X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wierzę że po weekendzie wróci do Was dobra energia. :* Wyszumcie się jak trzeba, ładna pogoda ma być.
    Wiem jak cięzko jest się zebrać do kupy, ale zawsze daję sobie tzw. plaska w twarz, otrzepuję się i zbieram siły na dalsze działania.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Monika25 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmel z solą wrote:
    Ja trzymam się tego, że jedzie tylko raz i raczej kolejnych zleceń nie będzie. Musimy dawać radę :)

to jak tylko raz to nie jest źle. u nas niestety siła wyższa sprawiła że musiał wyjechac, ale cóż...

Monika25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny co tu za smuteczki?
    Wroblowa u Ciebie to na prawdę dziwna sprawa, ze po witaminkach az taki krotki cykl, no ale moze sie dzieje na lepsze.

Dziewczyny, pomyslcie, ze nadchodzi lato, bedziemy mogly bez ograniczen lezec na plazy i opalac nasze zgrabne cialka, kąpać sie w jeziorze czy morzu, lub niektorzy w oceanie. Bedziemy mogly korzystac w pelni z lata :) A nie martwic sie mdlosciami w upalny dzien :)
    Relaks, luz pełną parą wiec wtedy na pewno nam sie uda :)

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    To może morze? ;) Polecam Kołobrzeg, a jeśli nie lubisz tłocznych plaż to Sztutowo :)
    W Sztutowie byliśmy na naszym pierwszym wspólnym weekendzie 9 lat temu, w moje urodziny :D, mam sentyment do tego miejsca ;)

agu92 lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna mało tego, od kiedy skrupulatnie ogarniam swoje cykle (z jakies 3 lata) to nigdy nie miałam ich 22 dniowych. :D
    Zwalam może to trochę na stres i nerwy w robocie, trochę w domu z okazji remontu... chociaż te powody raczej powinny opóźnić, ale kto tam to wie.. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmel z solą wrote:
    Dzień dobry! Piękna pogoda dziś, rzepak kwitnie, pszczółki latają, a ja do 18 w pracy...
    W ogóle, to maj idzie na stracenia, bo płodne mi wylicza na dni, kiedy małż będzie za granicą już. O czerwcu nawet nie myślę. Trudno.
    P.S. Teściowa widziała wczoraj bociana na swoim polu i była tak tym przejęta, że musiała zadzwonić do M. by tą radosną nowinę przekazać. Teściowa z nadzieją, M. z nadzieją, a ja wiem ze maj poszedł się bujać...
    No ale przecież piąteczek, więc bez smuteczków :)

ej co starsze pokolenie ma z tymi bocianami. w ubiegłą sobotę krążyły bociany nad naszym podwórkiem myślałam, że wszyscy sraczki dostaną :D

Siedzę w pracy czytam wczorajsze posty, o tym że Wróbel bada nasienie 16 maja. I tak sobie myślę, kurcze długo musi czekać, aż do mnie dotarło, że dzisiaj jest JUŻ 12 maja :D o zgrozo jak ten czas pędzi.

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, brawo... :D haahahaha, ale to dobrze świadczy, bo szczęsliwi czasu nie liczą. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu doczytałam, jeden dzień mnie nie było, a tyle naskrobałyście :D

Wczoraj byliśmy z małym u audiologa w Łodzi i w końcu dostaliśmy skierowanie na badanie słuchu w narkozie. Mamy 11 lipca zgłosić się do szpitala i 12 będzie badanie. W końcu dowiemy się czy Bartek dobrze słyszy. Zmarnowaliśmy pół roku, bo nikt nie chciał nam zrobić tego badania w narkozie, tylko w naturalnym śnie o 8 rano :( a mały na zawołanie nie chce spać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55977512b2bb.jpg
    <3 <3 <3 Staraczki <3 <3 <3
    POPROSZĘ O DATY TESTOWANIA
    dineh
    milka30
    Karolyna
    Lorien
    marciaa
    kmala
    Madzix88
    Sun81
    Karola27
    Dżoana89
    monijaaa
    Pola93
    Gigi
    Karmel z solą
    EA
    agu92
    MilliSBB
    Kaaarolynaaa
    AneTkaa87
    mili_moli
    anciaa
    91Magda
    Katarzynka92
    Anna6
    kejt8
    Ilona04
    Wróblowa
    <3 Witamy nowe staraczki i zapraszamy do wspólnych rozmów ;)
    kinga1185, Marta123, Jeszcze nie matka,natki89, Pola, klaudiaggg, Aenu, Mati1
    <3 Wizytujące ]
    17.05. anciaa
    18.05. Jaspis
    30.05. kmala
    <3 Czekamy na Was
    Klekotowa, Jedna_z_Wielu, Mela89, Rodzynka, P_aulinaa29, Necia124, Aika, muminka83, Ewi28, Bellisima, kornelka38, Kamelkowo
    <3 Starania zawieszone
    Jaspis, MeGi_90
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e76837cdcd5.jpg
    <3 Majowe testowanie
    08.05. karollka29
    11.05. Zagubiona
    14.05. Sarrrra, Ancyś,
    16.05. Sabinkak
    17.05. sylwioszka
    18.05. amica
    19.05. agnieszka37
    20.05. floreczka, Blueyes
    24.05. Ro
    25.05. Ineczka, annde
    28.05. Assunta
    29.05. MalPog
    <3 Czerwcowe testowanie
    06.06. Joannanml
    12.06. lollita
    <3 NIE MA @ JEST NADZIEJA <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2c8324e8e6b.jpg
    ZAFASOLKOWAŁY
    <3 MAMY 11 FASOLEK W STYCZNIU
    03.01. Niesia86 – pozytywny 14.09.17 <3 SYNUŚ
    06.01. Zorganizowana – pozytywny 17.09.17 <3 CÓRCIA
    11.01. plinka – pozytywny 25.09.17 <3 SYNUŚ
    13.01. Kesjaa - pozytywny 26.09.17 <3 CÓRCIA <3 CÓRCIA
    14.01. Lunka - pozytywny 25.09.17 <3 SYNUŚ
    18.01. Kimmy - pozytywny 30.09.17 <3 SYNUŚ <3 CÓRCIA <3 CÓRCIA
    20.01. smeg - pozytywny 02.10.17 <3
    24.01. Kika82 - pozytywny <3
    <3 MAMY 5 FASOLEK W LUTYM
    01.02. elpiss87 - pozytywny 10.10.17 <3 SYNUŚ
    02.02. Bella_Bella - pozytywny 17.10.17 <3
    02.02. wercia2601 - pozytywny 07.10.17 <3 SYNUŚ
    04.02. Ewcia_92 - pozytywny 13.10.17 <3
    13.02. Frosch – pozytywny 30.10.17 <3
    <3 MAMY 3 FASOLKI W MARCU – dziewczynki podajcie daty porodów
    08.03. Iw-onka - pozytywny
    16.03. Indygo – pozytywny <3
    30.03. JaKa – pozytywny
    <3 MAMY 2 FASOLKI W KWIETNIU
    02.04. Lunna – pozytywny 13.12.2017 <3
    18.04. Raven – pozytywny 01.01.2018 <3
    <3 MAMY 2 FASOLKI MAJOWE
    03.05. Monika25 – pozytywny
    08.05. OLAM86 – pozytywny

Porządki na liście - jeśli kogoś usunęłam, a ma ochotę jednak z nami być, to proszę pisać. Osoby, które są na czerwono odezwijcie się. ;)

Na listę będą wpisywane osoby, które udzielają się na naszym wątku. Nie mam ochoty po całym ovu szukać informacji o osobach, które się wpisały, a potem nie dają znaku życia. My tu jesteśmy jak rodzina i martwimy się, jeśli ktoś nam znika bez uprzedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 09:47

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    Dzień dobry :) u mnie leje :)
    Karmel z solą mój mąż też pracuje za granicą i widzę go co 5-6, czasem 7 tygodni, i AŻ tydzień, także też Cię rozumiem, też miałam utrudnione starania... no i teraz też czekam aż wróci ... jeszcze poczekam :) życie.

Monika rozumiem Cię. Mój też zagranicą pracuje. Z tym, że przyjeżdża zazwyczaj co trzy-cztery tygodnie.
    Pogoda okropna.. Niby ciepło ale co chwilę pada..

• Monika25 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak trzeba siedziec samej w domu. tzn nie samej bo mieszkam z teściami haha ale wczoraj przyjechałam do domu rodzinnego, do taty i brata i babci to od teściów 'odpoczne' ;) haha

Monika25
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis widzisz jaka jesteś efektywna, pogrozilaś nam i tyle dziewczyn podało daty testowania.

Wróblowa staram się myśleć pozytywnie, ale dziś jakoś mi ciężko :(

Ale póki nie ma @ jest nadzieja!

Jaspis lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Jaspis widzisz jaka jesteś efektywna, pogrozilaś nam i tyle dziewczyn podało daty testowania.
    Trochę Was zmobilizowałam, ale jeszcze czuję niedosyt :P

Lubię jak się coś na liście zmienia, a ostatnio to tylko wpisywałam nowe i usuwałam te które się nie udzielają :(

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    No i tak trzeba siedziec samej w domu. tzn nie samej bo mieszkam z teściami haha ale wczoraj przyjechałam do domu rodzinnego, do taty i brata i babci to od teściów 'odpoczne' ;) haha

Haha no tak, nawet od najlepszych teściów trzeba czasem odpocząć :) Ja niestety jestem sama.. Kiedyś kontakt z teściową i szwagierką był ok, więc się czasami spotykałyśmy, od jakiegoś czasu jestem zmuszona ograniczać kontakty do minimum, gdyż częste kontakty wywoływały u mnie "działania niepożądane" i mój żołądek na tym cierpiał. A że ja nerwowa jestem to dużo mi nie potrzeba, żeby się uruchomić..

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis będziemy 3mały kciuki za synka

Jaspis lubi tę wiadomość

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Jaspis będziemy 3mały kciuki za synka
    dziękuję, boję się tej narkozy, ale to jedyne wyjście by go przebadać. Będziemy wiedzieli, czy wystarczy tylko ćwiczyć mowę z logopedą, czy mały faktycznie ma niedosłuch (na co wskazują wcześniejsze badania)

• Monika25 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Magda wrote:
    Haha no tak, nawet od najlepszych teściów trzeba czasem odpocząć :) Ja niestety jestem sama.. Kiedyś kontakt z teściową i szwagierką był ok, więc się czasami spotykałyśmy, od jakiegoś czasu jestem zmuszona ograniczać kontakty do minimum, gdyż częste kontakty wywoływały u mnie "działania niepożądane" i mój żołądek na tym cierpiał. A że ja nerwowa jestem to dużo mi nie potrzeba, żeby się uruchomić..

ja ogólnie rzecz biorąc nie narzekam na nich ale teściowa czasem mnie wkurza takimi pierdołkami. ale nie ma ideałów. z jedną szwagierką nie mam dobrego kontaktu i nie narzekam na to, tak samo z jej mężem. z nią rozmawiam tylko służbowo, z jej mężem wcale. a najlepsze bo będą naszymi sąsiadami :D haha

Monika25
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry
    Wróbelku z tego co pamiętam nasz długie cykle to może się udało je skrócić :) u mnie góry i doliny wszystko przez zmianę grafiku mój organizm nie trawi wstawania o 4 i to widać na wykresie; ) no nic łącze się w bólu z tymi, które w maju mają urodziny i cykl urodzinowy poszedł się ekhm chyba znowu mam problemy z pecherzem mam furagine na receptę ale ktoś tu pisał że może zaszkodzić i nie pamiętam dokładnie w czym jutro robie prolaktyne i tsh i nie chce niczym zakłócić tego badania
    Na pęcherz najlepsza żurawina + dużo cytryny to mój gin mi powiedział, bo bakterie nie lubią kwaśnego środowiska. Jak tylko coś czuję to od razu kupuję i naprawdę działa cuda bez leków :)

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :). U mnie może dola dzisiaj nie ma ale jest neutralne samopoczucie. @ nadal brak. Jaspis możesz mnie wrzucić do staraczek? Robilam test i wyszedł negatywny :/. Dziś mam 35dc. Raczej gdyby cos miało być to by na teście wyszło wiec póki co czekam na spoznialska @. Obecnie to dopiero 4 dzień opóźnienia więc wszystko przede mną.

Tule te do których zawitała @

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka jak przyjdzie @ to Cię przepiszę ;) a na razie spokojnie czekamy

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ