X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Paulines Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję @ 2 dni spóźniona 🙄😅 ale cóż przynajmniej wiem na czym stoję. Zapisałam się na usg przed owu żeby wiedzieć czy w ogóle się na nią zapowiada może gin zaproponuje jakieś wspomaganie. Taki pełny monitoring pewnie nie wypali bo to akurat czas około świąteczny będzie

Rozpoczynamy 4cs 💪

27,30 🐶🩷

Omega norsan, magnez, jod, colostrum, femme complex,Nac,wit D, ziola ojca sroki, olej z wiesiołka.
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,
    zaglądam do Was tak z nienacka by zostawić kilka wirusów: 🦠 🦠 🦠🦠🦠🦠.
    Dziś pierwsza wizyta potwierdziła ciążę, mamy też serduszko💛. Badania prenatalne 15.01. wtedy mam nadzieję zostawić jeszcze więcej wirusów.

Podglądam was od czasu do czasu i za wszystkie i każdą z osobna trzymam kciuki 🍀🤞
    Gratulacje ! Ciesz się kochana ciążą. Czekałam na takie info. Jesteś dla mnie nadzieją, że i mi po dwóch biochemach wkrótce się uda.
    Dziewczyny jestem właśnie w trakcie nadrabiania dzisiejszego wątku. Szalejecie z dnia na dzień coraz bardziej aż musiałam odpalić laptopa, dla wygodniejszej lektury. Leżę sobie w łóżeczku. Jeszcze tylko muszę zaparzyć zioła i do spania.

Darrika, Treaclynat, Siasi, Ola_j, Loraa, Pustynia lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 badania na trombofilię
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Jakbyś sobie przypomniała co mężowi przepisał na tę ruchliwość i o ile mu poprawiła wynik to chętnie przyjme informacje 🌟 to może też wyślę męża na konsultacje żeby o to poprosił

Wiesz co u nas była skomplikowana historia, maz bral silny steryd na stawy z tej samej grupy nieswiadomie wdrazajac zalecenia zanim je dostał, a lek na ruchliwosc brał tydzień (pentohexal) i odstawił po dwóch kreskach. Także jednak ruchliwość w normie starczyła

Myślę że najlepiej iść do androloga i pogadać bo niekoniecznie leki będą konieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 20:09

Treaclynat lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Miś mocno trzymam kciuki! Koniecznie powtórz betę za 2 dni.

A u mnie co, tragedia.
    Byłam wczoraj u tej nowej gin, babeczka bardzo spoko, bardzo miła, konkretna i to tyle z pozytywnych informacji.
    Miałam robiona histeroskopie w październiku, 2 dni byłam w szpitalu, w końcu mi nic nie wycięli bo stwierdzili że za mały ten polip.
    Wczoraj babeczka mówi że no koniecznie do wycięcia bo jest w takim miejscu że może wpływać na płodność + ryzykowny podczas ciąży. Skierowała mnie do innego szpitala w którym terminy są na luty/marzec. Inne szpitale w Warszawie? Maj/czerwiec. Do czasu zabiegu zakaz starań.
    To już drugi lekarz co mówi że źle zrobili w tym szpitalu że mi tego nie wycięli.
    Czuję się oszukana, czuję się że straciłam pół roku od diagnozy pod koniec sierpnia. Że mój ból był na darmo itp.
    I chyba tym razem pierdolę NFZ i ich terminy i idę prywatnie na operację za kilka tys.
    Także na pewno będę się udzielać mniej, staraniowo dołączę do wątku pewnie lutowego najwcześniej.
    Mam nadzieję że z obecnych tutaj już nikogo tam nie będzie ❤️‍🩹♥️

Przykro mi bardzo 😢 Paskudna sytuacja, bardzo Ci współczuję...
    W takiej sytuacji też bym poszła prywatnie. Ja pierwszy raz usuwałam polipa prywatnie właśnie. A teraz trafiłam na lekarza, który przyjmując prywatnie, wykonuje zabiegi na NFZ, z czego jestem bardzo zadowolona, bo niestety polipy wracają, więc trochę by mnie to kosztowało. Jednocześnie mam do niego zaufanie, bo z polecenia od bratowej.

NinaB lubi tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    4cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, szybkie prywatne terminy na histeroskopię ma dr Janowiec i jest to świetny specjalista. Ja byłam zapisana na nfz, finalnie na szczęście musiałam to odwołać, ale jakbym była zdecydowana iść prywatnie to do niego.

Tu możesz napisać i spytać jak to wygląda obecnie i jak terminy [email protected]

NinaB, Migotka96 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Kurcze ja też dzisiaj 2dc i mnie jajnik wyraźnie kłuje. Ale to chyba nie możliwe żeby owulacja...?

Legenda głosi, ze zdarzają sie takie sytuacje 🤣
    Ale ja to sobie tłumaczę tak, ze jajniki sie przygotowują.

Dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja tak mam.

Lisik, Loraa lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • brilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_j wrote:
    One sa chyba dostępne w rossmannie, prawda ? Takie dostępne na miejscu byłyby super, bo coś czuję że się nawet nie zorientuje jak te 50szt się skończy 😂😂
    Tak, dlatego je kupuję, bo zwykle sobie przypominam dzień czy dwa przed że już mi się skończyły 🤪 Innych nigdy nie testowałam, bo te mi się dobrze wybarwiają.

Ola_j lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    11 cs ✨

01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Hej Julia, opowiesz więcej o tych plamieniach 7dpo? Omawiałas z ginekologiem? Na to bierzesz Luteinę?

Hej!
    Mam plamienia od jakiegoś czasu (nie potrafię powiedzieć, czy były zanim się zaczęliśmy starać). Zaczynają się delikatnie na różowo od 7DPO i zwiększają intensywność aż do samej @. Do tego bóle podbrzusza od 6DPO jakoś, ale nie zawsze.
    Byłam u dwóch ginekologów. Oboje z bardzo dobrymi opiniami, ale z Luxmedu... Oboje stwierdzili, że luteina to dobry pomysł. Pisałam już tu, ale powtórzę, że mój prog 7-9-11 DPO wyglądał tak 19-8-5 Ng/ml także spadek dosyć gwałtowny.
    Czy zadziałała luteina? Nie wiem. To jest pierwszy cykl i 7DPO wypada akurat jutro. Mogę dać Ci znać na koniec cyklu, czy faktycznie zatrzymało 🤗. Ty też masz takie plamienia?

Lisik, Ola_j lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy.

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, nadrobiłam....
    @onalola bardzo, bardzo mi przykro. Miałam nadzieję, że będzie u ciebie w porządku. Daj sobie przestrzeń na przeżycie straty i wracaj do nas. Życzę Ci abyś szybko ujrzała dwie kreseczki.
    @Miś tak jak mówisz, trzeba sprawdzić betę w piątek przed wizytą, żeby lekarz miał świeże badania. Trzymam kciuki, żeby na usg jednak wszystko było dobrze.
    @NinaB jasna cholera ! to jest takie frustrujące jak oddajesz się w ręce specjalistów a oni podejmą złą decyzję i nikt nie weźmie za to odpowiedzialności. Bo przecież co to jest dla nich za różnica.... Ja byłam kiedyś pozbyć się polipa na nfz w publicznym szpitalu to nie zrobili mi histeroskopii tylko samo łyżeczkowanie bo na miejscu się okazało, że histeroskopii nie robią a ktoś w rejestracji moje skierowanie przyjął. Oczywiście wtedy polipa się nie pozbyłam bo oni go tam tylko "pogłaskali". Jeżeli by się udało zrobić zabieg styczeń/ luty to nic strasznego ale później to ja bym na Twoim miejscu poszukała jednak histeroskopii prywatnie jeżeli masz taką możliwość. Do kwietnia to kupa czasu...

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 badania na trombofilię
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:

A u mnie co, tragedia.
    Byłam wczoraj u tej nowej gin, babeczka bardzo spoko, bardzo miła, konkretna i to tyle z pozytywnych informacji.
    Miałam robiona histeroskopie w październiku, 2 dni byłam w szpitalu, w końcu mi nic nie wycięli bo stwierdzili że za mały ten polip.
    Wczoraj babeczka mówi że no koniecznie do wycięcia bo jest w takim miejscu że może wpływać na płodność + ryzykowny podczas ciąży. Skierowała mnie do innego szpitala w którym terminy są na luty/marzec. Inne szpitale w Warszawie? Maj/czerwiec. Do czasu zabiegu zakaz starań.
    To już drugi lekarz co mówi że źle zrobili w tym szpitalu że mi tego nie wycięli.
    Czuję się oszukana, czuję się że straciłam pół roku od diagnozy pod koniec sierpnia. Że mój ból był na darmo itp.
    I chyba tym razem pierdolę NFZ i ich terminy i idę prywatnie na operację za kilka tys.
    Także na pewno będę się udzielać mniej, staraniowo dołączę do wątku pewnie lutowego najwcześniej.

Hej, okropna sytuacja, nie dziwię się, że tak Cię to wkurzyło 😤. Może faktycznie warto rozważyć zabieg prywatnie, ale zanim się zdecydujesz, to może jednak warto obdzwonić kilka szpitali? Może akurat trafi się gdzieś dalej szybki termin i warto będzie dojechać!

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy.

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:

A u mnie co, tragedia.
    Ja bym pewnie zrobiła prywatnie w takiej sytuacji. My o pierwszą ciążę staraliśmy się półtora roku, w sierpniu miałam histeroskopie, wycięto mi polip, który był jakby u góry szyjki, pomiędzy macicą, wyszedł stan zapalny endometrium, przeleczony antybiotykiem. We wrześniowym cyklu zaszłam w ciążę, także w moim przypadku histeroskopia pomogła.

kitka_ lubi tę wiadomość

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Jasmin1517 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj Alab przetrzymał z wynikami 😮‍💨
    Mam wreszcie wyniki drugiej bety:

2.12 beta 135,7 mIU/mL
    4.12 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL

Przyrost w normie i mam nadzieję, że będę mogła do
    was wrócić na koniec miesiąca z ciążowymi wiruskami 🥰 Cały czas trzymam za Was kciuki!🤞

Sunday_92, kicia_kocia, Belia, DreamBee, Olisska, Anka96, Lisik, Darrika, Migotka96, karczoch321, avellana, Księgowa, Finch11, Siasi, Katarena, Marcia03, Miś, Ola_j, Justa28, Pacynka, kitka_, Loraa, Lena93, Nadziejka , Wojcinka, Kaliope, almost.there, Pustynia, pelasia, cysterka95, Izkawik, Deyansu, Slava lubią tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta 🤞

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girls!!! Santa coming earlier* in this year !

Moja Fasola w rozmiarze 2.64cm i ja, wysyłamy Wam świeży zestaw prezentowy🎁 pełny ciązowych wirusków 🦠🦠🦠

*miałam mieć wizytę 6.12 ale byla dziś 😁

Lisik, Darrika, Migotka96, karczoch321, avellana, Vergeet, Finch11, Siasi, AnMiPe, Katarena, Marcia03, Miś, Ola_j, Itf, Justa28, angieDream, DreamBee, Pacynka, kitka_, Loraa, Lena93, Nadziejka , Wojcinka, Kaliope, Kłębuszek, ellevv, almost.there, Nava, Pustynia, pelasia, cysterka95, Izkawik, Deyansu lubią tę wiadomość

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07 cm 🥰
    04.12.2024 CRL 2.64 cm 🫛
    24.12.2024 CRL 6.29 cm 🫶
    8.01.2025 CRL 8.62 cm 🩷
    preg.png
  • Lisik Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej!
    Mam plamienia od jakiegoś czasu (nie potrafię powiedzieć, czy były zanim się zaczęliśmy starać). Zaczynają się delikatnie na różowo od 7DPO i zwiększają intensywność aż do samej @. Do tego bóle podbrzusza od 6DPO jakoś, ale nie zawsze.
    Byłam u dwóch ginekologów. Oboje z bardzo dobrymi opiniami, ale z Luxmedu... Oboje stwierdzili, że luteina to dobry pomysł. Pisałam już tu, ale powtórzę, że mój prog 7-9-11 DPO wyglądał tak 19-8-5 Ng/ml także spadek dosyć gwałtowny.
    Czy zadziałała luteina? Nie wiem. To jest pierwszy cykl i 7DPO wypada akurat jutro. Mogę dać Ci znać na koniec cyklu, czy faktycznie zatrzymało 🤗. Ty też masz takie plamienia?

Taak właśnie mam. Też nie pamiętam jak było przed staraniami, człowiek tak nie zwracał uwagi.. Też mi się zaczynają ok. 7 dpo i wyglądają jak opisałaś. Jedynie ten cykl był inny bo dopiero w 12 dpo się pojawiły. I też bóle podbrzusza mi się zdarzają wtedy.
    A progesteron tylko raz miałam mierzony 7dpo było 15,6.
    Ale na pewno podejmę ten temat za 2 tyg z moją gin też z Luxmedu 😄 niby luxmed ale babka dobra.
    Dzięki za odpowiedź i dobrze wiedzieć że ktoś ma tak samo i że trzeba na to zwrócić uwagę. Koniecznie daj znać jak po tej luteinie ☺️

9cs
    👫26
    HSG ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81
    Podejrzenie endometriozy? --> usg 11.02

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, zioła Klimuszki
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Z Krakowa i okolic dr Strus i dr Kłosowicz z takich lepszych i także od niebanalnych przypadków
    Dr Kłosowicz również w Jaworznie przyjmuje na śląsku ;) sama jestem jej pacjentką

Ola_j lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    18.01 - monitoring + omówienie wyników badania nasienia
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:

A u mnie co, tragedia.

Ja byłam prywatnie na operacji wycięcia polipa w Warszawie i bardzo polecam.

Na początku byłam zapisana na NFZ ale spanikowałam, bo nigdy nie byłam w szpitalu. Byłam zapisana do mojej ginekolozki która pracuje na Madalińskiego, ale jak to zazwyczaj bywa, żadnej gwarancji, że będzie miała wtedy dyżur i nic jej nie wypadnie. Ostatecznie zrobiłam u niej prywatnie, w klinice w której wykonuje takie zabiegi. Zabieg o 8, już o 12 wychodziłam. Bardzo szybko wynik histopato. Na zabieg nie musiałam czekać wcale, po prostu umówiliśmy dogodny termin na podstawie mojego cyklu. Kosztowało mnie to 2/3 lata temu ok 6 tysięcy złotych i nie żałuję żadnej wydanej złotówki.

Przed zabiegiem trzeba zrobić szereg badań na wątrobę i zarażenie wirusem hiv plus oczywiście na krzepliwość itp.

Ja bym szła prywatnie, szkoda Twojego czasu i nerwów!

A, zapomniałam że chodzi o dr Joannę Bonarek Sztabę :)

Siasi, NinaB lubią tę wiadomość

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy!!! Z krzesła spadłam 🫨 i wpadam Ci na wątek Szefowo 🫡 Bo komu jak komu, ale Tobie i Twoim podopiecznym muszę zostawić najlepszy towar! 😎

Częstować się 🙌🏼🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    z życzenia spełnienia Dziewczyny 😘🎁

izzou97, Darrika, Migotka96, Siasi, AnMiPe, Katarena, Anka96, brilka, Lisik, Ola_j, Księgowa, Beezi, Justa28, angieDream, Monini15, Pacynka, DreamBee, kitka_, Loraa, Lena93, Sunday_92, siesiepy, avellana, onalola, Kaliope, Kłębuszek, almost.there, Nava, cysterka95, Izkawik, Deyansu, Slava lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d CRL 6,65 cm 🧬niskie ryzyka🩷
    15t1d schodzimy z leków + Acard 150 🩷
    18t1d 230 g 🍐+ Luteina | 21t0d 405 g 🥥 🧬ok

17.01 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja właśnie po monitoringu :)
    Dziś 8 dc a w lewym jajniku juz pęcherzyk 1.64 cm :)
    Nigdy nic w lewym mi nie rosło a tu taka niespodzianka 🤪
    I sumie mam pytanie, poradźcie mi proszę co byście zrobiły :)

Lekarka kazała wziąć Ovitrelle w sobotę rano.. i teraz tak myślę sobie i tu moje pytanie do Was - myślicie że mogę wziąć już w piątek wieczorem przed snem? Ostatnio średnio się czułam po zastrzyku i wolałabym przespać te objawy niż chodzić z nimi w sobotę :( czy to będzie za wcześnie?

Pomyślałam o tym dopiero jak wyszłam od lekarza i nie spytałam o to na wizycie :(

Darrika lubi tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    01/25 naturalny cykl 19 dniowy nieudany ❌
    01/25 znowu naturalnie ❓

7 cs
    11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie wróciłam z pracy, położyłam się w ciepłej wannie z pianką i czekam na codziennego drinka. Mąż właśnie robi. Składniki to woda i saszetka fertistim. Tak mi smakuje że już się nie mogę doczekać aż wypije i Was nadrobię więc życzę sobie miłej lekturki i samych dobrych wiadomości 💁‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 21:30

Finch11, AnMiPe, Katarena, Księgowa, Miś, Itf, Darrika, Treaclynat, angieDream, Chochlik12, DreamBee, kitka_, Asia🌲, Lena93, avellana, Kłębuszek, almost.there, Pustynia, Kaliope, pelasia, Izkawik, Deyansu, Slava lubią tę wiadomość

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dziewczyny ja właśnie wróciłam z pracy, położyłam się w ciepłej wannie z pianką i czekam na codziennego drinka. Mąż właśnie robi. Składniki to woda i saszetka fertistim. Tak mi smakuje że już się nie mogę doczekać aż wypije i Was nadrobię więc życzę sobie miłej lekturki i samych dobrych wiadomości 💁‍♀️
    🤣🤣🤣🤣 padłam hahahahaha
    Myślałam że będzie jakiś dobry przepis na drinka a tu tylko Fertistim 😆 ale też lubię!

Siasi, Katarena, Treaclynat, kitka_ lubią tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    01/25 naturalny cykl 19 dniowy nieudany ❌
    01/25 znowu naturalnie ❓

7 cs
    11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ