X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby toczyła się rozmowa na mój temat? Chyba muszę poczytać jak mi dupsko obrobiłyście hahaha :D. Żartuję - nie mam sił czytać tyle stron. Widać, że są dni robocze bo produkujecie jak pszczółki :) <3

Jaspis lubi tę wiadomość

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia martwiłyśmy się po prostu :)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Ewcia martwiłyśmy się po prostu :)
    Dziękuję za troskę :) <3.
    Pamiętajcie: złego diabli nie biorą :D.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Witam się cieplutko po dwóch dniach nieobecności <3 :*.
    Jesteście nieprawdopodobne! <3. 2 dni i tyle stron :O. Nie nadrobię Was.. :( Mam nadzieję, że u wszystkich wszystko dobrze :). Czy mamy jakieś nowe dobre wieści?

P.S. Jeśli cieszyłyście się, że odeszłam na zawsze to Wasza radość była krótka :P. Za bardzo Was polubiłam żeby tak zostawić. <3. Przedwczoraj nie chciałam Wam wprowadzać złego napięcia, a wczoraj spędziłam calusieńki dzień w samochodzie. Wyspałam się i jestem! Tadaaaam!! <3 :*

Ewcia, martwilam się :)
    Dobrze że wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, widzisz że tu wszystkie o Tobie myślałyśmy. Nie znikaj nam więcej bez ostrzeżenia.

• annde Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    generalnie spoko, pielęgniarki miłe,jeden doktorek jest dziwny, ale da się przeżyć. Nie pierwszy raz tam byłam. Ja musiałam ze sobą mieć tylko posiewy. Tlenowy, beztlenowy i na drożdżaki. Mnie na samo badanie zapisywałam moja gin, do której prywatnie chodzę a pracuje właśnie na Karowej. Weź ze sobą jakieś klapki. Będzie wygodniej.
    Najpierw jest rozmowa z kimś po przejściu przez izbę przyjęć, potem z pielęgniarką już na oddziale endo. I czekasz. Jakiś lekarz poprosi Cię na badanie ginekologiczne i wywiad, na USG dopochwowe. Pobiorą krew na CRP. Jak wyjdzie ok to zostaje tylko samo badanie. HSG wykonywała mi moja gin i była bardzo miła pielęgniarka.Więc pod tym względem było mi lepiej, że nie robił tego ten dziwny doktorek. Boli co by nie powiedzieć, że bardzo, ale da się wytrzymać. Nie dostałam, żadnej tabletki więc poszłam na żywca :P Po wszystkim trzeba czekać na wypis i opis badania z płytką. W moim wypadku zajęło to 2 godziny. Wyszłam ok 14.
    A tak z ciekawostek będzie należał się Tobie obiadek :P

O super, dzięki :) Jak dzwoniłam do nich ostatnio to właśnie kazali mi przyjść z tymi wszystkimi wynikami.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D W tak piękny, bo meczowy dzień :D
    HA! Mecz dzisiaj o 21:05 :) gdyby któraś nadal nie wiedziała :P

monijaaa mój ma ze mną przechlapane bo to ja go na Żyletę zaciągnęłam :P i jak mecz to ja pierwsza :D

A propos chorujących facetów... nie słyszałyście że kobieta przy porodzie cierpi prawie tak jak facet z przeziębieniem? :P :P :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Ewcia, widzisz że tu wszystkie o Tobie myślałyśmy. Nie znikaj nam więcej bez ostrzeżenia.
    Tak jest, panie koleżanki! :).
    Fajnie do Was wrócić :) <3

Jaspis, Klekotowa lubią tę wiadomość

• annde Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, tutaj już normalnie była panika ;) Nie wolno tak znikać bez słowa.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    A propos chorujących facetów... nie słyszałyście że kobieta przy porodzie cierpi prawie tak jak facet z przeziębieniem? :P :P :P
    Kochana, prawie robi wielką różnicę :P. jak śmiesz nawet porównać poród do ich przeziębienia :D hahhaah.. Kobieta wtedy potrzebuje (nie wiem) dwóch osób? a oni przy przeziębieniu całego sztabu :D

Klekotowa, Jaspis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    A ja w razie czego to polecam szpital św. Zofii w Warszawie. Tam naprawdę jak w Leśnej Górze. Trafiłam tam miesiąc przed porodem z początkiem akcji porodowej, gdzie mój szpital odesłał mnie do domu i kazał wrócić jak bóle będą większe. W Zośce zajęli się mną natychmiast, podali leki, wyciszyli akcję. Fantastyczni lekarze, cudowne pielęgniarki, opieka na najwyższym poziomie.
    Jaspis fajnie że tą Zośkę wspomniałaś... bo powiem szczerze że ja zaczęłam od Madalińskiego, ale tam teraz jeden lekarz przyjmuje.. niby miły ale hmm... za namową koleżanki przymierzałam się do zmiany na MSW i szczerze mówiąc to nie wiem skąd ten wszechobecny zachwyt nad Poradnią ginekologiczną w MSW.. już milion razy lepiej czułam się zaopiekowana na Madalińskiego... ale tą Zośką muszę się bliżej zainteresować :)

Jaspis lubi tę wiadomość

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dzisiaj ostatni dzień urlopu :( zaraz uciekam na stok, tylko wpadłam się przywitać żebyście mnie nie wyrzuciły ;)
    Jaspis przepisz moje testowanie na 26, bo ten 24 był z owulki wyznaczonej przez ovu, a dzisiaj ten mi zmienił, ze niby była 4 dni pózniej, wiec test zrobię wg własnych wyliczeń i obserwacji :) a to był 12 luty :)

Jaspis lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że macie większe pole wyboru placówek medycznych :<

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Kochana, prawie robi wielką różnicę :P. jak śmiesz nawet porównać poród do ich przeziębienia :D hahhaah.. Kobieta wtedy potrzebuje (nie wiem) dwóch osób? a oni przy przeziębieniu całego sztabu :D
    Przepraszam.. :( masz rację.... zachowałam się jak gówniarz... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak dalej w temacie... :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e1465df7c1f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:39

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej właśnie w radio usłyszałam...... <3
    Za tydzień Tłusty czwartek <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Przepraszam.. :( masz rację.... zachowałam się jak gówniarz... :P
    Hahahha :D Tak samo chciałam odpisać Annde na jej ochrzankę :P.
    Słyszysz Annde? :D zachowałam się jak gówniarz.. :D

Klekotowa lubi tę wiadomość

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    To tak dalej w temacie... :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e1465df7c1f.jpg

Ha ha świetne xD. Trafione w samo sedno :)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia dobrze, że jesteś bo powoli zaczynałam mieć czarne myśli.. Dobrze, że wszystko ok :*

Gratulacje dla nowych Fasolek :)

Mi coś konto szwankowało i musiałam na nowo założyć, oby teraz już było dobrze :)

U mnie właśnie jajeczkowanie w pełni więc działamy ostro :)

Mam do końca miesiąca bardzo dużo pracy, więc będę się mniej udzielać, ale podczytuję Was i jestem myślami z Wami :)

Miłego dnia :)

Ewcia_92, Jaspis lubią tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Jaspis fajnie że tą Zośkę wspomniałaś... bo powiem szczerze że ja zaczęłam od Madalińskiego, ale tam teraz jeden lekarz przyjmuje.. niby miły ale hmm... za namową koleżanki przymierzałam się do zmiany na MSW i szczerze mówiąc to nie wiem skąd ten wszechobecny zachwyt nad Poradnią ginekologiczną w MSW.. już milion razy lepiej czułam się zaopiekowana na Madalińskiego... ale tą Zośką muszę się bliżej zainteresować :)

O Zofii to już dawno słyszałam.
    Na Madalińskiego rodziła moją koleżanka i mam tam ciocie położna. Też się zastanawiałam czy tam nie rodzić.
    A MSW to mój rejonowy szpital

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ