Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczytam wlasnie artykul na onecie, ile wlozyc do koperty?
Jest napisane:
Z okazji chrztu, nikt oprócz rodziców chrzestnych, nie ma obowiązku dawania dziecku prezentów. Jeśli jednak zdecydujemy się coś podarować, niech to będzie coś o charakterze symbolicznym lub pamiątkowym
Zszokowalam sie. -
nick nieaktualnyZe na chrzciny nie daje sie prezentu.
W listopadzie bylismy na chrzcinach i wlasnie wtedy mielismy dylemat, co podarowac, bo przeciez czlowiek z gołą reką nie pojdzie. I wtedy większość gości dawała prezenty w kopercie, a jesli chodzi o prezenty/upominki to byly moze ze 3 sztuki. -
Aaaa sorrka, bo ja źle zrozumiałam. No dziwne faktycznie, bo zawsze się daje prezenty. Może nie jakieś tam wyszukane, bo dla takiego małego boba to nie wiadomo co wybrać. Ja jako chrzestna kupowałam złotą biżuterię, łańcuszek z Bozią.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No ja podobnie jak Monia, raczej kupiłabym prezent o równowartości koperty jeśli już.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualny
-
może jakiś voucher na np. masaże dla par, albo kolacja. Można się złożyć i wykupić jakiś wypad na weekend. Karykatura ich zdjęcia, albo zdjęcia ślubnego?
hahaha o tym samym pomyślałyśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 14:22
"Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
nick nieaktualny
-
Joannanml wrote:My w lipcu prawdopodobnie będziemy zaproszeni na 25-lecie małżeństwa do wujka i cioci. Ma to byc impreza na sali, beda tance itp Pierwszy raz bedziemy na takiej imprezie i tez rozkminiamy ile dac do koperty.
Też bym nie dała koperty. Niech mówią o mnie dziwak, ale dla mnie prezenty to nie tylko coś, co ktoś komuś daje. Jest to przede wszystkim myśl, co drugą osobę może ucieszyć, poświęcenie czasu i wysiłek na poszukiwania. Dając prezent od serca dajemy cząstkę siebie. Idąc na wesela zawsze mam coś w dodatku do koperty.
Na 25-lecie polecam skrzyknąć się z paroma ludźmi i np. zrobić im portret (obraz na podstawie zdjęcia), zafundowac ciekawą sesję fotograficzną, weekend w fajnym miejscu lub samą kolację dla dwojga, kurs gotowania, lot balonem, jakiś nie najdroższy, a fajny antyk...Joannanml lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Joannanml wrote:O super pomysl, jak sie wymysli cos drozszego to moze brat bedzie chcial sie dorzucić. dzieki dziewczyny jestescie niesamowite Od razu dalyscie mi podpowiedzi na prezent dla rodzicow i tesciow na 35-lecie slubu pod koniec roku!
Ej, nie ma tak, cały rok masz z głowy hahahaha -
nick nieaktualny
-
Wiem, ze brzydkie, ale dokłdnie to miałam na myśli tylko grawer w srebrze:
http://allegro.pl/talerz-25-lecie-srebrne-gody-zdobienia-silesia-i6834638997.html
Aczkolwiek, ja bym go kupiła. Człowiek trochę nie wie, co sprzedaje. Talerz z lat 20-30.
Kurde. Teraz mam rozkminę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 14:52
-
Joannanml wrote:My w lipcu prawdopodobnie będziemy zaproszeni na 25-lecie małżeństwa do wujka i cioci. Ma to byc impreza na sali, beda tance itp Pierwszy raz bedziemy na takiej imprezie i tez rozkminiamy ile dac do koperty.
My dwa lata temu byliśmy na takiej imprezie u cioci i wujka od mojego. To ich znajomi zrobili zrzutke i wykupili im tygodniowa wycieczkę ale już nie pamiętam gdzie. No i kuzynka z mężem "młodych" też im jakis weekend gdzieś zasponsorowali. Takze możecie z kimś pogadać i pomyśleć o czymś takim. No i tak jak dziewczyny piszą jakis masaż dla dwojga albo romantyczna kolacja. Oprócz tego dostali chyba karykaturę ich zdjęcia ślubnego.