X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Poczekaj na rozwój wydarzeń :) Może owulacja się przesunela. Obserwuj temperaturę i swój organizm.Trzymam kciuki aby się udało kochana <3
    Dziś idę do giną to mnie oświęci czy pekly:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• plinka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Pani kierownik czemu nie ma mnie w staraczkach?

Mili jesteś w kwietniowym testowaniu ;-) 7.04

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Mili jesteś w kwietniowym testowaniu ;-) 7.04
    To wiem,ale mnie kierownik ze staraczek wyrzuciła,chyba,że mi na oczy poszło:-)

Jaspis lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Zaciskam kciuki dziewczyny, aby owulacja jednak była.

Miłego dnia :)
    Zaciskaj mocno!

34cs

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Dziś idę do giną to mnie oświęci czy pekly:-)
    No to trzymam kciuki, ale pamiętam, że dobrze rokowały, więc obstawiam dziś na usg ciałko żółte :)

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • Katarzynka92 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tak ogarniacie tato obserwacje, powiedzcie mimi u Was ból owulacyjny wystepuje w dniu owulacji czy przed czy po? :-P

• MilliSBB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka30 wrote:
    No to trzymam kciuki, ale pamiętam, że dobrze rokowały, więc obstawiam dziś na usg ciałko żółte :)
    Milka..niestety tempka nie wskazuje na owu,boję się,że przerosly.

34cs

• Lunna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ja tak samo w testowaniu. Ale tak chyba latwiej ogarnac taka liste ze nie ma powtórzenia co moment :) jest git wiadomo ze wszystkie tam jesteśmy staraczkami :)

Jaspis lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • MilliSBB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka92 wrote:
    Dziewczyny wy tak ogarniacie tato obserwacje, powiedzcie mimi u Was ból owulacyjny wystepuje w dniu owulacji czy przed czy po? :-P
    U mnie po,przez dwa albo 3 dni.

34cs

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili tez dzis sprawdzam czy pękły. Jest sie tylko w jednym miejscu na liście z tego co wiem :)

• Katarzynka92 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... tak się pytam, bo w niedzielę bardzo mnie bolały jajniki, a we wtorek było ciałko żółte na usg, a w środę <3, z tym, że w płodne wstrzymalismy starania, bo mialam zapalenie pęcherza, a teraz tak się zastanawiam czy może by z tego coś wyszło, ale raczej wątpię...

• Katarzynka92 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no w ogóle bez sensu, przecież jajeczko krótko żyje, ehhh... w głowie mi się od tej nauki przewraca :-P myślę o wszystkim tylko nie o tym co trzeba

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Milka..niestety tempka nie wskazuje na owu,boję się,że przerosly.
    Mi też wyjątkowo słabo wzrasta temperatura w tym cyklu, a jednak na usg ciałko żółte było, więc organizm czasem płata figle. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki :)

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, trochę się zmartwiłam. Od pewnego czasu przed okresem mam kilka dni plamienia, czytałam trochę i znalazłam coś takiego:

"plamienia mogą wiązać się z niewydolnością ciałka żółtego, co skutkuje niewystarczającą ilością progesteronu, wydzielanego przez organizm (hormon przygotowuje macicę na zagnieżdżenie się zarodka, a dalej odpowiada za utrzymanie ciąży)."
    I nie wiem co myśleć...

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmel z solą, najprościej iść zbadać progesteron, koszt kilku zł, a informacja bezcenna :)

Karmel z solą lubi tę wiadomość

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka, mnie jajniki bolą niemiłosiernie przez 2-3 dni, i ból jest raczej do pęknięcia pęcherzyka, jak byłam pierwszego dnia boli to na usg był pęcherzyk, jak byłam ostatniego, gdzie już prawie nie bolało, był płyn w zatoce duglasa. Poza tym na to, ze ból ustępuje po owulacji wskazują tez wyliczenia z tempki :)

Karmel z solą, przyczyny plamien mogą być bardzo różne, najlepiej żeby sprawdzić czy to niedomoga zbadać trzy razy proga po owu i z tymi wynikami do gina. Niedomoga to nic strasznego, dają luteinę albo dupka i po problemie :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floreczka wrote:
    Karmel z solą, najprościej iść zbadać progesteron, koszt kilku zł, a informacja bezcenna :)
    No właśnie z badań gin zleciła mi tylko toxo i tsh i nie wiem czy to nie za mało...
    Dziękuję za radę, rozejrze się za tymi badaniami.

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój gin nic nie zlecił, wszystkie badania robię sama, a mówiłaś jej o tych plamieniach?

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Jak ktoś jest wpisany na testowanie, to nie ma go na pierwszej liście. Bo zbyt długa by była ;)

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boli jajników to ja mialam tylko raz w trakcie oby ;) nawet torbiel 9cm nie dawala zadnych znaków poza jednokrotnym bolem przy ♡ po czym poszłam sprawdzic o co kman ze bolalo mnie tak z boku
    Tak wiec czytalam tez o tym i wystepowanie boli moze byc pare dni przed, w trakcie lub i pare dni po ovu albo wgl moze niewystepowac tak wiec nie jest to raczej brane jako wyznacznik ovu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 18:23

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ