Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dada1415 wrote:Hej dziewczynki kochane, mam pytanko.
Zaczynamy starania w marcu, od 1,5 m-ca biorę kwas foliowy 0,4 mg - 1 tabletka dziennie. Wczoraj poczytałam, że sam kwas foliowy nie wystarczy i trzeba dostarczyć organizmowi wiele innych witamin. Poczytałam dalej i kupiłam Vita-min plus mama firmy Olimp.
Sprawdziłam skład i jedna tabletka oprócz innych witamin zawiera 400 ug kwasu foliowego. I pytanie czy 400 ug to tyle samo co 0,4 mg? Zastanawiam się czy oprócz tych witamin brac jeszcze kwas foliowy?
Na opakowaniu sameg kwasu foliowego jest 0,4 mg i 100% zalecanej dziennej dawki, a na witaminkach 400 ug jest 200%. Zastanawiam się czy brać tylko te witaminy czy łączyć je dodatkowo z kwasem foliowym? Nie chcę przesadzić, jak myślicie?
Tak to jest to samo;p Mi lekarz w szpitalu powiedział ze nie ma sensu brac dodatkowo kwasu jak się ma taką dawkę w innym zestawie. Chyba ze masz padaczkę... Tak to dosłownie słowa lekarza...4 cs:) -
Dada zgadzam się z dziewczynami. także przegłosowane. btw. gdzieś czytałam, że za dużo kwasu foliowego to też nie dobrze.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
lollita wrote:Tak to jest to samo;p Mi lekarz w szpitalu powiedział ze nie ma sensu brac dodatkowo kwasu jak się ma taką dawkę w innym zestawie. Chyba ze masz padaczkę... Tak to dosłownie słowa lekarza...
Dziękuję właśnie tak mi się wydawało, ale zawsze wolę się upewnić, bo właśnie co za dużo to nie zdrowo, żeby też sobie i maleństwu później nie zaszkodzić...styczeń - Martynka - czekamy =* -
Wróblowa wrote:Dada zgadzam się z dziewczynami. także przegłosowane. btw. gdzieś czytałam, że za dużo kwasu foliowego to też nie dobrze.
Jednak jakąś intuicję mam hehe Też czytałam, ale podawali dawkę ponad 1,5 mg stosowaną przez dłuższy czas
styczeń - Martynka - czekamy =* -
Dzień dobry! Ja też pije Inofem ale powiem Wam że jakoś nie widzę/nie czuję różnicy.
Gin mi powiedziała że należy pić go co najmniej 3 miesiące."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Wróblowa, pytalas mnie wczoraj gdzie robimy badania, wiec we Wrocławiu - InviMed; słyszałaś cos o tym ?
sciskamStarania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc - - 36 lat
http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sun81 wrote:Wróblowa, pytalas mnie wczoraj gdzie robimy badania, wiec we Wrocławiu - InviMed; słyszałaś cos o tym ?
sciskam
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Jaspis, proszę o dopisanie mnie do staraczek i testujacych 11 marca
gdzieś Tobie umknęlam ))Jaspis lubi tę wiadomość
Starania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc - - 36 lat
http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952