X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie,
    Widziałam ze niektóre z was tutaj badają szyjkę, wiec może mi podpowiecie, przed okresem zawsze była bardzo nisko, twarda i się otwierała, zawsze schodziła na dół i za kilka godzin dostawałam plamienie. Wiec już nie badałam, w tym miesiacu jakieś czary mary mi sie porobiły, 2 dni plamienia, 11-12 dpo i dzisiaj cisza, ale szyjka powędrowała do góry, jest taka trochę miękka jak kilka dni przed owu i praktycznie zamknięta... miałyście tak kiedyś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 10:48

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frosch, super, czekamy na dalsze wieści! :) <3
    Sabinka ja tak miałam w tamtym cyklu. :) takie zwiastujące ciążę, jeszcze biorąc pod uwagę plamienia. :) czego życzę. :) tylko że ja mając taką szyjkę w tamtym cyklu dostałam i tak @.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Własnie,
    Widziałam ze niektóre z was tutaj badają szyjkę, wiec może mi podpowiecie, przed okresem zawsze była bardzo nisko, twarda i się otwierała, zawsze schodziła na dół i za kilka godzin dostawałam plamienie. Wiec już nie badałam, w tym miesiacu jakieś czary mary mi sie porobiły, 2 dni plamienia, 11-12 dpo i dzisiaj cisza, ale szyjka powędrowała do góry, jest taka trochę miękka jak kilka dni przed owu i praktycznie zamknięta... miałyście tak kiedyś?
    Ja miałam :P i skończyło się pozytywnym testem :P
    A tylko z tą różnicą że ja nie miałam plamień żadnych

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dalej na dwoje babka wróżyła, no nic, nie robię sobie nadziei, jak @ do niedzieli nie przyjdzie, to będę testować, na razie postaram się uzbroić w cierpliwość :) Chociaż przy spadku temperatury to małe szanse na II

ca5c089614.png

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KLEKOTOWA, NIE DZIAŁA :(

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed okresem sie otwiera?

• Karolyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6b2387e03ee.jpg

Klekotowa, Mela89, Jaspis lubią tę wiadomość

• Karolyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja gupia. Trzeba było kod skopiować, a nie link...

Klekotowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz za to mam śmiesznie... wysoko cały czas i zamknięta, tylko wcześniej była miękka, a teraz jest twarda :)

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś na początku cyklu zaczęłam przyjmować takie dziwne krople :) dostałam je od siostry (jej zalecił lekarz) której pomogły zajść w ciążę, wypiła ich mało bo mi oddała niemal pełną buteleczkę, więc stwierdziłam czemu nie. Na pewno mi nie zaszkodzą (są homeopatyczne) a kto wie jaki będzie efekt. W tym miesiącu nie nastawiam się na nic bo nie planowałam starań w tym cyklu (wyszło inaczej ;) ). Zaczęłam jednak mierzyć temperaturę, żeby zobaczyć jak to wygląda i poobserwować trochę swój organizm :)
    Stwierdziłam, że jeszcze tego spróbuję zanim lekarz wprowadzi mi stymulację :)

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    A przed okresem sie otwiera?
    Ola, Ty jak już rodziłaś to możesz mieć cały czas otwartą :) także nawet w tym nie ma reguły... :P

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nie mogłybyśmy być inaczej skonstuowane? Łatwiej? ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili, jakie krople? :o

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heel Hormeel, mało inf znalazłam o nich w necie, a na homeopatii znam się tyle o ile, ale wzięłam je ze względu na siostrę :)

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, normalnie przed okresem się otwiera, żeby krew miała ujście.

Ja rodziłam dwa razy i szyjka nigdy nie zamyka się całkiem, ale idzie wyczuć różnicę w ciągu cyklu, dziurka jest raz większa raz mniejsza :) Ja nie mam problemu z badaniem bo moja jest zawsze dostępna, chociaż teraz to takiego fikołka od wczoraj fiknęła, ze miałam problem znaleźć środek, bo jest niby rozpulchniona, ale jednocześnie sztywna, a przy tyłozgięciu przykleiła się do tylnej ścianki i problem był paluchem znaleźć ;) Chociaż tak na prawdę to w tym miesiącu po owu ani razu nie zeszła na dół, trochę się obniżyła, a potem znowu hop do góry. Hmmm ciekawe czy dostane ten okres hi hi

ca5c089614.png

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że to gmeranie nie jets dobre...co myślicie? Wiem- czyste ręcę, delikatnie, paluchem a nie paznokciem itd itp - ale podobno jest to tak delikatny narząd, że na pozatku ciazy tam łap nie wkładać....

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Lorien, jak coś potrzeba to pisz, może dam radę uszyć ;)

to jeszcze trochę spamu :P

PRZYTULASKI - MASKOTKI

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/393ca57c4436.jpg

WIANEK BOŻONARODZENIOWY (teraz będę robiła takie w wiosennych kolorkach na Wielkanoc)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77f4c800758b.jpg

BRANSOLETKI Z KORALIKÓW

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa52e60908fb.jpg

Masz dziewczyno talent :) świetne rzeczy :)

Jaspis lubi tę wiadomość

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Tak, normalnie przed okresem się otwiera, żeby krew miała ujście.

Ja rodziłam dwa razy i szyjka nigdy nie zamyka się całkiem, ale idzie wyczuć różnicę w ciągu cyklu, dziurka jest raz większa raz mniejsza :) Ja nie mam problemu z badaniem bo moja jest zawsze dostępna, chociaż teraz to takiego fikołka od wczoraj fiknęła, ze miałam problem znaleźć środek, bo jest niby rozpulchniona, ale jednocześnie sztywna, a przy tyłozgięciu przykleiła się do tylnej ścianki i problem był paluchem znaleźć ;) Chociaż tak na prawdę to w tym miesiącu po owu ani razu nie zeszła na dół, trochę się obniżyła, a potem znowu hop do góry. Hmmm ciekawe czy dostane ten okres hi hi
    No moja też właśnie, ani razu nie zeszła nisko. OBniżyła się minimalnie ale dwa dni później skoczyła tak, że nie mogłam jej dostać. Nawet gin wtedy powiedział że strasznie wysoko jest.... i od razu dał skierowanie na betkę :P
    Od wczoraj też właśnie mam tak że jak normalnie była zwyczajnie "na wprost" to teraz się przykleiła do tylej ścianki jakby :P nie pamiętam jak miałam poprzednio bo aż tak skrupulatnie wtedy szyjki nie badałam...
    OLAM86 wrote:
    Czytałam, że to gmeranie nie jets dobre...co myślicie? Wiem- czyste ręcę, delikatnie, paluchem a nie paznokciem itd itp - ale podobno jest to tak delikatny narząd, że na pozatku ciazy tam łap nie wkładać....
    Tak mówią, że nie powinno się grzebać :P ale badając w cyklu całym i teraz nie wiadomo czy to początek ciąży czy nie, ja dalej sprawdzam.. :) wkładam palucha i zaraz wyciągam, a nie że merdam tam w środku szukając nie wiadomo czego :P

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cholerka widziałyście to http://www.nprtech.ehost.pl/Szyjka-macicy.html

Wrażliwym estetkom nie polecam, są to zdjęcia jak wygląda szyjka macicy w poszczególnych momentach cyklu....

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frosch wrote:
    Melduje sie posłusznie. Dopiero wróciłam do domu :o dostałam piękne zdjęcie w czerni i beli mojego małego najdroższego....... pęcherzyka hehe który podobno uzewnetrzni sie 30.10 :) zwolnienie do 15.03 czyli do następnej wizyty i właściwie tyle. Szefowa mnie nie zabila zniosla to dzielnie. Jaspis zakochałam się w tym kocyku <3 a teraz ide spac !! Miłego dnia.

superr :) Rośnijcie zdrowo :)

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ