X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Ja sie troche stresuje bo mniej wiecej w tym okresie moja przyjaciolka stracila seoja ciaze, byla dzidzia a serduszko nie zaskoczylo. U nas jak miala 3mm cos mrugalo ale jeszcze za slabo albo to moj puls byl. Oczywiscie jestem dobrej mysli ale i tak obawy czy tam wszystko okejo jest sa. Mysle ze na pewno przelom jest jak zaczyna być czuc ruchy dziecka, jest jakis kontakt wtedy ;)
    Milego weekendu Wam zycze Kochane. My siedzimy w domku, jutro moze grilla zrobimy

Lunnka ja mam wrażenie, że w głowie mamy całą ciążę rodzą się pytania czy wszystko oki czy zdrowe itp ale to jest normalne bo chciałybyśmy, żeby było wszystko idealnie. I tak będzie! Jesteś strasznie pozytywną osobą i to jest super i tak trzymaj! :)

Lunna lubi tę wiadomość

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA masz genialną stopkę! Tak cały czas powtarza mój mąż :)

Też trochę pospamowałam ale idę coś w domu ogarnąć w końcu, bo mąż na budowie to ja bym się czymś zajęła :)

EA lubi tę wiadomość

• plinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Ja sie troche stresuje bo mniej wiecej w tym okresie moja przyjaciolka stracila seoja ciaze, byla dzidzia a serduszko nie zaskoczylo. U nas jak miala 3mm cos mrugalo ale jeszcze za slabo albo to moj puls byl. Oczywiscie jestem dobrej mysli ale i tak obawy czy tam wszystko okejo jest sa. Mysle ze na pewno przelom jest jak zaczyna być czuc ruchy dziecka, jest jakis kontakt wtedy ;)
    Milego weekendu Wam zycze Kochane. My siedzimy w domku, jutro moze grilla zrobimy

Lunna potem jest tak samo. Czujesz ruchy ale przecież dzidziol nie rusza się cały czas i nie zawsze trafi w to miejsce. Szczególnie na początku kiedy jest to jeszcze sporadyczne trącanie. Myślę że ten stres i strach jest juz wpisany w żywot matki. :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Lunna potem jest tak samo. Czujesz ruchy ale przecież dzidziol nie rusza się cały czas i nie zawsze trafi w to miejsce. Szczególnie na początku kiedy jest to jeszcze sporadyczne trącanie. Myślę że ten stres i strach jest juz wpisany w żywot matki. :-)

a jak się urodzi to dopiero chyba wtedy się zaczyna.... i tak około 20lat ;)

• plinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to to :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Czytałam gdzieś wypowiedz dziewczyny która miała jeden dzień po terminie planowanej @ bete 44 a 48h po 21 a teraz 2,5 letnią córkę więc jakaś nadzieja istnieje dlatego też zdecydowałam się na tę luteinę. Aczkolwiek nie nastawiam się, wolę się pozytywnie zaskoczyć niż niemiło rozczarować.
    Poza tym piersi nie pozostawiają wątpliwości, są jak tydzień po @.

wow, nie słyszałam o czymś takim :) to super, jest u Ciebie nadzieja :) ja miałam bete bardzo niską przy Twojej więc na pewno nie udałoby mi się. trzymam kciukasy! :)

• plinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    mąż na budowie to ja bym się czymś zajęła :)

Jakbym czytała o sobie tylko na końcu dodałabym "ale mi się nie chce"

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:

Domyślam się o czym piszesz kochana, ale dobrze że jesteś dobrej myśli i tak trzymaj :) ja czuje, że u Ciebie serducho już tam pika dzidzia :) będzie ok :*

Lunna lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:

plinka i tak już do końca cudownego naszego żywota zostanie :P

plinka, Lunna lubią tę wiadomość

• plinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili a jakie masz dalej zalecenia? Dostałaś luteinę i jak długo masz ją brać? Będziesz robić jeszcze betę?

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Jakbym czytała o sobie tylko na końcu dodałabym "ale mi się nie chce"

:D

• plinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra aż tak calkiem nie leniuchuję. Pozmywałam naczynia ( to znaczy nastawiłam już drugą zmywarkę) i rosół pyrka na ogniu, a ja wygniatam dziurę w kanapie :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli moli, właśnie chciałam pisać, żebyś powtórzyła betę. Osobiście znam dziewczynę, której beta spadła a pózniej się okazało, że jednak ciąża jest:)
    Ja od razu zaczęłam krwawić, ale z tego co wiem, często dopóki bierze sie luteinę, @ nie przychodzi. Więc jak masz możliwość to powtórz betę, jak będzie znowu niższa to odstaw lutkę. A piersi czy bolą czy nie nie ma żadnego znaczenia, ja w pierwszej ciąży czułam się normalnie, pierwsze objawy to były ruchy dziecka, wcześniej kompletnie nic :) w drugiej za to miałam wszystkie możliwe chwilę po owu. Dokładnie nie wiem ile, bo wtedy nic nie sprawdzałam, ale sporo przed planowaną miesiączka zrobiłam test i były dwie kreski

EA, plinka lubią tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    No dobra aż tak calkiem nie leniuchuję. Pozmywałam naczynia ( to znaczy nastawiłam już drugą zmywarkę) i rosół pyrka na ogniu, a ja wygniatam dziurę w kanapie :-)

haha :D wygniataj wygniataj :D

ciąża to taki stan, gdzie kochana nie musisz nic, poza "noszeniem i zabawą" z dzidziem :P oszczędzaj sie i rośnijcie zdrowo :D

• plinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA nawet nie wiesz jak rośniemy. Moglibyśmy trochę zwolnić. Nastraszyłam Kropka że jak będzie tak rósł to będziemy jeść witaminy co drugi dzień :-). Lekarz pocieszył mnie w czwartek że ten łobuz najprawdopodobniej przy porodzie osiągnie wagę grubo ponad 4 kilo :-0 :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Mili a jakie masz dalej zalecenia? Dostałaś luteinę i jak długo masz ją brać? Będziesz robić jeszcze betę?

Lekarka powiedziała mi, że mogę powtórzyć 2giego badanie ale ja byłam w takim stanie, że stwierdziłam, że już więcej nie będę robiła.
    Chociaż w sumie Sabinka masz racje to chyba dobry pomysł bo będę brała te końskie dawki luteiny i będę czekała w nieskończoność aż będę musiała iść na izbę jak dostanę krwawienia po 6tyg. A faktycznie jak będzie niższa to odstawię tę luteinę i tyle.

Zalecenie miałam takie że jeśli krwawienia dostanę za 2-3 dni to od razu odstawiam luteinę i po około 5 dniach kontrola bety czy się wyzerowała.
    Jeśli krwawienie będzie za około tydzień to najlepiej iść na izbę wtedy zrobią UGS i badania bo to będzie około 6 tyg.
    Jeśli krwawienia nie będzie to wtedy mam iść 8mego na USG do mojej lekarki.

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    EA nawet nie wiesz jak rośniemy. Moglibyśmy trochę zwolnić. Nastraszyłam Kropka że jak będzie tak rósł to będziemy jeść witaminy co drugi dzień :-). Lekarz pocieszył mnie w czwartek że ten łobuz najprawdopodobniej przy porodzie osiągnie wagę grubo ponad 4 kilo :-0 :-)

to będzie duży i silny chłopak :D ja zawsze mówie, że lepiej w tą niż w drugą strone :) wiem, że mamci w takim stanie ciężko nosić te kiloski, ale czego sie nie robi dla zdrowego bobasa :) przynajmniej nie martwisz sie o zbyt maly przyrost wagi :D

plinka lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Lekarka powiedziała mi, że mogę powtórzyć 2giego badanie ale ja byłam w takim stanie, że stwierdziłam, że już więcej nie będę robiła.
    Chociaż w sumie Sabinka masz racje to chyba dobry pomysł bo będę brała te końskie dawki luteiny i będę czekała w nieskończoność aż będę musiała iść na izbę jak dostanę krwawienia po 6tyg. A faktycznie jak będzie niższa to odstawię tę luteinę i tyle.

Zalecenie miałam takie że jeśli krwawienia dostanę za 2-3 dni to od razu odstawiam luteinę i po około 5 dniach kontrola bety czy się wyzerowała.
    Jeśli krwawienie będzie za około tydzień to najlepiej iść na izbę wtedy zrobią UGS i badania bo to będzie około 6 tyg.
    Jeśli krwawienia nie będzie to wtedy mam iść 8mego na USG do mojej lekarki.

Ja tez zrobiłabym bete mili i to wcześniej niż 2-go. A co jeżeli reagujesz tak jak ja na luteine i nie dostaniesz @ dopóki jej nie odstawisz? Szkoda troche czasu na to, szybciej cykl nowy zaczniecie.
    Aleeee oczywiście i tak życzę Ci wysokiej bety i żeby @ nawet nie myślała do Ciebie zawitać :)

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Ja tez zrobiłabym bete mili i to wcześniej niż 2-go. A co jeżeli reagujesz tak jak ja na luteine i nie dostaniesz @ dopóki jej nie odstawisz? Szkoda troche czasu na to, szybciej cykl nowy zaczniecie.
    Aleeee oczywiście i tak życzę Ci wysokiej bety i żeby @ nawet nie myślała do Ciebie zawitać :)

Przyszły cykl to raczej sobie odpuścimy bo pod koniec cyklu wypadałby wylot do USA a co za tym idzie 9h lotu... więc chyba na samym początku to średnio bezpieczne. Już teraz nigdzie bety nie zrobię, więc już poczekam do 2giego. Trudno.

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ