Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
@siesiepy tak, tak - ja jestem team "prog to nie test ciążowy", sama mam bardzo dobry prog 7 dpo, a ciąży brak 🫣
Przepiszesz mnie na 6.12🎅?
siesiepy lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
siesiepy wrote:Mnie przeorało podwójnie, bo program mam we Wrocławiu, więc jeździłam 100km co drugi dzień jak miałam się tam stawiać na monity. Czasami bardziej opłacało mi się iść zrobić badania prywatnie u siebie w mieście niż czołgać się do Wrocławia i spowrotem. Czasami jeździłam na monity do ginekologa prywatnie na miejscu, bo też wychodziło taniej i szybciej (50zł za monit + dojazd 30km). Ale teraz wzrosła cena do 100zł za monit i mi się już w ogóle odechciało. Na Wrocław to tracę 3h na dojazd busem i MPK w jedną stronę, tu do Wielunia za drogo mi... Wolę tą kasę przeznaczyć na odświeżenie badanek.
Do tego pamiętam, że trzy cykle pod rząd miałam niezłą logistykę, bo:
druga stymulacja - monity wypadały w Święta Wielkanocne, kombinowałam gdzie mogłam i w jakie dni się dało.
trzecia stymulacja - monity w majówkę, musiałam zmienić ginekologa bo ani poradnia, ani Wieluń nie oferowały monitów, bo wszyscy wyjeżdżali
czwarta stymulacja - monity w Boże Ciało, na szczęście jakoś się wstrzeliłam dobrze w Wieluniu.
Teraz też w listopadzie monity wypadały mi na 11.11. Poradnia powiedziała, że są w stanie zaproponować mi dopiero 14.11 i że może będzie jeszcze coś widać... No cóż, nie pojechałam do nich.Dlatego mam dość ujeżdżania, wystarczy, że będę się bujać w procedurze.
Szacun za wytrwałość bi to naprawdę jak człowiek zliczy czas na dojazdyz że trzeba często wcześniej wstać, kasa, głowa tym zajęta, szaleństwo 🤯siesiepy lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Księgowa wrote:Ja też. Raz, ze inaczej nie umiem, a dwa, ze faktycznie częściej zdarzały się infekcje. Choć np. przy kubeczku menstruacyjnym po ❤️ tego problemu nie było 🤔 ale nie.. W sumie wtedy tez szlam sikac.
Ja kiedyś miałam ogromny problem z przewlekłym zapaleniem pęcherza i po seksie od razu biegłam siku 😅 teraz miałam trochę taki dylemat, bo tu mówią żeby siku bo infekcja a tu żeby z pół h poleżeć i się nie podnosić a nawet dłużej 😅 na szczęście jakoś mnie opuściły te infekcje tfu tfu i zdarzało mi się zasnąć po i było ok, ale obudziłam się ze stresem nie powiem a to naprawdę był mój koszmar z 10 latavellana, Księgowa lubią tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
a_aandzela wrote:Witam w grudniowym wątku
u nas wlasnie 6 cykl starań
owulacja potwierdzona testem,działaliśmy 2 dni przed i 2 dni po,mam wielkie nadzieje na ten cykl 🥰 mam nadzieje ,ze okres planowany na 14/12 nie przyjdzie i dostane najwspanialszy prezent na święta! Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!
Piątka! I my też właśnie 6 cykl ☹️10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
siesiepy wrote:Tu się wtrącę. Oczywiście nie musi być tak u Ciebie, ale u mnie po każdym okresie i każdym współżyciu mniej lub bardziej pojawiała się infekcja... Po wymazach MUCHa wyszła ureaplasma. Polecam zbadać.
Odkąd przeleczyłam to nie mam problemu.
Oooo! W sumie nigdy nie pomyślałam że może coś być poważniejszego, szczególnie że sikanie po seksie załatwiło sprawę. Ale dziękuję za sugestie! Poczytam o tym 😀siesiepy lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:cysterka co prawda pytasz o zioła sroki, ja mam klimuszki. Mówią, że lepiej nie łączyć stymulacji z ziołami, bo reakcja organizmu może być zbyt mocna. U mnie przed poronieniem rosło kilka pęcherzyków na jajnikach, pękał jeden (raz dwa), teraz mimo NAC, tej samej dawki leku, rośnie tylko i wyłącznie jeden i on pęka (poza jednym LUF przez estrofem). Dlatego uznałam, że w tej sytuacji raczej za dużo nie ryzykuję, patrząc po aktualnej odpowiedzi organizmu na stymulację. Jak wyhoduję 2-3 pęcherzyki to będzie dobrze. I jak one pękną oczywiście.
O, dzięki za odpowiedź! Właśnie ja też do tej pory zawsze po jednym pęcherzyku. Ale też dawka lametty niska bo 1 tabletka. Od kolejnego cyklu mam brać dwie więc chyba się w takim razie wstrzymam z tymi ziołami i zobaczymy co się będzie działo na wyższej dawce, najwyżej za parę miesięcy spróbuję
aglo wrote:A ja po seksie muszę zawsze siku zrobić, nie ma opcji pójść spać bez tego 😅
Mam to samo 😜 zawsze mi się chce siku po, może to już przyzwyczajenie ale jestem w stanie leżeć max 20-30 minut dłużej nie dam rady bez toalety 😅👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Cześć 😃 Andrzejkowy weekend spędziłam poza domem a tu już tyle stron do nadrobienia na nowym wątku. Zaraz się zabieram za czytanie ale chciałam się przywitać 😄 i życzyć wszystkim powodzenia, oby ten wątek był dla wielu z Was ostatnim (albo ostatnim na dłuższy czas) w staraniach i zakończył się pięknym prezentem 😄
Powodzenia @siesiepy w prowadzeniu wątku☺️
Wpisz mnie proszę na testowanie na 5 grudnia😉Darrika, siesiepy, Irynka, Justa28, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 cykl stymulowany Aromkiem
USG 6 marca -
Darrika wrote:Ja w ogóle jak mi się uda a nie dostane skierowania do luxmed żeby zrobić bete i proga za free, to nie idę odpłatnie na te badania, tylko wizyta do gina jakieś 2 tygodnie po dwóch kreskach około i niech się dzieje wola nieba 😅
wiec warto próbować
Darrika lubi tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
cysterka95 wrote:Hehe ja też mam w planie w przyszłym cyklu 🤭 foczkowy eksperyment jak na razie przynosi bardzo dobre wyniki 😁🦭
Haha tak, także chyba zostanę przy tym nawet zasypianiu po 🙈https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8] -
Migotka96 wrote:Ostatnio na Chatcie z położna w Luxmed napisałam tylko prośbę o skierowania na betę i progesteron, napisałam tylko w którym jestem dniu po owulacji i ile się staramy i dostałam bez problemu
wiec warto próbować
Ooo szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo teraz już nie złapie terminu u nich na jutro czy pojutrze rano najwcześniejsze zajęte, a mam też te 78 zł już odłożone ale może na następne cykle będę pamiętać i tak to załatwię. Chociaż mam nadzieję, że już będę na ciążowe badania jeździć 😁33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dziewczyny Wy to idziecie jak petarda, już tyle stron 🙈
Chciałabym dołączyć w grudniu, na ile będę mogła, bo wiem że praca mnie przeczołga na końcówce roku, bo mamy wiele problemów i dużo do wyprostowania 🤡
Ale będę Was podczytywać ile się tylko da😊
Siesiepy, życzę żeby to trzecie prowadzenie było naprawdę szczęśliwe ❤️
Ja testować będę 12go 😊
Oby grudzień to byłoby to 😍
siesiepy, DreamBee, Darrika, Justa28 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
aglo wrote:A ja po seksie muszę zawsze siku zrobić, nie ma opcji pójść spać bez tego 😅
Właśnie mam dokładnie to samo, trochę poleżę, a później na siku i prysznic 😁👩🏻&🧔🏻 26
12 msc AH
początek starań od 9/2024
👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny -
Dziewczyny u mnie dziś owulka, podziałaliśmy rano więc nadzieje są. Po tych chorobach może być ciężko, ale liczymy na nasz cud 👶 Zaczynamy najgorsze 2 tyg cyklu. W sumie fajnie bo można teraz głowę zająć świętami i prezentami.
Temat się już przewijał. Czy po owulacji powinnam odstawić fertistim? Kojarzę, że jest w składzie cos czego chyba nie powinno sie suplementowac po owulce. Z gory dzieki za rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 21:56
DreamBee, Darrika, Justa28 lubią tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Płotka wrote:@siesiepy tak, tak - ja jestem team "prog to nie test ciążowy", sama mam bardzo dobry prog 7 dpo, a ciąży brak 🫣
Przepiszesz mnie na 6.12🎅?Ona_39, Płotka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Darrika wrote:Ooo szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo teraz już nie złapie terminu u nich na jutro czy pojutrze rano najwcześniejsze zajęte, a mam też te 78 zł już odłożone ale może na następne cykle będę pamiętać i tak to załatwię. Chociaż mam nadzieję, że już będę na ciążowe badania jeździć 😁
Widzę ze można teraz chat z internista zrobić, ja o takie skierowania to się nie szczypie do jakiego lekarza pisze ;d przeważnie nie robią problemów, a jak robią to robie kolejny chat z nadzieja ze trafie na kogoś bardziej wyrozumiałego 😂Miś, almost.there, Darrika lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
Darrika wrote:Szacun za wytrwałość bi to naprawdę jak człowiek zliczy czas na dojazdyz że trzeba często wcześniej wstać, kasa, głowa tym zajęta, szaleństwo 🤯
Już i tak boje się podliczyć ile poszło w rok na te starania. Pewnie byśmy mieli z tego jakiś Dubaj z palcem w dupie albo chociaż Teneryfę na all inclusive i z wycieczka do parków wodnych i na wulkan. 🤡Darrika, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Mnie przeorało podwójnie, bo program mam we Wrocławiu, więc jeździłam 100km co drugi dzień jak miałam się tam stawiać na monity. Czasami bardziej opłacało mi się iść zrobić badania prywatnie u siebie w mieście niż czołgać się do Wrocławia i spowrotem. Czasami jeździłam na monity do ginekologa prywatnie na miejscu, bo też wychodziło taniej i szybciej (50zł za monit + dojazd 30km). Ale teraz wzrosła cena do 100zł za monit i mi się już w ogóle odechciało. Na Wrocław to tracę 3h na dojazd busem i MPK w jedną stronę, tu do Wielunia za drogo mi... Wolę tą kasę przeznaczyć na odświeżenie badanek.
Do tego pamiętam, że trzy cykle pod rząd miałam niezłą logistykę, bo:
druga stymulacja - monity wypadały w Święta Wielkanocne, kombinowałam gdzie mogłam i w jakie dni się dało.
trzecia stymulacja - monity w majówkę, musiałam zmienić ginekologa bo ani poradnia, ani Wieluń nie oferowały monitów, bo wszyscy wyjeżdżali
czwarta stymulacja - monity w Boże Ciało, na szczęście jakoś się wstrzeliłam dobrze w Wieluniu.
Teraz też w listopadzie monity wypadały mi na 11.11. Poradnia powiedziała, że są w stanie zaproponować mi dopiero 14.11 i że może będzie jeszcze coś widać... No cóż, nie pojechałam do nich.Dlatego mam dość ujeżdżania, wystarczy, że będę się bujać w procedurze.
do Wilunia mam 40 km. Ja jeździłam na monity i do lekarza do Opola, gdzie również miałam 40 km.
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
AMH
03.2024 - 0,530
10.2024 - 0,211
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g Kokosika 💙, 2. 225 g Kokosika 💙
04.03.2025 1. 413 g Liska 💙 2. 369 g Liska 💙
29.03.2025 wizyta 🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
Czy któraś z was brała może Inofolic combi?
Swojego czasu ginekolog przepisał mi to na wyregulowanie miesiączki ( pomogło). Teraz zażywam 2x dziennie zgodnie z zaleceniami co mniej więcej 12h ale zastanawiam się czy nie zamienić tego na jakieś inne suplementy „dla kobiet starających się”.
Macie coś sprawdzonego? Albo któraś z was może bierze/brała ten inofolic?https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8] -
Siasi wrote:Dziewczyny u mnie dziś owulka, podziałaliśmy rano więc nadzieje są. Po tych chorobach może być ciężko, ale liczymy na nasz cud 👶 Zaczynamy najgorsze 2 tyg cyklu. W sumie fajnie bo można teraz głowę zająć świętami i prezentami.
Temat się już przewijał. Czy po owulacji powinnam odstawić fertistim? Kojarzę, że jest w składzie cos czego chyba nie powinno sie suplementowac po owulce. Z gory dzieki za rady.Olo323, Siasi, Jadzia19 lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
What I was made for
What was I made for?" -
Kinia92 wrote:Tak czytam i widzę że moje okolice
do Wilunia mam 40 km. Ja jeździłam na monity i do lekarza do Opola, gdzie również miałam 40 km.
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
What I was made for
What was I made for?"