Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewcia_92 wrote:Szacun! . Gdyby go jeszcze nie było przy mnie tylko gdzieś na tyle daleko, że nie poszłabym tam na nogach, to może wytrzymałabym. Ale tak siedzieć przy nim itd.. o nie byłoby szans! Uznałby mnie za wariatkę, gdybym ciągle miała banana na gębie"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
Doma90 wrote:mówisz o wiesiołku i żelu równocześnie?
Boję się tylko z tym wiesiołkiem, że za późno się zorientuję, że owulacja była. (a podobno może przeszkadzać w zagnieżdżeniu zarodka jak się dłużej bierze) a wy jak brałyście? Do pozytywnego testu owu?
Ja brałam Wiesiołek po owulacji, bo lekarz stwierdził, że nie pękł mi pecherzyk, i w ciążę zaszłam jak odstawisz w 15 dc to powinno być ok cały czas używałam żelu - bo u mnie sahara zanim zaciazylam to zuzylismy 2 tubki brałam jeszcze Maca w tabletkach i wit B6 -
nick nieaktualny
-
Doma ja też w tym cyklu zaczęłam brać wiesiołek, a raczej pić bo kapsułek nie dam rady połknąć, kupiłam olej. U mnie widać ogromną różnicę, zazwyczaj mam raczej sucho a teraz od razu po @ jest dużo śluzu, także mam nadzieję, że w okolicach owulki będzie go wystarczająco. Mam też żel, jeszcze nie próbowaliśmy, ale marcia wystawiła pozytywną recenzję, więc nie mogę się doczekać
-
Doma90 wrote:mówisz o wiesiołku i żelu równocześnie?
Boję się tylko z tym wiesiołkiem, że za późno się zorientuję, że owulacja była. (a podobno może przeszkadzać w zagnieżdżeniu zarodka jak się dłużej bierze) a wy jak brałyście? Do pozytywnego testu owu?
Doma my w tym cyklu uderzamy całą artylerią: wiesiołek do owu, sonoHSG i serduszkowanie z żelem. Aha i nietoperz po wszystkim Musi się udać! Jeśli masz cykle monitorowane, to będziesz wiedziała kiedy będzie owu i wtedy odstawisz wiesiołka. Ja pierwszy raz brałam go w tamtym cyklu i powiem Ci, że różnica jest i to duża
Mili - gratuluję! Ładnie i zdrowo rośnijcie
Czikta - tule Cię słońce :* Pamiętaj, że to poświęcenie i ból w końcu będą nagrodzone. Wierzę w to dzielna Kobietko.
-
agu92 wrote:Doma ja też w tym cyklu zaczęłam brać wiesiołek, a raczej pić bo kapsułek nie dam rady połknąć, kupiłam olej. U mnie widać ogromną różnicę, zazwyczaj mam raczej sucho a teraz od razu po @ jest dużo śluzu, także mam nadzieję, że w okolicach owulki będzie go wystarczająco. Mam też żel, jeszcze nie próbowaliśmy, ale marcia wystawiła pozytywną recenzję, więc nie mogę się doczekać
-
MalPog wrote:Hej Babeczki :* Trzymacie fason i dalej serwujecie nam niezły kawałek wieczornej lektury do nadrobienia Tak trzymać! :*
Doma my w tym cyklu uderzamy całą artylerią: wiesiołek do owu, sonoHSG i serduszkowanie z żelem. Aha i nietoperz po wszystkim Musi się udać! Jeśli masz cykle monitorowane, to będziesz wiedziała kiedy będzie owu i wtedy odstawisz wiesiołka. Ja pierwszy raz brałam go w tamtym cyklu i powiem Ci, że różnica jest i to duża
Mili - gratuluję! Ładnie i zdrowo rośnijcie
Czikta - tule Cię słońce :* Pamiętaj, że to poświęcenie i ból w końcu będą nagrodzone. Wierzę w to dzielna Kobietko.
Niestety nie mam monitorowanych cykli. To będzie dopiero mój 4 cs i dopiero na marzec jestem umówiona do lekarza. Ale myślę, że będę brała do pierwszej krechy w miarę wyraźnej na teście owu i to chyba powinno wystarczyć?
Co to jest sonoHSG?
-
nick nieaktualny
-
Ja też brałam do krechy na owulacyjnym, więc miałam pewność, że owu nie było
Sono HSG to badanie drożności tylko metodą mniej inwazyjną niż tradycyjne HSG. Podaje się sól fizjologiczną, albo specjalną pianę, a drożność obserwuje przy użyciu usg. Nigdy nie miałam badanej, a podobno jeśli są jakieś małe nieprawidłowości, to podanie płynu pomaga udrożnić jajowody. To tak w wielkim skrócie -
nick nieaktualny
-
Biorę tak samo 3 x 2 kapsułki
-
nick nieaktualny
-
Jaspis wrote:Ja wczoraj też zamówiłam wiesiołka w kapsułkach, ile tego dziennie się bierze?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615