X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:25

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun81 wrote:
    dziewczynki, LH nie robilam - ale lecze sie w klinice badania nieplodnosci i FSH mialam 24 :((, robilam anty ..( hormon mowiacy o rezerwie jajnikowej) i wyszla mi obnizona; mam 36 lat - staram sie o 1 dzieciatko, rok temu w lipcu poronilam w 16 tygodniu ..

Nie martw się :* dostaniesz pewnie hormony syntetyczne żeby się wspomóc i na pewno się uda! :)

Sun81 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:26

niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach.... Dziewczyny.... Co gin to inne podejście :/ do wszystkiego! Straszne to jest :( Jeden zwraca uwagę na to, a inny coś innego .... bądź mądry, pisz wiersze....

• Sun81 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omawialam i lekarz nas namawia na invitro; ustalilam z mezem iz do lipca staramy sie dalej naturalnie, a w lipcu wrocimy do rozmow ... - nie tak mialo byc, ale boje sie zebym "czegos" nie przegapila ...

Starania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc - :( - 36 lat
    http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:26

niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun81 wrote:
    omawialam i lekarz nas namawia na invitro; ustalilam z mezem iz do lipca staramy sie dalej naturalnie, a w lipcu wrocimy do rozmow ... - nie tak mialo byc, ale boje sie zebym "czegos" nie przegapila ...

Powiem szczerze, że ja bym to jeszcze skonsultowała z innym lekarzem. A badałaś AMH?

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Progesteron po owulacji powyżej 10 oznacza, że owulacja była. Ja miałam prog. 10,60 i lekarz powiedział, że niby mieszczę się w normie, ale to za mało i oznacza "słabą" owulację.
    Dziękuję za odpowiedź szału nie ma chociaż moi zdaniem owulki teraz nie mialam nie wiemy czy ogólnie mam

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Wrzucam listę i zmykam ;)

kolejna aktualizacja w poniedziałek

Miłego weekendu ;)
    Cześć jaspis. Ja jeszcze czekam. Miesiączki brak. Miałam wcześnie owu w tym miesiącu więc okres powinien być wczoraj lub dzisiaj . Ciągle mam 37 stopni więc może coś jest na rzeczy. Testowałem dzisiaj 25 czułość ale negatywnie. Miesiączki jednak nie ma.

Jaspis lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze kazdy lekarz ma jakis swoj obrany plan dzialania. Jeden zaczyna od tego drugi od tamtego. Koniec koncow final powinien byc ten sam. Ocztwiscie nie mowie tu o roznych konowalach, ale w dzisiejwzych czasach mozna latwo sprawdzic co i jak.

• Jeszcze nie matka Znajoma

Wysłany: 14 maja 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziś mimo pięknej pogody humor u mnie kiepski. Tempka spada a już tak ładnie szła do góry. No cóż trzeba próbować dalej.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuję że mam wciąż 37.1 stopni 18 dzien fl.Ale obudziłam się o 5 rano i było 36.8 stopni. Poszłam siusiu i spać. Zawsze budzę się w nocy . Co dziennie. MIMO to moje temp są płynne. Faza niskich i faza wysokich. Zastanawiam się czy moje tempka jednak utrzymują się bo wstaje w nocy a to je podwyższa. Okresu brak. 18 dzień po owulacji. Suchosc pochwy nie mam plamienia które w tamtym cyklu były 3 dni przed okresem , dwa dni problemy w wypróżnieniem coś tam czuje w piersi nic istotnego. Troszke wiecej sikam chocuaz ja i tak sikam milion razy dziennie wiec ciezkk powiedziec. Czyli zero objawów. Wczorajszy test ujemny 25. Kupię 10 dzisiaj i jutro zrobię. Dziewczyny wczoraj powinnam odstąpić dupka. Nie zrobiłam tego bo boję się przerwać. Czytałam że on nie rplywa na okres. Czytałam że niektórzy lekarze każą nawet brać aż pojawi się okres. Macie zdanie? Dalej czy suchosc pochwy to musi być okres? W tym cyklu nie miałam w sluzie jak jeszcze był takich kawałków malutkich skóry jak co cykl było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 07:49

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Informuję że mam wciąż 37.1 stopni 18 dzien fl.Ale obudziłam się o 5 rano i było 36.8 stopni. Poszłam siusiu i spać. Zawsze budzę się w nocy . Co dziennie. MIMO to moje temp są płynne. Faza niskich i faza wysokich. Zastanawiam się czy moje tempka jednak utrzymują się bo wstaje w nocy a to je podwyższa. Okresu brak. 18 dzień po owulacji. Suchosc pochwy nie mam plamienia które w tamtym cyklu były 3 dni przed okresem , dwa dni problemy w wypróżnieniem coś tam czuje w piersi nic istotnego. Troszke wiecej sikam chocuaz ja i tak sikam milion razy dziennie wiec ciezkk powiedziec. Czyli zero objawów. Wczorajszy test ujemny 25. Kupię 10 dzisiaj i jutro zrobię. Dziewczyny wczoraj powinnam odstąpić dupka. Nie zrobiłam tego bo boję się przerwać. Czytałam że on nie rplywa na okres. Czytałam że niektórzy lekarze każą nawet brać aż pojawi się okres. Macie zdanie? Dalej czy suchosc pochwy to musi być okres? W tym cyklu nie miałam w sluzie jak jeszcze był takich kawałków malutkich skóry jak co cykl było.
    Ja mogę sie mylić ,ale dopóki bierzesz dupka to nie dostaniesz @.Jak odprawi to przyjdzie.
    Zrób bete.Będziesz mieć pewnośc.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w piękny słoneczny poranek :)

Mam do Was pytanie odnośnie temperatury. Mierzyłam ją dziś trzy razy i nie wiem, który wynik wprowadzić do wykresu.

Dwa pierwsze leżąc w łóżku, czyli o 7 rano było 39,93, a o 8 rano było 37,03.
    Aha, o 3 rano byłam siku (nie wiem czy to ma znaczenie na tempke).
    Po wstaniu już zmierzyłam o 9 rano i było 37,12.

Tą trzecią temperature zmierzyłam tylko z ciekawości. Wiem, że jej nie powinnam wpisywać do wykresu. Ale nie wiem, którą z tych dwóch pierwszych powinnam wpisać :/

W tygodniu mierzę temperaturę ok 5:40, a w weekend ok 8 rano.

Skacze mi ta tempka jak sprężyna :P i bądź tu mądra. Dużo z Was pisze, że przestałyście już mierzyć temperature. Ja chciałam spróbować i jak widać nic mi z tego nie wychodzi...

Będe wdzięczna miśki za info, którą z tych dwóch pierwszych wpisać do wykresu. :)

Edit: wczoraj mierzyłam o 8 rano i było 37.00. Zmierzyłam z ciekawości wieczorem i tez było 37.00.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:35

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ea..kochana wieczorem nie mierz bo sfiksujesz.Wprowadz ta z godziny 7:-:-)

Edit.Ea mierzysz dowcipnie?
    Jeszcze edytuje.Wieczorem tempka naturalnie spada,a najwyższe pomiary są w granicach godziny 16.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:45

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ea..kochana wieczorem nie mierz bo sfiksujesz.Wprowadz ta z godziny 7:-)

Dzięki kochana :)

Ta z wieczora to tak tylko z ciekawości ;) nawet jej nie zapisywałam :)

Czyli znów będzie spadek z wczoraj, i dalej góry i doliny...eh :P

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra dopoki bierzesz Dupka nie dostaniesz okresu. Chyba ze jestes wyjatkiem od reguly. Masz go zazywac tak jak zalecil Ci lekarz i koniec. Tez mialam ujemny test w ostatnim dniu zazywania dupka i rozne objawy. Objawy od przyjmowania Duphastonu. W 16 dpo nawet nie bralam pod uwage, ze moge byc w ciazy majac objawy, a test ujemny. Dziewczyny, prosze, nie traccie zdrowego rozsadku.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Cześć jaspis. Ja jeszcze czekam. Miesiączki brak. Miałam wcześnie owu w tym miesiącu więc okres powinien być wczoraj lub dzisiaj . Ciągle mam 37 stopni więc może coś jest na rzeczy. Testowałem dzisiaj 25 czułość ale negatywnie. Miesiączki jednak nie ma.

Zgadzam się z Milli - póki bierzesz dupka okres pewnie nie przyjdzie, albo się spóźni. Podobno podwyższa on również temp. ciała. Zrób test o czułości 10 albo betę, jeżeli nie jesteś w ciąży - odstaw dupka, bo szkoda sztucznie przeciągać cykl. Ale ja Ci życzę z całego serca drugiej kreseki :)

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ea..kochana wieczorem nie mierz bo sfiksujesz.Wprowadz ta z godziny 7:-:-)

Edit.Ea mierzysz dowcipnie?
    Jeszcze edytuje.Wieczorem tempka naturalnie spada,a najwyższe pomiary są w granicach godziny 16.

Mierzę pod językiem :)
    Widać u mnie po prostu mają być góry i doliny :D

Dziś gdy sie obudziłam, to czułam się jak przed okresem, takie delikatnie pobolewanie. Do okresu jeszcze tydzień z hakiem. Później to uczucie przeszło. Przestaje na to zwracać uwage bo zwariuje :)

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Mierzę pod językiem :)
    Widać u mnie po prostu mają być góry i doliny :D

Dziś gdy sie obudziłam, to czułam się jak przed okresem, takie delikatnie pobolewanie. Do okresu jeszcze tydzień z hakiem. Później to uczucie przeszło. Przestaje na to zwracać uwage bo zwariuje :)

EA temp. powinno się mierzyć zawsze o stałej porze w ściśle określonych warunkach. Możesz o tym poczytać w "Bazie wiedzy" ovu. Trzymam za Ciebie kciuki i muszę wziąć z Ciebie przykład żeby się nie nakręcać :P

EA lubi tę wiadomość

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ