Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Plinka Twój przykład dodał mi ogromnej nadziei w najbliższym cyklu wszystkie zaczynamy starania z nową bronią - WIESIOŁKIEM!!! Mamy doskonały dowód na jego skuteczność w postacie kropka PlinkiJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
No ja mam podobny problem od kiedy zaczęliśmy się starać i nie jest to po okresie tylko w różnych dniach cyklu. Dodatkowo suchość podczas serduszkowania. No i dlatego zdecydowaliśmy się zakupić conceive plus tylko że w żelu w tubie a nie tych ampułkach.
-
plinka wrote:Dodatkowo (nie wiem czy to coś pomogło) ale w tym ostatnim cyklu sprobowalam globulek hydro vag.
Zawsze po @ mmialam uczucie pieczenia, było mi mało komfortowo i zrobiłam sobie taką tygodniową kurację. Nie wiem czy to pomogło mi zajść w ciążę ale nie miałam typowych dla mnie dolegliwości po okresie
Wiesiołek koniecznie, chyba wszystkie dziewczyny zauważają po nim jakieś pozytywne efekty
Też stosowałam hydro vag, ale przestałam. Co prawda komfort na pewno wzrasta suchelcom, ale one chyba mogą utrudniać zapłodnienie, bo zawierają kwas mlekowy.
Chociaż w sumie, skoro Ci się udało... -
A to jeszcze chciałam zapytać czy można zacząć wiesiołka brać w połowie cyklu? Bo w sumie wg moich obliczeń to owulacja powinna być jutro a przynajmniej jakoś na dniach więc nie wiem czy mogę go już brać czy dopiero od nowego cyklu.
Ja raczej ze śluzem nie mam problemów ale co nie zaszkodzi a może pomóc biorę
12.06 wymarzone dwie kreski -
nick nieaktualnyagi25 wrote:Ja tez do tesciowej jadę na imieniny myślałam że będę mieć prezent w postaci fasolki no ale cóż nie udało się muszę z jakimś kwiatkiem zajechac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 13:35
agi25 lubi tę wiadomość
-
Też tak czytałam, chociaż z drugiej strony jak się bierze na poprawę np. skóry, to nie ma znaczenia w którym czasie cyklu. Ale jeśli ma się wiesiołek przyczynić do zwiększenia ilości śluzu, to on jest potrzebny w zasadzie do czasu owulacji, więc później nie ma potrzeby zażywania.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Dziewczyny @ rozkręciła się na dobre, tak więc otwieram wino i wasze zdrowie, żeby wszystkie zafasolkowały, a zafasolkowane zdrowo rosły
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
Dziewczyny mam do was pytanie trochę z innej beczki. Orientujecie sie może czy Pregnyl także wpływa na wygląd szyjki .? w sensie czy wpływa na jej twardość na to czy jest wysoko nisko, otwarta czy zamknięta .?
Floreczka tule mocno. <tuuuuli>19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, w końcu i ja się witam.
To mój 5 cs, w lecie ubiegłego roku poronienie w 6/7 tc.
Ten cykl miałam monitorowany, owulacja była, teraz jestem na luteinie.
Jak co miesiąc ogromna nadzieja.
Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki i Ciężarne.Jaspis, JaKa, Ro lubią tę wiadomość
-
agi25 wrote:a co z tym wiesiołkiem, gdzieś czytałam że to pomaga na płodność ale w sumie nie wczytywałam się jak go stosować ?
Miłego dla wszystkich
Ewcia jeszcze raz gratulację teraz już bankowo się udało
nie na plodnosc tylko na sluz stosuje sie go od pierwszego dnia @ do owulacji -
agi25 wrote:A to jeszcze chciałam zapytać czy można zacząć wiesiołka brać w połowie cyklu? Bo w sumie wg moich obliczeń to owulacja powinna być jutro a przynajmniej jakoś na dniach więc nie wiem czy mogę go już brać czy dopiero od nowego cyklu.
Ja raczej ze śluzem nie mam problemów ale co nie zaszkodzi a może pomóc biorę
po owulacji nie bierzemy juz wiesiolka bo moze zle wplywac na zagniezdzenie. wiesiolek przyjmujemy tylko od pierwszego dnia cyklu do owulacji
wiec zacznij brac dopiero w kolejnym cykluKarolyna lubi tę wiadomość
-
plinka wrote:Ja w tym szczęśliwym cyklu zaczelam brać olej z wiesiołka i się udało. Bralam 3 razy po 2 kapsułki dziennie po 4 dniach poczułam różnicę w nawilzeniu. A podczas dni plodnych mialam wrazenie że zamieszkał ze mną ślimak
dobrze, że akurat nic nie jadłam bo przez tego ślimaka na bank miała bym monitor mokry hahahahahahahah
Jaspis, Ro lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
floreczka tulę :*
Ewcia kreseczki jak marzenie
Ewcia_92 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml