X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • EA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Nie wiem :((
    Po wypadku wyjalawiali mi organizm ze wszystkiego bo nawet dobre bakterie grozily sepsa w moim stanie. Ale znowu wyniki mialam dobre. Nie wiem juz sama. Jak zawsze w netach raz pisza ze to sie czesto w ciazy lapie i ze nie boj nic a drugi ze moze doprowadzic do poronienia lub przedwczesnego porodu... uciekam na kanape jak tylko kompot sie zrobi (polowe owocow wyjadlam zamarznietych xD) i wlaczam film na odstresowanie. Niby mogly sie gorsze mendy przypaletac ale kij wie. Byleby Maluda bezpieczna byla. Ehhh

Trzymam kciuki kochana za Ciebie i malutką Malude :) musi być dobrze!

Lunna lubi tę wiadomość

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorien wrote:
    Olam chyba znikłam przed Twoim testem....

Ile mamy już fasolek??

My na razie chyba odkładamy starania... nie mam głowy do tego tzn synowi źle wyszedł tomograf musimy w miare szybko zrobić rezonans bo jest dokładniejszy.... musze się tym zająć....

W tym miesiącu dwie fasolki :) Monika25 i OLAM86

A co się dzieje z Twoim synem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 19:11

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • plinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna
    Właśnie pierwszego największego wymacałam 2 cykle przed ciążą. Na początku myślałam że to może zależy od dnia cyklu. Jak juz się wybrałam do ginki z tym niusem to w ciąży byłam. Pozostałe 4 to maluszki po kilka mm. Ten jeden to taki wielkości złotówki. Wcześniej nie miałam takich rewelacji albo były na tyle małe że nie wyczułam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 19:13

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Kiedy robisz?:-)

Chyba w sobote :) jak tak teraz sobie o tym myśle to nie ciągnie mnie jakoś do tego. Chyba po prostu boje sie wyniku.

• EA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Właśnie pierwszego największego wymacałam 2 cykle przed ciążą. Na początku myślałam że to może zależy od dnia cyklu. Jak juz się wybrałam do ginki z tym niusem to w ciąży byłam. Pozostałe 4 to maluszki po kilka mm. Ten jeden to taki wielkości złotówki. Wcześniej nie miałam takich rewelacji albo były na tyle małe że nie wyczułam

A to znika samo czy nie ma tak łatwo?

• Lunna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Lunna
    Ja właśnie po moich przejściach poszłam jak postanowilismy ze sie staramy. Ale wazne ze to nic groznego teraz. Nie wiem tylko jak z karmieniem ale moze nie będzie przeszkadzal. A później pojdziesz usunac. Mlja ciocia w pracy koleżankom lekarkom usuwala ponoc jak na niektore medyczne sprawy to to jest "pryszcz" cytujac ciocie ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ea trzymam kciuki by sie udalo a test byl pozytywny

Ja tu za wami nie nadazam. Kupilam olej wiesiolkowy i czekam na kobiec okresu moze sie w czerwcu uda z moja corka zaszlam w ciazy w maju z synem tez w maju mieli rok roznicy ale syn zmarl jak mial roczek mial chore serduszko kiedy syn zmarl Amelka miala miesiac. Syn urodzil sie 25 litego a corka 27 lutek niesamowite zawsze sobie mowilam ze gdyby nie coreczka to bym sie chyba nie podniosla po tym nieszczeaciu.
    Wiec moze moje dni najbardziej plodne wypadaja maj/czerwiec.

W oczwkiwaniu na upragione szczęście
    Amelka 27.02.2010
    08.02.2017 Ciąża pozamaciczna

http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
  • plinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie wchłonie się. Jeżeli rośnie i pojawiają się nowe to się usuwa operacyjnie. Jeżeli nie to poprostu ma się takie bąblate cycki.
    Onkolożka wzięła mnie teraz pod lupę bo w ciąży jestem i trzeba to częściej kontrolować.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Chyba w sobote :) jak tak teraz sobie o tym myśle to nie ciągnie mnie jakoś do tego. Chyba po prostu boje sie wyniku.
    Ja tak sobie mowilam co ma byc to bedzie ale jak Pola zrobila test to nagle takie emocje ze pobieglam na bete ;) EA trzymam kciukasy brzuszkowe (Maluda tez bo juz zaciska ponoc paluszki ;) )

EA lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Podobno nie wchłonie się. Jeżeli rośnie i pojawiają się nowe to się usuwa operacyjnie. Jeżeli nie to poprostu ma się takie bąblate cycki.
    Onkolożka wzięła mnie teraz pod lupę bo w ciąży jestem i trzeba to częściej kontrolować.
    Dobrze dobrze opieka najwazniejsza. Sam zabieg ponoc nie jest taki zly i szybko sie zagaja w wiekszosci przypadkow ♡ wazne ze zadna grozna zmiana. ♡♡

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • plinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Ja właśnie po moich przejściach poszłam jak postanowilismy ze sie staramy. Ale wazne ze to nic groznego teraz. Nie wiem tylko jak z karmieniem ale moze nie będzie przeszkadzal. A później pojdziesz usunac. Mlja ciocia w pracy koleżankom lekarkom usuwala ponoc jak na niektore medyczne sprawy to to jest "pryszcz" cytujac ciocie ;)

Na karmienie nie ma wpływu. Moja mama ma mięśniaki i tłuszczaki na przedramionach. Miała usuwane i niestety odrosły. Może to być dziedziczne

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:

"bąblate cycki" fajnie brzmi (zwłaszcza dla facetów) ale jak już ktoś zrozumie o co na prawde chodzi to troszke gorzej :P Kochana oby już nie rosły torbielki tylko sie zatrzymały. Tego Ci życze :*

plinka lubi tę wiadomość

• agu92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka to ja mam taką bąblatą tarczycę i od 5 lat na szczęście nic nie rośnie :)

Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące <3

Robiłam sobie straszne nadzieje co do tego cyklu, nie wiem nawet dlaczego. Ale niestety nic z tego nie będzie bo właśnie zaczął się śluz z nitkami krwi - @ za rogiem, w nocy albo rano mnie zaleje :(

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie ogarniam ogromu swojego brzucha. Już drugi raz go sobie oparzyłam. Tym razem chlapnął mi sos wcześniej rosół. Jak tak dalej pójdzie to tylko patrzeć kiedy przypiekę Kropkowi pięty na patelni.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów musze czekac do 18 czerwca bo tak wypada kolejny @ ale ucze sie cierpliwości i nie przejmowania sie tak wszystkim na spokojnie. Ciężko ale sie staram W tamtym miesiacu myślałam ze juz strace nadzieje ale później znów mi przeszło. Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny.

W oczwkiwaniu na upragione szczęście
    Amelka 27.02.2010
    08.02.2017 Ciąża pozamaciczna

http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
  • EA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola☺ wrote:
    Ea trzymam kciuki by sie udalo a test byl pozytywny

Ja tu za wami nie nadazam. Kupilam olej wiesiolkowy i czekam na kobiec okresu moze sie w czerwcu uda z moja corka zaszlam w ciazy w maju z synem tez w maju mieli rok roznicy ale syn zmarl jak mial roczek mial chore serduszko kiedy syn zmarl Amelka miala miesiac. Syn urodzil sie 25 litego a corka 27 lutek niesamowite zawsze sobie mowilam ze gdyby nie coreczka to bym sie chyba nie podniosla po tym nieszczeaciu.
    Wiec moze moje dni najbardziej plodne wypadaja maj/czerwiec.

Straszną tragedie przeżyłaś... ;( Ważne że dałaś rade i sie podniosłaś. My tu wszystkie razem jak rodzina, wspieramy się i kibicujemy sobie nawzajem. Każdej z nas po kolei będzie sie udawać, nie poddawaj sie :)

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola twoja historia jest jedna ze smutniejszych jakie słyszałam ostatnio ! Poryczlam sie

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    W tym miesiącu dwie fasolki :) Monika25 i OLAM86

A co się dzieje z Twoim synem?

Wyszły mu dwa guzki.... po 1.5cm... musimy zrobić rezonans by dokładniej je sprawdzić i wtedy zapadnie decyzja co dalej...

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • Lorien Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla zafasolkowanych

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Dziewczyny ja już nie ogarniam ogromu swojego brzucha. Już drugi raz go sobie oparzyłam. Tym razem chlapnął mi sos wcześniej rosół. Jak tak dalej pójdzie to tylko patrzeć kiedy przypiekę Kropkowi pięty na patelni.

haha :D A to dopiero połowa ciąży :)

Moja kuzynka poparzyła rękę w ciąży i jej kropek ma teraz bliznę po tym oparzeniu na swojej rączce (w takim samym kształcie na dodatek) - dziwne co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 19:29

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ