X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe dziewczyny na forum :)
Odpowiedz

Nowe dziewczyny na forum :)

Oceń ten wątek:
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OnaOna1 wrote:
    Hej Kochane to znow ja :-) do moich dziwnych objawow i samopoczucia doszla biala kremowa wydzielina z pochwy i jest jej nawet sporo... Cos ktoras o tym moze powiedziec?

Mnie zawsze zalewa na kilka dni przed okresem,ale wiem,że niektóre dziewczyny miały takie pierwsze objawy ciążowe. Na forum są takie wątki ☺ pozdrawiam!

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Moge dołączyć? :)

Agness12 lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Auricomka ☺

rfxg43r8qq0glx30.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ przyszła. A więc zaczynam 1 cykl starań :-)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Meggi!! Trzymam kciuki

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Ancyś Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też dołączam :) W prawdzie jestem tu od niedawna, ale z tego co zdążyłam zauważyć, jesteście dziewczyny niesamowite! Każda z Was stara się w każdej kwestii doradzić, pomóc i wspierać, podnosić na duchu.. To jest super! Cieszę się, że trafiłam w takie miejsce, gdzie można się podzielić wszystkim co nas niepokoi.

A u mnie wygląda to tak, że jestem w 17dc i za jakieś 1,5tyg testuje, jeśli oczywiście nie zjawi się @, wrrr... :)

Trzymajcie kciuki :)

f2w3ugpjvmeythue.png
  • Igibarz Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również chciałabym dołączyć do Was :) czytając to co piszecie jestem pełna podziwu - tyle ciepła i wsparcia dajecie innym :) my z mężem staramy się o nasze drugie maleństwo 4 miesiące, aktualnie mam 46dc, beta z poniedziałku <1,20, temperatura utrzymuje się mniej więcej 37,1-37,2 od tygodnia także sama już nie wiem co się dzieje.. nie chcę się za bardzo nastawiać bo to rozczarowanie jak przychodzi @ jest straszne.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 13:56

Olga 28.11.2011r ❤

setcgqq4v93erwex.png
    ckai3e3kjszhe9l0.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyś trzymam za Ciebie kciuki :) Ja też za około 1.5 tygodnia testuję, oby nam się poszczęściło! Nikt tak jak my nie rozumie co przeżywamy każdego miesiąca... najpierw dół, bo okres, potem dni płodne i eksploatowanie partnerów :P, nowe nadzieje i stres przed testem i kolejnym rozczarowaniem. Tak ostatnio wyglądają moje miesiące. Długo się już staracie ? Badałaś się?

Igibarz, witaj :) Ja co prawda temperatury nie mierzę..., więc nie doradzę, ale trzymam mocno kciuki :)

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Ancyś Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 Powiem Ci, że u nas to w tym cyklu jakoś szczególnie nie planowaliśmy :) Po prostu poniosły nas emocje. Ale tym bardziej się denerwuje, bo chciała bym już te dwie kreseczki, a tu jeszcze tyle trzeba czekać.. U mnie teoretycznie z wyliczeń owulacja przypadała by na 12dc, stosunek był w 5dc i 13dc, więc już sama nie wiem.. Nadzieja jest, ale czy spełniona to się okaże. Tym bardziej doszukuję się jakichkolwiek objawów, mimo, że wiem, że to za wcześnie. Oszaleć można :) A Wy długo się staracie??

f2w3ugpjvmeythue.png
  • Ancyś Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz, u mnie temperatura od 6 dni utrzymuje się na poziomie 37,0 ale to wynika z tego, że owulacja na pewno sie odbyła :) Mam nadzieję, że utrzyma się na tym poziomie do dnia @ bo już będzie nadzieja, że może jednak zaowocowałam :)

f2w3ugpjvmeythue.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyś, my pół roku, tzn. teraz jest 6 cykl. Znam doskonale te wszystkie uczucia towarzyszące. U nas jest problem z nasieniem. Nie czekałam tego "roku", który zalecają lekarze, tylko zbadaliśmy się wcześniej. Nie wiem jakie masz cykle, ale jeśli ok 28 dni, to szanse masz duże!! :) Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 14:57

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Ancyś Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 cykle mam 24-26 dniowe ;) Ale mam podejrzenie, że owulacja mogła również się przesunąć i wystąpić 10dc bo w tym dniu poczułam bardzo mocne skurcze macicy, jakby mi szpile ktoś wbijał, wydało mi się to dosyć podejrzane. Dlatego trudno mi powiedzieć, z którego dc mogło by dojść do zapłodnienia hehe. Macie jakąś teorię? :)

f2w3ugpjvmeythue.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyś,różne opinie krążą nt testów owulacyjnych, ale mi one zawsze wychodzą pozytywne. Sprawdzałam tez 2 razy u ginekologa, usg pokrywało się z testem. Także u mnie działały :) Wg mnie warto spróbować. Chociaż liczę na to, że nie będziesz musiała :) 10 dc na owulację jest bardzo prawdopodobny przy Twoim cyklu :) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 15:06

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:
    Hej, ja również chciałabym dołączyć do Was :) czytając to co piszecie jestem pełna podziwu - tyle ciepła i wsparcia dajecie innym :) my z mężem staramy się o nasze drugie maleństwo 4 miesiące, aktualnie mam 46dc, beta z poniedziałku <1,20, temperatura utrzymuje się mniej więcej 37,1-37,2 od tygodnia także sama już nie wiem co się dzieje.. nie chcę się za bardzo nastawiać bo to rozczarowanie jak przychodzi @ jest straszne.. :(
    A ilu dniowe masz cykle?
    Trzymam kciuki.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ancyś Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam kciuki, chociaż nerwy mnie biorę, że to tak długo trzeba czekać! :) Tobie również życzę wytrwałości i powodzenia! Oby nam się poszczęściło!

f2w3ugpjvmeythue.png
  • Igibarz Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyś, ja od zawsze mam nieregularne cykle także sama nie wiem kiedy mam owulacje, na razie z mężem nie wpadamy w jakąś paranoje czy coś, po prostu nie zabezpieczamy się i czekamy na rozwój wydarzeń, chociaż przyznam się, że już nie mogę doczekać się upragnionych 2 kreseczek na teście. :( przez długi czas brałam tabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie i może przez to też nam się nie udaję, sama już nie wiem.

Olga 28.11.2011r ❤

setcgqq4v93erwex.png
    ckai3e3kjszhe9l0.png
  • Igibarz Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A ilu dniowe masz cykle?
    Trzymam kciuki.
    Odkąd odstawiłam tabletki w listopadzie mam tak rozregulowane cykle że ciężko mi stwierdzić. 23 listopada miałam miesiączkę z odstawienia, później dopiero 6 stycznia miałam, potem 21 luty i od tego czasu cisza, nie mam.

Olga 28.11.2011r ❤

setcgqq4v93erwex.png
    ckai3e3kjszhe9l0.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz, a byłaś z tym u gina? Może dałby coś na wywołanie.

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Igibarz Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30,bylam w lutym, zazywalam duphaston i po nim dostalam @,teraz też byłam i również to samo kazał zazywac, zobaczymy jak tym razem będzie..

Olga 28.11.2011r ❤

setcgqq4v93erwex.png
    ckai3e3kjszhe9l0.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ