X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Powiesz mi coś więcej o tych wymazach?

Ja sama dopiero zapoznaję się z tematem, mam nadzieję że nie namieszam, jak coś dziewczyny to mnie poprawcie. 🙏

W badaniach nasienia można zrobić posiewy bakteryjne, grzybowe itp. (Nam one wyszły prawidłowo), jednak one nie uwzględniają niektórych zakażeń tj. Chlamydia, czy ureaplasma - w tym celu podobno warto wykonać badania MUCH (forma wymazu).

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Ja jestem zielona w tym 😅 mąż miał zapisane posiew nasienia to poszedł zrobił posiew nasienia w laboratorium 😅 i posiew moczu i badanie ogólne moczu, dlatego właśnie pytam czy coś jeszcze mamy zbadać jak takie ph wysokie ☹️

Czyli rozumiem, że w tym posiewie nie wyszło Wam nic niepokojącego? 😄 to jeszcze kontekst tego wymazu.

A jestem ciekawa, dziewczyny, których mężczyzny podejmowali się tego wymazu. Czy możecie wysłać linka do jakiegoś laboratorium, które je wykonuje? 🙏 w Internecie po wpisaniu MUCH nic nie ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 09:50

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Czyli rozumiem, że w tym posiewie nie wyszło Wam nic niepokojącego? 😄

Tam jest tylko napisane posiew bakteriologiczny ujemny 😅 dlatego tak sobie pomyślałam i co to już? 😅 ogólnie to nie wiem dlaczego ten androlog nie zlecił znam tego wymazu jeszcze? Jeżeli to nie wychodzi w posiewie nasienia 🤦‍♀️

• Joasia3201 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    W ogóle to dzień dobry, trzymam kciuki za dzisiejsze testy, niech nam się ten grudzień odczaruje trochę!
    Ja się zgapiłam bo mam opiekę do środy jednak, ale młoda z uchem dzisiaj ok, ale kaszel szczekający więc krtań, na szczęście nebbud w domu wiec od razu lecimy z tematem i raz dwa ogarniemy.

Ja czekam na @, jakiś 1% nadziei jeszcze mam bo wiadomo piłka w grze, ostatnio wieczorem późno dostałam więc cały dzień czekania mnie czeka 😆ale wole na noc, bo wtedy rano wstaję i już nic nie boli

Mój synek za tydzień kończy trzy lata i bardzo dużo choruje. Musieliśmy robić mnóstwo inhalacji, w tym sterydy. Teraz znowu jest chory i do tego mnie zaraził.
    Miałam jutro robić badania bo w poniedziałek wizyta u endokrynologa i nie wiem czy robić czy nie. Teraz czas implantacji mógłby być, a ja chora.
    Obawiam się, że zabierze mi to szansę w tym cyklu…

• avellana Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Dziewczyny AMH 5,38 co sądzicie ?

Ostatnio będąc u ginekologa, który również przepisał mi badania AMH, powiedzial, że jak wyjdzie w okolicy 3.0 to na spokojnie można się normalnie starać bez kliniki, więc 5.38 wydaje się być bardzo dobrym wynikiem. Ale niech wypowiedzą się jeszcze dziewczyny, które mają doświadczenie w tym temacie 😊

angieDream lubi tę wiadomość

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Hej dziewczyny, wczoraj przez tą awarię nie byłam w stanie nic napisać.
    U mnie trochę załamka bo przyszły wyniki nasienia.
    Z takich pierwszych rzeczy które widać to przede wszystkim wysokie pH 8,1.
    Brak plemników o ruchu postępowym a - tutaj jest 0.
    O połowę za nisko jest ruch postępowy a+b, dodatkowo ogólnie plemników w ejakulacje jest poniżej normy. Czyli jest ich mało i do tego wolno się ruszają.
    Morfologia plemników chyba ok, 4%.

Oczywiście czeka nas wizyta u androloga, czy któraś z was ma kogoś do polecenia na Śląsku?
    Zastanawiamy się czy iść do kliniki leczenia niepłodności na wizytę andrologiczna czy lepiej na taka pierwsza wizytę dla pary, gdzie ja też opowiem co i jak u mnie, jak myślicie?
    Jak będziemy czekać na wizytę to co radzicie zrobić w międzyczasie? Sok z pomidorów wiadomo, jakiś olej z czarnuszki czytałam że jest dobry?
    Pewnie się szarpniemy też na koenzym q10 w formie ubichinolu dla niego. Macie jakieś przykłady u siebie że to się poprawia jak ktoś zmienia styl życia? Bardzo potrzebuję usłyszeć o takim przypadku..

Choć ogólnie to cieszę się że to wiemy, wolę wiedzieć niż żyć w nieświadomości i się rozczarowywać co miesiąc. Teraz przynajmniej wiadomo wstępnie dlaczego się nie udawało.
    Zajrzyj sobie w mój pamiętnik, w pierwszy post. ;)

Ilka96 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Do końca się nie znam, ale mi wyszło około 3 i w Klinice mówili, że bardzo ładnie jak na ten wiek i nie ma co się martwić, więc 5 to w ogóle już bomba :)

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mam 26 lat. Mam pewną wątpliwość. Mój cykl regularny: 27 dni.
    Miesiączka ostatnia od 15go do 20go listopada. Dni płodne między 25 listopada a 1 grudnia. Pozytywny test owu 29 listopada. Stosunki: 23, 27, 28, 30 listopada oraz 7 grudnia. Przez cały czas w czasie owulacji do teraz miewam bóle podbrzusza, krzyż, gdzie wcześniej to się tak długo nie utrzymywało. Zazwyczaj trwało 2-3 dni maksymalnie i potem spokój do kolejnej miesiączki. Ewentualnie pobolewało 2 dni przed miesiączką.
    Kolejna miesiączka powinna pojawić się 15go grudnia.
    Testy negatywne. Podkusiło mnie zrobić pierwszy raz badanie beta hcg z krwi. 9 dni po rzekomej owu 9 listopada. Wyszła ujemna: Wynik <0,2 mIU/ml
    Czy jest szansa że wykonałam ją za wcześnie? Czy raczej już nie ma nadziei po takim wyniku? 🥺

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Ja jestem zielona w tym 😅 mąż miał zapisane posiew nasienia to poszedł zrobił posiew nasienia w laboratorium 😅 i posiew moczu i badanie ogólne moczu, dlatego właśnie pytam czy coś jeszcze mamy zbadać jak takie ph wysokie ☹️
    Skoro posiewy miał to wymaz urogenitalny (MUCHa). Zorientuj się też w wymazie na bakterie i grzyby z cewki np., nie pamiętam czy i jak to jest w labach zapisane. Na pewno jeśli miał badane bakterie to warto zbadać grzyby.

almost.there, Kaliope lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Zgłaszam biel na teście, ale i początek 🐵. Rozpoczynam zatem 40 cykl starań. Owulacja wypadnie mi w okolicach Świąt, więc nie tracę nadziei na szczęśliwy grudzień 😃🍀

Ostatnio nie nadążam się na naszym forum udzielać i nadrabiać wpisów, ale niezmiennie trzymam za Was wszystkie kciuki 🤞🏻💚🍀 Gratuluję tych wspaniałych prezencików, które widziałam na pierwszej stronie 😍🥰
    Tulę też za wszystkie 🐵 i ⚪.

Trzymam kciuki za testujące dzisiaj 🤞🏻🍀💕

Loraa, Darka101, kitka_, Darrika, Justa28, Katarena, angieDream, cysterka95, avellana, Marcia03, Siasi, Kaliope, Księgowa, Olisska, Ilka96 lubią tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

40 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna, kwasy omega3 ultra, cholina.
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Ja mam 4.99 i lekarka mówi, że to może już świadczyć o PCOS ponieważ występuje zwiększona liczba drobnych pęcherzyków jajnikowych produkujących AMH. Ale nie musi. Może też oznaczać dużą rezerwę jajnikowa po prostu.
    Najlepiej jakbyś zrobiła inne badania żeby wykluczyć/potwierdzic PCOS

kitka_, cysterka95 lubią tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Dzień dobry! Mam 26 lat. Mam pewną wątpliwość. Mój cykl regularny: 27 dni.
    Miesiączka ostatnia od 15go do 20go listopada. Dni płodne między 25 listopada a 1 grudnia. Pozytywny test owu 29 listopada. Stosunki: 23, 27, 28, 30 listopada oraz 7 grudnia. Przez cały czas w czasie owulacji do teraz miewam bóle podbrzusza, krzyż, gdzie wcześniej to się tak długo nie utrzymywało. Zazwyczaj trwało 2-3 dni maksymalnie i potem spokój do kolejnej miesiączki. Ewentualnie pobolewało 2 dni przed miesiączką.
    Kolejna miesiączka powinna pojawić się 15go grudnia.
    Testy negatywne. Podkusiło mnie zrobić pierwszy raz badanie beta hcg z krwi. 9 dni po rzekomej owu 9 listopada. Wyszła ujemna: Wynik <0,2 mIU/ml
    Czy jest szansa że wykonałam ją za wcześnie? Czy raczej już nie ma nadziei po takim wyniku? 🥺

Dzień dobry SanderkaA! :)
    Po dwóch latach starań z przerwami mogę Ci tylko powiedzieć, że organizm lubi płatać różne figle - szczególnie kiedy mocno się nastawiasz na ciążę. Pierwsze cykle to sprawdzałam i wręcz zapisywałam każdy objaw, a teraz większy luz.

Doszło do mnie, że staranie się o dziecko jest nie tylko w ciele, ale i w głowie.

Jeżeli @ ma zjawić się 15 grudnia to testowałam dopiero wtedy. Miałam już sytuacje, że niby coś test zaczynał pokazywać, beta absolutnie minimalna, ale była, a okres się i tak pojawił - tyle, że spóźniony 2-3 dni.

Pamiętaj, że test wyłapuje hormony, które wytwarzają się dopiero przy zagnieżdżeniu jajeczka, czy właśnie w okolicach okresu, więc mogłaś testować za wcześnie.

Twoje objawy mogą, ale nie muszą wskazywać na ciążę. W każdym razie trzymam mocno kciuki za fajny prezent na święta dla Ciebie! :)

SanderkaA, angieDream lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi🌸 wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Zgłaszam biel na teście, ale i początek 🐵. Rozpoczynam zatem 40 cykl starań. Owulacja wypadnie mi w okolicach Świąt, więc nie tracę nadziei na szczęśliwy grudzień 😃🍀

Ostatnio nie nadążam się na naszym forum udzielać i nadrabiać wpisów, ale niezmiennie trzymam za Was wszystkie kciuki 🤞🏻💚🍀 Gratuluję tych wspaniałych prezencików, które widziałam na pierwszej stronie 😍🥰

Tulę 🫂🫂🫂

Trzymam kciuki za okolice świat - porcja pierogów dla zdrowotności i dacie radę! 😁💪💪💪

Mimi🌸 lubi tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    Dzień dobry SanderkaA! :)
    Po dwóch latach starań z przerwami mogę Ci tylko powiedzieć, że organizm lubi płatać różne figle - szczególnie kiedy mocno się nastawiasz na ciążę. Pierwsze cykle to sprawdzałam i wręcz zapisywałam każdy objaw, a teraz większy luz.

Doszło do mnie, że staranie się o dziecko jest nie tylko w ciele, ale i w głowie.

Jeżeli @ ma zjawić się 15 grudnia to testowałam dopiero wtedy. Miałam już sytuacje, że niby coś test zaczynał pokazywać, beta absolutnie minimalna, ale była, a okres się i tak pojawił - tyle, że spóźniony 2-3 dni.

Pamiętaj, że test wyłapuje hormony, które wytwarzają się dopiero przy zagnieżdżeniu jajeczka, czy właśnie w okolicach okresu, więc mogłaś testować za wcześnie.

Twoje objawy mogą, ale nie muszą wskazywać na ciążę. W każdym razie trzymam mocno kciuki za fajny prezent na święta dla Ciebie! :)

Bardzo dziękuję za motywację i wsparcie. Chyba tego potrzebowałam. Jestem totalnie nowa w kwestii starania i bardzo się boję że długo będę się starać 🙈 Trzymam kciuki za nas wszystkie! 🥰

Pogubiona, Joasia3201 lubią tę wiadomość

• Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No forum ewidentnie miało jakąś glebę dzisiaj, bo ja też popolduniu nie mogłam wejść 😅

Młoda dzisiaj marudziła na ucho, także opieka do czwartku, jutro @ ma przyjść, dziecko w domu, czarno to widzę 😬 ale już czekam, niech ten nowy cykl się zacznie i jazda, może do 10 razy sztuka, owulka wypada w święta, może magia świąt się udzieli i przyjdzie opóźniony prezent
    Ech łącze się w bólu, mój Młody żłobkowy i od września mamy ciekawie. Teraz miał bostonke, która złapał od niego mąż. Mąż przechodzi ją strasznie, mam nadzieję, że ja się uchowam.
    Darrika, trzymam kciuki za Twój 🎁

Darrika, Joasia3201 lubią tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki @Sreberko, @almost.there
    Histeroskopia bolała, najgorsze było uczucie rozpierania. Dobrze, że zabieg trwał tylko chwilkę, bo bym nie wytrzymała. Słabo mi się zrobiło i niedobrze z bólu. Brałam tylko tabletki przeciwbólowe doustnie, bez znieczulenia.
    Ponoć wszystko wygląda ok, ale pobrali jeszcze wycinki i będą analizować. Wyniki nie wiem dokładnie kiedy będą, ale wizytę, na której te wyniki omówimy mamy na 20 stycznia. Trochę długo, ale święta, Sylwester i 3 króli po drodze i nie była to wizyta prywatna, więc im się nie spieszy.
    Cieszę się, że w końcu mogę odstawić AH i mam nadzieję wrócić szybko do normalnego cyklu. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to owu wypadnie gdzieś w okolicy świąt a testowanie w nowym roku, może uda się na 3 króli :)
    Wracam też do worka suplementów, bo teraz brałam tylko podstawowe. Teraz włączę dodatkowo zioła sroki i inozytol.

Darrika, angieDream, Sreberko lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc
  • AnMiPe Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 👋 nagadałam się przez 4h szkolenia, więc wpadłam na słowo pisane :D

Trzymajcie się Śnieżynki i "obdarowane" @.
    Ja wczoraj uskuteczniłam drugi dzień przytulanek, bo pomimo 45dc test owu wczoraj tylko o kilka % jaśniejszy, więc myślę, że ten 44dc to jednak był pik. A wczoraj dodatkowo mocno czułam jajniki. Zobaczymy.

Darrika, Pogubiona, Katarena, Marcia03, Joasia3201 lubią tę wiadomość

🤶 28l. 🎅34 l.

❤️‍🔥 8 cs
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Dziewczyny, a jeżeli mąż ma ph nasienia 8,8 to jest możliwe, że w tym posiewie nic nie wyszło? Czy coś jeszcze mamy zbadać?
    A jaki posiew robiliście? Tylko z nasienia? Jak tak to polecam jeszcze posiew spod napletka i posiew moczu

kitka_, Kaliope lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia3201 wrote:
    Mój synek za tydzień kończy trzy lata i bardzo dużo choruje. Musieliśmy robić mnóstwo inhalacji, w tym sterydy. Teraz znowu jest chory i do tego mnie zaraził.
    Miałam jutro robić badania bo w poniedziałek wizyta u endokrynologa i nie wiem czy robić czy nie. Teraz czas implantacji mógłby być, a ja chora.
    Obawiam się, że zabierze mi to szansę w tym cyklu…

Współczuję bardzo, moja młoda już takie częste chorowanie ma za sobą, ale zaraz będzie mieć 5 lat, niestety czy dziecko pójdzie do placówki wcześniej czy później czy dopiero do szkoły, to 90% dzieci prędzej czy później swoje będzie musiało odchorować, żeby zbudować odporność i trzeba to przetrwać, bo zwykle co dzieciaki przynoszą to rodzice łapią 😅 a cykl może nie będzie stracony, trzymam kciuki 🤞 ja sama jak z córką zaszła w ciążę to nie dość, że byłam przeziębiona to jeszcze tydzień po teście pozytywnym dostałam zapalania pęcherza z krwią w moczu, wszystko się dobrze skończyło 😉

Joasia3201 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi🌸 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Przytulam 🫂🫂🫂 i zazdroszczę ogromnej siły i wytrwałości, 40 cykl i oby to był ten szczęśliwy!🤞🤞🤞❤️

Mimi🌸 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ