X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka Twój przykład dodał mi ogromnej nadziei :) w najbliższym cyklu wszystkie zaczynamy starania z nową bronią - WIESIOŁKIEM!!! Mamy doskonały dowód na jego skuteczność w postacie kropka Plinki :D

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam podobny problem od kiedy zaczęliśmy się starać i nie jest to po okresie tylko w różnych dniach cyklu. Dodatkowo suchość podczas serduszkowania. No i dlatego zdecydowaliśmy się zakupić conceive plus tylko że w żelu w tubie a nie tych ampułkach.

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa to jest nas już dwie :)

JaKa lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Dodatkowo (nie wiem czy to coś pomogło) ale w tym ostatnim cyklu sprobowalam globulek hydro vag.
    Zawsze po @ mmialam uczucie pieczenia, było mi mało komfortowo i zrobiłam sobie taką tygodniową kurację. Nie wiem czy to pomogło mi zajść w ciążę ale nie miałam typowych dla mnie dolegliwości po okresie

Wiesiołek koniecznie, chyba wszystkie dziewczyny zauważają po nim jakieś pozytywne efekty :)
    Też stosowałam hydro vag, ale przestałam. Co prawda komfort na pewno wzrasta suchelcom, ale one chyba mogą utrudniać zapłodnienie, bo zawierają kwas mlekowy.
    Chociaż w sumie, skoro Ci się udało... :)

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • agi25 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze chciałam zapytać czy można zacząć wiesiołka brać w połowie cyklu? Bo w sumie wg moich obliczeń to owulacja powinna być jutro a przynajmniej jakoś na dniach :-D więc nie wiem czy mogę go już brać czy dopiero od nowego cyklu.
    Ja raczej ze śluzem nie mam problemów ale co nie zaszkodzi a może pomóc biorę ;-)

12.06 wymarzone dwie kreski :)
  • agi25 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do tesciowej jadę na imieniny myślałam że będę mieć prezent w postaci fasolki no ale cóż nie udało się :| muszę z jakimś kwiatkiem zajechac :-)

• plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołka najlepuej jest brać od @ do owulacji. Po owu już nie bo moze przyczynić się do mikro skurczy macicy i wywołać poronienie.
    Tak przynajmniej wyczytalam. Ja brałam tylko do owulacji

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi25 wrote:
    Ja tez do tesciowej jadę na imieniny myślałam że będę mieć prezent w postaci fasolki no ale cóż nie udało się :| muszę z jakimś kwiatkiem zajechac :-)
    Czyżby Agata? Moja teściowa też :). Ale póki co nic nikomu nie mówimy. Jest jeszcze duuużo czasu na ogłaszanie nowin :) Dlatego też z kwiatuszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 13:35

agi25 lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czytałam, chociaż z drugiej strony jak się bierze na poprawę np. skóry, to nie ma znaczenia w którym czasie cyklu. Ale jeśli ma się wiesiołek przyczynić do zwiększenia ilości śluzu, to on jest potrzebny w zasadzie do czasu owulacji, więc później nie ma potrzeby zażywania.

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej zabawy dziewuszki :) a do ogłaszania dobrej nowiny znajdzie się na pewno jeszcze nie jedna okazja :)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • agi25 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Czyżby Agata? Moja teściowa też :). Ale póki co nic nikomu nie mówimy. Jest jeszcze duuużo czasu na ogłaszanie nowin :) Dlatego też z kwiatuszkiem :)
    Dorota moja teściowa prawidłowo to jutro ale wyzerka dzisiaj ;-)

• floreczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny @ rozkręciła się na dobre, tak więc otwieram wino i wasze zdrowie, żeby wszystkie zafasolkowały, a zafasolkowane zdrowo rosły

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie trochę z innej beczki. Orientujecie sie może czy Pregnyl także wpływa na wygląd szyjki .? w sensie czy wpływa na jej twardość na to czy jest wysoko nisko, otwarta czy zamknięta .?

Floreczka tule mocno. <tuuuuli>

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, w końcu i ja się witam. ;)
    To mój 5 cs, w lecie ubiegłego roku poronienie w 6/7 tc.
    Ten cykl miałam monitorowany, owulacja była, teraz jestem na luteinie.
    Jak co miesiąc ogromna nadzieja. :)

Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki i Ciężarne. ;)

Jaspis, JaKa, Ro lubią tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela witamy i trzymamy kciuki za Ciebie. Zapraszamy do dzielenia się dobrym humorem a w razie przygnębienia dostaniesz kopniaka od nas na poprawę humoru.

ty0qs6r.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi25 wrote:
    a co z tym wiesiołkiem, gdzieś czytałam że to pomaga na płodność ale w sumie nie wczytywałam się jak go stosować ?

Miłego dla wszystkich :)

Ewcia jeszcze raz gratulację teraz już bankowo się udało ;)

nie na plodnosc tylko na sluz :) stosuje sie go od pierwszego dnia @ do owulacji

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi25 wrote:
    A to jeszcze chciałam zapytać czy można zacząć wiesiołka brać w połowie cyklu? Bo w sumie wg moich obliczeń to owulacja powinna być jutro a przynajmniej jakoś na dniach :-D więc nie wiem czy mogę go już brać czy dopiero od nowego cyklu.
    Ja raczej ze śluzem nie mam problemów ale co nie zaszkodzi a może pomóc biorę ;-)

po owulacji nie bierzemy juz wiesiolka bo moze zle wplywac na zagniezdzenie. wiesiolek przyjmujemy tylko od pierwszego dnia cyklu do owulacji :)
    wiec zacznij brac dopiero w kolejnym cyklu

Karolyna lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Helunia Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa mam 26 lat

JaKa, Jaspis lubią tę wiadomość

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Ja w tym szczęśliwym cyklu zaczelam brać olej z wiesiołka i się udało. Bralam 3 razy po 2 kapsułki dziennie po 4 dniach poczułam różnicę w nawilzeniu. A podczas dni plodnych mialam wrazenie że zamieszkał ze mną ślimak ;-) ;-) ;-)

dobrze, że akurat nic nie jadłam bo przez tego ślimaka na bank miała bym monitor mokry hahahahahahahah

Jaspis, Ro lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floreczka tulę :*

Ewcia kreseczki jak marzenie :)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ