X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka jak powiedziała, że stara się o dziecko to lekarz zalecił jej badania między innymi na toxo, różyczkę, ospę wietrzną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:39

Pola84 lubi tę wiadomość

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Moja przyjaciółka jak powiedziała, że stara się o dziecko to lekarz zalecił jej badania między innymi na toxo, różyczkę, ospę wietrzną.

mi te wszystkie badania zlecili dopiero w klinice...uwazam ze czesc tych badan powinna byc zlecona jak ginowi mowisz ze chcesz sie starac o dziecko...

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    monia, a na NFZ? bo prywatnie to zawsze można zrobić

• Assunta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:18

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:18

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak ona robiła. Generalnie chodzi o sam fakt, że lekarze często i gęsto jak mówi się, że stara się o dziecko o tych badaniach nic nie mówią

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    nie wiem jak ona robiła. Generalnie chodzi o sam fakt, że lekarze często i gęsto jak mówi się, że stara się o dziecko o tych badaniach nic nie mówią

No dlatego mowie ze powinien byc bez laski zlecony pakiet badan przez gina jak pada haslo na wizycie chce miec dziecko...a potem sa takie sytuacje jak u mnie ze po 4 latach musze robic 3 mies przerwe po szczepionce

• Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam was odwiedzić :*

Ciągle czekamy na serduszko. Na ostatniej wizycie maluszek miał 5mm i nie było jeszcze serduszka. Inne dziewczyny z wątku widzą serduszko jak zarodek ma już 2,7 - 2,8mm :O a ja jeszcze nie widziałam :(

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

Ciągle czekamy na serduszko. Na ostatniej wizycie maluszek miał 5mm i nie było jeszcze serduszka. Inne dziewczyny z wątku widzą serduszko jak zarodek ma już 2,7 - 2,8mm :O a ja jeszcze nie widziałam :(

Raven nie porównuj sie do innych tylko przez to niepotrzebnie sie stresujesz moze u Ciebie maleństwo potrzebuje troszkę wiecej czasu. Właśnie dlatego nie wiem czy pojde na fiolet jak zaciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

Nie stresuj się, może sprzęt słaby ma lekarz. U mnie w 6 tyg też nie było widać serduszka. Będzie dobrze ;)

EA lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, ja sobie przysięgłam, że jak zajdę w ciąże to odcinam się od forum, dziwnych stron z poradami itp. Tam potrafią być takie panikary, że masakra... :)

Raven, cieszę się że u Ciebie wszystko oki. :*

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta, my też lubimy Węgry, byliśmy już 3 razy w Budapeszcie. Loty tanie i krótkie (tylko 45 minut) a atmosfera cudowna, winko i jedzenie pyszne :D

Assunta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam - do jutra ;)

• Wróblowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Jaspiiiiis. :*

Jaspis lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Madziula, ja sobie przysięgłam, że jak zajdę w ciąże to odcinam się od forum, dziwnych stron z poradami itp. Tam potrafią być takie panikary, że masakra... :)

Raven, cieszę się że u Ciebie wszystko oki. :*

ja prawdopodobnie zostanę na tych watkach 2 na rozowej co juz jestem i na 3 grupach fb. na fiolecie słyszałam wiele opini ze sa wyścigi na bety, wielkosc zarodka kiedy ruchy i dziewczyny sie stresowaly ze u nich beta nizsza, zarodek mniejszy, serduszka nie ma czy ze ruchow jeszcze nie czuja a inne tak..a tak naprawde kazda ciaza jest inna i u kazdej jest inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 15:19

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, ale to też świadczy chyba o niedojrzałości tych dziewczyn...

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wiece co jest w tym wszytskim najgorsze, ze ten wyscig dalej trwa w normalnym zyciu jak to dziecko juz sie urodzi. Od noworodka musi miec najladniejsze i najmodniejsze spioszki, najlepiej uszyte u najmodniejszej blogerki, pozniej buty oczywiscie markowe Nike czy Adidas, spodnie Lee itp.
    Ehhh....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    tylko wiece co jest w tym wszytskim najgorsze, ze ten wyscig dalej trwa w normalnym zyciu jak to dziecko juz sie urodzi. Od noworodka musi miec najladniejsze i najmodniejsze spioszki, najlepiej uszyte u najmodniejszej blogerki, pozniej buty oczywiscie markowe Nike czy Adidas, spodnie Lee itp.
    Ehhh....

a to swoja droga

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra oglaszam, ze za 20 minut weeeeekend!! :) oł je i słoneczko pieknie swieci :)

Madzix88 lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, ja to już jestem w przedbiegach. :D Już trzymam palec na raporcie, żeby kliknąć "wyślij" :D

Joannanml lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ