Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
CrazyDaisy wrote:Hej, mi się wydaje, ze dobra do tego jest suplementacja naturalnym progesteronem a nie sztucznym. Czyli np. cyclogest czy luteina. Będę nudna w opór powtarząc coś, co pisałam już w kilku wątkach ale mój organizm bardzo dobrze zareagował na cyclogest i przy mojej niedomodze progesteronowej, dopiero on mi wybalansował organizm po miesiącach problemów.
Z takich sposobów jak dietoterapia to może suplementy, które chronią komórki jajowe na poprawe jakości owulacji a tym samym produkcji progesteronu przez ciałko żółte. Wydaje mi się, że antyoksydanty mają takie właściwości. Owoce jagodowe, tłoczone soki np. z żurawiny. Warto sobie obczaić insta Kasi Bednarskiej - dietetyk specjalizującej się w płodności. Ona tam ma właśnie tematycznie propozycje produktów, które pozytywnie wpływają na różne hormony i na pewno miała coś o progesteronie.
Właśnie chce iść w coś z tabletek, diety. Bo mój gin nie jest skory coś dać. Jeszcze będę gadać na wizycie po krwawieniu. Ale jakby były jakieś suple to bym od razu zakupiła.
Popatrzę zaraz na jej insta ,dzięki 😊2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
onalola wrote:Właśnie chce iść w coś z tabletek, diety. Bo mój gin nie jest skory coś dać. Jeszcze będę gadać na wizycie po krwawieniu. Ale jakby były jakieś suple to bym od razu zakupiła.
Popatrzę zaraz na jej insta ,dzięki 😊
Znalazłam jej post o tych produktach na progesteron. https://www.instagram.com/p/CrdueZfIA5v/
i tu relacja jeszcze z omówieniem: https://www.instagram.com/stories/highlights/17944061587940561/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 17:29
almost.there, onalola, Deyansu lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
@onaola ogólnie o poziomie progesteronu świadczy jakość komórki jajowej, bo to z pęcherzyka powstaje ciałko żółte po owulacji. Pierwsza faza cyklu ma duży wpływ na tą drugą. Ja na Twoim miejscu skupiłabym się właśnie na tym, wiadomo zdrowa dieta ale też suple omega 3, koenzym Q10 to tak z podstawowych rzeczy. Ale pamiętaj ze dojrzewanie komórki jajowej nie trwa jeden cykl, a około 72 dni. Wiec tak na prawdę to co zrobisz teraz da efekty za około 3 miesiące dopiero.
Darka101, kitka_ lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Paluszek007 wrote:Co do proga w ciąży. W pierwszej ciąży lekarz nawet mi nie wspominał o takim badaniu dopiero teraz tutaj prze czytałam o progu i zaczęłam się wdrażać w temat przy staraniach o 2 dziecko. Także ja nawet nie wiem jaki miałam w ciąży. Widocznie jak któreś dziewczynie lekarz powiedział 'był wystarczający i nie było co badac' mój gin nigdy nie stresował niepotrzebnie za co mega go cenie.
A z innej beczki zaczął mi się 4cs...jeszcze 🩸ale jakoś czuje ze skoro w 1ciaze zaszłam w 4cs to że i tym razem ten 4 będzie szczęśliwym. A może po prostu bardzo bym chciała? 🤔 Nie wiem. Okaże się 30.12 a może będzie to szczęśliwy koniec roku. ObyPaluszek007 lubi tę wiadomość
-
Alysa wrote:@onaola ogólnie o poziomie progesteronu świadczy jakość komórki jajowej, bo to z pęcherzyka powstaje ciałko żółte po owulacji. Pierwsza faza cyklu ma duży wpływ na tą drugą. Ja na Twoim miejscu skupiłabym się właśnie na tym, wiadomo zdrowa dieta ale też suple omega 3, koenzym Q10 to tak z podstawowych rzeczy. Ale pamiętaj ze dojrzewanie komórki jajowej nie trwa jeden cykl, a około 72 dni. Wiec tak na prawdę to co zrobisz teraz da efekty za około 3 miesiące dopiero.
Zdaniem lekarza jest ok. A ja po prostu chciałabym coś zmienić. Ale widzę że dietę mam w sumie ok, pod proga 🤔2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Płotka wrote:Zgłaszam 🩸Mikołajek z prezentem nie będzie, a moja mama nie przepowiada dobrze przyszłości 😞
🫂🫂🫂Płotka lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
onalola wrote:Zdaniem lekarza jest ok. A ja po prostu chciałabym coś zmienić. Ale widzę że dietę mam w sumie ok, pod proga 🤔27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Alysa wrote:A jaki masz poziom proga w 7dpo? Jeżeli z dietą jest ok to włącz dodatkowo suple.
Jeszcze nie wiem. Ja zaczęłam plamić w tym roku 1-2 dni przed okresem. Stąd stwierdziłam niedomoge. On patrząc na betę jaką miałam teraz w biochemie i że zaczęła rosnąć uważa że jest ok2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
onalola wrote:Jeszcze nie wiem. Ja zaczęłam plamić w tym roku 1-2 dni przed okresem. Stąd stwierdziłam niedomoge. On patrząc na betę jaką miałam teraz w biochemie i że zaczęła rosnąć uważa że jest ok
Kaliope, siesiepy, Julia24, kitka_ lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:No to po pierwsze powinnaś zrobić badania. Przynajmniej 7dpo a jak już podejrzewasz niedomogę to 7, 9 i 11 dpo w tym samym cyklu. Dopiero na tej podstawie można cokolwiek wyrokować. Poziom beta HCG nie świadczy o poziomie progesteronu. Plamienie dzień czy 2 dni przed okresem też nie jest wyznacznikiem niedomogi. Jeżeli nie dochodzi do zapłodnienia to progesteron zaczyna spadać. żeby mogło wystąpić krwawienie to musi być niskie, także krwawienie dzień czy dwa przed okresem również nie przesądza o niedomodze. Tak jak mówię, po pierwsze badania
Tak tak, ja o badaniach wiem. Tylko się zastanawiałam co bym ewentualnie mogła do diety dodać. Ale widzę że nie jest źle.
Dziękuję za informację ❤️2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Alysa wrote:@onaola ogólnie o poziomie progesteronu świadczy jakość komórki jajowej, bo to z pęcherzyka powstaje ciałko żółte po owulacji. Pierwsza faza cyklu ma duży wpływ na tą drugą. Ja na Twoim miejscu skupiłabym się właśnie na tym, wiadomo zdrowa dieta ale też suple omega 3, koenzym Q10 to tak z podstawowych rzeczy. Ale pamiętaj ze dojrzewanie komórki jajowej nie trwa jeden cykl, a około 72 dni. Wiec tak na prawdę to co zrobisz teraz da efekty za około 3 miesiące dopiero.
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
onalola wrote:Jeszcze nie wiem. Ja zaczęłam plamić w tym roku 1-2 dni przed okresem. Stąd stwierdziłam niedomoge. On patrząc na betę jaką miałam teraz w biochemie i że zaczęła rosnąć uważa że jest ok
Ja akurat wczoraj swojemu ginowi mówiłam, że miałam w sumie sporo cykli gdzie plamiłam 2-3 dni przed @ raz nawet 5 dni przed i mówił, że to może być kwestią tego, że ciałko żółte szybciej zanika po prostu i taka niedomoga właśnie tego ciałka. Ale w sumie po miesiącu jak brałam mleczko pszczele mi się skończyło plamienie. Więc jestem już 2 cykle bez plamienie, tyle co w dniu @ na kilka godzin przed @ i ja stawiam na to, że właśnie to mleczko pszczele pomogłokitka_ lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Cześć dziewczyny 🙏🏻
Ja już po pracy. Zrobilam tez zakupy spożywcze, dokupiłam ostatnie prezenty na jutrzejszego Mikołaja, ugotowałam na jutro obiad i popakowałam nas na cały dzień, bo jutro praca od 7-22 🍱🍝
Teraz się kładę i bede oglądać serial i pić mojego ulubionego Drinka z Fertistimu 😄
Będę Was nadrabiać i już zacieram rączki i wysyłam Wam wiruski na jutrzejsze testowania 🦠 🎁 🎁karczoch321, Darrika, Marcia03, Loraa, ellevv, Chochlik12 lubią tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Ja się właśnie grzeje pod kocykiem, coś mi od wczoraj zimno jakoś i taki zmarzlak jestem. Zadzwoniła do mnie dentystka i byłam szybciej, mąż z mloda pojechał na mikołajkowe warsztaty więc mam chwilę spokoju, bo ja już w domu.
Zęby oba 4 i 5 mam wyczyszone, w nich w środku nic nie ma, nie pachniało ropą, więc te bakterie znowu w kosci. Dała mi receptę na antybiotyk ale powiedziała, że jak ząb nie boli to zacząć brać na 3 dni przed styczniową wizytą i już wtedy zamkniemy te zęby, a na koniec stycznia plomby i po temacie. Antybiotyk wybije to co w kościach i będzie git, można go też w ciąży brać na spokojnie w razie co.
Także co, dobrej i spokojnej nocki życzę i powodzenia dla nas testujących jutro, niech nam się trochę magii zadzieje 🤞🤞🤞☘️☘️☘️🎁🎁🎁
Marcia03, Siasi, DreamBee, Pustynia, ellevv, CrazyDaisy, Kłębuszek, cysterka95 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Darrika wrote:Ja akurat wczoraj swojemu ginowi mówiłam, że miałam w sumie sporo cykli gdzie plamiłam 2-3 dni przed @ raz nawet 5 dni przed i mówił, że to może być kwestią tego, że ciałko żółte szybciej zanika po prostu i taka niedomoga właśnie tego ciałka. Ale w sumie po miesiącu jak brałam mleczko pszczele mi się skończyło plamienie. Więc jestem już 2 cykle bez plamienie, tyle co w dniu @ na kilka godzin przed @ i ja stawiam na to, że właśnie to mleczko pszczele pomogło
Znalazłam w kapsułkach z Now Foods. Muszę to przemyśleć intensywnie2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Płotka wrote:Zgłaszam 🩸Mikołajek z prezentem nie będzie, a moja mama nie przepowiada dobrze przyszłości 😞
Płotka bardzo mi przykro 😓 tule z calych sil 🫂Płotka lubi tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Dziś wyskoczył mi taki obrazek od Kasia o hormonach, polecane suple na różne problemy
Q10 w formie ubichinolu poprawia np. Jakość komórek, które będą bardziej wydolne do produkcji np progesteronu.
https://ibb.co/ckCXnsK♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
Dziewczyny trzymam kciuki za jutro!! Mocna ekipa, kibicuje wszystkim razem i każdej z osobna ) 🥰🥰🥰
Marcia03 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan