Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj miałam 3 egzaminy, aż mam wyrzuty przez to ściąganie... Wiecie wszystko online, ale większość zaliczeń była przez pisanie prac i projektów... No na tym już ściągać się nie dało...
Ale mam bardzo smutne wiadomości. Popadam w totalną depresję Mój dziadek jest ciężko chory. Umiera ;( Miał z babcia razem robione badania żeby lekarz zadecydował czy mogą być zaszepieni. Dziadkowi wyszedł bardzo wysoki wynik PSA czyli ten od prostaty miał 30, gdzie norma byla w jego wieku do 6. Szybko do urologa, okazało się, że ma Tętniaka! Najprawopodobniej rośnie bardzo szybko! Do tego przerost prostaty z guzem czy nawet większą iloscią i przepuklina. Wszystko obok siebie. ma miec echo serca, tomograf żeby doładnie sprawdzić tego tetniaka jeszcze. Gdyby nie ten guz i serce by pozwalało to na 99% operacja byłaby udana, ale w jego przypadku lekarz daje 30% na powodzenie operacji, ruszenie tego może naruszyć te inne sprawu. Dają mu rok życia ;( Nie mogę się pozbierać....
2 kuzynki w ciąży... od męża i moja... to akurat radość, ale w obecnej sytuacji wszystko mnie boli 1000 razy bardziej! Jestem z dziadkiem od urodzenia... Nie mogę tego ogarnąć umysłem... Tętniak w każdej chwili może pęknąć, lekarz mówił to śmierć w kilka sekund...Patt1002 -
amica wrote:Po wizycie bardzo dobrze. W zasadzie wyszliśmy z wizyty z decyzją, że ruszamy dalej tam. Pani dr zrobiła bardzo dobre wrażenie, widać, że była bardzo zaciekawiona naszym przypadkiem. Co ciekawe, bo 4 latach starań mam najwyższe AMH - 1,09 także się śmieje, że im starsza tym lepsza jestem
Dostałam hormon wzrostu na poprawę jakości komórek, Primolut na poprawę cykli no i jadę teraz na wizytę 12go lutego. Tym razem idziemy długim protokołem. Poprzednie miała dwa krótkie, wiec tym razem ryzykujemy i zmieniamy podejście. Może to pomoże.
No i ważna też zmiana jest taka, że dr wierzy z zalecenia immunologów i kazała się umówić do immunologa zeby wypisać zalecenia do transferow. W novum lekarze potrafili mi mówić, że to szarlataństwo....
Nowe spojrzenie na sprawę Uda się!Patt1002 -
Patt przykro mi, że źle wieści u Was, ale no wiesz na takie rzeczy nie mamy wpływu. Ważne żeby się skupić na działaniu, żeby jak najszybciej podjąć leczenie i zadbać o dziadka. No ani Ty ani dziadek więcej nie możecie zrobić. Mam nadzieję, że lekarze po prostu podchodzą bardzo ostrożnie do wszelkich przewidywań."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
-
amica wrote:Patt przykro mi, że źle wieści u Was, ale no wiesz na takie rzeczy nie mamy wpływu. Ważne żeby się skupić na działaniu, żeby jak najszybciej podjąć leczenie i zadbać o dziadka. No ani Ty ani dziadek więcej nie możecie zrobić. Mam nadzieję, że lekarze po prostu podchodzą bardzo ostrożnie do wszelkich przewidywań.Patt1002
-
Staramy się dziadka motywować żeby poszedł na badania, ale tez pomału, zeby nie stresować go za bardzo... Wiecie ja zdaje sobie sprawę, ze juz jest starszy jak i babcia... Ze to jest nieuniknione... Ale inaczej jest kiedy wiesz, ze to nastąpi, ale nie wiesz kiedy... Inaczej jesli masz diagnozę rok zycia.. ;(Patt1002
-
nick nieaktualnyPatt jest mi bardzo przykro.
Dziewczyny mam w sumie pytanie od koleżanki...a i ja się czegoś dowiem. Są po drugiej stracie. Teraz będą robić badania kariotypów. Czy możecie polecić jakiegoś lekarza genetyka? I czy takie badania można robić w testDNA czy lepiej w jakiejś konkretnej placówce? PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 11:37
-
hej!
my kariotyoy w prokocimiu I z racji tego ze wyniki były prawidłowe to też nie szukaliśmy żadnego genetyka. badanie wykonywaliśmy prywatnie.
A u nas.... jesteśmy po wizycie u profesora z łodzi zrobiliśmy dużo.nowych badań i ten cykl mam wykonywać usg I poziomy hormonów . profesor chce zobaczyć jak to wygląda u nas "naturalnie " w kwietniu odbieramy u niego wyniki I dopiero wtedy zobaczymy co dalej co nam podpowie.
jedynie co mi kazał brać to modulator homocysteiny bo to mam za wysoko.
patt.... przykro mi z powodu diagnozy Ale mam nadzieję że uda się wam dziadka przekonać do wizyt u lekarza i do badań to bardzo ważne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 14:57
Imari lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Imari, my robiliśmy na testDNA co prawda badania po poronieniu ale jak przyszedł wynik to mieliśmy też konsultacje telefoniczna z genetykiem właśnie z testDNA i wszystko nam wytłumaczyli.
Assunta, super, że dzialacie! Ja czekam czy mi Paśnik odpisze na maila, bo wyniki mi wyszły kiepskie, ale no na razie cisza. W międzyczasie wyszło, że zmowu mam helicobacter więc teraz próbuje się tego pozbyć.
Imari lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
patt A ile par liczy wasza grupa ?
mam nadzieję że wasze czekanie szybko się skończy!!!
Amica A co macie nie tak w wynikami?Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Patt no to ekstra, jest nadzieja! Oby szybko i do Was zadzwonili
Assunta,
ogólnie powtarzałam CBA i IMK i dużo gorzej wyszła mi równowaga cytokin niż poprzednio. Mam jakiś stan zapalny w organizmie, przypuszczam, że może to ten helicobacter pylorii co mi teraz wyszedł tak miesza.
No i standardowo IL10 poniżej normy, IL2 dużo powyżej. No ale nie wiem czy chcemy się szczepić, wolałabym jeden transfer spróbować z encortonem, ale nie wiem czy Paśnik się zgodzi.
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualny
-
Amica ja dopiero robiłam pierwszy raz te badania zobaczymy co z nich wyjdzie...Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
KARIOTYPY: oboje prawidłowe