X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was jest z Dolnego Śląska?

• agu92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Ja na chwileczkę wpadłam, widzę, że temat wakacji na topie :P My w czerwcu lecimy albo na wyspy kanaryjskie, albo do norwegi. Chyba, że udało nam się zaciążyć, to gdzieś bliżej , w Polsce.

Mili czy Ty wspinałaś się na everest?

Blue my byliśmy z mężem w podróży poślubnej na Kanarach, w tydzień udało nam się objechać dwie wyspy: Teneryfę i La Gomerę. I właśnie w Teneryfie się zakochaliśmy <3 Wspaniały klimat, świetni ludzie i te widoki... <3 Miejscowi polecali też Fuerteventurę, podobno najlepsze widoki ze wszystkich wysp, natomiast Gran Canarii nie polecali, mówili, że wyspa bardzo komercyjna, nastawiona tylko na melanż, wszędzie kluby, alkohol i seks :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB! Ty taka wspinaczkowa jesteś? Podziwiam! ;) jak będziesz miała kiedyś chwilę czasu to napisz coś o takich wyprawach :)

Agu92 ja się nie mogę zdecydować, która wyspa :P Moja kosmetyczka mówiła, że na Gran Canarii jest jakiś wypasiony park wodny, a my lubimy takie klimaty :p

Karolyna ja nie jestem z dolnego śląska, ale niedaleko, bo z opolskiego.

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes bo szukam jakiegoś konkretnego gina w okolicy.

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Ja na chwileczkę wpadłam, widzę, że temat wakacji na topie :P My w czerwcu lecimy albo na wyspy kanaryjskie, albo do norwegi. Chyba, że udało nam się zaciążyć, to gdzieś bliżej , w Polsce.

Ooo a jakie miasto? Ja aktualnie siedzę w Stavanger;)

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa, to Ci nie pomogę :P ja mam gina w mojej pipidówie :) a dolnego śląska nie ma co jechać.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Ooo a jakie miasto? Ja aktualnie siedzę w Stavanger;)

Skien :) no to macie całkiem niedaleko :P A co porabiasz w Norwegii?

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Skien :) no to macie całkiem niedaleko :P A co porabiasz w Norwegii?

Oo no to faktycznie mamy całkiem niedaleko :)
    W tygodniu robię paznokcie, a w weekendy w restauracji na zmywaku :)

• agu92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    MilliSBB! Ty taka wspinaczkowa jesteś? Podziwiam! ;) jak będziesz miała kiedyś chwilę czasu to napisz coś o takich wyprawach :)

Agu92 ja się nie mogę zdecydować, która wyspa :P Moja kosmetyczka mówiła, że na Gran Canarii jest jakiś wypasiony park wodny, a my lubimy takie klimaty :p

Karolyna ja nie jestem z dolnego śląska, ale niedaleko, bo z opolskiego.

Na Teneryfie też jest wypasiony :D

http://www.siampark.net/index.php/en/

59d632af979ad.png
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny! Przyszły właśnie moje ostatnie dwa wyniki badań z Invicty!! Aż mi się łezka zakręciła bo chyba wszystko dobrze na moje oko? :)

LA1 dRVVT wynik: 36.0 przedział 31.0 - 44.0
    komentarz: W badanym materiale nie stwierdzono obecności krążących antykoagulantów

Białko S, wynik: 89 przedział 60.1 - 113.6
    Białko C, wynik: 110 przedział 70 - 140

monijaaa lubi tę wiadomość

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Na Teneryfie też jest wypasiony :D

http://www.siampark.net/index.php/en/

OOO! Dobrze wiedzieć :) na pewno wezmę to pod uwagę :) a Tobie na Teneryfie się podobało?

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Oo no to faktycznie mamy całkiem niedaleko :)
    W tygodniu robię paznokcie, a w weekendy w restauracji na zmywaku :)

Czyli tam mieszkasz? A od dawna? Jak się tam czujesz?

• agu92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    OOO! Dobrze wiedzieć :) na pewno wezmę to pod uwagę :) a Tobie na Teneryfie się podobało?

Do tego stopnia, że po powrocie sprawdzałam ceny nieruchomości na wyspie :D Niestety, nie moja liga ;)

Teneryfa jest wyjątkowa, łączy w sobie chyba wszystkie cechy okolicznych wysp jeśli chodzi o klimat. No i jest wulkan, na który można wejść samodzielnie albo wjechać kolejką. Są wąwozy z wioskami, do których późno dotarła cywilizacja, z oryginalnymi tubylczymi chatkami. Prawdziwe czarne plaże z piachem wulkanicznym na północy i jasne na południu :) I dużo atrakcji typowo turystycznych - park wodny, albo Loro Parque - gdzie są pokazy delfinów, orek i inne fajne zwierzaki. I wypożyczenie samochodu jest opłacalne, drogi świetne, dobrze oznakowane - wszędzie łatwo trafić :)

Jaspis lubi tę wiadomość

59d632af979ad.png
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Do tego stopnia, że po powrocie sprawdzałam ceny nieruchomości na wyspie :D Niestety, nie moja liga ;)

Teneryfa jest wyjątkowa, łączy w sobie chyba wszystkie cechy okolicznych wysp jeśli chodzi o klimat. No i jest wulkan, na który można wejść samodzielnie albo wjechać kolejką. Są wąwozy z wioskami, do których późno dotarła cywilizacja, z oryginalnymi tubylczymi chatkami. Prawdziwe czarne plaże z piachem wulkanicznym na północy i jasne na południu :) I dużo atrakcji typowo turystycznych - park wodny, albo Loro Parque - gdzie są pokazy delfinów, orek i inne fajne zwierzaki. I wypożyczenie samochodu jest opłacalne, drogi świetne, dobrze oznakowane - wszędzie łatwo trafić :)

Pokaz delfinów? Serio? No to mamy zwycięzcę:)

agu92 lubi tę wiadomość

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Czyli tam mieszkasz? A od dawna? Jak się tam czujesz?

Tak, mieszkam tu od 2 lat, za kolejne 2 chcemy na stałe wracać do Polski. Dlatego moje leczenie jest trochę utrudnione i wszystkie wyjazdy muszę dostosować do wizyt u lekarza...
    Ogólnie jest dobrze, piękne widoki, cisza, spokój i ryby :D
    Pierwszy rok super bo odpoczęłam psychicznie od pracy którą rzuciłam po 9 latach w Polsce, od rodziny i wszystkiego innego. Ale teraz gdzie już minęły dwa lata i mamy już wybudowany swój domek, to już tęsknię bardzo za tym życiem, domem, atmosferą.. Bo tutaj to jednak nie ma co robić, nawet koleżanek tu nie mam bo ludzie zazdrośni i fałszywi.
    No i wszystko tu cholernie drogie... A narobić się też trzeba, na zmywaku nie jest lekko, dużo się nadźwigam i pracuję do godzin nocnych np do 2 w nocy... Z pracą ogólnie ciężko, bo dużo ludzi a mało pracy, każdy się boi o swoją. I ogólnie wygląda to tak, że odliczam dni od wyjazdu do wyjazdu, bo tutaj to taka wegetacja, no i te deszcze... ahhh
    Ale oczywiście nie narzekam, bo teraz się pomęczę kilka lat, ale za to będę później bez kredytu no i stać mnie na leczenie, bo te badania to ceny z kosmosu, jest oczywiście szkoda dać np za jedną wizytę jak zeszła 1400zł, ale przynajmniej nie muszę się zapożyczać lub kombinować skąd wziąć takie sumy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 21:05

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, wiem o czym mówisz :) ja jak wyjeżdżałam na studia do Wrocławia to mówiłam, ze nigdy nie wrócę do mojej pipidowy... A po 3 latach tam odliczałam, kiedy wrócę do domu.... A co dopiero Norwegia ... Moja szwagierka jest od pół roku, nie pracuje tylko uczy sie norweskiego. Pojechala za miłością i na razie jest szczęśliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 21:25

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Anetko, wiem o czym mówisz :) ja jak wyjeżdżałam na studia do Wrocławia to mówiłam, ze nigdy nie wrócę do mojej pipidowy... A po 3 latach tam odliczałam, kiedy wrócę do domu.... A co dopiero Norwegia ... Mój szwagierka jest od pół roku, nie pracuje tylko uczy sie norweskiego. Pojechala za miłością i na razie jest szczęśliwa.

No tak to jest, człowiek myśli, że gdzie indziej jest lepiej ;)
    Cieszę się że szwagierka ma miłość, oby teraz nauczyć się języka, praca i żyć spokojnie :)
    Wiesz, dużo ludzi siedzi w domu i uczy się norweskiego bo to podstawa! A z pracą bardzo bardzo ciężko. Mi szczęście sprzyja jak widać, bo odkąd tu jestem to bez żadnego języka udaje mi się cały czas pracować :D Zaczynając od pilnowania dziecka, sprzątania domów, krojenie sałaty na zimnej i mokrej hali... A teraz zmywak :D Nie jest lekko, ale jestem szczęśliwa, że w ogóle pracuję, a na pazurkach sobie dorabiam.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ona się do takiej pracy nie nadaje. Ale ma głowę do języków, więc myśli, by w przyszłości zostać tłumaczem. Ale zobaczymy co będzie :) a Ty na pewno ułożysz sobie wszystko tak jak chcesz :) czy w Norwegi czy w Polsce

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    No ona się do takiej pracy nie nadaje. Ale ma głowę do języków, więc myśli, by w przyszłości zostać tłumaczem. Ale zobaczymy co będzie :) a Ty na pewno ułożysz sobie wszystko tak jak chcesz :) czy w Norwegi czy w Polsce

Ojj gdyby nie miała wyjścia to na pewno by się nadawała :D Ja też szybciej nie pracowałam fizycznie, ale trzeba było zakasać rękawy i do roboty :D
    Ale jeżeli ma głowę do języków to super! Trzymam za nią kciuki.
    I dziękuję Ci bardzo, tak ja na pewno sobie ułożę, ale w Polsce i już nie długo :)

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc! :)

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ