X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    U mnie cyto tez co rok. Mowila nawet ginka, ze to, co ostatnimi czasy sie dzieje i to u mlodych kobiet, sklania ja do tego, ze niektorym robi cytologie nawet co 6 mies...
    Ineczka, dlatego sie zastanawiam, czy isc do niej w srode, czy moze nie w drugiej polowie cyklu, kiedy to przezywam katusze z piersiami. Bo akurat w 3 dniu cyklu one byly prawie moje. Chociaz i tak uwazam, ze sa wieksze...

Może jak pójdziesz w ten dzień co cie tak bolą i da się jakieś usg zrobić czy coś może jakieś kanaliki się blokują powiem tobie ze moja mama ma teraz takie bole piersi ze nawet dotknąć nie mogła i balony jak Pamela zrobiliśmy razem ta prolaktyne i jedna i druga ma wysoką z tym ze mnie cycki nie bolą ani nic

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elpiss87 wrote:
    Mój planowany poród to 10.10 :) co prawda ovufriend mówi,że 07.10, ale owu miałam później niż mi OF wyznaczylo

U mnie termin porodu to 25 września,chociaż mąż wyśnił sobie że bedzie to październik

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka- jest szansa, że urodzisz w październiku ;) wystarczy, że dzidziuś posłucha taty ;) tylko 5% dzieci rodzi się w terminie :)

• floreczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj @ i pozytywny humor mnie opuścił, chociaż wiedziałam, że w tym cyklu nic z tego, to jakoś tak cały czas miałam nadzieję. Miłego dnia dziewczyny.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Felinka Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floreczka u mnie podobnie jutro mam dostać @ i niestety już dzisiaj czuję że przyjdzie.
    To jeszcze nie nasz czas ale już niedługo będziemy mamami ♡

JaKa lubi tę wiadomość

]b25ee6e81ca114a86fa1583df40131c7.png[/url]
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen25 wrote:
    Witam z samego rana piękne Panie :)
    Ewcia gratuluję!!

U mnie jeszcze nic nie wiadomo :) @ nadal nie widać. Wczoraj zapomniałam kupic test i nie zrobilam dzisiaj rano :) moze w ciągu dnia się cos wyjasni
    Karen czekamy z niecierpliwością.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie nadal brak @, chociaż od wczoraj tak na maksa czuję, ze nadchodzi. Wczorajszy test wyszedł negatywnie, a i tak Wróblowa narobiła mi nadziei na ciąże :)
    Po tym teście było dla mnie już wszystko jasne, dlatego wieczorem na imprezce napiłam się trochę i myślałam, że tempka dziś rano podskoczy (tak było poprzednimi razami po alkoholu), a tu nic, jeszcze bardziej spadła.
    OF wyznaczył mi termin @ na przedwczoraj, ale ja spodziewam się jej jutro.
    @ nie będzie proszonym gościem, ale czekam na nią z niecierpliwością, bo chciałam już zacząć nowy cykl z nowymi nadziejami, staraniami i nowym wspomagaczem-wiesiołkiem :)

Łączę się w "bólu" z wszystkimi wyczekującymi...

cd7765cf8dc58542fbb665e3981d7003.png

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak dużo was tutaj pisze o tym wiesiołku że chyba sama go zakupię. Ja jutro mam wizytę u gina. Taka kontrolna, bo kiedyś miałam torbiel i co jakiś czas muszę kontrolować czy tam się nic nie dzieje. I mam zrobić badania progesteronu. Także też idę jutro upuścić trochę krwi

ty0qs6r.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia poczekaj z tym wiesiolkiem bo moze Ci się nie przydać :-)
    Tempka tak ładnie pnie Ci się do góry.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie cytologia tak samo najpóźniej co rok. Takie są czasy, że na prawdę mało który lekarz ryzykuje.

Plinka, ja grupę krwi robiłam jakieś 2 tygodnie temu bo czułam, że to czas najwyższy wiedzieć w 100% jaką się ma :).

Tulę dziewczyny z nadchodzącymi @ :*

JaKa lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia Twoja temperatura może coś przynieść, nie trać nadziei :)

Ja ogólnie nie mam jakiś problemów ze śluzem, ale odkąd zaczęliśmy się starać to widzę, że jest go mniej i jakoś trudniej mi rozpoznać czy to ten właściwy. A wcześniej prawie w 100% wiedziałam kiedy mam dni płodne, po prostu to czułam i widziałam po stopniu mokrości ;)
    O wiesiołku też naczytałam się, ma bardzo dobre opinie. Na pewno bez konieczności nie chcę się faszerować żadną chemią, a skoro to naturalny suplement to myślę, że warto spróbować :)

cd7765cf8dc58542fbb665e3981d7003.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 12:09

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ale piękne krechy! A ta dzisiejsza to w ogóle marzenie!!!! :D :D
    P.s. mężuś musiał jakoś odreagować taką radość :D Najlepsze jest takie wyczekiwanie ciąży bo wtedy jesteśmy noszone na rękach przez swoich mężczyzn i bardziej docenią nasz stan a my możemy sobie życzyć czego chcemy i oni będą spełniać każdą naszą zachciankę :D

U mnie tak samo cytologia się robi co rok.

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka w tamtym miesiącu też się tak ładnie tempka wspinała w górę i poleciała na łeb na szyję. Zatem nie nastawiam się jakoś szczególnie. Tzn ja sobie mówię że się nie nastawiam a podświadomość działa w drugą stronę i później rozczarowanie.

Teraz też sobie uświadomiłam że w sumie to ja nie wiem jaka mam grupę krwi. Może faktycznie czas najwyższy się dowiedzieć

ty0qs6r.png
  • agi25 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z tym wiesiołkiem, gdzieś czytałam że to pomaga na płodność ale w sumie nie wczytywałam się jak go stosować ?

Miłego dla wszystkich :)

Ewcia jeszcze raz gratulację teraz już bankowo się udało ;)

12.06 wymarzone dwie kreski :)
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jaką mam grupę ale w ciąży potrzebny jest na to papier i to oryginał. Bez tego nie przejdzie. Jeżeli to pierwsza ciąża to również facet powinien zrobić takie badanie ale to już we wlasnym zakresie bo nie dostanie na to skierowania.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi25 wrote:
    a co z tym wiesiołkiem, gdzieś czytałam że to pomaga na płodność ale w sumie nie wczytywałam się jak go stosować ?

Miłego dla wszystkich :)

Ewcia jeszcze raz gratulację teraz już bankowo się udało ;)

Ja w tym szczęśliwym cyklu zaczelam brać olej z wiesiołka i się udało. Bralam 3 razy po 2 kapsułki dziennie po 4 dniach poczułam różnicę w nawilzeniu. A podczas dni plodnych mialam wrazenie że zamieszkał ze mną ślimak ;-) ;-) ;-)

JaKa, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, sądząc po tym co się dzieje z moim organizmem to się udało :). Jutro to tylko potwierdzam i robi się ze mnie ciężarówka! Ha ha :D. Dobrze, że autko wielkie to się zamieszczę hahaha :D

Anetko, Mężuś ogólnie baaaaardzo o mnie dba. Aż się boję co to będzie teraz. Już się dzisiaj dowiedziałam, że mam odpoczywać, dbać o siebie itd. <3. Zakazał mi głuptas nawet sprzątać hahaha. Wysmialam go oczywiście i powiedziałam, że jak nic zwariował :D :D

Ja Wam dziewczyny z wiesiołkiem nie pomogę, bo nigdy nie piłam.

Lecę na obiad do teściowej! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 16:20

AneTka87 lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa krwi jest w ciąży bardzo ważna u obojga partnerów, bo w niektórych krzyżówkach może wystąpić konflikt serologiczny, a to już gorsza sprawa.
    Ja mam gr A Rh+ (wiem to od dziecka, bo była niezbędna do operacji), a mój Mąż nie zna jeszcze, ale z moją grupą nie ma ryzyka konfliktu na szczęście :)

Wiesiołek wiem, że pomaga na śluz, zwiększa jego ilość i to daje szanse przeżyć plemnikom. To chyba wszystko jeśli chodzi o jego pomoc na płodność.

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Ja w tym szczęśliwym cyklu zaczelam brać olej z wiesiołka i się udało. Bralam 3 razy po 2 kapsułki dziennie po 4 dniach poczułam różnicę w nawilzeniu. A podczas dni plodnych mialam wrazenie że zamieszkał ze mną ślimak ;-) ;-) ;-)

Plinka tym bardziej zachecilas mnie do jego zakupu :) recenzja w 100%przekonała potencjalnego klienta.

ty0qs6r.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo (nie wiem czy to coś pomogło) ale w tym ostatnim cyklu sprobowalam globulek hydro vag.
    Zawsze po @ mmialam uczucie pieczenia, było mi mało komfortowo i zrobiłam sobie taką tygodniową kurację. Nie wiem czy to pomogło mi zajść w ciążę ale nie miałam typowych dla mnie dolegliwości po okresie

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ