X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja naprawdę mega podziwiam dziewczyny, które krzyża na te badania, monitoringi, zastrzyki robią itd. Ja byłam ostatnio 4 razg na nadaniach, teraz idę 5 raz na tego proga a już mam dość, pluje niby jeszcze z 2 cykle sprawdzić go, ale nie wiem jak to wyjdzie. Mam ochotę to jebnąć, podstawy zrobiłam i więcej dziękuję 😅 i finansowo i czasowo z tym jeżdżeniem, ja na wiosce mieszkam, pod Poznaniem ale jednak żeby tam do centrum się dostać to różnie bywa a luxmed tylko tam, swojego gina NFZ reż mam poznan, jedynie mój lab to dalsza wioska więc bez korków itd ale no już odpłatne wsio.

Jak mi jeszcze ten prog wyjdzie dobry i wizyta u gin też potwierdzi, że owu była to po prostu uznaje, że jest jak jest, działam z tym IO i madwagą i liczę, że jak ma się udać to po prostu zaskoczy w końcu

Mnie przeorało podwójnie, bo program mam we Wrocławiu, więc jeździłam 100km co drugi dzień jak miałam się tam stawiać na monity. Czasami bardziej opłacało mi się iść zrobić badania prywatnie u siebie w mieście niż czołgać się do Wrocławia i spowrotem. Czasami jeździłam na monity do ginekologa prywatnie na miejscu, bo też wychodziło taniej i szybciej (50zł za monit + dojazd 30km). Ale teraz wzrosła cena do 100zł za monit i mi się już w ogóle odechciało. Na Wrocław to tracę 3h na dojazd busem i MPK w jedną stronę, tu do Wielunia za drogo mi... Wolę tą kasę przeznaczyć na odświeżenie badanek. :)
    Do tego pamiętam, że trzy cykle pod rząd miałam niezłą logistykę, bo:
    druga stymulacja - monity wypadały w Święta Wielkanocne, kombinowałam gdzie mogłam i w jakie dni się dało.
    trzecia stymulacja - monity w majówkę, musiałam zmienić ginekologa bo ani poradnia, ani Wieluń nie oferowały monitów, bo wszyscy wyjeżdżali
    czwarta stymulacja - monity w Boże Ciało, na szczęście jakoś się wstrzeliłam dobrze w Wieluniu.

Teraz też w listopadzie monity wypadały mi na 11.11. Poradnia powiedziała, że są w stanie zaproponować mi dopiero 14.11 i że może będzie jeszcze coś widać... No cóż, nie pojechałam do nich. ;) Dlatego mam dość ujeżdżania, wystarczy, że będę się bujać w procedurze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 21:10

Darrika, Saule lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • pelasia Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Czekałam na Twój test, prawie tak jak na swój! Gratulacje progesteronowa siostro! ☺️
    Jutro też lecę na betę i proga. I też dzisiaj strzeliłam powtórkę testu, chociaż nie jest aż tak spektakularny jak twój (pocieszy mnie ktoś, że Pinki się gorzej wybarwiają czy coś? 😅)
    IMG-5983.jpg

Jasmin, dziękuję bardzo! Ja też trzymam bardzo mocno kciuki za Twoją maleńką fasolkę :) oby nam jutro wyszły piękne bety. Dawaj znać!

To prawda, że testy się różnie wybarwiają. Ja wczesniej zrobiłam jakiś Nova Test z Rossmanna i tam to nic prawie nie było widać.

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

adenomioza i endometrioza
    podwyższone androgeny
    Euthyrox 0,25

01.12.24: ⏸️
    02.12.24: beta - 205 mIU/ml, prog -20,5 ng/ml
    04.12.24: beta - 480 mIU/ml, prog - 16,90 ng/ml
    06.12.24: beta - 1508 mIU/ml, prog - ?
  • pelasia Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Szczerze? Mi się zdarza zasnąć i obudzić rano. Nigdy nic mi się nie przyplątało ale też się ostatnio zastanawiałam czy to nie jest tylko takie szczęście i mnie się infekcję imają.

Ja też tak mam, lubię zasnąć i obudzić się rano. Też nic nigdy mi się nie przyplątało.

avellana lubi tę wiadomość

adenomioza i endometrioza
    podwyższone androgeny
    Euthyrox 0,25

01.12.24: ⏸️
    02.12.24: beta - 205 mIU/ml, prog -20,5 ng/ml
    04.12.24: beta - 480 mIU/ml, prog - 16,90 ng/ml
    06.12.24: beta - 1508 mIU/ml, prog - ?
  • Płotka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy tak, tak - ja jestem team "prog to nie test ciążowy", sama mam bardzo dobry prog 7 dpo, a ciąży brak 🫣

Przepiszesz mnie na 6.12🎅?

siesiepy lubi tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
    🔜histopatologia polipa i CD138

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Mnie przeorało podwójnie, bo program mam we Wrocławiu, więc jeździłam 100km co drugi dzień jak miałam się tam stawiać na monity. Czasami bardziej opłacało mi się iść zrobić badania prywatnie u siebie w mieście niż czołgać się do Wrocławia i spowrotem. Czasami jeździłam na monity do ginekologa prywatnie na miejscu, bo też wychodziło taniej i szybciej (50zł za monit + dojazd 30km). Ale teraz wzrosła cena do 100zł za monit i mi się już w ogóle odechciało. Na Wrocław to tracę 3h na dojazd busem i MPK w jedną stronę, tu do Wielunia za drogo mi... Wolę tą kasę przeznaczyć na odświeżenie badanek. :)
    druga stymulacja - monity wypadały w Święta Wielkanocne, kombinowałam gdzie mogłam i w jakie dni się dało.
    trzecia stymulacja - monity w majówkę, musiałam zmienić ginekologa bo ani poradnia, ani Wieluń nie oferowały monitów, bo wszyscy wyjeżdżali
    czwarta stymulacja - monity w Boże Ciało, na szczęście jakoś się wstrzeliłam dobrze w Wieluniu.

Teraz też w listopadzie monity wypadały mi na 11.11. Poradnia powiedziała, że są w stanie zaproponować mi dopiero 14.11 i że może będzie jeszcze coś widać... No cóż, nie pojechałam do nich. ;) Dlatego mam dość ujeżdżania, wystarczy, że będę się bujać w procedurze. :)

Szacun za wytrwałość bi to naprawdę jak człowiek zliczy czas na dojazdyz że trzeba często wcześniej wstać, kasa, głowa tym zajęta, szaleństwo 🤯

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Ja też. Raz, ze inaczej nie umiem, a dwa, ze faktycznie częściej zdarzały się infekcje. Choć np. przy kubeczku menstruacyjnym po ❤️ tego problemu nie było 🤔 ale nie.. W sumie wtedy tez szlam sikac.

Ja kiedyś miałam ogromny problem z przewlekłym zapaleniem pęcherza i po seksie od razu biegłam siku 😅 teraz miałam trochę taki dylemat, bo tu mówią żeby siku bo infekcja a tu żeby z pół h poleżeć i się nie podnosić a nawet dłużej 😅 na szczęście jakoś mnie opuściły te infekcje tfu tfu i zdarzało mi się zasnąć po i było ok, ale obudziłam się ze stresem nie powiem a to naprawdę był mój koszmar z 10 lat

avellana, Księgowa lubią tę wiadomość

• almost.there Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Witam w grudniowym wątku ;) u nas wlasnie 6 cykl starań ;) owulacja potwierdzona testem,działaliśmy 2 dni przed i 2 dni po,mam wielkie nadzieje na ten cykl 🥰 mam nadzieje ,ze okres planowany na 14/12 nie przyjdzie i dostane najwspanialszy prezent na święta! Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!

Piątka! I my też właśnie 6 cykl ☹️

• truskawki981 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Tu się wtrącę. Oczywiście nie musi być tak u Ciebie, ale u mnie po każdym okresie i każdym współżyciu mniej lub bardziej pojawiała się infekcja... Po wymazach MUCHa wyszła ureaplasma. Polecam zbadać. :) Odkąd przeleczyłam to nie mam problemu.

Oooo! W sumie nigdy nie pomyślałam że może coś być poważniejszego, szczególnie że sikanie po seksie załatwiło sprawę. Ale dziękuję za sugestie! Poczytam o tym 😀

12.2024 - cb (2cs)
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    cysterka co prawda pytasz o zioła sroki, ja mam klimuszki. Mówią, że lepiej nie łączyć stymulacji z ziołami, bo reakcja organizmu może być zbyt mocna. U mnie przed poronieniem rosło kilka pęcherzyków na jajnikach, pękał jeden (raz dwa), teraz mimo NAC, tej samej dawki leku, rośnie tylko i wyłącznie jeden i on pęka (poza jednym LUF przez estrofem). Dlatego uznałam, że w tej sytuacji raczej za dużo nie ryzykuję, patrząc po aktualnej odpowiedzi organizmu na stymulację. Jak wyhoduję 2-3 pęcherzyki to będzie dobrze. I jak one pękną oczywiście.

O, dzięki za odpowiedź! Właśnie ja też do tej pory zawsze po jednym pęcherzyku. Ale też dawka lametty niska bo 1 tabletka. Od kolejnego cyklu mam brać dwie więc chyba się w takim razie wstrzymam z tymi ziołami i zobaczymy co się będzie działo na wyższej dawce, najwyżej za parę miesięcy spróbuję ;)
    aglo wrote:
    A ja po seksie muszę zawsze siku zrobić, nie ma opcji pójść spać bez tego 😅

Mam to samo 😜 zawsze mi się chce siku po, może to już przyzwyczajenie ale jestem w stanie leżeć max 20-30 minut dłużej nie dam rady bez toalety 😅

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - krew ✅
    ▪️androlog/urolog ✅
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • Nayeli Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😃 Andrzejkowy weekend spędziłam poza domem a tu już tyle stron do nadrobienia na nowym wątku. Zaraz się zabieram za czytanie ale chciałam się przywitać 😄 i życzyć wszystkim powodzenia, oby ten wątek był dla wielu z Was ostatnim (albo ostatnim na dłuższy czas) w staraniach i zakończył się pięknym prezentem 😄
    Powodzenia @siesiepy w prowadzeniu wątku☺️
    Wpisz mnie proszę na testowanie na 5 grudnia😉

Darrika, siesiepy, Irynka, Justa28, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja w ogóle jak mi się uda a nie dostane skierowania do luxmed żeby zrobić bete i proga za free, to nie idę odpłatnie na te badania, tylko wizyta do gina jakieś 2 tygodnie po dwóch kreskach około i niech się dzieje wola nieba 😅
    Ostatnio na Chatcie z położna w Luxmed napisałam tylko prośbę o skierowania na betę i progesteron, napisałam tylko w którym jestem dniu po owulacji i ile się staramy i dostałam bez problemu ;) wiec warto próbować

Darrika lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
    04.01 testowanie (14dpo) 💌
  • Ola_j Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hehe ja też mam w planie w przyszłym cyklu 🤭 foczkowy eksperyment jak na razie przynosi bardzo dobre wyniki 😁🦭

Haha tak, także chyba zostanę przy tym nawet zasypianiu po 🙈

https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8]https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fthumb%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8.png[%2Fimg][%2Furl]&h=AT0RPHiqSI058yA8HguufOXRCp38o1khJvnJSxXkHsJPUej98I66oCEnNhniCZ9Yt959w_bo0i-K46r91Ju1Tvlb0Po_wE7Ph6jcB1bj08SU096-XBf604mOk0ynCnulvGQcwg
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Ostatnio na Chatcie z położna w Luxmed napisałam tylko prośbę o skierowania na betę i progesteron, napisałam tylko w którym jestem dniu po owulacji i ile się staramy i dostałam bez problemu ;) wiec warto próbować

Ooo szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo teraz już nie złapie terminu u nich na jutro czy pojutrze rano najwcześniejsze zajęte, a mam też te 78 zł już odłożone ale może na następne cykle będę pamiętać i tak to załatwię. Chociaż mam nadzieję, że już będę na ciążowe badania jeździć 😁

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy to idziecie jak petarda, już tyle stron 🙈
    Chciałabym dołączyć w grudniu, na ile będę mogła, bo wiem że praca mnie przeczołga na końcówce roku, bo mamy wiele problemów i dużo do wyprostowania 🤡
    Ale będę Was podczytywać ile się tylko da😊

Siesiepy, życzę żeby to trzecie prowadzenie było naprawdę szczęśliwe ❤️

Ja testować będę 12go 😊
    Oby grudzień to byłoby to 😍

siesiepy, DreamBee, Darrika, Justa28 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • avellana Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    A ja po seksie muszę zawsze siku zrobić, nie ma opcji pójść spać bez tego 😅

Właśnie mam dokładnie to samo, trochę poleżę, a później na siku i prysznic 😁

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś owulka, podziałaliśmy rano więc nadzieje są. Po tych chorobach może być ciężko, ale liczymy na nasz cud 👶 Zaczynamy najgorsze 2 tyg cyklu. W sumie fajnie bo można teraz głowę zająć świętami i prezentami.
    Temat się już przewijał. Czy po owulacji powinnam odstawić fertistim? Kojarzę, że jest w składzie cos czego chyba nie powinno sie suplementowac po owulce. Z gory dzieki za rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 21:56

DreamBee, Darrika, Justa28 lubią tę wiadomość

🧩 7cs naturalnych
    🩸16.12
    ⏸️x0
    ✅ badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    @siesiepy tak, tak - ja jestem team "prog to nie test ciążowy", sama mam bardzo dobry prog 7 dpo, a ciąży brak 🫣

Przepiszesz mnie na 6.12🎅?
    Gotowe, jesteś w armii mikołajkowej 🤶

Ona_39, Płotka lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳

♂️ 33
    ◾HBA 49%

• Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ooo szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo teraz już nie złapie terminu u nich na jutro czy pojutrze rano najwcześniejsze zajęte, a mam też te 78 zł już odłożone ale może na następne cykle będę pamiętać i tak to załatwię. Chociaż mam nadzieję, że już będę na ciążowe badania jeździć 😁

Widzę ze można teraz chat z internista zrobić, ja o takie skierowania to się nie szczypie do jakiego lekarza pisze ;d przeważnie nie robią problemów, a jak robią to robie kolejny chat z nadzieja ze trafie na kogoś bardziej wyrozumiałego 😂

Miś, almost.there, Darrika lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
    04.01 testowanie (14dpo) 💌
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Szacun za wytrwałość bi to naprawdę jak człowiek zliczy czas na dojazdyz że trzeba często wcześniej wstać, kasa, głowa tym zajęta, szaleństwo 🤯
    Powiem Ci, że jak policzyłam ile by nas wyniosły stymulację w klinice albo właśnie gdzieś u nas prywatnie, to by wyszło 1000-1500 miesięcznie z lekami bez ryczałtu. A gdzie w tym suple? Co to, to nie. 😅 Dlatego poniekąd zdecydowaliśmy się tak szybko na IVF.

Już i tak boje się podliczyć ile poszło w rok na te starania. Pewnie byśmy mieli z tego jakiś Dubaj z palcem w dupie albo chociaż Teneryfę na all inclusive i z wycieczka do parków wodnych i na wulkan. 🤡

Darrika, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

• Kinia92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Tak czytam i widzę że moje okolice :) do Wilunia mam 40 km. Ja jeździłam na monity i do lekarza do Opola, gdzie również miałam 40 km.

12 cs szczęśliwy🥺
    02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53
    10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43

07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
    09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
    12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
    25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
    13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
    07.01.2024 wizyta 🤞
    Duphaston 2x1, acard 75

preg.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ