X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Szacun! :D. Gdyby go jeszcze nie było przy mnie tylko gdzieś na tyle daleko, że nie poszłabym tam na nogach, to może wytrzymałabym. Ale tak siedzieć przy nim itd.. o nie byłoby szans! Uznałby mnie za wariatkę, gdybym ciągle miała banana na gębie :D :D
    Ewcia my widzimy sie teraz od 30minut,bo M.był w pracy,a teraz czekamy na znajomego.Trzymam sie twardo.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• marciaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doma, dokładnie trzeba się cieszyć z tego co się ma :D

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powiem wieczorem w łóżku,teraz obzarlam się ruskich i leze do góry tylkiem:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    mówisz o wiesiołku i żelu równocześnie?
    Boję się tylko z tym wiesiołkiem, że za późno się zorientuję, że owulacja była. (a podobno może przeszkadzać w zagnieżdżeniu zarodka jak się dłużej bierze) a wy jak brałyście? Do pozytywnego testu owu?

Ja brałam Wiesiołek po owulacji, bo lekarz stwierdził, że nie pękł mi pecherzyk, i w ciążę zaszłam ;) jak odstawisz w 15 dc to powinno być ok :) cały czas używałam żelu - bo u mnie sahara ;) zanim zaciazylam to zuzylismy 2 tubki :P brałam jeszcze Maca w tabletkach i wit B6 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Może powiem wieczorem w łóżku,teraz obzarlam się ruskich i leze do góry tylkiem:-)
    Ooo! Zjadłabym... :D

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zbańczę, ale zamawiam ten żel i wiesiołka, będę brała póki nie zobaczę pozytywnego testu owulacyjnego. 15 dc to u mnie za krótko, bo ja owulkę miałam teraz w 20 dc :)

• agu92 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma ja też w tym cyklu zaczęłam brać wiesiołek, a raczej pić bo kapsułek nie dam rady połknąć, kupiłam olej. U mnie widać ogromną różnicę, zazwyczaj mam raczej sucho a teraz od razu po @ jest dużo śluzu, także mam nadzieję, że w okolicach owulki będzie go wystarczająco. Mam też żel, jeszcze nie próbowaliśmy, ale marcia wystawiła pozytywną recenzję, więc nie mogę się doczekać :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    mówisz o wiesiołku i żelu równocześnie?
    Boję się tylko z tym wiesiołkiem, że za późno się zorientuję, że owulacja była. (a podobno może przeszkadzać w zagnieżdżeniu zarodka jak się dłużej bierze) a wy jak brałyście? Do pozytywnego testu owu?
    Hej Babeczki :* Trzymacie fason i dalej serwujecie nam niezły kawałek wieczornej lektury do nadrobienia ;) Tak trzymać! :*

Doma my w tym cyklu uderzamy całą artylerią: wiesiołek do owu, sonoHSG i serduszkowanie z żelem. Aha i nietoperz po wszystkim :D Musi się udać! :) Jeśli masz cykle monitorowane, to będziesz wiedziała kiedy będzie owu i wtedy odstawisz wiesiołka. Ja pierwszy raz brałam go w tamtym cyklu i powiem Ci, że różnica jest i to duża ;)

Mili - gratuluję! Ładnie i zdrowo rośnijcie :)

Czikta - tule Cię słońce :* Pamiętaj, że to poświęcenie i ból w końcu będą nagrodzone. Wierzę w to dzielna Kobietko.

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Ooo! Zjadłabym... :D
    Ewcia przyjezdzaj,,jeszcze mi zostały:-)

34cs

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Doma ja też w tym cyklu zaczęłam brać wiesiołek, a raczej pić bo kapsułek nie dam rady połknąć, kupiłam olej. U mnie widać ogromną różnicę, zazwyczaj mam raczej sucho a teraz od razu po @ jest dużo śluzu, także mam nadzieję, że w okolicach owulki będzie go wystarczająco. Mam też żel, jeszcze nie próbowaliśmy, ale marcia wystawiła pozytywną recenzję, więc nie mogę się doczekać :D
    U mnie też jest pustynia :D :D żeby zaobserwować śluz trzeba się nieźle nagimnastykować, więc pokładam nadzieje w działaniu wiesiołka (zamówiłam 150 kapsułek, bo widzę, że tego się bierze wielkie ilości) i w tym żelu. Może pomogą. A po testy polecę do rossmana, ale to na spokojnie za kilka dni dopiero.

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Hej Babeczki :* Trzymacie fason i dalej serwujecie nam niezły kawałek wieczornej lektury do nadrobienia ;) Tak trzymać! :*

Doma my w tym cyklu uderzamy całą artylerią: wiesiołek do owu, sonoHSG i serduszkowanie z żelem. Aha i nietoperz po wszystkim :D Musi się udać! :) Jeśli masz cykle monitorowane, to będziesz wiedziała kiedy będzie owu i wtedy odstawisz wiesiołka. Ja pierwszy raz brałam go w tamtym cyklu i powiem Ci, że różnica jest i to duża ;)

Mili - gratuluję! Ładnie i zdrowo rośnijcie :)

Czikta - tule Cię słońce :* Pamiętaj, że to poświęcenie i ból w końcu będą nagrodzone. Wierzę w to dzielna Kobietko.

Niestety nie mam monitorowanych cykli. To będzie dopiero mój 4 cs i dopiero na marzec jestem umówiona do lekarza. :) Ale myślę, że będę brała do pierwszej krechy w miarę wyraźnej na teście owu i to chyba powinno wystarczyć? :)

Co to jest sonoHSG?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ewcia przyjezdzaj,,jeszcze mi zostały:-)
    Oj nie kuś Kochana, nie kuś..! :D

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Oj nie kuś Kochana, nie kuś..! :D
    Już chyba kiedyś pisałam..że mamy dom otwarty:-)

34cs

• MalPog Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam do krechy na owulacyjnym, więc miałam pewność, że owu nie było :)

Sono HSG to badanie drożności tylko metodą mniej inwazyjną niż tradycyjne HSG. Podaje się sól fizjologiczną, albo specjalną pianę, a drożność obserwuje przy użyciu usg. Nigdy nie miałam badanej, a podobno jeśli są jakieś małe nieprawidłowości, to podanie płynu pomaga udrożnić jajowody. To tak w wielkim skrócie :)

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też zamówiłam wiesiołka w kapsułkach, ile tego dziennie się bierze?

• plinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Już chyba kiedyś pisałam..że mamy dom otwarty:-)

Milli ale mi smaka zrobilas. ☺
    Aż czuje jak pachną te pierogi...

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    3 razy dziennie po 2 kapsułki

MalPog, Jaspis lubią tę wiadomość

• MalPog Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę tak samo 3 x 2 kapsułki

55c44e79ce.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Milli ale mi smaka zrobilas. ☺
    Aż czuje jak pachną te pierogi...
    Przez te jej pierogi to ja nie mogę ślinotoku opanować :D. Jutro będę żyć betą, ale w czwartek pewnie sobie trzasnę takiego ruskiego! :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Ja tez zamówiłam właśnie dzisiaj dostałam awizo ze jest do odebrania ale miałam mega lenia i nie chciało mi się po niego pójść właśnie dziewczyny jak go brać? Mnie dzisiaj kłują jajniki ale inaczej niz na okres niby 13 powinno się coś pojawic bo w zeszłym miesiącu miałam tylko delikatne plamienia wiec okresem bym tego nie nazwała i sama nie wiem czego się spodziewać po następnym @

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ