Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aika wrote:Poczekaj na rozwój wydarzeń
Może owulacja się przesunela. Obserwuj temperaturę i swój organizm.Trzymam kciuki aby się udało kochana
"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
plinka wrote:Mili jesteś w kwietniowym testowaniu
7.04
Jaspis lubi tę wiadomość
"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
milka30 wrote:No to trzymam kciuki, ale pamiętam, że dobrze rokowały, więc obstawiam dziś na usg ciałko żółte"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
MilliSBB wrote:To wiem,ale mnie kierownik ze staraczek wyrzuciła,chyba,że mi na oczy poszło:-)
jest git wiadomo ze wszystkie tam jesteśmy staraczkami
Jaspis lubi tę wiadomość
-
Katarzynka92 wrote:Dziewczyny wy tak ogarniacie tato obserwacje, powiedzcie mimi u Was ból owulacyjny wystepuje w dniu owulacji czy przed czy po?"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
Hmmm... tak się pytam, bo w niedzielę bardzo mnie bolały jajniki, a we wtorek było ciałko żółte na usg, a w środę
, z tym, że w płodne wstrzymalismy starania, bo mialam zapalenie pęcherza, a teraz tak się zastanawiam czy może by z tego coś wyszło, ale raczej wątpię...
-
MilliSBB wrote:Milka..niestety tempka nie wskazuje na owu,boję się,że przerosly.LUF
20.04.2018 - beta 46,19
-
Kurczę, trochę się zmartwiłam. Od pewnego czasu przed okresem mam kilka dni plamienia, czytałam trochę i znalazłam coś takiego:
"plamienia mogą wiązać się z niewydolnością ciałka żółtego, co skutkuje niewystarczającą ilością progesteronu, wydzielanego przez organizm (hormon przygotowuje macicę na zagnieżdżenie się zarodka, a dalej odpowiada za utrzymanie ciąży)."
I nie wiem co myśleć... -
Katarzynka, mnie jajniki bolą niemiłosiernie przez 2-3 dni, i ból jest raczej do pęknięcia pęcherzyka, jak byłam pierwszego dnia boli to na usg był pęcherzyk, jak byłam ostatniego, gdzie już prawie nie bolało, był płyn w zatoce duglasa. Poza tym na to, ze ból ustępuje po owulacji wskazują tez wyliczenia z tempki
Karmel z solą, przyczyny plamien mogą być bardzo różne, najlepiej żeby sprawdzić czy to niedomoga zbadać trzy razy proga po owu i z tymi wynikami do gina. Niedomoga to nic strasznego, dają luteinę albo dupka i po problemie -
floreczka wrote:Karmel z solą, najprościej iść zbadać progesteron, koszt kilku zł, a informacja bezcenna
Dziękuję za radę, rozejrze się za tymi badaniami. -
nick nieaktualny
-
Co do boli jajników to ja mialam tylko raz w trakcie oby
nawet torbiel 9cm nie dawala zadnych znaków poza jednokrotnym bolem przy ♡ po czym poszłam sprawdzic o co kman ze bolalo mnie tak z boku
Tak wiec czytalam tez o tym i wystepowanie boli moze byc pare dni przed, w trakcie lub i pare dni po ovu albo wgl moze niewystepowac tak wiec nie jest to raczej brane jako wyznacznik ovu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 18:23