X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie było tak:
    miałam 19 lat, dowiedziałam się, że jestem w ciąży i powiedziałam swojemu zalewając się łzami, a on mówi: nie płacz, zostaniesz moją żoną :P, potem trzeba było powiedzieć rodzicom i jak to kiedyś bywało zrobili tzw "zmówiny" podczas których dostałam pierścionek, a oni ustalili datę ślubu i podział kosztów. Mało romantyczne :P było to 18 lat temu, a po 10 latach rozwód.

A z obecnym nie mamy ślubu (i nie zamierzamy), ale i tak mówimy o sobie mąż, żona :D
    jakieś 1,5 roku temu (a mieszkamy razem już ponad 6 lat) będąc na zakupach zaszliśmy do jubilera i wybrałam sobie pierścionek. Potem wróciliśmy do domu, wieczorem po <3 włożył mi pierścionek na palec i zapytał, czy chcę spędzić z nim resztę życia, ja oczywiście upewniłam się, czy aby o ślubie nie myśli (jeden w życiu mi wystarczy) odpowiedziałam "tak" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:10

Ewcia_92, EA lubią tę wiadomość

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis, podajmy sobie rece co do zareczyn (tych drugich) :D Ciagle slyszymy, ze jestesmy najmniej romantyczna i podobno najbardziej klotliwa para, ale te same osoby tez mowia, ze nam zazdroszcza tak udanego zwiazku. Slub ? Bo tata kazal :D Ale wiedzielismy, ze nic to nie zmieni. Z reszta moj tez rozwiedziony, takze mial 100% pewnosc, ze to "to".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:21

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek rano kupiłam na allegro testy ciążowe i myślałam, że już dzisiaj będą, a tu apteka dopiero dzisiaj wysyła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:29

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis a Ty razem ze mną 13? czy mi się coś pomyliło?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    nie, ja 6 w poniedziałek

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Himalaje!!! Wow jako pasjonatka gór zazdroszczę, bo nie wiem czy mnie w życiu będzie dane kiedyś je zobaczyć.
    Necia..uważam,że marzenia trzeba spełniać:)
    Kasy do grobu nie zabierzemy,więc stwierdziliśmy skoro marzymy to jedziemy.I tak wylądowaliśmy na miesiąc w Nepalu:)

Co do zaręczyn ,to wczoraj oglądałam filmiki które nagrywaliśmy ,i mamy filmik nakręcony chwilę przed zaręczynami.Wyglądamy paskudnie,mamy zjarane od słońca twarze,jesteśmy napuchnięci tak jak usta Natalii Siwiec od botoksu,zmęczeni ale było cudownie!

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja z Tobą!

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, ja już w cuda chyba wierzę, rano dostałam maila, że apteka wysyła testy, a przed chwilą dzwoni listonosz i przynosi przesyłkę z testami :P

• annde Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki Dziewczyny.
    Mi się dopiero wczoraj czerwona małpa skończyła, więc jeszcze wszystko przede mną.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Necia..uważam,że marzenia trzeba spełniać:)
    Kasy do grobu nie zabierzemy,więc stwierdziliśmy skoro marzymy to jedziemy.I tak wylądowaliśmy na miesiąc w Nepalu:)

Co do zaręczyn ,to wczoraj oglądałam filmiki które nagrywaliśmy ,i mamy filmik nakręcony chwilę przed zaręczynami.Wyglądamy paskudnie,mamy zjarane od słońca twarze,jesteśmy napuchnięci tak jak usta Natalii Siwiec od botoksu,zmęczeni ale było cudownie!
    Wiem że marzenia trzeba spełniać, tylko że niestety mój mąż gór nie lubi. Woli lenistwo nad wodą. Dlatego też zawsze wybieramy kraje gdzie można połączyć jedno z drugim. A czy w Himalajach jest to możliwe?! Chyba nie do końca

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annde wrote:
    Trzymam za Was kciuki Dziewczyny.
    Mi się dopiero wczoraj czerwona małpa skończyła, więc jeszcze wszystko przede mną.
    To my również trzymamy kciuki.

ty0qs6r.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wróbelku, ale ten Twój Wróbel pomysłowy! Nie nudzicie się razem na pewno :D

Mój przyjechał do mnie dzień przed moimi urodzinami, 8 marca. Akurat leżałam w łóżku, miałam kaca po babskim wieczorze i byłam w najgorszych dresach :) A on wchodzi z bukietem pięknych tulipanów i na poczatku myślałam, że to z okazji dnia kobiet, więc mówię mu, żeby poczekał a ja się trochę ogarnę i zjemy coś. Wstałam z łóżka, on na kolana i pyta czy zostanę jego żoną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:47

Jaspis, monijaaa lubią tę wiadomość

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Wiem że marzenia trzeba spełniać, tylko że niestety mój mąż gór nie lubi. Woli lenistwo nad wodą. Dlatego też zawsze wybieramy kraje gdzie można połączyć jedno z drugim. A czy w Himalajach jest to możliwe?! Chyba nie do końca
    Raczej nie możliwe:)

34cs

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja to jestem łamaga. Naszykowałam sobie rano sałatkę do pracy, tylko miałam zalać ją sosem. Zalałam i mieszałam trzymając w ręku i upuściłam. cała sałatka na podłodze. To sobie pojadłam. Będę głodna do 16 :(

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Matko ja to jestem łamaga. Naszykowałam sobie rano sałatkę do pracy, tylko miałam zalać ją sosem. Zalałam i mieszałam trzymając w ręku i upuściłam. cała sałatka na podłodze. To sobie pojadłam. Będę głodna do 16 :(
    ech, ja ostatnio tez jestem taka niezgrabna :( w ciągu tego tygodnia mam na koncie pobitą miseczkę i rozsypaną po kuchni sól, no i bez przerwy mi coś z rąk leci. To się według mojego pana nazywa SKS :P

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie, Monia kup sobie coś do jedzonka żebyś nam z głodu nie padła. :P

aaa Milli no tak! :D no ciekawa jestem co tam wysikamy ciekawego. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    o nie, Monia kup sobie coś do jedzonka żebyś nam z głodu nie padła. :P

aaa Milli no tak! :D no ciekawa jestem co tam wysikamy ciekawego. :D
    Wróbelku...mam nadzieję ,że dwie krechy:)

Od wczoraj mnie tak boli macica dosłownie ,że masakra.
    Wczoraj bolała ,a dziś to nawet jak dotknę podbrzusze to boli..
    Mam nadzieję,że jakiegoś zapalenia się nie nabawiałam.

34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooooo :)

Mamy stronę nr.200 !!!!! Kiedy to tak zleciało ?

Ale fakt...skrobiecie tutaj jak mało kto :P

• marciaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaa dziewczyny :D
    Wy to zawsze poprawicie humor :)

ja zaraz sobię kawę strzele :D

• agi25 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo.. trochę mnie tu nie było i nie nadążam z tematami...

ale chciałam Was podpytać jak wygląda sytuacja z prolaktyną. Odebrałam dzisiaj wyniki i wyszło że mam 66,22ng/mL (gdzie zakres normy to 5,18-26,53)

Chyba nici z tego by nam się udało bez leczenia :(

12.06 wymarzone dwie kreski :)
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ