Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj miałam 3 egzaminy, aż mam wyrzuty przez to ściąganie... Wiecie wszystko online, ale większość zaliczeń była przez pisanie prac i projektów... No na tym już ściągać się nie dało...
Ale mam bardzo smutne wiadomości. Popadam w totalną depresjęMój dziadek jest ciężko chory. Umiera ;( Miał z babcia razem robione badania żeby lekarz zadecydował czy mogą być zaszepieni. Dziadkowi wyszedł bardzo wysoki wynik PSA czyli ten od prostaty miał 30, gdzie norma byla w jego wieku do 6. Szybko do urologa, okazało się, że ma Tętniaka! Najprawopodobniej rośnie bardzo szybko! Do tego przerost prostaty z guzem czy nawet większą iloscią i przepuklina. Wszystko obok siebie. ma miec echo serca, tomograf żeby doładnie sprawdzić tego tetniaka jeszcze. Gdyby nie ten guz i serce by pozwalało to na 99% operacja byłaby udana, ale w jego przypadku lekarz daje 30% na powodzenie operacji, ruszenie tego może naruszyć te inne sprawu. Dają mu rok życia ;( Nie mogę się pozbierać....
2 kuzynki w ciąży... od męża i moja... to akurat radość, ale w obecnej sytuacji wszystko mnie boli 1000 razy bardziej! Jestem z dziadkiem od urodzenia... Nie mogę tego ogarnąć umysłem... Tętniak w każdej chwili może pęknąć, lekarz mówił to śmierć w kilka sekund...Patt1002
-
amica wrote:Po wizycie bardzo dobrze. W zasadzie wyszliśmy z wizyty z decyzją, że ruszamy dalej tam. Pani dr zrobiła bardzo dobre wrażenie, widać, że była bardzo zaciekawiona naszym przypadkiem. Co ciekawe, bo 4 latach starań mam najwyższe AMH - 1,09 także się śmieje, że im starsza tym lepsza jestem
Dostałam hormon wzrostu na poprawę jakości komórek, Primolut na poprawę cykli no i jadę teraz na wizytę 12go lutego. Tym razem idziemy długim protokołem. Poprzednie miała dwa krótkie, wiec tym razem ryzykujemy i zmieniamy podejście. Może to pomoże.
No i ważna też zmiana jest taka, że dr wierzy z zalecenia immunologów i kazała się umówić do immunologa zeby wypisać zalecenia do transferow. W novum lekarze potrafili mi mówić, że to szarlataństwo....
Nowe spojrzenie na sprawęUda się!
Patt1002
-
Patt przykro mi, że źle wieści u Was, ale no wiesz na takie rzeczy nie mamy wpływu. Ważne żeby się skupić na działaniu, żeby jak najszybciej podjąć leczenie i zadbać o dziadka. No ani Ty ani dziadek więcej nie możecie zrobić. Mam nadzieję, że lekarze po prostu podchodzą bardzo ostrożnie do wszelkich przewidywań.
-
amica wrote:Patt przykro mi, że źle wieści u Was, ale no wiesz na takie rzeczy nie mamy wpływu. Ważne żeby się skupić na działaniu, żeby jak najszybciej podjąć leczenie i zadbać o dziadka. No ani Ty ani dziadek więcej nie możecie zrobić. Mam nadzieję, że lekarze po prostu podchodzą bardzo ostrożnie do wszelkich przewidywań.Patt1002
-
Staramy się dziadka motywować żeby poszedł na badania, ale tez pomału, zeby nie stresować go za bardzo... Wiecie ja zdaje sobie sprawę, ze juz jest starszy jak i babcia... Ze to jest nieuniknione... Ale inaczej jest kiedy wiesz, ze to nastąpi, ale nie wiesz kiedy... Inaczej jesli masz diagnozę rok zycia.. ;(Patt1002
-
Patt jest mi bardzo przykro.
Dziewczyny mam w sumie pytanie od koleżanki...a i ja się czegoś dowiem. Są po drugiej stracie. Teraz będą robić badania kariotypów. Czy możecie polecić jakiegoś lekarza genetyka? I czy takie badania można robić w testDNA czy lepiej w jakiejś konkretnej placówce? PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:37
-
hej!
my kariotyoy w prokocimiu I z racji tego ze wyniki były prawidłowe to też nie szukaliśmy żadnego genetyka. badanie wykonywaliśmy prywatnie.
A u nas.... jesteśmy po wizycie u profesora z łodzi zrobiliśmy dużo.nowych badań i ten cykl mam wykonywać usg I poziomy hormonów . profesor chce zobaczyć jak to wygląda u nas "naturalnie " w kwietniu odbieramy u niego wyniki I dopiero wtedy zobaczymy co dalej co nam podpowie.
jedynie co mi kazał brać to modulator homocysteiny bo to mam za wysoko.
patt.... przykro mi z powodu diagnozy Ale mam nadzieję że uda się wam dziadka przekonać do wizyt u lekarza i do badań to bardzo ważne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:57
Imari lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Imari, my robiliśmy na testDNA co prawda badania po poronieniu ale jak przyszedł wynik to mieliśmy też konsultacje telefoniczna z genetykiem właśnie z testDNA i wszystko nam wytłumaczyli.
Assunta, super, że dzialacie! Ja czekam czy mi Paśnik odpisze na maila, bo wyniki mi wyszły kiepskie, ale no na razie cisza. W międzyczasie wyszło, że zmowu mam helicobacter więc teraz próbuje się tego pozbyć.
Imari lubi tę wiadomość
-
patt A ile par liczy wasza grupa ?
mam nadzieję że wasze czekanie szybko się skończy!!!
Amica A co macie nie tak w wynikami?Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Patt no to ekstra, jest nadzieja! Oby szybko i do Was zadzwonili
Assunta,
ogólnie powtarzałam CBA i IMK i dużo gorzej wyszła mi równowaga cytokin niż poprzednio. Mam jakiś stan zapalny w organizmie, przypuszczam, że może to ten helicobacter pylorii co mi teraz wyszedł tak miesza.
No i standardowo IL10 poniżej normy, IL2 dużo powyżej. No ale nie wiem czy chcemy się szczepić, wolałabym jeden transfer spróbować z encortonem, ale nie wiem czy Paśnik się zgodzi.
-
Amica ja dopiero robiłam pierwszy raz te badania zobaczymy co z nich wyjdzie...Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
KARIOTYPY: oboje prawidłowe