X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • kmala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od gina... Pan dr powiedział, że bardzo ładnie zareagowałam po CLO, na lewym jajniku pęcherzyki 18, 17, 14, 13, na prawym był chyba 17. Niestety z dobrych wiadomości to tyle bo mam lichutkie endometrium 3,5 (pewnie CLO też miało na nią wpływ :/ )
    Na wzrost endometrium dostałam Estrofem. W piątek rano najpierw ide oddać krew (LH, progesteron i estradiol), a o 17:00 jak będę miała wyniki z krwi, ponownie będzie monitoring. Tak więc zbieramy siły i czekamy na rozwój wydarzeń ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:44

OLAM86 lubi tę wiadomość

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja załatwiłam sobie darmowy monitoring :))) myślałam ze pójdę do kliniki prywatnie, ale zrobi go moja ginekolog ktora mam ,,w pakiecie" z pracy :)

• agu92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Cześć dziewczynki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :D Ale postanowiłam zrobić sobie przerwę na luty :) Myślałam że poskutkowało to dzidzią bo spóźniał mi się @ ale niestety nic z tego :/ Zobaczymy jak teraz będzie :)
    Opowiadajcie co się działo gdy mnie nie było :D

Aika fajnie, że wróciłaś :) Nawet ostatnio myślałyśmy co tam u Ciebie w trakcie przerwy od forum :)

Tutaj jak zwykle - jak na bazarze :D Chociaż w lutym było kilka smutnych wiadomości i kilka dziewczyn od nas uciekło... Ale nie poddajemy się, walczymy :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    A jak twoja żona sie na to upatruje?
    nie wiem co za bardzo masz na mysli????

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu ojojoj co się nadziało złego? :(

Milli ooo! Tego jeszcze nie było :D

Karollka też używamy z mężem żelu conceive plus :) Jak na razie niestety nie przyniósł skutku ale nie poddajemy się! Życzę Ci aby u Was pomógł :)

m85awv1.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aika, martwiłyśmy się co u Ciebie :)

Tak jak piszą dziewczyny było kilka pozytwnych testów, prócz tego kilka osób uciekło, od kilku nie ma wieści, oby wróciły. :) Inne starają się wytrwale, ja czekam na @ i pasuję. Dziś ustaliliśmy to z mężem wspólnie. Robimy dłuuugą przerwę. Nawet bardzo dlugą. Początkowo miała być tylko do września, ale zdecydujemy się chyba na ROK przerwy. :)

• agu92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było sporo negatywnych testów i przychodziły wredne @, do tego kilka ciąż biochemicznych - to chyba najgorsze.

Ale są też i pozytywne testy tak jak pisała Doma :D

A właśnie Doma - wow, poważna decyzja... Rok to strasznie długo :)

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • amica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Aika jak dobrze, że wróciłaś :)

Witam nowe staraczki i naszego forumowego rodzynka!

Ja dzisiaj wróciłam od endokrynologa. Niestety ale TSH spada zbyt wolno, więc zwiększamy dawkę i powtórka badań za 6-8 tygodni.
    Także my póki co zawieszamy starania i wracamy w maju....

Może to i dobrze, bo zaczynamy zaraz remont mieszkania więc może jak go skończymy i pójdziemy na swoje to pięknie uczcimy ten moment i zaczniemy nowy rozdział w życiu :)

Kochane trzymam za Was wszystkie kciuki!
    Będę Was co jakiś czas podczytywać, raz na jakiś czas może się pojawię i pewnie 24 marca nie będę testować.

szygas lubi tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • szygas Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Cześć!
    Aika jak dobrze, że wróciłaś :)

Witam nowe staraczki i naszego forumowego rodzynka!

Ja dzisiaj wróciłam od endokrynologa. Niestety ale TSH spada zbyt wolno, więc zwiększamy dawkę i powtórka badań za 6-8 tygodni.
    Także my póki co zawieszamy starania i wracamy w maju....

Może to i dobrze, bo zaczynamy zaraz remont mieszkania więc może jak go skończymy i pójdziemy na swoje to pięknie uczcimy ten moment i zaczniemy nowy rozdział w życiu :)

Kochane trzymam za Was wszystkie kciuki!
    Będę Was co jakiś czas podczytywać, raz na jakiś czas może się pojawię i pewnie 24 marca nie będę testować.
    również cię serdecznie witam

cykl 26/27dn
    m:

• Aika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj no to widzę że smutne wieści :( Przykro mi...

Ale na szczęście są też dobre :)

U mnie cykl i tak poszedłby na marne, antybiotyk na anginę, infekcja, także nic straconego :P Jedyne co mnie zaniepokoiło to to że cykl się odrobinkę wydłużył, był jakiś dziwny.. Mam nadzieję że to nie są znowu hormony bo @ przesunął mi się o 4 dni, przez 2 dni miałam plamienie lekkie, tzn śluz zabarwiony na brązowo (może od infekcji ale nie wiem) i właśnie pojutrze idę do gina to spytam się co i jak. Jutro mam umówione USG jednak nie wiem czy nie przełożę na po @. I muszę czekać ok. tydzień na leczenie infekcji :/ Masakra..

Doma ojej.. A czym spowodowana jest ta decyzja? Myślisz że jest szansa na zieloną kropkę? Mi osobiście się Twój wykres bardzo podoba :D

m85awv1.png
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    miala kilka razy i dupa blada, niby wszystko oki,
    tzn gorsze przypadki bywały a u nas lipa,
    moze przez wiek( ja 34 zona 33)

Szygas chyba żartujesz z tym wiekiem :) Przytoczę teraz świetny przykład mojej siostry która pod koniec tamtego roku miała nieudane in vitro po wielu latach starań (lat 37, jej mąż 38). Odpuścili i mieli podchodzić dopiero w lutym drugi raz. W tym czasie zaczęła obserwacje śluzu, temperatury itp (wcześnie super tego nie śledziła) i pod koniec stycznia ujrzała dodatni test ciążowy (pierwsza ciąża). Za tydzień ma pierwsze usg, na razie czuje się oki.
    Ja wiem, że każdy organizm jest inny, sama staram się prawie 1,5roku ale to jest dla mnie dowód, że wszystko w swoim czasie nadejdzie i rzadko jest to kwestia wieku. Głowa do góry :)

szygas lubi tę wiadomość

• szygas Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Szygas chyba żartujesz z tym wiekiem :) Przytoczę teraz świetny przykład mojej siostry która pod koniec tamtego roku miała nieudane in vitro po wielu latach starań (lat 37, jej mąż 38). Odpuścili i mieli podchodzić dopiero w lutym drugi raz. W tym czasie zaczęła obserwacje śluzu, temperatury itp (wcześnie super tego nie śledziła) i pod koniec stycznia ujrzała dodatni test ciążowy (pierwsza ciąża). Za tydzień ma pierwsze usg, na razie czuje się oki.
    Ja wiem, że każdy organizm jest inny, sama staram się prawie 1,5roku ale to jest dla mnie dowód, że wszystko w swoim czasie nadejdzie i rzadko jest to kwestia wieku. Głowa do góry :)
    dzięki za słowa otuchy
    często użytkowmicy forum dziwią sie jak może chlop siedziec z kobietami i gadać o tych sprawach. nie wiem co w tym dziwnego

cykl 26/27dn
    m:

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie widzę w tym nic dziwnego :) Nikt nas lepiej nie zrozumie niż osoby w takiej samej sytuacji.

szygas lubi tę wiadomość

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie widzę w tym nic dziwnego. Każdy kto stara się o dziecko ma prawo rozmawiać na ten temat :). Poza tym mężczyźnie przyda się punkt widzenia innych kobiet a kobietom inny punkt widzenia ze strony mężczyzn ;)

mili_moli, szygas, Anna6 lubią tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika również mam nadzieje ze jednak Wam się uda zafasolkowac :). Nieważne czy z zelem czy bez ;)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyngas super ze sie angażujesz :) a wiekiem się nie przejmuj, my starsi jesteśmy ja mam 35 mój partner 37 :) i ja mam dwoje całkiem dużych dzieci z pierwszego małżeństwa, a teraz chcemy wspólnego maluszka :) zresztą moja lekarka mówi, że po tylu latach to jakbym o pierwsze się starała:)

szygas lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • szygas Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny lece spać, spokojnej nocy

cykl 26/27dn
    m:

• Assunta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ilu cyklach staran o dzidzi, gin kierowal was na badania?

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pisałam już ze staram się z mężem i druga dzidzie, dzisiaj dwa dni przed @ mam pkamienia brązowe. Ciążą przestałam się łudzić, O czym świadczą te plamienia. Pokieryjcie mnie kiedy teraz zrobić progesteron i inne badania. Proszę

• Aika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc szygas :)

Assunta ja od razu gdy poszłam w sprawie tego że chcemy zacząć staranka, dostałam skierowania na hormony itp.

Maciejkowa zależy o jakie dokładnie badania Ci chodzi. Progesteron w drugiej fazie cyklu czyli po owulacji. Jakie jeszcze Cię interesują?

m85awv1.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ