Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia, nie no co Ty - kilo czekolady nie zjem :d

• marciaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Tak, dokładnie

teraz mamy ten: https://e-hasco.pl/product-pol-95-Zel-do-USG-500-g.html

i on nie szkodzi na plemniki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Ewcia_92 Taka dosłownie woda bezbarwna?
    Czytalam gdzies, ze na ciaze to obfity kremowy gesty sluz.
    Ale mozesz mnie zarazic-nie mam nic przeciwko :)
    U mnie na pewno nie gęsty :P. Raz bezbarwny, raz biały, ale wodnisty. Baaardzo wodnisty :). Nie ma reguły. Jedne mają saharę, a inne potop :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ewcia, nie no co Ty - kilo czekolady nie zjem :d
    Mój chłop by zjadł, więc nigdy nic nie wiadomo :D :D

marciaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    i on nie szkodzi na plemniki ?
    o tego to nie wiem, niby to żel na bazie wody, wchłania się idealnie, nie pozostawia lepkich śladów, ale jak działa na plemniki to nie wiem.

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    U mnie na pewno nie gęsty :P. Raz bezbarwny, raz biały, ale wodnisty. Baaardzo wodnisty :). Nie ma reguły. Jedne mają saharę, a inne potop :P
    Robię sobie nadzieję, bo mam teraz potop jakby to dni płodne były (pomijając fakt, że jestem zazwyczaj sucha jak sahara ;) ).

Ciasto dla teściowej zrobię bez pieczenia, żeby zminimalizować możliwość porażki :D A gęstą słodka śmietankę każdy lubi :)

Jeszcza o do tych plastrów borowinowych, też zostają Wam po nich takie czerwone plamy nieregularne? Pamiętam, że kiedyś mi po nich takie ślady nie zostawały, a teraz 2 h po zdjęciu dalej są. Nie wiem, czy na to można mieć uczulenie? ;D

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei witamy Cię w naszym gronie :) idealnie trafiłaś, bo tutaj wszystkie jesteśmy pełne nadziei :)

Właśnie dziewczyny to prawda, że pierwszą oznaką ciąży może być gęsty kremowy śluz, czy jest jakaś reguła?

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee Jaka, ile kobit tyle przypadków z tego co wiem. :P aaaa co, chcesz nam coś powiedzieć? :D

nick nieaktualny, Ryjek, marciaa, dineh, JaKa lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) Wróbelciu niestety nie. Ja nie należę do wylewnych, ale gdyby coś się tliło napisałabym.
    Na razie jeszcze mam @, więc starania w tym cyklu dopiero zaczniemy:) Tyle piszecie o tych śluzach, jedna szczęśliwa ciężarna ma wodę, druga gęsty krem, itd. także chciałam wiedzieć, czy taka zmiana po owulacji może coś zwiastować :)

7ecafe6621fb6aed68a2cb8ff8d2b30b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 15:32

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa kazda z nas chcialaby wiedziec, ale co osoba to inna rekacja. Dlatego tu jestesmy zeby wymieniac sie wrazeniami i spostrzeżeniami :)
    Moim zdaniem Wrobelek tez jest w ciazy, chociaz ma troche inny sluz niz Ewcia_92, a czas pokaze... ;)

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każde takie odchylenie od normy może zwiastować ciążę. Tylko żeby taką zmianę wychwycić, trzeba najpierw wiedzieć jaki zwykle ma się w danym dc śluz. Żałuję, że dopiero teraz zaczęłam się obserwować....

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Chyba każde takie odchylenie od normy może zwiastować ciążę. Tylko żeby taką zmianę wychwycić, trzeba najpierw wiedzieć jaki zwykle ma się w danym dc śluz. Żałuję, że dopiero teraz zaczęłam się obserwować....

to też nie do końca tak, potrafiłam mieć inny a ciąży nie było
    czasem nawet to co jemy czy pijemy ma na to wpływ

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma dziewczyny reguły. Śluz może się zmienić przed @, a ciąży nie będzie. Nie wiem od czego to zależy, ale TO SKOMPLIKOWANE :D :D.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkie macie racje :) ale tak bardzo chcielibyśmy z Mężem, że już wyłapuję każdą nowinkę, która może dawać chociażby małą szansę...

Nastawiłam się na luz blues w tym cyklu :) tylko przyjemność ;) (ze wspomagaczem wiesiołkiem), tym bardziej, że 13-tego marca mam termin do gina, więc przypuszczam, że da mi listę badań do zrobienia. Więc ten cyklu planuje jako miły przerywnik, a nóż widelec zaskoczy :)

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, nie napalam się, bo dzisiaj rano test wyszedl negatywny. :)

Co do śluzu to u mnie zazwyczaj sucho w II fazie, jak się pojawiło coś innego, to chodziłam nakręcona jak katarynka.. :D już imie dla dziecka wybierałam... :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Nie ma dziewczyny reguły. Śluz może się zmienić przed @, a ciąży nie będzie. Nie wiem od czego to zależy, ale TO SKOMPLIKOWANE :D :D.

Dobrze powiedziane Ewcia :) kobiety podobno są bardzo SKOMPLIKOWANE :D

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wroblowa, ja się nakręciłam jak miałam plamienie okołoowulacyjne
    później po tym też jakiś inny objaw... a tu dalej nic :d

nawet jak zawsze mnie piersi w 2 fazie bolały, to gdy jednego razu nie bolały to też już pewniak xD tymbardziej że mąż kiedys powiedział ze pewnie jak zajde w ciaze to mnie nie beda bolećhaha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobelek znowu negatywny? :( dzielna jestes.
    A propo sluzu to mi nawet branie rutinoscorbinu potrafi zmienic konsystencje, ale takiego potopu to jeszcze nigdy nie mialam. Chociaz-miesiac temu mialam tez dosc wodnisty ale nie w takiej ilosci. Do @ jeszcze dwa, trzy dni, wiec nie nakrecam sie na razie.

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co jest pewne to to, że nic nie jest pewne :P Ja postanowiłam w tym cyklu kompletnie odpuścić doszukiwania się objawów. W poprzednim cyklu miałam cycki jak kamienie i nic. W tym miałam tak gęsty i kremowy śluz do tego zero objawów na@ jak zawsze a i tak @ przyszedł. Nic to nie daje, a tylko człowiek się nakręca. I powiem wam jeszcze jedno: w tym cyklu testuję dopiero 16-17 dpo ! Na pewno nie wcześniej! O! :D

• beataa088 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam test wczoraj. W południe i wyszedł negatywnie.wiec juz się nie nastawiam ze spóźniona @ coś oznacza. A jak jej nie było tak nie ma.

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ