Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    u mnie dziś temperatura rano trochę wariowała..
    pokazała 36,9 później 36,8coś i znowu więc wpisałam ten wynik..
    a zmierzyłam więcej rano bo jakiś wysoki mi się wydawał xD
    Nie mierzyłam temperatury ,ale jak tylko skończy sie @ to zaczynam.
    Czytam i czytam i chyba za głupia jestem bo nie kumam nic z tą tempką.Kiedy ona ma skakać?Na czym to polega?
    edit:to jest pytanie do Wszystkich mierzących:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 14:34

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma skakać przy owulce. :) I faza to ta niskich temperatur, a jak zauważysz skok tempki, tzn. że była owulacja. :) faza wyższych temp. trwa ok. 14 dni do wystąpienia @. Jak @ ma przyjśc następuje spadek. :)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    marcia, kiedy testujesz?

eee ja to nie mam w planach testowania :D
    @ przyjdzie a jak nie to kilka dni po terminie

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia! jak Cię zaraz hukne! :D co Ty takie czarnowidztwo uskuteczniasz?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    ma skakać przy owulce. :) I faza to ta niskich temperatur, a jak zauważysz skok tempki, tzn. że była owulacja. :) faza wyższych temp. trwa ok. 14 dni do wystąpienia @. Jak @ ma przyjśc następuje spadek. :)
    Spadek jest dzień przed czy w dzień @?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Spadek jest dzień przed czy w dzień @?

Ja mam z reguły wyraźny spadek w dzień @. Tak miałam w tamtym cyklu, rano miałam już z 36,8 do 36,6 a w południe przyszła @.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja mam z reguły wyraźny spadek w dzień @. Tak miałam w tamtym cyklu, rano miałam już z 36,8 do 36,6 a w południe przyszła @.
    dziękuję
    Dziewczyny a Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 14:45

34cs

• Kika82 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ☺️Jestem nowa. To mój 10 cykl starań o drugie dziecko. Dziewczynki pamiętajcie w kupie siła!

2nn3yx8dat6jxlhf.png
  • annde Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qosia wrote:
    Dziękuję :) Tylko będę miała mały problem z wyborem bo akurat mój jest jednym z najlepszych w moim mieście i mam do niego dosłownie 200 m. Drugi, też fajny - zapisy dopiero w kwietniu (obaj przyjmują prywatnie i takie kolejki :o ).

Też bym szukała innego.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • annde Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika82 wrote:
    Hej. ☺️Jestem nowa. To mój 10 cykl starań o drugie dziecko. Dziewczynki pamiętajcie w kupie siła!

Cześć. Zapraszamy. :)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 11 msc syna. Staramy się o rodzeństwo. To nasz pierwszy cykl starań.

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po radości :(
    zaczął pobolewać mnie brzuch jak na @
    Ku**a mać ile jeszcze ;(

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Marcia! jak Cię zaraz hukne! :D co Ty takie czarnowidztwo uskuteczniasz?

haha kochana nie takie czarnowidztwo
    bo czuje i tego się trzymam że niedługo się uda
    ale jakoś niekoniecznie w styczniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziktaaa wrote:
    No u mnie to dziwna sprawa jest bo ja chodziłam do lekarza który twierdził ze nic mi nie jest i sie wkurzyłam i dopiero w tym miesiącu zmieniłam a ten u którego byłam odrazu wzioł mnie na pogaduchy,na fotel-macanko :D :D :D potem USG ,oczywiście wywiad i stwierdził że trzeba odrazu zrobić badania z krwi i HCG a potem z wynikami do niego,międzyczasie mam łykać Ovarin i potem monitoring cyklu...ale bardzo rzeczowy lekarz....chyba trafiłam na kogoś z głową....

A czemu nie wcześniej zapytacie ?Bo w wieku 3 lat poprarzył mnie prąd....do tej pory miałam 13 operacji (najczęściej łamanie palców i wkładanie w nie druty ) w pełnej narkozie więc na hasło lekarz mi sie niedobrze robi....a do tej pory też nie chciałam żeby to bylo robienie dziecka mechaniczne z pomiarami,zabiegami,celowaniem....chciałam żeby dziecko zostało poczęte ze spontanicznej miłości....wiecie o co chodzi...bez próbówek itd....
    Dodatkowo miałam popaloną skórę na dłoniach i palcach więc miałam robiony przeszczep i zaczyte ręce na 3 miesiące do brzucha...z tąd podejrzenia od mojego lekarza że przy otwieraniu brzucha u tak małego dziecka,mogli nie zwracać uwagi na jajniki itd i kogło dojść do zrostów albo nawet uszkodzenia....i dlatego tak sie boje tego wszystkiego :(
    Cziktaaa.. Tulę Cię mocno Słońce! :* Jesteś dzielną kobietą! Dasz radę pokonać cały świat! :* :*

• amica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cziktaaa jesteś dzielna kobietą, która już swoje przeszła w życiu! Teraz trzeba tylko myśleć pozytywnie i nie poddawać się! Zobaczysz 2017 będzie nasz :)

Ewcia_92, marciaa lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • amica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, dawno się nie odzywałam, ale czytam wszystko w wolnych chwilach.

Kejraa gratulacje!

Ja we wtorek poszlam do nowego lekarza, usłyszałam na wstępie że pół roku starania się to krótko i mam sobie iść. Po czym jak zaczęłam opowiadać o swoim zdrowiu to jednak dostalam zlecenia badań, cyto+posiew, TSH, prolaktyna...
    We wtorek idę zrobić i zobaczymy co dalej się będzie działo...

Udanego weekendu Kochane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 16:10

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Gagarek Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu się nie ma co zamartwiać :)
    Dziewuchy, uszy w górę!

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    i po radości :(
    zaczął pobolewać mnie brzuch jak na @
    Ku**a mać ile jeszcze ;(
    Monijaaa PAMIĘTAJ LUTY BĘDZIE NASZ!!!!!

34cs

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monija a ile się starasz? wiem, że pewno to napisałaś ale jest już 71 stron i przejrzałam kilkadziesiat ale tej info nie znalazłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziktaaa wrote:
    Dziś mamy 11 rocznicę związku i idziemy na kolację...zażyczyłam sobie burgera :D <3 ale takiego floow food nie jakieś tam burgerkingi czy coś...to jest bleeee....:P
    No cóż lepiej,lepiej ale niesmak pozostał :P
    Kochana, dużo miłości Wam życzę! Oby tych rocznic było 5x tyle :) Cieszę się, że relacje z Mężem są już lepsze. Niesmak na pewno pozostał, jednak czas jest najlepszym lekarstwem, a Twój ślubny to na pewno zrozumie i już takiej gafy nie palnie.. Swietujcie dzisiaj mocno i życzę Wam, abyście sobie sprawili najwspanialszy prezencik jakim jest ten malutki wymarzony czlowieczek:)

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ