Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia zostało jeszcze kilka zaliczeń, ale to tak na spokojnie, bo to w domu trzeba jakieś scenariusze popisać, grę skonstruować itp. :) Więc bez stresu.

• plinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma a rano mówiłaś że nie jesteś przygotowana. Aż strach pomyśleć co by było gdybyś się przygotowała: -)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Doma90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka, bo w porównaniu do poprzedniego, co był dwa tygodnie temu, to nie byłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, tak więc szybkiego i łatwego zaliczenia! Jeśli mogę spytać: który rok? :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja też dziś po egzaminie. Ale zobaczymy jak wyniki :)
    Wracam teraz 300km do domu

• marciaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, gratulacje :)

• plinka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa obstawiam że u Ciebie również 5 :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ja już podyplomówka :) w czerwcu kończę. Zrobiłam rok przerwy po magisterce i uwierzcie, że ciężko było wrócić ;)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z fizyki to nie będzie łatwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Ty Doma faktycznie ambitna kobieta! :P. Mi się już tak strasznie nie chce, że tylko marzę, żeby dotrwać do czerwca, obronić się i mieć z głowy naukę :D. Może na "starość" coś mi się jeszcze zmieni, ale póki co - DOŚĆ! :D

Marcia, na pewno będzie również ocena bardzo dobra :). A fizyka wcale znowu nie jest taka trudna :P

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, mnie to po prostu życie zawodowe zmusiło:P

Magisterkę mam z socjoterapii i pracowałam w zawodzie, ale średnio mi ta praktyka podchodziła. Zawsze jakoś bardziej widziałam się w przedszkolu, no i dostałam od sierpnia szansę, ale warunkiem było ukończenie podyplomówki z edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej. No to dziergam. :) Ale praca jest tą wymarzoną i już nie myślę o poworcie do socjoterapii, tylko chciałabym zostać w przedszkolu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, rewelacja! Najważniejsze to robić to do czego czuje się miętkę :) :)

Doma90 lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana czuje się jak jakiś tluk przy Was... :D ja studia rzuciłam, ale mam maturke i zawód. Pomyślę może nad powrotem na studia. Ja po prostu nie tego oczekiwałam po swoim kierunku ;)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Szanowne panie, dziś 20wc za tydzień przewidywany okres. Jestem po owulacji potwierdzonej testami. Z tego co pamiętam to jakiś 12 czy 13 dzień. Wczoraj wieczorem robiłam test ovu bo zostało mi kilka- pozytywny. Teraz przed chwila zrobiłam drugi, jak na załączonym zdjeciu
    9020cg.jpg

Zdjęcie robione po minucie od zrobienia.

Testy owulacyjne nie potwierdzają ciąży.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Matko kochana czuje się jak jakiś tluk przy Was... :D ja studia rzuciłam, ale mam maturke i zawód. Pomyślę może nad powrotem na studia. Ja po prostu nie tego oczekiwałam po swoim kierunku ;)
    Jedno mądre dziewczę!! :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie takie mądre. :P żałuję trochę że rzuciłam ale jak miałam się męczyć to nie... ważne że hajs się zgadza teraz i nie narzekam na ubytki w finansach :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Cześć klekotowa :)

Dziewczyny może głupie pytanie, ale jak po owulce pobolewa was brzuch to zapisujecie to jakoś na wykresie? Zasatawawiam się jako co to zapisać, bo ból jest nisko, w podbrzuszu, no ale nie dam jako owulacyjny przecież, bo owu już była. :P

Ja myślę, że Aika i Ewcia niedługo nas opuszczą, bo zobaczą zielonego kropka na wykresie. :)

Ja zapisuję to po prostu jako ból brzucha.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma gratki!
    Nie boję się badania, bardziej niecierpliwie się jego wynikiem, ale chcę być dobrej myśli.
    Udanej nocki dziewczyny.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Dziewczyny może nie mobbingujmy tak Ewci? :) Wrzucmy wszyscy na luuuuuuuz i nie wywierajmy presji na dziewczynie bo nam ucieknie i wróci jak będzie już coś wiedziała hehhe ;) ;)

Myślę, że to jest dobry pomysł. Nie nakrecajcie jej bo później jeśli sie okaże ze nie jest w ciąży bedzie to dużo bardziej przeżywać. Raz na innym wątku już miałyśmy taką sytuację... Wszystkie dziewczyny nakręcaly jedną ze na pewno jest w ciąży, kobietka w to uwierzyła a potem się zalamala... Proszę Was, przystopujcie żeby później żadna z Was nie cierpiała. Dopiero po becie cieszmy sie i gratulujmy sobie, tylko ona i odpowiedni przyrost świadczą o ciąży.

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floreczka, jakby się okazały niedrożne to jest laparoskopia. Ale będzie dobrze, zobaczysz! :) Odstresowującej nocy dla Ciebie! :)

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ