Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
CrazyDaisy wrote:Hejka, min gin mówił, że standardowo pęcherzyki rosną około 1,5-2mm na dobę ale to się nie musi sprawdzać u każdej. Ja z moim pcos miałam pęcherzyki, które rosły wolniej.
A pamiętasz jak miałaś na swoich poprzednich cyklach?
Ostatni raz „badałam” swoje cykle w 2020 roku tak z ciekawości i na spokojnie (bez starań) i te owulacje się pojawiały różnie wg aplikacji, ale wtedy też miałam nieregularne cykle (34-45 dni) od ostatnich dwoch lat cykle sa regularne 33-34dni ( w wakacje miałam 50, ale z jakiegoś powodu co roku w wakacje mam taki jeden dziwny cykl)https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8] -
Darrika wrote:Retyyy już pół godziny spóźnienia, a dwie pacjentki jeszcze przede mną ech nic się tu nie zmieniło 😅
Gdzie chodzisz? Brzmi jak moja klinika 🤣3cs 🤞🏻⏳
👧 33 👦🏻 35
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest -
Ola_j wrote:Ostatni raz „badałam” swoje cykle w 2020 roku tak z ciekawości i na spokojnie (bez starań) i te owulacje się pojawiały różnie wg aplikacji, ale wtedy też miałam nieregularne cykle (34-45 dni) od ostatnich dwoch lat cykle sa regularne 33-34dni ( w wakacje miałam 50, ale z jakiegoś powodu co roku w wakacje mam taki jeden dziwny cykl)
Z tego co piszesz masz/ masz podejrzenie PCOS i różnie długie cykle więc pęcherzyki mogą rosnąć 2mm na dobę, a mogą żyć swoim życiem. Przy 45dc owu może być w 20dc ale również w 25dc czy nawet 30dc. Przy cyklu 35 może być w 15dc a może w 19dc. Zależy jak rosną. Żeby stwierdzić kiedy będzie owu i czy wgl będzie (a to podstawa) to jedynie monitoring i pomiary pęcherzyka dominującego jeśli będzie pod kontrolą USG. Tu chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi 🥲 ja mam bardzo regularne miesiączki a mimo to owulacja w każdym cyklu inaczej. W zeszłym była w 14dc a w tym w 18dc.
Może zacznij od przyszłego cyklu testy owulacyjne, pomiar temperatury? Będziesz mieć więcej danych bo na podstawie jednego monitoringu nawet lekarz nie będzie w stanie określić kiedy owu.
Także poczytaj sobie o testach owulacyjnych, pomiarze temperatury, obserwacji szyjki/ śluzu szyjkowego. Na początku musisz sama dobrze poznać swoje ciało 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 17:54
Ola_j lubi tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Dziewczyny zdarzyło Wam się, że po owulacji macie śluz „płodny” czyli przejrzysty, rozciągliwy? Ja dziś 2dpo i po wizycie w toalecie się mocno zdziwiłam. Dużo śluzu typowo płodnego (w tym cyklu w okolicy owu miałam dużo mniejsze ilości jak w poprzednich), jestem po owu i nagle się pojawił 😅
Tak się może zdarzyćSiasi, Deyansu lubią tę wiadomość
-
brilka wrote:Lilinko, nie chcę zabrzmieć niegrzecznie, ale trudno jest mi sobie wyobrazić, że mój mąż odbiera wyniki badań, z których wychodzi, że ma bakterie dające się wyleczyć antybiotykami, a on odmawia zadbania zarówno o swoje, jak i moje zdrowie, bo wcześniej jakiś antybiotyk go uczulił i nie podejmuje nawet rozmowy z lekarzem, żeby ustalić jaki antybiotyk będzie dla niego w tej sytuacji bezpieczny. Jest to dla mnie skandalicznie samolubne zachowanie, absolutnie niezrozumiałe i nie do zaakceptowania. To nawet nie chodzi o to, że w staraniach o ciążę jesteście we dwoje i to obojgu wam powinno zależeć, na zrobieniu wszystkiego, żeby tę ciążę uzyskać (a nie tylko tobie), ale przede wszystkim chodzi o wasze zdrowie, a mąż odmawiając leczenia szkodzi nie tylko sobie ale i tobie. Jest mi bardzo przykro, że zamiast być twoim wsparciem powoduje swoim zachowaniem, że ty czujesz się gorzej.
PaulinKA, Cel95, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Szamanka wrote:Gdzie chodzisz? Brzmi jak moja klinika 🤣
W Poznaniu poradnia Gaja. :p ale tu tak zawsze było teraz mj się przypomniało, że nawet z brzuchem człowiek siedział i czekał godzinę. Mimo, że lubię tego lekarza to chyba się skusze na ciążę w luxmed jak się uda prowadzanie 😅33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:W Poznaniu poradnia Gaja. :p ale tu tak zawsze było teraz mj się przypomniało, że nawet z brzuchem człowiek siedział i czekał godzinę. Mimo, że lubię tego lekarza to chyba się skusze na ciążę w luxmed jak się uda prowadzanie 😅
Ah to ja chodzę w Warszawie do Wola Clinic! Ale panie z recepcji są o tyle miłe że wysyłają smsa ile wynosi opóźnienie żeby można było przyjść chwilę później, albo nawet zajść do żabki po wodę i iść spokojnym krokiem
Moim zdaniem takie miejsca świadczą o tym, że lekarz poświęca pacjentowi tyle czasu ile trzeba, a nie wygania kogoś bo 10 min minęło i kolejka. Z luxmedem uważaj bo różnie bywa… chociaż oczywiście pracują też wspaniali lekarze 😁Siasi lubi tę wiadomość
3cs 🤞🏻⏳
👧 33 👦🏻 35
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest -
Wojcinka wrote:Może organizm szykował się do owulacji ale ostatecznie wcale do niej nie doszło wtedy kiedy myślisz i 2 dni później było kolejne podejście do owu i stąd powrót śluzu płodnego?
Tak się może zdarzyć
Testy owu, pomiar temp i ocena szyjki wskazywały że była w niedzielę, najpóźniej w poniedziałek.
Jak przyjdzie🐒 to mam już pomysł na kolejny cykl żeby go ogarnąć od A do Z 🤞 Ten na luźno bo i tak po chorobach, zapaleniu gruczołu Bartoliniego i ogólnie średnim samopoczuciuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 18:07
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Szamanka wrote:Gdzie chodzisz? Brzmi jak moja klinika 🤣28 i 30 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
01/25 naturalny cykl 19 dniowy nieudany ❌
01/25 znowu naturalnie ❓
7 cs
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Darrika wrote:W Poznaniu poradnia Gaja. :p ale tu tak zawsze było teraz mj się przypomniało, że nawet z brzuchem człowiek siedział i czekał godzinę. Mimo, że lubię tego lekarza to chyba się skusze na ciążę w luxmed jak się uda prowadzanie 😅
Darrika, Sunday_92 lubią tę wiadomość
28 i 30 lat
01/25 znowu naturalnie ❓
7 cs
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
Szamanka wrote:Ah to ja chodzę w Warszawie do Wola Clinic! Ale panie z recepcji są o tyle miłe że wysyłają smsa ile wynosi opóźnienie żeby można było przyjść chwilę później, albo nawet zajść do żabki po wodę i iść spokojnym krokiem
Moim zdaniem takie miejsca świadczą o tym, że lekarz poświęca pacjentowi tyle czasu ile trzeba, a nie wygania kogoś bo 10 min minęło i kolejka. Z luxmedem uważaj bo różnie bywa… chociaż oczywiście pracują też wspaniali lekarze 😁
Heh tu jest na nfz, więc nikt nie zadzwoni, że godzinna obsuwa 😅 właśnie z nudów sobie zaklepałam wizytę prowadzenia ciąży w luxmed na 27 grudnia, jak dostane we wtorek @ to odwołam oczywiście, ale sprawdziłam lekarki tej opinie na necie i ma same dobre, więc w razie co nie wtopię, bo tu na nfz słyszałam terminy na luty dopiero więc jak czasem sie udało to się nie załapie za szybko tutaj na wizytę 🤔Migotka96 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Finch11 wrote:Darrika ja też z Poznania! Ale przeniosłam się teraz od nowego cyklu do MomsClinic i już bez kolejek 😎 fajnie wiedzieć że jest tu też ktoś z okolic 🫶🏻
Darrika, Finch11 lubią tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Darrika ja też z Poznania! Ale przeniosłam się teraz od nowego cyklu do MomsClinic i już bez kolejek 😎 fajnie wiedzieć że jest tu też ktoś z okolic 🫶🏻
Ja akurat mieszkam pod Poznaniem za Starołęka, ale wiadomo jak jakieś luxmedy czy inni lekarze specjaliści to daje na poznan. Oczywiście rodowita jestem pyrą poznanianką, kiedyś miasto całe uwielbiałam, ale finalnie ucieczka na wies to było to czego mi trzeba i mam an🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 18:14
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
A tak apropos spóźnień do lekarza, nie zawsze to znaczy, że lekarz dobry i poświęca czasu tyle ile trzeba a nie ile system nakazuje. Chodziłam do takiego jednego buca i buraka zboka (o dziwo z polecenia) miał kilka plusów jak usg piersi za free na każdej wizycie ale typ miał godzinnej obsuwy, bo książę sobie przychodził na 17 do pracy, a pacjentki zapisane od 16 😅 na szczęście miałam u niego tylko kilka wizyt i zwiałam po tym jak mi powiedział, że biochem to nic, każda kobieta w życiu poroni i jakbyśmy tak nie testowały szybko to nawet byśmy nie wiedziały, plus macał mnie kiedyś po kolanie przy usg piersi i w ogóle był obleśny i protekcjonalny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 18:18
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Darrika wrote:Ja akurat mieszkam pod Poznaniem za Starołęka, ale wiadomo jak jakieś luxmedy czy inni lekarze specjaliści to daje na poznan. Oczywiście rodowita jestem pyrą poznanianką, kiedyś miasto całe uwielbiałam, ale finalnie ucieczka na wies to było to czego mi trzeba i mam an🤭
Darrika lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:A tak apropos spóźnień do lekarza, nie zawsze to znaczy, że lekarz dobry i poświęca czasu tyle ile trzeba a nie ile system nakazuje. Chodziłam do takiego jednego buca i buraka zboka (o dziwo z polecenia) miał kilka plusów jak usg piersi za free na każdej wizycie ale typ miał godzinnej obsuwy, bo książę sobie przychodził na 17 do pracy, a pacjentki zapisane od 16 😅 na szczęście miałam u niego tylko kilka wizyt i zwiałam po tym jak mi powiedział, że biochem to nic, każda kobieta w życiu poroni i jakbyśmy tak nie testowały szybko to nawet byśmy nie wiedziały, plus macał mnie kiedyś po kolanie przy usg piersi i w ogóle był obleśny i protekcjonalny28 i 30 lat
01/25 znowu naturalnie ❓
7 cs
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
Sunday_92 wrote:Ja w sumie też Poznań zadupie, ale od strony Swarzędza. Do momsclinic mam kawałek, ale jeśli uda się z drugą ciążą to na pewno będę tam prowadzić28 i 30 lat
01/25 znowu naturalnie ❓
7 cs
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
Darrika wrote:Heh tu jest na nfz, więc nikt nie zadzwoni, że godzinna obsuwa 😅 właśnie z nudów sobie zaklepałam wizytę prowadzenia ciąży w luxmed na 27 grudnia, jak dostane we wtorek @ to odwołam oczywiście, ale sprawdziłam lekarki tej opinie na necie i ma same dobre, więc w razie co nie wtopię, bo tu na nfz słyszałam terminy na luty dopiero więc jak czasem sie udało to się nie załapie za szybko tutaj na wizytę 🤔
Darrika jaka cudna afirmacja! "Zaklepałam wizytę ciążowa bo będę w ciąży i już!"
Zajebiste podejście! Trzymam kciuki by się ziściłoDarrika, Treaclynat, Migotka96, Ola_j, karczoch321, brilka, angieDream, Olisska, avellana, Deyansu lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
Finch11 wrote:Ja akurat chodzę do doktor Jaguszewskiej i ona przyjmuje też w Invimedzie w Poznaniu. Trafiłam do niej przypadkiem jak szłam na monitoring do jakiejkolwiek lekarki i już zostałam, bo miała taką wiedzę że szok 😅
-
Finch11 wrote:O matko 🫣🫣🫣 to tacy jeszcze przyjmują? Szok!
To było 6 lat temu, mam nadzieję, że już dziad jest na emeryturze33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️