X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Czikta jak będziesz szła na laparo to daj znać. Będziemy wszystkie razem i każda z osobna trzymały kciuki :) zobaczysz, wszystko będzie dobrze.
    Dokładnie Czikta! Nie zostawimy Cię samej w tym dniu!! <3 :*

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany M. też rozumie. I ginekolog jak wczoraj stwierdził infekcje u mnie to od razu też kazał brać leki i stosować maść mojemu M.

Niestety podobnie jak któraś dziewczyna pisała on ciągle chodzi na basen (ja unikam bo coś złapie) i wczoraj nawet zaproponował że może z niego zrezygnuje dla mojego a właściwie naszego bezpieczeństwa.

Jaspis, Ewcia_92 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im dalej w las tym większe nadzieje... Dziewczyny może zerkniecie na mój wykres? Co o tym myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Im dalej w las tym większe nadzieje... Dziewczyny może zerkniecie na mój wykres? Co o tym myślicie?
    ja wczoraj już 2 razy Ci odpisywałam i inne dziewczyny też ;)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe też wczoraj odpisywałam. :) no cóż można powiedzieć... ładnie to wygląda. Innej odpowiedzi Ci nikt nie udzieli na tym etapie.

Jaspis lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikita kochana trzymaj się i nie załamuj, będzie dobrze! :*

Agnesqe jak na moje nie doświadczone oko, to wykres idzie ku górze, czuli dobrze! Oby się utrzymał, musisz cierpliwie czekać jeszcze kilka dni aby coś można było wywnioskować.

Wróblowa jak ja wytrzymam do poniedziałku! hihi, może chociaż sobota rano sikanko? :D

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna ćwiczy naszą cierpliwość :P

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszą, jak Waszą ale swoją na pewno. :P a tu bach w niedziele @ !!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 11:45

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Część Wam;) muszę Wam powiedzieć że mi z badań " czystości" wyszla ureoplasma. I z tego co wyczytalam to oczywiście przenoszona drogą płciową. Dobrze że chodzę do kliniki niepłodności i są ogarnięci w tych sprawach. Doktorka bez badań mojego męża przepisała i mi i jemu antybiotyki doxycylinum tzf. Mamy brać przez 10 dni. Powiem Wam że bez sensu jest się poddawać jakiemukolwiek leczeniu antybiotykami, kiedy wiadomo że przenosi się drogą płciową, a partner nie jest poddany leczeniu. Niszczymy swoją wątrobę i florę bakteryjną i a nie ma to najmniejszego skutku bo przy pierwszym jąkimkolwiek zbliżeniu bakterie beda przenoszone;) mój akurat to rozumie i bez problemu je ze mną te antybiotyki więc się cieszę ,;) nawet sam pilnuje żeby było równo co 12 h bo ja niestety nie jestem tak systematyczna.
    zazdroszczę takiego faceta

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te emocje z rana zapomniałam! gapol ze mnie heh, Mili kochana!! Gratulacje!!!!!!

Dokładnie Jaspis hihi :)
    Wróbelku trzymam kciuki aby @ nie przyszła.

Iw-onka porozmawiaj ze swoim tak konkretnie. Mój też na szczęście nie robi problemów, czy z oddaniem nasienia (a śmiesznie to u nas było bo musiał aż 3 razy oddawać :D ) czy z lekami, wizytami itp, sam mi mówi "A dla mnie folik?" :D Także trzymam kciuki za Twojego, bo przecież to Wasza wspólna sprawa, a nie tylko Twoja, trzymam kciukasy i tulaski :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 11:53

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Aaaaa nie, spojrzałam najpierw na miniaturkę, a później wlazłam w wykres. :( coś spada...:( masz jakiś objaw na @?
    Objawów mam pełno choć innych niż zawsze ale raczej czekam na @ niestety. Póki co cisza. Testy negatywne więc pozostaje czekać.

Z porannego zrób. Będzie wiarygodniejszy.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No następnym razem zrobie z rannego (nie wiem co mnie wczoraj podkusiło) :P

Doma wiesz, z jednej strony może lepiej jak by przyszła już, przynajmniej byś wiedziała na czym stoisz i byś mogła zacząć kolejny cykl. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Część Wam;) muszę Wam powiedzieć że mi z badań " czystości" wyszla ureoplasma. I z tego co wyczytalam to oczywiście przenoszona drogą płciową. Dobrze że chodzę do kliniki niepłodności i są ogarnięci w tych sprawach. Doktorka bez badań mojego męża przepisała i mi i jemu antybiotyki doxycylinum tzf. Mamy brać przez 10 dni. Powiem Wam że bez sensu jest się poddawać jakiemukolwiek leczeniu antybiotykami, kiedy wiadomo że przenosi się drogą płciową, a partner nie jest poddany leczeniu. Niszczymy swoją wątrobę i florę bakteryjną i a nie ma to najmniejszego skutku bo przy pierwszym jąkimkolwiek zbliżeniu bakterie beda przenoszone;) mój akurat to rozumie i bez problemu je ze mną te antybiotyki więc się cieszę ,;) nawet sam pilnuje żeby było równo co 12 h bo ja niestety nie jestem tak systematyczna.

I o to chodzi w związku! Nie ma, że twój problem to nie mój problem - tylko większość problemów, a zwłaszcza w tych intymnych kwestiach, jest wspólnych. Jeśli jakiś misiek tego nie rozumie, to zostaje mu jego własna łapka i kropka. Kategoryczna! Branie tabletek czy używanie maści przez parę dni nikomu jeszcze korony z głowy nie zrzuciła.

AneTka87, Marlena24, Jaspis lubią tę wiadomość

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki... Czy któraś z Was słyszała może o badaniu NK? To jest badanie na komórki, limfocyty... Ja miałam teraz robione a do ginka mogę iść dopiero w marcu, w internecie mało jest na ten temat wiadomości. Gin mi powiedziała, że jak będzie podwyższone to znaczy to, że organizm odrzuca zarodek i dlatego mam poronienia, no i z tego co widzę to lekkie podwyższenia mam przy niektórych wskaźnikach.

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    No następnym razem zrobie z rannego (nie wiem co mnie wczoraj podkusiło) :P

Doma wiesz, z jednej strony może lepiej jak by przyszła już, przynajmniej byś wiedziała na czym stoisz i byś mogła zacząć kolejny cykl. :P
    Właśnie już czekam bo cykl długi jakiś i jak ma być to niech już będzie i jedziemy od nowa!
    Udało mi się nabrać dystansu

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma to najważniejsze! Jutro nie umieramy, więc szasne mamy! (znów rymuje! :D)

Ryjek zgadzam się. Mój Wróbel był zawsze nastawiony anty na jakieś kuracje lekami (nawet jak jest chory to nie chce brać antybiotyku tylko wyleguje się w łózku i wypaca to całe zło :P) a teraz tak bardzo chce pomóc naturze, że przed snem jest tekst: "Misiu a tabletka? bo jeszcze dziś nie brałem". No i Misiu leci dać Wróblowi suplemencik. :P także MOŻNA. Jeśli sam nie rozumie, to naprawdę trzeba dobitnie wytłumaczyć. ;) można i wałkiem do ciasta.

Marlena24, Jaspis, Rodzynka lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Waszą, jak Waszą ale swoją na pewno. :P a tu bach w niedziele @ !!!! :D
    Chciałabyś :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam dzisiaj co ze sobą zrobić, więc wsiadłam we furę i "napadłam" na bibliotekę! Wyniosłam dwie siaty książek <3. Będę cały dzień się dzisiaj byczyć pod kocykiem z książką w ręce! <3 <3. Swoją drogą, ciekawe na jak długo wystarczy mi ten arsenał :D :D.

AneTka87, agu92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest piękne jak faceci też się starają. Jeżeli ktoś mówi że nie pójdzie badać nasienia itd to niech się porządnie zastanowi czy chce tego dziecka. Być może to przez wstydliwa naturę. Ale bez jaj tak jak mówię my musimy cipki pokazywać mówić lekarzowi o wszystkich naszych intymnych rzeczach a ktoś nie chce brać tabletek które są już kupione i podstawione pod nos albo oddać nasienie. Co jak co ale to nie jest nic wstydliwego. Norma w każdej klinice niepłodności gdzie leczenie właśnie zaczyna się od zdiagnozowania faceta bo niepłodność dotyka w 50% facetów i w 50 kobiet !!

Jaspis, AneTka87, Ewcia_92, JaKa lubią tę wiadomość

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    :-)POZYTYWNY!aż mi niedobrze z nerwów!

Gratulacje :))))))))))))))))))
    same pozytywne teściki w tym wątku, podnosi na duchu :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ