłam się wysikać i ogarnąć bo musieliśmy jeszcze jechać na zakupy przed wyjazdem na wakacje więc się umyłam i później jeszcze po sklepach łaziłam. I się udało. Oczywiście można pomagać szczęściu, ale tak naprawdę jak ma być ciąża to ona będzie czy my będziemy leżeć czy pójdziemy skakać na trampolinie 😉
Loraa, truskawki981, aszin, siesiepy, PaulinKA, Olisska, Ola_j, cysterka95, angieDream, kitka_, karczoch321, avellana, DreamBee, Darka101, Irynka, Slava, Malamia, Kinia92, Darrika, Podrożniczka, dailydamn, Mała.mi 93, Ilka96, Jadzia19, Justa28, Treaclynat, Mimi🌸, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
PaulinKA wrote:Swój czlowiek, co przelicza koszty staran na podróże 😁
Mam wielką nadzieję że po Ovitrelle jednak uda mi się zajsc w ciaze, po 1 dawce pecherzyk nie pękł, a 2 zastrzyki kosztujące łącznie 400 zł... no długo tak nie pociągniemy 😅
Poproś następnym razem o eutrig HP, dokup sobie strzykawki i igłę domięśniowa oraz podskórną. Koszt jednego eutrigi to 70-100zl. W porównaniu do ovi to jednak robi różnicę. Jakbyś miała problem jak to przygotować to na pewno ci pomogę.PaulinKA lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
truskawki981 wrote:A Medicover zwraca koszt, bo w ramach Medi nie ma leczenia niepłodności? Zastanawiam się czy tak samo jest w Luxmedzie...
Ja staram się prosić żeby na fv było napisane- konsultacja ginekologiczna a nie np wizyta plodnosciowa czy monitoring.
Mój pakiet zwraca po prostu 70% kosztów, max 500 zł w kwartale za Konsultacje i wizyty nie wymagające skierowania. Czyli za konsultacje zwrócą, a za usg- już nie 😄 warto doczytać!Darrika lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29
Starania od 1.2024
Lekarstwa:
⏳styczeń/luty- HSG -
siesiepy wrote:Poproś następnym razem o eutrig HP, dokup sobie strzykawki i igłę domięśniowa oraz podskórną. Koszt jednego eutrigi to 70-100zl. W porównaniu do ovi to jednak robi różnicę. Jakbyś miała problem jak to przygotować to na pewno ci pomogę.
Złota kobieta 🥰🥰🥰 screen zrobiony!siesiepy lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29
Starania od 1.2024
Lekarstwa:
⏳styczeń/luty- HSG -
Ola_j wrote:Hej dziewczyny!
Czytuje już od jakiegoś czasu grupy, jednak nie było powodu dołączać - nie planowaliśmy 😅 obecnie to nasz pierwszy cykl starań, pierwsze o czym pomyślałam po podjęciu decyzji to o dołączeniu do wątku 🥰 czuje że z wami będzie mi łatwiej, a jednocześnie dacie mi nadzieję, że w ciążę na prawdę można zajść hahaha (to będzie nasza pierwsza) 😂
Owulacja powinna być w okolicy Mikołaja 🤶🏻 więc proszę wpisać mnie na testowanie 23.12 💞
Trzymam kciuki za nas wszystkie 🤞🏻
Hejka dziewczyny !♥️
U mnie również w okolicach Mikołaja , kalendarzyk pokazuje 8 grudnia a okres 23.12.😃 mam wahania czy się starać bo boję się rozczarowania ( dwie straty🥺) plus jakieś przeziębienie 🤧
Ale pociesze Cię że te dwie ciąże zaszłam za pierwszym razem kiedy postanowiłyśmy się starać ♥️
Proszę mnie wpisać również na testowanie 23.12♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 22:37
siesiepy, Ola_j, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
-
No te koszty są ogromne, starania o dziecko to droga zabawa... 😒 Właśnie dziś zamówiłam suple za 5 stów 🤦🏻♀️ tak sobie żartowaliśmy że zaczniemy wystawiać rachunek każdej osobie która pyta kiedy dziecko i tym podobne, po świętach by nam się te suple może zwróciły
siesiepy, Slava, pelasia, Deyansu lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy
📆 plan grudzień:
▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Widzę że jesteście tu aktywne 🍀 Więc spytam się szybciutko jako iż jestem staraczką w tym miesiącu 🥰 Zrobiłam test owu z dwóch firm (na zdjęciu widać) nie wiem czy uznać go za pozytywny czy nie 😰
https://ibb.co/rtTQGN6
Strasznie się zadręczam, może któraś z was miała doświadczenie z tymi testami!
(Przepraszam że tu piszę)
Jeśli będzie pozytywny to będę testować 12.12 🤞 a za was trzymam kciukasy!!Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
flotek wrote:Widzę że jesteście tu aktywne 🍀 Więc spytam się szybciutko jako iż jestem staraczką w tym miesiącu 🥰 Zrobiłam test owu z dwóch firm (na zdjęciu widać) nie wiem czy uznać go za pozytywny czy nie 😰
Jeśli będzie pozytywny to będę testować 12.12 🤞 a za was trzymam kciukasy!!
Nie widzę zdj 😞 -
Udało mi się jeszcze dziś dorwać patyka do sikania i wysikałam... biel wysikałam ❄️... Jutro rano poprawię i jeśli nic się nie pojawi to będzie ostatnie testowanie w tym roku 🫠 i do tego chyba ten cykl się przedłuży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 22:50
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️kolejna wizyta w styczniu/lutym❓️
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
flotek wrote:Widzę że jesteście tu aktywne 🍀 Więc spytam się szybciutko jako iż jestem staraczką w tym miesiącu 🥰 Zrobiłam test owu z dwóch firm (na zdjęciu widać) nie wiem czy uznać go za pozytywny czy nie 😰
Jeśli będzie pozytywny to będę testować 12.12 🤞 a za was trzymam kciukasy!!
Z własnego doświadczenia nie wierzę w "domowe laboratorium".
A ze od zawsze wierzę, ufam (wiele razy sprawdzałam) horieny to uznalabym, ze PIK będzie jutro, ale na pewno jeszcze nie dzis.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)