X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ten i jak go używałam to super mierzył jest dokładny ale od ponad roku nie używam go. za dużo nerwów mnie to kosztowało szczególnie w 2 fazie cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    Tez mam ten i jak go używałam to super mierzył jest dokładny ale od ponad roku nie używam go. za dużo nerwów mnie to kosztowało szczególnie w 2 fazie cyklu
    A ja ostatnio jakoś mam, że tak powiem wylane na to wszystko już :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 15:25

mili_moli lubi tę wiadomość

• sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    Kochana ja miałam 2,34 i ginka mi go zakreśliła jako za wysoki. Ale nie dała żadnych leków, tylko mówiła że za jakiś czas powtórzymy i jak nadal będzie wysoki to wtedy będziemy leczyć. A skąd się wzięło to nie wiem ani ja, ani onanie wiedziała. Jak robiłam po kilku miesiącach wyniki to spadł samoistnie do 1,60. Nie martw się na zapas :*

Dzięki Anciaaa!!! :* Uspokoilas mnie i to bardzo :* jeszcze raz dziękuję :*
    Wizytę u gina mam 31.05 postaram się jeszcze przed nią machnąć jeszcze raz ten testosteron i może to był jednorazowy skok i będzie w normie :)
    W przyszły pon jeszcze AMH mojego najdroższego badania w życiu (160zl!) Jak to wyjdzie nie tak to się wścieknie :)

28 lat, ok 2 lata starań
    prawy jajnik ciągle cisza
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
  • Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez mam taki sam termometr. Jestem tetaz po @ i czekam na ovu. Bylam dzisiaj u ginka i dostałam skierowanie na badania
    -estrogen
    -tsh
    -prolaktyna
    -progesteron
    Ide je 1.06 zrobic a później z wynikami do lekarza zobaczymy co mi tam wyjdzie.

No i pozostaje mierzenie temperatury pierwszy taz bede mierzyła cały cykl.

W oczwkiwaniu na upragione szczęście
    Amelka 27.02.2010
    08.02.2017 Ciąża pozamaciczna

http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
  • sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Dziękuję u mnie jakoś leci. Mam pierwszą zmianę i dopiero wróciłam do domu. Coś mnie rozbiera bo gorączkę mam :/ ech :(

Karolynaaaa witaj w klubie, mnie też coś chyba rozkłada, a gardło mnie tak boli że śliny nie mogę przełykać :( jutro do lekarza, ale oczywiście dzwoniąc dzisiaj od 8.00 do rejestracji i dopiero po 25 moich połączeniach pani w rejestracji z laską zapisała mnie na 1 wolny termin dopiero właśnie jutro o 15.00 tragedia...

28 lat, ok 2 lata starań
    prawy jajnik ciągle cisza
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola prolaktynę bada się na początku cyklu, a progesteronu nie masz w danym dc i estradiolu zrobić?

• Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku a co tam u Ciebie jak twoje wyniki dawno mnie tutaj nie bylo i jestem do tyłu.

Amelka 27.02.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    Karolynaaaa witaj w klubie, mnie też coś chyba rozkłada, a gardło mnie tak boli że śliny nie mogę przełykać :( jutro do lekarza, ale oczywiście dzwoniąc dzisiaj od 8.00 do rejestracji i dopiero po 25 moich połączeniach pani w rejestracji z laską zapisała mnie na 1 wolny termin dopiero właśnie jutro o 15.00 tragedia...
    :O u nas zawsze jest problem, żeby dodzwonić się do przychodni. W ogóle w pt zapisują na pon, a w pon na resztę tygodniu. Dodzwonienie się graniczy z cudem.

• Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lekarz kazał mi zrobic wszyatko kednego dnia. @ mi się skończył w piątek i powiedzial zebym badania 1.06 zrobiła

Amelka 27.02.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola☺ wrote:
    Nie lekarz kazał mi zrobic wszyatko kednego dnia. @ mi się skończył w piątek i powiedzial zebym badania 1.06 zrobiła
    No to bardzo dziwne. Mi prolaktyne kazała zbadać 2-5 dc, a progesteron i estradiol 20-23 dc.

• Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to nie wiem kazal mi wszytko jednego dnia zrobić.

Amelka 27.02.2010

• plinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolynaaa jak Ci idzie łykanie wiesiołka? ;)

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi przez 7 lat też kazali lekarze badać obojętnie w którym dniu cyklu i wychodziło co wychodziło czyli nic nie wychodziło :P dopiero jak zrobiłam w dobrym czasie to wyszło szydło z worka.

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze normalnie właśnie szoku doznalam...dzisiaj zmarł Wodecki :O. Myslalam ze jednak mu się uda wyjść z tego:/. Masakra jakaś...

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Karolynaaa jak Ci idzie łykanie wiesiołka? ;)
    A dziękuję całkiem dobrze :D Dziś miałam skok temp. i właśnie nie wiem czy mam od jutra dalej łykać czy już nie. Jak radzisz? ;)

plinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Kurcze normalnie właśnie szoku doznalam...dzisiaj zmarł Wodecki :O. Myslalam ze jednak mu się uda wyjść z tego:/. Masakra jakaś...
    bardzo smutna wiadomość :( miałam nadzieję, że da radę

• Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyscie po @ takie żółte uplawy? Ja zawsze mialam ale teraz zniknęły to chyba dobrze bo one były takie męczące i caly czas musialam.wklaske nosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 15:41

Amelka 27.02.2010

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nie mierzyć po owulacji około tydzień, żeby się nie stresować, jak w tamtym miesiącu ale jakoś z przyzwyczajenia robię pomiar :) ale staram się nie nakręcać bo już powoli zauważam kilka takich samych objawów takich samych jak miałam w ten pechowy cykl. No ale nie nakręcam się!!! :)

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    bardzo smutna wiadomość :( miałam nadzieję, że da radę
    No właśnie ja tez ale niestety oficjalnie juz zostało ogłoszone...

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    A dziękuję całkiem dobrze :D Dziś miałam skok temp. i właśnie nie wiem czy mam od jutra dalej łykać czy już nie. Jak radzisz? ;)

Ja bym już odstawiła po skoku.

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ