X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    U mnie cyto tez co rok. Mowila nawet ginka, ze to, co ostatnimi czasy sie dzieje i to u mlodych kobiet, sklania ja do tego, ze niektorym robi cytologie nawet co 6 mies...
    Ineczka, dlatego sie zastanawiam, czy isc do niej w srode, czy moze nie w drugiej polowie cyklu, kiedy to przezywam katusze z piersiami. Bo akurat w 3 dniu cyklu one byly prawie moje. Chociaz i tak uwazam, ze sa wieksze...

Może jak pójdziesz w ten dzień co cie tak bolą i da się jakieś usg zrobić czy coś może jakieś kanaliki się blokują powiem tobie ze moja mama ma teraz takie bole piersi ze nawet dotknąć nie mogła i balony jak Pamela zrobiliśmy razem ta prolaktyne i jedna i druga ma wysoką z tym ze mnie cycki nie bolą ani nic

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elpiss87 wrote:
    Mój planowany poród to 10.10 :) co prawda ovufriend mówi,że 07.10, ale owu miałam później niż mi OF wyznaczylo

U mnie termin porodu to 25 września,chociaż mąż wyśnił sobie że bedzie to październik

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka- jest szansa, że urodzisz w październiku ;) wystarczy, że dzidziuś posłucha taty ;) tylko 5% dzieci rodzi się w terminie :)

• floreczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj @ i pozytywny humor mnie opuścił, chociaż wiedziałam, że w tym cyklu nic z tego, to jakoś tak cały czas miałam nadzieję. Miłego dnia dziewczyny.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Felinka Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floreczka u mnie podobnie jutro mam dostać @ i niestety już dzisiaj czuję że przyjdzie.
    To jeszcze nie nasz czas ale już niedługo będziemy mamami ♡

JaKa lubi tę wiadomość

]b25ee6e81ca114a86fa1583df40131c7.png[/url]
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen25 wrote:
    Witam z samego rana piękne Panie :)
    Ewcia gratuluję!!

U mnie jeszcze nic nie wiadomo :) @ nadal nie widać. Wczoraj zapomniałam kupic test i nie zrobilam dzisiaj rano :) moze w ciągu dnia się cos wyjasni
    Karen czekamy z niecierpliwością.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie nadal brak @, chociaż od wczoraj tak na maksa czuję, ze nadchodzi. Wczorajszy test wyszedł negatywnie, a i tak Wróblowa narobiła mi nadziei na ciąże :)
    Po tym teście było dla mnie już wszystko jasne, dlatego wieczorem na imprezce napiłam się trochę i myślałam, że tempka dziś rano podskoczy (tak było poprzednimi razami po alkoholu), a tu nic, jeszcze bardziej spadła.
    OF wyznaczył mi termin @ na przedwczoraj, ale ja spodziewam się jej jutro.
    @ nie będzie proszonym gościem, ale czekam na nią z niecierpliwością, bo chciałam już zacząć nowy cykl z nowymi nadziejami, staraniami i nowym wspomagaczem-wiesiołkiem :)

Łączę się w "bólu" z wszystkimi wyczekującymi...

cd7765cf8dc58542fbb665e3981d7003.png

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak dużo was tutaj pisze o tym wiesiołku że chyba sama go zakupię. Ja jutro mam wizytę u gina. Taka kontrolna, bo kiedyś miałam torbiel i co jakiś czas muszę kontrolować czy tam się nic nie dzieje. I mam zrobić badania progesteronu. Także też idę jutro upuścić trochę krwi

ty0qs6r.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia poczekaj z tym wiesiolkiem bo moze Ci się nie przydać :-)
    Tempka tak ładnie pnie Ci się do góry.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie cytologia tak samo najpóźniej co rok. Takie są czasy, że na prawdę mało który lekarz ryzykuje.

Plinka, ja grupę krwi robiłam jakieś 2 tygodnie temu bo czułam, że to czas najwyższy wiedzieć w 100% jaką się ma :).

Tulę dziewczyny z nadchodzącymi @ :*

JaKa lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia Twoja temperatura może coś przynieść, nie trać nadziei :)

Ja ogólnie nie mam jakiś problemów ze śluzem, ale odkąd zaczęliśmy się starać to widzę, że jest go mniej i jakoś trudniej mi rozpoznać czy to ten właściwy. A wcześniej prawie w 100% wiedziałam kiedy mam dni płodne, po prostu to czułam i widziałam po stopniu mokrości ;)
    O wiesiołku też naczytałam się, ma bardzo dobre opinie. Na pewno bez konieczności nie chcę się faszerować żadną chemią, a skoro to naturalny suplement to myślę, że warto spróbować :)

cd7765cf8dc58542fbb665e3981d7003.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 12:09

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ale piękne krechy! A ta dzisiejsza to w ogóle marzenie!!!! :D :D
    P.s. mężuś musiał jakoś odreagować taką radość :D Najlepsze jest takie wyczekiwanie ciąży bo wtedy jesteśmy noszone na rękach przez swoich mężczyzn i bardziej docenią nasz stan a my możemy sobie życzyć czego chcemy i oni będą spełniać każdą naszą zachciankę :D

U mnie tak samo cytologia się robi co rok.

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka w tamtym miesiącu też się tak ładnie tempka wspinała w górę i poleciała na łeb na szyję. Zatem nie nastawiam się jakoś szczególnie. Tzn ja sobie mówię że się nie nastawiam a podświadomość działa w drugą stronę i później rozczarowanie.

Teraz też sobie uświadomiłam że w sumie to ja nie wiem jaka mam grupę krwi. Może faktycznie czas najwyższy się dowiedzieć

ty0qs6r.png
  • agi25 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z tym wiesiołkiem, gdzieś czytałam że to pomaga na płodność ale w sumie nie wczytywałam się jak go stosować ?

Miłego dla wszystkich :)

Ewcia jeszcze raz gratulację teraz już bankowo się udało ;)

12.06 wymarzone dwie kreski :)
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jaką mam grupę ale w ciąży potrzebny jest na to papier i to oryginał. Bez tego nie przejdzie. Jeżeli to pierwsza ciąża to również facet powinien zrobić takie badanie ale to już we wlasnym zakresie bo nie dostanie na to skierowania.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi25 wrote:
    a co z tym wiesiołkiem, gdzieś czytałam że to pomaga na płodność ale w sumie nie wczytywałam się jak go stosować ?

Miłego dla wszystkich :)

Ewcia jeszcze raz gratulację teraz już bankowo się udało ;)

Ja w tym szczęśliwym cyklu zaczelam brać olej z wiesiołka i się udało. Bralam 3 razy po 2 kapsułki dziennie po 4 dniach poczułam różnicę w nawilzeniu. A podczas dni plodnych mialam wrazenie że zamieszkał ze mną ślimak ;-) ;-) ;-)

JaKa, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, sądząc po tym co się dzieje z moim organizmem to się udało :). Jutro to tylko potwierdzam i robi się ze mnie ciężarówka! Ha ha :D. Dobrze, że autko wielkie to się zamieszczę hahaha :D

Anetko, Mężuś ogólnie baaaaardzo o mnie dba. Aż się boję co to będzie teraz. Już się dzisiaj dowiedziałam, że mam odpoczywać, dbać o siebie itd. <3. Zakazał mi głuptas nawet sprzątać hahaha. Wysmialam go oczywiście i powiedziałam, że jak nic zwariował :D :D

Ja Wam dziewczyny z wiesiołkiem nie pomogę, bo nigdy nie piłam.

Lecę na obiad do teściowej! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 16:20

AneTka87 lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa krwi jest w ciąży bardzo ważna u obojga partnerów, bo w niektórych krzyżówkach może wystąpić konflikt serologiczny, a to już gorsza sprawa.
    Ja mam gr A Rh+ (wiem to od dziecka, bo była niezbędna do operacji), a mój Mąż nie zna jeszcze, ale z moją grupą nie ma ryzyka konfliktu na szczęście :)

Wiesiołek wiem, że pomaga na śluz, zwiększa jego ilość i to daje szanse przeżyć plemnikom. To chyba wszystko jeśli chodzi o jego pomoc na płodność.

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Ja w tym szczęśliwym cyklu zaczelam brać olej z wiesiołka i się udało. Bralam 3 razy po 2 kapsułki dziennie po 4 dniach poczułam różnicę w nawilzeniu. A podczas dni plodnych mialam wrazenie że zamieszkał ze mną ślimak ;-) ;-) ;-)

Plinka tym bardziej zachecilas mnie do jego zakupu :) recenzja w 100%przekonała potencjalnego klienta.

ty0qs6r.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo (nie wiem czy to coś pomogło) ale w tym ostatnim cyklu sprobowalam globulek hydro vag.
    Zawsze po @ mmialam uczucie pieczenia, było mi mało komfortowo i zrobiłam sobie taką tygodniową kurację. Nie wiem czy to pomogło mi zajść w ciążę ale nie miałam typowych dla mnie dolegliwości po okresie

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ