Niepokalanek mnisi
-
WIADOMOŚĆ
-
No niby prolaktynę można badać w dowolnym dniu cyklu, chociaż w okolicach owu i podczas @ może być trochę niewiarygodny wynik.
Mam progesteron- 6,6
Najgorsze, że moja ginekolog, która jest podobno świetnym specjalistą uważa, że wszystko jest ok'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
No niestety nic, bo właśnie "wszystko jest ok" a z nieba leków nie wezmę ech Ci lekarze, a specjalnie wybrałam lekarkę, która ma same dobre opinie, super sprzęt itp'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
No jak ginekolog mnie spławi tym razem, to chyba poszukam dawek i leków na własną rękę'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Ja juz wlasnie tak zaczynam robic. Moj olal,ze mam plemienia przed @ których nie miałam nigdy. Dopiero jak zaczęliśmy sie starać to sie zaczely.. Nie kazał badać ani prolaktyny anie proga. Dal tylko na 3 hormony z czego fsh bez lh.. Nie pomyślałam wtedy zeby sobie dodatkowo zbadać lh. Wiec jak mam możliwość to sprobuje z lutka na własną rękę. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże
-
Swoją drogą żałosne jest to, że lekarze sami doprowadzają nas do takich decyzji. Gdyby okazali jakiekolwiek zainteresowanie to byłoby inaczej a oni traktują pacjentki jak kolejną statystyczna osobę i potem jak już jest tragicznie to coś robią. Ja zawsze się śmieje z kampanii które nawołują do regularnych badań i wizyt u lekarza a jak człowiek pójdzie to lekarz go traktuje jak hipochondryka i odsyla do domu, ewentualnie z wielkiej łaski wyślę na badania ale tylko prywatnie, bo na nfz bez konkretnej przyczyny (tak profilaktycznie) nie dadzą skierowania. Masakra'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Teoretycznie niepokalanek i castagnus to to samo, więc można robić przerwę. Ja miałam ją w planach ale stwierdziłam, że przez pół roku będę łykać a potem sobie na jakiś czas odpuszczę, żeby nie jechać ciągle na ziółkach. W castagnusie są tak małe dawki, że wiele osób bierze je stale. Ja sobie tylko zrobiłam mini przerwę około 2 tygodni po owulce, bo zwyczajnie mi się tabletki skończyły i kupiłam dopiero jak byłam pewna, że ciąży nie będzie w owym cyklu i nie wyrzucę pieniędzy w błoto.'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Mi sie koncza to moze zamowie na nowy cykl. Choc najchetniej bym sprobowala jeszcze raz stymualcji na Aromku ale w wiekszej dawce bo taka jaka mialam na mnie nic nie dzialala. Tylko bym musiala gina odiwedzac na monitoringi wiec kasa znow
-
Nie dość, że kasa to jeszcze czas i kłopot z lataniem ciągłym. U mnie to nawet nie wchodzi w grę, bo jakbym miała jeździć co 2 dni czy codziennie to bym się chyba musiała przeprowadzić.
Nie miałaś żadnych skutków ubocznych po tym aromku?'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Nic a nic. Bardzo dobrze się po nim czułam. Brałam 1tab na noc od 3-7dc. Szkoda tylko,że nic to nie dało... Ale raz dostałam Pregnyl na pęknięcie i to była najbardziej bolesna owu jaka miałam. Tak strasznie mnie jajnik bolał. Ogólnie często mam bolesne owu,że chodzić nie mogę ale wtedy to było przegięcie
-
O matko, nie zazdroszczę u mnie nigdy owulacja nie była odczuwalna. Jakieś tam bóle owulacyjne są w pierwszej fazie ale sam moment owulacji jest bezbolesny. Szkoda w sumie, bo dobrze wiedzieć kiedy to
Może dlatego nie miałaś żadnych skutków ubocznych, bo właśnie za małą dawkę dostałaś.
Ja próbuję się dostać do super ginekologa ale dodzwonić się nie mogę i chyba popołudniu podjadę osobiście. Niech coś działa. Ciekawe co powie na tą sporą prolaktynęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 11:47
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
No grunt to miec dobrego lekarza niestety... U mnie jeden specjalista od nieplodnosci jest aż jeden.. Czytałam,ze jak na noc sie bierze to skutków ubocznych sie nie odczuwać. Poza tym letrozol jest pod tym względem lepszy od Clo
-
Naprawdę? Ja cały czas myślałam, że jest odwrotnie, że to letrozol właśnie jest gorszy z efektami ubocznymi. Tym bardziej, że nie jest to lek pierwotnie przeznaczony do stymulacji. Człowiek całe życie się uczy'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Tak czytałam na różnych postach. Clo podobno uposledza endometrium a letrozol na nie w ogole nie wpływa. Ale wiadomo każdy organizm inny. Ja mialam aż jeden monitoring podczas brania aromka bo gin stwierdził,ze nie trzeba dalej robic.. No i byl 1 pęcherzyk dominujący czyli tak jak bez stymulacji. Moje kolezanki miały po Aromku dwa pęcherzyki a nraly ta sama dawkę co ja. Jedna z nich urodziła bliźniaki
-
A może te koleżanki to chudziny, co? Bo to chyba też do wagi się dobiera, prawda?'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
To chyba faktycznie przez ten progesteron. W ogóle ostatnio czytałam gdzieś, że wartości progesteronu wahają się w ciągu dnia i ciężko ostatecznie stwierdzić jaki jest jego poziom. Tak w ogóle, to masz jakąś konkretną przyczynę swoich niepowodzeń wskazaną przez lekarza?'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart