X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki. Jutro mam ostatni dzień praktyk, a potem jadę prosto na uczelnię. Czeka mnie znów cały weekend na uczelni z egzaminami, więc pewno za dużo nie będę zaglądać.

Trzymam za wszystkie testujące kciuki, by się zazieleniło! Odezwę się pewnie w niedzielę wieczorem :)

• Aika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka pięknie! <3 To może porozmawiaj z Nim o swoich arbuzach :D

Doma powodzenia na uczelni :* Ale napisz jakby coś się zmieniło :*

m85awv1.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun81 wrote:
    Dziewczyny, kiedy wybieracie dzien na testowanie, tzn data kiety ovufriend kalendarz wyznacza termin okresu ????

Dziekuje za info :)

Ja wybieram 15dpo :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika, on w tym procederze uczestniczy, dziś przed 5 został zbudzony na testowanie, sam chciał przy tym być, utulił, siedem razy się upewnił czy nie płaczę przez tą jedyną krechę, no i dla niego sprawa jest jasna - działamy dalej. Ale ja mam jeszcze swoją arbuzową tajną broń! Nie jesteśmy że sobą od wczoraj i gdyby wszystkie moje urojenia były prawdą, mielibyśmy w domu domowe przedszkole hehe, więc sama rozumiesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:15

Aika lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka rozumiem doskonale! :D

m85awv1.png
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :))

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś, zaraz po przebudzeniu z wielką nadzieją dokonałam pierwszego pomiaru temperatury i zobaczyłam tylko 36,7, z ciekawości zmierzyłam też pod pachą i jak zwykle 35,7. Skoro ja przeważnie mam niską temperaturę ciała, to mam traktować te swoje pomiary jako wyższą czy to nie ma związku, a ja już swiruje?
    Termin @ mam jutro, a cyc nie znika jak zwykle, ciągle pełny, więc jeszcze trzymam się nadziei

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 07:01

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Dziś, zaraz po przebudzeniu z wielką nadzieją dokonałam pierwszego pomiaru temperatury i zobaczyłam tylko 36,7, z ciekawości zmierzyłam też pod pachą i jak zwykle 35,7. Skoro ja przeważnie mam niską temperaturę ciała, to mam traktować te swoje pomiary jako wyższą czy to nie ma związku, a ja już swiruje?
    Termin @ mam jutro, a cyc nie znika jak zwykle, ciągle pełny, więc jeszcze trzymam się nadziei

Kochana, jak juz wczesniej było wspomniane, jednorazowo mierzona temperatura nie powinna być brana pod uwagę :) a temperatura ciała jak sama widzisz różni się od PTC :) Także nie przejmuj się :) Poza tym zerknij sobie np. Na mój wykres, mimo wszystko mam niskie temperatury :) A to dlatego ze przed faza lutealna miałam poniżej 36,5

m85awv1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kobietki :* ja mam dzisiaj wycieczkę z dzieciaczkami wiec będzie się działo oczy wszędzie trzeba miec;) zastanawiam się czy przerwać nasze starania czy próbować wiem ze raczej nic z tego nie będzie z tym wynikiem a jak nawet by się udało to pewnie się nie utrzyma z ta prolaktyna ale miesiąc do gina będzie mi się mega dluzyl a tak chociaż jakąś mała nadzieja

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika, święta racja, nie ma z czym porównać, a ja się tu gorączkuje, eh... debiutantka pełna gębą! haha

Ineczka, czasem z takiego odpuszczenia tematu może wyjść coś dobrego, masę takich historii znam. Moja osobista psiapsi zaszła jak jej gin endo powiedział, że musi się pogodzić, że rodzeństwa już synowi nie stworzy, a jednak ma dwojeczke jak marzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 07:32

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam niskie temperatury od zawsze tak miałam nawet latem mam zimne ręce albo źle mierze jednak ta temp do tej pory wkladalam termometr pod język w okolicy wedzidelka tak jak się dzieciom mierzy ale wczoraj przeczytałam od jednej z was ze w okolicach 8 i pod językiem nie bardzo mam na to wizje bo jezyk jest bliżej niż 8;) ciemna masa chyba jestem;) Będziecie mieć ze mną ciężko i z moimi dziwnymi pytaniami ale wolę pytać nuż dusić w sobie

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka ja też mierzę pod wedzidelkiem.

Ovu wyznaczył mi jednak owulacje.

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma duszenia,precz z duszeniem! Trzeba uzewnetrzniac i przyswajać pozytywne emocje, śle ich do Was cała masę ;)
    I tak będzie, aż do @, no chyba, że jednak nie przyjdzie :P ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma no widzisz! Nie było co sie smucic <3 kochana trzymam kciuki! Teraz tylko czekac.. Na kiedy @?

Sońka nie no coś Ty kochana! Jesteśmy po to żeby pomagać :) Nie goraczkuj się, po prostu bądź spokojna bo owszem, było kiedyś cos takiego ze w fazie lutealnej powinna być temperatura powyżej 37°, ale to g**** prawda ;) Każda kobitka jest inna i są takie które maja temperaturę utrzymująca się na 36 przez cały cykl a są tez takie które cały cykl maja 37 :) Także spokojna głowa !

Ineczka wiem że to mimo wszystko ryzykowne, ja nie czekalam no ale nie udało się i tak. Jeśli masz się martwić cały czas że cos się stanie to nic na sile :) A jeśli dasz rade to dzialajcie. A co do mierzenia temperatury to w ustach mimo wszystko jest najmniej wiarygodnie, a wiem ze Ty się pytalas właśnie o usta. Chodzi o komfort? Bo generalnie najdokladniejsza temperatura jest dowcipnie i doodbytowo :)
    Jasne, zadawaj pytań ile dusza pragnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 07:39

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to dzień dobry wszystkim! U mnie temperatura dalej się pnie :) Mam nadzieje ze wprost do Zygosi :) A jak tam u Was?

m85awv1.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika, rzeczywiście! Ja się na tych wykresach jeszcze nie znam, ale Twój wygląda obiecująco, ulalaaa :)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Aika, rzeczywiście! Ja się na tych wykresach jeszcze nie znam, ale Twój wygląda obiecująco, ulalaaa :)

Haha dziękuje :) Mamy nadzieję!
    A Ty kiedy testujesz? :*

m85awv1.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika, wiem panikowalam. Ovu przesunął mi @ na 7.02.

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie jutro nie nawiedzi małpolud to pewnie w niedzielę, bo nie wytrzymam ;) ;) Tylko te arbuzy mnie ratują, mam wrażenie, że zwiększyły się o dwa rozmiary :)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma super, jest nadzieja! :*

Sońka u mnie też arbuzy :P Może nie dwa rozmiary ale zmiana spora :)

m85awv1.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ