X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Płotka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy tak, tak - ja jestem team "prog to nie test ciążowy", sama mam bardzo dobry prog 7 dpo, a ciąży brak 🫣

Przepiszesz mnie na 6.12🎅?

siesiepy lubi tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Mnie przeorało podwójnie, bo program mam we Wrocławiu, więc jeździłam 100km co drugi dzień jak miałam się tam stawiać na monity. Czasami bardziej opłacało mi się iść zrobić badania prywatnie u siebie w mieście niż czołgać się do Wrocławia i spowrotem. Czasami jeździłam na monity do ginekologa prywatnie na miejscu, bo też wychodziło taniej i szybciej (50zł za monit + dojazd 30km). Ale teraz wzrosła cena do 100zł za monit i mi się już w ogóle odechciało. Na Wrocław to tracę 3h na dojazd busem i MPK w jedną stronę, tu do Wielunia za drogo mi... Wolę tą kasę przeznaczyć na odświeżenie badanek. :)
    Do tego pamiętam, że trzy cykle pod rząd miałam niezłą logistykę, bo:
    druga stymulacja - monity wypadały w Święta Wielkanocne, kombinowałam gdzie mogłam i w jakie dni się dało.
    trzecia stymulacja - monity w majówkę, musiałam zmienić ginekologa bo ani poradnia, ani Wieluń nie oferowały monitów, bo wszyscy wyjeżdżali
    czwarta stymulacja - monity w Boże Ciało, na szczęście jakoś się wstrzeliłam dobrze w Wieluniu.

Teraz też w listopadzie monity wypadały mi na 11.11. Poradnia powiedziała, że są w stanie zaproponować mi dopiero 14.11 i że może będzie jeszcze coś widać... No cóż, nie pojechałam do nich. ;) Dlatego mam dość ujeżdżania, wystarczy, że będę się bujać w procedurze. :)

Szacun za wytrwałość bi to naprawdę jak człowiek zliczy czas na dojazdyz że trzeba często wcześniej wstać, kasa, głowa tym zajęta, szaleństwo 🤯

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Ja też. Raz, ze inaczej nie umiem, a dwa, ze faktycznie częściej zdarzały się infekcje. Choć np. przy kubeczku menstruacyjnym po ❤️ tego problemu nie było 🤔 ale nie.. W sumie wtedy tez szlam sikac.

Ja kiedyś miałam ogromny problem z przewlekłym zapaleniem pęcherza i po seksie od razu biegłam siku 😅 teraz miałam trochę taki dylemat, bo tu mówią żeby siku bo infekcja a tu żeby z pół h poleżeć i się nie podnosić a nawet dłużej 😅 na szczęście jakoś mnie opuściły te infekcje tfu tfu i zdarzało mi się zasnąć po i było ok, ale obudziłam się ze stresem nie powiem a to naprawdę był mój koszmar z 10 lat

avellana, Księgowa lubią tę wiadomość

10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Witam w grudniowym wątku ;) u nas wlasnie 6 cykl starań ;) owulacja potwierdzona testem,działaliśmy 2 dni przed i 2 dni po,mam wielkie nadzieje na ten cykl 🥰 mam nadzieje ,ze okres planowany na 14/12 nie przyjdzie i dostane najwspanialszy prezent na święta! Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!

Piątka! I my też właśnie 6 cykl ☹️

10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Tu się wtrącę. Oczywiście nie musi być tak u Ciebie, ale u mnie po każdym okresie i każdym współżyciu mniej lub bardziej pojawiała się infekcja... Po wymazach MUCHa wyszła ureaplasma. Polecam zbadać. :) Odkąd przeleczyłam to nie mam problemu.

Oooo! W sumie nigdy nie pomyślałam że może coś być poważniejszego, szczególnie że sikanie po seksie załatwiło sprawę. Ale dziękuję za sugestie! Poczytam o tym 😀

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    cysterka co prawda pytasz o zioła sroki, ja mam klimuszki. Mówią, że lepiej nie łączyć stymulacji z ziołami, bo reakcja organizmu może być zbyt mocna. U mnie przed poronieniem rosło kilka pęcherzyków na jajnikach, pękał jeden (raz dwa), teraz mimo NAC, tej samej dawki leku, rośnie tylko i wyłącznie jeden i on pęka (poza jednym LUF przez estrofem). Dlatego uznałam, że w tej sytuacji raczej za dużo nie ryzykuję, patrząc po aktualnej odpowiedzi organizmu na stymulację. Jak wyhoduję 2-3 pęcherzyki to będzie dobrze. I jak one pękną oczywiście.

O, dzięki za odpowiedź! Właśnie ja też do tej pory zawsze po jednym pęcherzyku. Ale też dawka lametty niska bo 1 tabletka. Od kolejnego cyklu mam brać dwie więc chyba się w takim razie wstrzymam z tymi ziołami i zobaczymy co się będzie działo na wyższej dawce, najwyżej za parę miesięcy spróbuję ;)
    aglo wrote:
    A ja po seksie muszę zawsze siku zrobić, nie ma opcji pójść spać bez tego 😅

Mam to samo 😜 zawsze mi się chce siku po, może to już przyzwyczajenie ale jestem w stanie leżeć max 20-30 minut dłużej nie dam rady bez toalety 😅

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😃 Andrzejkowy weekend spędziłam poza domem a tu już tyle stron do nadrobienia na nowym wątku. Zaraz się zabieram za czytanie ale chciałam się przywitać 😄 i życzyć wszystkim powodzenia, oby ten wątek był dla wielu z Was ostatnim (albo ostatnim na dłuższy czas) w staraniach i zakończył się pięknym prezentem 😄
    Powodzenia @siesiepy w prowadzeniu wątku☺️
    Wpisz mnie proszę na testowanie na 5 grudnia😉

Darrika, siesiepy, Irynka, Justa28, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼
    AMH: 3,38
    badanie nasienia: 👍🏼

❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    1 cykl stymulowany Aromkiem
    USG 6 marca
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja w ogóle jak mi się uda a nie dostane skierowania do luxmed żeby zrobić bete i proga za free, to nie idę odpłatnie na te badania, tylko wizyta do gina jakieś 2 tygodnie po dwóch kreskach około i niech się dzieje wola nieba 😅
    Ostatnio na Chatcie z położna w Luxmed napisałam tylko prośbę o skierowania na betę i progesteron, napisałam tylko w którym jestem dniu po owulacji i ile się staramy i dostałam bez problemu ;) wiec warto próbować

Darrika lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
  • Ola_j Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hehe ja też mam w planie w przyszłym cyklu 🤭 foczkowy eksperyment jak na razie przynosi bardzo dobre wyniki 😁🦭

Haha tak, także chyba zostanę przy tym nawet zasypianiu po 🙈

https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8]https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fthumb%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8.png[%2Fimg][%2Furl]&h=AT0RPHiqSI058yA8HguufOXRCp38o1khJvnJSxXkHsJPUej98I66oCEnNhniCZ9Yt959w_bo0i-K46r91Ju1Tvlb0Po_wE7Ph6jcB1bj08SU096-XBf604mOk0ynCnulvGQcwg
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Ostatnio na Chatcie z położna w Luxmed napisałam tylko prośbę o skierowania na betę i progesteron, napisałam tylko w którym jestem dniu po owulacji i ile się staramy i dostałam bez problemu ;) wiec warto próbować

Ooo szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo teraz już nie złapie terminu u nich na jutro czy pojutrze rano najwcześniejsze zajęte, a mam też te 78 zł już odłożone ale może na następne cykle będę pamiętać i tak to załatwię. Chociaż mam nadzieję, że już będę na ciążowe badania jeździć 😁

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy to idziecie jak petarda, już tyle stron 🙈
    Chciałabym dołączyć w grudniu, na ile będę mogła, bo wiem że praca mnie przeczołga na końcówce roku, bo mamy wiele problemów i dużo do wyprostowania 🤡
    Ale będę Was podczytywać ile się tylko da😊

Siesiepy, życzę żeby to trzecie prowadzenie było naprawdę szczęśliwe ❤️

Ja testować będę 12go 😊
    Oby grudzień to byłoby to 😍

siesiepy, DreamBee, Darrika, Justa28 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • avellana Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    A ja po seksie muszę zawsze siku zrobić, nie ma opcji pójść spać bez tego 😅

Właśnie mam dokładnie to samo, trochę poleżę, a później na siku i prysznic 😁

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś owulka, podziałaliśmy rano więc nadzieje są. Po tych chorobach może być ciężko, ale liczymy na nasz cud 👶 Zaczynamy najgorsze 2 tyg cyklu. W sumie fajnie bo można teraz głowę zająć świętami i prezentami.
    Temat się już przewijał. Czy po owulacji powinnam odstawić fertistim? Kojarzę, że jest w składzie cos czego chyba nie powinno sie suplementowac po owulce. Z gory dzieki za rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 21:56

DreamBee, Darrika, Justa28 lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    @siesiepy tak, tak - ja jestem team "prog to nie test ciążowy", sama mam bardzo dobry prog 7 dpo, a ciąży brak 🫣

Przepiszesz mnie na 6.12🎅?
    Gotowe, jesteś w armii mikołajkowej 🤶

Ona_39, Płotka lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ooo szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo teraz już nie złapie terminu u nich na jutro czy pojutrze rano najwcześniejsze zajęte, a mam też te 78 zł już odłożone ale może na następne cykle będę pamiętać i tak to załatwię. Chociaż mam nadzieję, że już będę na ciążowe badania jeździć 😁

Widzę ze można teraz chat z internista zrobić, ja o takie skierowania to się nie szczypie do jakiego lekarza pisze ;d przeważnie nie robią problemów, a jak robią to robie kolejny chat z nadzieja ze trafie na kogoś bardziej wyrozumiałego 😂

Miś, almost.there, Darrika lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Szacun za wytrwałość bi to naprawdę jak człowiek zliczy czas na dojazdyz że trzeba często wcześniej wstać, kasa, głowa tym zajęta, szaleństwo 🤯
    Powiem Ci, że jak policzyłam ile by nas wyniosły stymulację w klinice albo właśnie gdzieś u nas prywatnie, to by wyszło 1000-1500 miesięcznie z lekami bez ryczałtu. A gdzie w tym suple? Co to, to nie. 😅 Dlatego poniekąd zdecydowaliśmy się tak szybko na IVF.

Już i tak boje się podliczyć ile poszło w rok na te starania. Pewnie byśmy mieli z tego jakiś Dubaj z palcem w dupie albo chociaż Teneryfę na all inclusive i z wycieczka do parków wodnych i na wulkan. 🤡

Darrika, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾arytmia
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉

What I was made for
    What was I made for?"
  • Kinia92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Mnie przeorało podwójnie, bo program mam we Wrocławiu, więc jeździłam 100km co drugi dzień jak miałam się tam stawiać na monity. Czasami bardziej opłacało mi się iść zrobić badania prywatnie u siebie w mieście niż czołgać się do Wrocławia i spowrotem. Czasami jeździłam na monity do ginekologa prywatnie na miejscu, bo też wychodziło taniej i szybciej (50zł za monit + dojazd 30km). Ale teraz wzrosła cena do 100zł za monit i mi się już w ogóle odechciało. Na Wrocław to tracę 3h na dojazd busem i MPK w jedną stronę, tu do Wielunia za drogo mi... Wolę tą kasę przeznaczyć na odświeżenie badanek. :)
    Do tego pamiętam, że trzy cykle pod rząd miałam niezłą logistykę, bo:
    druga stymulacja - monity wypadały w Święta Wielkanocne, kombinowałam gdzie mogłam i w jakie dni się dało.
    trzecia stymulacja - monity w majówkę, musiałam zmienić ginekologa bo ani poradnia, ani Wieluń nie oferowały monitów, bo wszyscy wyjeżdżali
    czwarta stymulacja - monity w Boże Ciało, na szczęście jakoś się wstrzeliłam dobrze w Wieluniu.

Teraz też w listopadzie monity wypadały mi na 11.11. Poradnia powiedziała, że są w stanie zaproponować mi dopiero 14.11 i że może będzie jeszcze coś widać... No cóż, nie pojechałam do nich. ;) Dlatego mam dość ujeżdżania, wystarczy, że będę się bujać w procedurze. :)
    Tak czytam i widzę że moje okolice :) do Wilunia mam 40 km. Ja jeździłam na monity i do lekarza do Opola, gdzie również miałam 40 km.

12 cs szczęśliwy🥺
    02.2020 👧
    08.2021 👼

AMH
    03.2024 - 0,530
    10.2024 - 0,211

07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
    09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
    12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
    25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
    13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
    07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
    14.02.2025 1. 270g Kokosika 💙, 2. 225 g Kokosika 💙
    04.03.2025 1. 413 g Liska 💙 2. 369 g Liska 💙
    29.03.2025 wizyta 🤞

Acard 150

Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙

preg.png
  • Ola_j Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was brała może Inofolic combi?

Swojego czasu ginekolog przepisał mi to na wyregulowanie miesiączki ( pomogło). Teraz zażywam 2x dziennie zgodnie z zaleceniami co mniej więcej 12h ale zastanawiam się czy nie zamienić tego na jakieś inne suplementy „dla kobiet starających się”.
    Macie coś sprawdzonego? Albo któraś z was może bierze/brała ten inofolic?

https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8]https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fthumb%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8.png[%2Fimg][%2Furl]&h=AT0RPHiqSI058yA8HguufOXRCp38o1khJvnJSxXkHsJPUej98I66oCEnNhniCZ9Yt959w_bo0i-K46r91Ju1Tvlb0Po_wE7Ph6jcB1bj08SU096-XBf604mOk0ynCnulvGQcwg
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dziewczyny u mnie dziś owulka, podziałaliśmy rano więc nadzieje są. Po tych chorobach może być ciężko, ale liczymy na nasz cud 👶 Zaczynamy najgorsze 2 tyg cyklu. W sumie fajnie bo można teraz głowę zająć świętami i prezentami.
    Temat się już przewijał. Czy po owulacji powinnam odstawić fertistim? Kojarzę, że jest w składzie cos czego chyba nie powinno sie suplementowac po owulce. Z gory dzieki za rady.
    Fertistim należy odstawić przy pozytywnym teście ciążowym. Po owulacji nie ma sensu odstawiać. Lepiej pić cały cykl.

Olo323, Siasi, Jadzia19 lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾arytmia

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉

What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia92 wrote:
    Tak czytam i widzę że moje okolice :) do Wilunia mam 40 km. Ja jeździłam na monity i do lekarza do Opola, gdzie również miałam 40 km.
    U mnie do Opola 100km, więc nie z tej strony. 😁

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾arytmia

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉

What I was made for
    What was I made for?"
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ