X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowa na forum 🙂 - starania bez skutku
Odpowiedz

Nowa na forum 🙂 - starania bez skutku

Oceń ten wątek:
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    jestem tu po raz pierwszy, trochę w rozsypce, trochę w nadziei i szukam wsparcia do dalszej walki o dzidzi.
    Z góry dziękuję i odwdzięczę się tym samym🙂
    Od 5 miesięcy starania bez skutku 😢
    Poprzedni cykl było dużo zblizeń a mimo to beta wyszła poniżej 2.3. Zrobiłam ją przy okazji innych badań z nadzieją że jednak coś, był to 25 dniem cyklu więc nie łudzę się że coś będzie i czekam na okres...
    Okres wg planu powinien być w poniedziałek 10.02.

Po krótce co bierzemy:
    *(Ja) Composita mama (bo ma dha i choline, w innych preparatach albo to albo to)
    *(On)Pragna start on
    *Wit.C
    *B complex
    *Wit.D+K
    *(Ja) dodatkowo biorę maślan sodu na jelita (4 lata temu zdiagnozowano chorobę Leśniowskiego Crohna, od tamtego incydentu jest spokój)

Co już zrobiliśmy:
    Badania ogólne krew i mocz - ok
    Tsh - ok
    Cytologia - 03/2024 ok
    USG - 10/2024 ok

Jemy dobrze, ruszamy się, niestety stres jest przez te nieudane próby. Kaszy z nas myśli że coś z nim nie tak. U mnie dodatkowo lęk bo 33 lata czy to nie za późno?

Co jeszcze możemy zrobić?
    1) Myślałam o jakimś żelu wspomagającym ruch plemników - jest sens?
    2) Pić jakieś zioła??
    3) kupić termometr owulacyjny?
    4) badania amh, hormony? Czy to ma sens?
    5) Dla fun kalendarz taki erotyczny jak na adwent

Problemy jakie zauważyłam:
    1) W tym i poprzednim cyklu - Na kilka dni przed spodziewanym okresem (ok 2-4 dni) pojawia się takie lekko brązowe plamienie. Potem dajmy na to dwa dni nic, potem znowu i zaraz potem okres. Gdy w jednej z aplikacji dodałam to jako plamienie to aplikacja sugerowała żeby uznać to za początek miesiączki, tylko jak? Skór to się pojawia, potem nic, potem znowu się zaczyna i następuje okres. Okres trwa 6-7 dni. Te środkowe intensywnie, pozostałe lekkie krwawienie.
    2) W poprzednim cyklu też po owulacji zamiast śluzu znalazłam na papierze taką dlugą jakby nitkę, rozciagającą się, kolejnego dnia też tylko krotszą, nie wiem czy to powód do niepokoju?

Podsumowując proszę o Wasze spostrzeżenia, rady mile widziane, odpowiedzi na moje pytania z Waszego doświadczenia, no i oczywiście dobra energia, bo o tym też czytałam że blokady w głowie niestety nie pomagają, a jestem etatowym zamartwiaczem.
    🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:05

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    C.d.n.
    👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ja też miałam takie plamienie przed okresem po odstawieniu antykoncepcji. Trwało to kilka miesięcy do pierwszej ciąży. Od poronienia już tego nie mam i wydaje mi się, że wyregulowałam hormony, więc zniknęło.
    Miesiączkę licz od krwawienia , nie tego plamienia.
    Czy byłaś u gina na potwierdzeniu owulacji? Są?
    Badania hormonalne na początku cyklu warto wykonać
    Badania nasienia również
    Moim zdaniem nie ma na co czekać, działać
    Będziesz miała jasny obraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:57

Zosia667 lubi tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️Dziękuję za odpowiedź, przykro mi z powodu Twojego poronienia 😔
    Antykoncepcji pigułek nie przyjmuje już od kilku lat.
    Zanim podjęliśmy decyzję o dziecku zabezpieczaliśmy się prezerwatywą.

❤️Byłam u ginekologa ale nie było sprawdzenia owulacji czy coś, tylko normalnie badanie, USG, zalecenia o witaminach, sprawdzeniu tsh, USG piersi i ponowna wizyta po pół roku jeśli się nie uda zajść.

❤️Nie liczę cylku od tych pierwszych plamień, bo potem jest przerwa kilka dni i dopiero miesiączka (gdybym liczyła od tych pierwszych to miałabym z 10 dni krwawienia)
    Liczę od tych na dzień lub dwa przed miesiaczką, czy słusznie nie wiem ?
    Cykle do tej pory regularnie 26/27/28/29 dni

❤️Ogólnie postanowiliśmy dać sobie jeszcze ten miesiąc i jak nic nie wyjdzie wrócić do ginekologa zgodnie z zaleceniami. (Minie pół roku od rozpoczęcia starań).

❤️Chodzę do ginekologa prywatnie, nie mam pojęcia jakie są koszty takich badań i gdzie się udać na nie? Normalnie do ginekologa czy do tego od hormonów (jak on tam miał?)? Czy zrobić już przed wizytą te badania?
    Widziałam na Alab jakieś pakiety typu hormony itd. ale co pakiet to inne badania, co wybrać - nie wiem ?
    A gdzie bada się nasienie to już w ogóle nie mam pojęcia zielonego 🤔
    Czy robić te badania na własną rękę czy udać się do lekarza i poczekać co zleci?

👸33 🧔 33

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się pojawiają przed @ brązowe plamienia i lekarz twierdzi, że wszystko jest w porządku. Czytałam kiedyś więcej na ten temat i były takie teorie:
    1) nadżerka,
    2) skąpe miesiączki, na skutek których przed kolejną @ macicą się oczyszcza właśnie w postaci brązowych plamień, ew małe endometrium,
    3) kwestie hormonalne.
    W każdym razie z tego co ustaliłam to te plamienia nie są przeciwwskazaniami do zajścia w ciążę:)

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te plamienia myślę sobie, że źle zapisuje sobie cykle, przez co nie jestem pewna co do owulacji ( bo może źle zapisałam )itd.
    Doprowadza mnie to do poczucia winy 😓
    Stąd pomysł o tym termometrze, jedynie boje się że znowu się zafiksuje na tym sprawdzaniu i będzie tylko gorzej.
    Jeszcze gdzieś czytałam o obserwacji szyjki macicy, coś tam nawet zaczełam i widzę różnicę,że np teraz prze okresem jest trudno dostępna, a w czasie dni płodnych jest to bez problemu.

❤️Endometrium akurat zawsze było ok, średnio raz w roku byłam na wizycie kontrolnej i było USG zawsze robione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:33

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie zaszkodzi też mierzyć temperaturę, żeby lepiej poznać swój cykl. A tsh to ile masz ? Bo widzę tylko dopisek, że jest ok.
    Myślę, że nie ma sensu robić badań typu amh na własną rękę, może idź do gina i powiedz o bezskutecznych staraniach? Może trzeba wdrożyć dodatkową suplementację lub sprawdzić partnera w klinice, prywatnie ?

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Przez te plamienia myślę sobie, że źle zapisuje sobie cykle, przez co nie jestem pewna co do owulacji ( bo może źle zapisałam )itd.
    Zacznij liczyć @ od pierwszego dnia krwawienia, nie plamienia

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓

👨 36
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, te plamienia nie są jakaś dużą przeszkodą i też gdybym je liczyła, to mój okres trwałby wtedy z 12 dni.
    Ja liczyłam od krwawienia i tak zalecał mi lekarz
    Co do badań:
    Ja chodzę po prostu do ginekologa. Nie staramy się bardzo długo więc nie widzę jeszcze potrzeby pójścia do kliniki niepłodności.
    Mój ginekolog zalecił mi badania hormonalne+ nasienia. Jedno i drugie zrobiliśmy prywatnie
    Hormony w 2-5 dniu cyklu najlepiej, z krwi. Zapłaciłam ok. 500 zł
    Nasienie kosztowało ok 200 zł i mój mąż zrobił po prostu w jakiejś klinice w naszym mieście, która tym się zajmuje. Goglowalismy, zadzwoniliśmy, wszystko od ręki.
    Wyniki wszystkich badań pokazałam mojej ginekolog i ona zaproponowała dalsze leczenie. U mnie trzeba było przede wszystkim obniżyć TSH, miałam na początku problem z owulacjami i podejrzenie PCOS (podwyższone amh, pęcherzyki na jajnikach ale wyszło, że to po drodze po tabletkach anty i na szczęście już jest ok)
    Suple częściowo dobrała mi ginekolog, częściowo tutaj sobie podejrzałam co piszą dziewczyny, co mają w stopkach, googlowalam, czytałam.
    Im więcej będziesz o tym czytać tym łatwiej wszystko zrozumiesz
    Dla mnie też to była na początku czarna magia
    Powodzenia 🍀🍀🍀🍀

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Na pewno nie zaszkodzi też mierzyć temperaturę, żeby lepiej poznać swój cykl. A tsh to ile masz ? Bo widzę tylko dopisek, że jest ok.
    Myślę, że nie ma sensu robić badań typu amh na własną rękę, może idź do gina i powiedz o bezskutecznych staraniach? Może trzeba wdrożyć dodatkową suplementację lub sprawdzić partnera w klinice, prywatnie ?

Tsh 2,730

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Stąd pomysł o tym termometrze, jedynie boje się że znowu się zafiksuje na tym sprawdzaniu i będzie tylko gorzej.
    Jeszcze gdzieś czytałam o obserwacji szyjki macicy, coś tam nawet zaczełam i widzę różnicę,że np teraz prze okresem jest trudno dostępna, a w czasie dni płodnych jest to bez problemu.

❤️Endometrium akurat zawsze było ok, średnio raz w roku byłam na wizycie kontrolnej i było USG zawsze robione.

Wiesz co, ja np. mam długie cykle i aplikacja nigdy by mi tego nie pokazała. Ja się nią tak nie sugeruję
    Mierzenia temperatury nie lubię i mi się to nie sprawdza
    Najlepiej jest chodzić na monitoring na USG. Gin wtedy widzi jakie jest endometrium i czy jest pęcherzyk dominujący ale wiadomo, że nie każdy ma czas i możliwość latać do gina co chwilę więc jak dla mnie obserwacja śluzu jest genialna jeśli masz go dużo
    Ja potrafię zaobserwować wszystkie dni płodne na podstawie przezroczystego, ciągnącego się śluzu+ robię testy owu i potrafię tą owulację mniej więcej upolować. U mnie jest to dopiero około 20 dzień cyklu, późno.
    Ale to wszystko powinno tylko pomagać, mi to sprawia przyjemność i trochę fascynację własnym ciałem. Może dlatego też, że nie miałam owulacji 10 lat i na nowo poznaje swoje ciało.

A co do badań jeszcze, to ja na własną rękę robiłam też wit b12, kwas foliowy, kortyzol, Wit d

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Zacznij liczyć @ od pierwszego dnia krwawienia, nie plamienia

Tylko takiego krwawienia fest mam 2-3 dni, a 2 dni przed i po takie właśnie ledwo co, dlatego dopisuje to jako miesiączkę

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Ruevue Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę warto mierzyć choćby po to, aby wiedzieć kiedy jest owulacja. Przejrzyj sobie galerię wykresów - nic z tego nie rozumiałam na początku, ale z czasem mi się wszystko wyklarowało. Wtedy wiesz, kiedy warto działać intensywniej i kochać się z partnerem. Mnie to wiele ułatwiło kiedy poznałam swój organizm.
    Do ginekologa kolejnym razem warto pójść nie w jakikolwiek dzień, a krótko przed owulacją i dowiedzieć się, czy pęcherzyki są, czy się rozwijają. Warto przebadać nasienie wraz z hormonami. Ginekolog powinien was poprowadzić co dalej. Prawie pół roku minęło, więc powoli działać jeśli się nie udaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:49

• Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja panikuje??
    Staramy się od 5 miesięcy? Czy to dużo?

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruevue wrote:
    Temperaturę warto mierzyć choćby po to, aby wiedzieć kiedy jest owulacja. Przejrzyj sobie galerię wykresów - nic z tego nie rozumiałam na początku, ale z czasem mi się wszystko wyklarowało. Wtedy wiesz, kiedy warto działać intensywniej i kochać się z partnerem. Mnie to wiele ułatwiło kiedy poznałam swój organizm.
    Do ginekologa kolejnym razem warto pójść nie w jakikolwiek dzień, a krótko przed owulacją i dowiedzieć się, czy pęcherzyki są, czy się rozwijają. Warto przebadać nasienie wraz z hormonami. Ginekolog powinien was poprowadzić co dalej. Prawie pół roku minęło, więc powoli działać jeśli się nie udaje.

Dziękuję Ci za odpowiedź ❤️
    Właśnie rozmyślam czy nie umówić się teraz jakoś w terminie planowanej owulacji do lekarza, nie czekać do kolejnego cyklu na zasadzie może się uda, jak się nie uda to pójdziemy do lekarza dopiero.
    Hamuje mnie to że nie minęło to pół roku tak jak mówił lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:00

Ruevue lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025

Wysłany: 7 lutego, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Czy ja panikuje??
    Staramy się od 5 miesięcy? Czy to dużo?

My się staramy z mężem od ok pół roku i nas ginekolog już trochę nakierował co i jak. Nie wiem ile macie lat, my jestesmy po trzydziestce i nie chcemy czekać nie wiadomo ile, bo może można sobie jakoś delikatnie pomóc.
    Co do tego badania szyjki to wiele dziewczyn odradza mówiąc, że można sobie wprowadzić jakąś bakterie, coś sobie uszkodzić i żeby lepiej takie rzeczy zostawić dla gina. Co do temperatury pamiętaj, że możesz ją mierzyć np w ustach, ważne, żeby termometr miał kontakt ze śluzówką.
    Dla mnie to wszystko dalej jest czarna magia, ale im dłużej tu jestem, czytam, szukam, tym wiecej wiem:)
    Aaa i co do tsh to mój Endo uważa, że przy staraniach powinno być max do 1, więc może warto rozważyć wizytę u Endo + usg tarczycy ?

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓

👨 36

Wysłany: 7 lutego, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam u gina bezpośrednio po owulacji (wyznaczonej na podstawie badania śluzu, testów owulacyjnych i temperatury) i potwierdził moje przewidywania, więc już wiem, że owuluje i to też dobra wskazówka

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓

👨 36
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ja ostatnio byłam u gina bezpośrednio po owulacji (wyznaczonej na podstawie badania śluzu, testów owulacyjnych i temperatury) i potwierdził moje przewidywania, więc już wiem, że owuluje i to też dobra wskazówka

To może lepiej umówić się tuż przed? Po owulacji to już po ptokach możnaby rzec🤔

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    My się staramy z mężem od ok pół roku i nas ginekolog już trochę nakierował co i jak. Nie wiem ile macie lat, my jestesmy po trzydziestce i nie chcemy czekać nie wiadomo ile, bo może można sobie jakoś delikatnie pomóc.
    Co do tego badania szyjki to wiele dziewczyn odradza mówiąc, że można sobie wprowadzić jakąś bakterie, coś sobie uszkodzić i żeby lepiej takie rzeczy zostawić dla gina. Co do temperatury pamiętaj, że możesz ją mierzyć np w ustach, ważne, żeby termometr miał kontakt ze śluzówką.
    Dla mnie to wszystko dalej jest czarna magia, ale im dłużej tu jestem, czytam, szukam, tym wiecej wiem:)
    Aaa i co do tsh to mój Endo uważa, że przy staraniach powinno być max do 1, więc może warto rozważyć wizytę u Endo + usg tarczycy ?

Dziękuję za odpowiedź,
    Kurcze z tym tsh nie wiedziałam,
    Jeśli chodzi o wiem to mamy po 33lata
    Endokrynolog tak? Nie bylam nigdy tam

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Tsh 2,730

To już jest ciut za wysokie TSH jak na starania o ciążę. Przy takim tsh zrobiłabym cały pakiet tarczycowy żeby zobaczyć jak się sprawa ma i skonsultowała się z endokrynologiem.

Po pierwsze- 5 miesięcy staran to jeszcze nie jest dużo, to samo 33 lata - wiem ze latwo sie mowi ale dzialajcie na spokojnie. Ja polecam obserwacje domowe - mierzenie temperatury + objawy + ewentualnie testy owulacyjne, ale musisz poczytac i nauczyc sie konkretnej metody, dobrze poznac zasady. W innym wypadku obserwacja pod usg u ginekologa, regularne monitoringi, ale to już droższa rzecz - no ale mniej wymagająca wlasnego zaangażowania.
    Najwazniejsze to miec pewnosc ze starania są w odpowiednim momencie (komórka jajowa często żyje tylko 12 godzin, czasem można się po prostu nie wstrzelić). I wtedy można się przyglądnąć innym rzeczom - ile trwa faza lutealna, czy nie jest za krótka? Ile wynosi progesteron 7 dni po owulacji, ile estrogen, czy nie ma dominacji estrogenowej? Skąd te przedluzajace sie plamienia? Jakie są wyniki podstawowych i pogłębionych badań (np. tarczyca, morfologia, witamina D, kwas foliowy, b12, wspomniane AMH tez warto)? I celowane działanie na przyczynę - suplementacja, wspieranie jakosci komórek jajowych, uzupełnienie niedoborow, dieta, aktywnosc, sen. U partnera tez warto wprowadzić podstawowa suplementacje, zadbac o styl życia i zweryfikować badanie nasienia. Nie kombinowalabym z jakimiś gadżetami typu żel wspierający plemniki, szkoda kasy, bo nie wiecie nawet czy potrzebujecie takiego wsparcia. Lepiej to zainwestować w podstawy i wyjść od ogółu do szczegółu.

Zajrzyj na insta do @hormonalna_przestrzen @wiecejnizhormony itp., masa darmowej wiedzy od podstaw po bardziej zaawansowane kwestie.

Marzycielka94, Kokosik lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie daje mi spokoju ten śluz w kształcie takiej długiej ciagnącej się nitki tuż po owulacji (wyliczonej przez apke)
    Czy to normalne?

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ