X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Przyszły cykl to raczej sobie odpuścimy bo pod koniec cyklu wypadałby wylot do USA a co za tym idzie 9h lotu... więc chyba na samym początku to średnio bezpieczne. Już teraz nigdzie bety nie zrobię, więc już poczekam do 2giego. Trudno.

No to czekamy do 2-go. I trzymamy kciuki! :)

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) <3

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Czytałam gdzieś wypowiedz dziewczyny która miała jeden dzień po terminie planowanej @ bete 44 a 48h po 21 a teraz 2,5 letnią córkę więc jakaś nadzieja istnieje dlatego też zdecydowałam się na tę luteinę. Aczkolwiek nie nastawiam się, wolę się pozytywnie zaskoczyć niż niemiło rozczarować.
    Poza tym piersi nie pozostawiają wątpliwości, są jak tydzień po @.
    Milli kochana,piersi nie są wyznacznikiem,ja cały czas trzymam kciuki za Was.

mili_moli lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olam - no wlasnie znajoma mi powiedziala i az nie chce mi sie wierzyc, dlatego zapytalam tu na forum.
    Ufff lodowka ogarnieta.

Mili wiesz ja mysle ze wszystko u Ciebie skonczy sie dobrze, trzymam kciuki!
    Dziewczyny kiedys nie bylo takiego sprzetu usg 3d badania prenatalne itp a jednak urodzilysmy sie zdrowe i mamy w nas bardzo wierzyly. Baaa kiedys nawet nie bylo wiadomo czy to chlopiec czy dziewczynka. Jak mowilam mojemu brstu ( ma 25 lat) ze pamietam jak mama byla z nim w ciazy i obstawialismy chlopczyk czy dziewczynka- to on zdziwiony i zszokowany ze dopiero przy porodzie sie dowiedzielismy.

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wreszcie Was nadrobiłam, bardzo dużo produkujecie :P:P:P

Gratki dla wszystkich fasolek.

Mili trzymam kciuki musi być dobrze, zrób we wtorek bete i będziesz wiedzieć co dalej.

U nas ok, mało było staranek w tym cyklu, no ale zobaczymy co to będzie. Starszak zaczął gubić ząbki w czwartek przyszedl z przedszkola bez ząbka :P:P Więc odwiedziła Go Wróżka Zębuszka :P:P:P

Lunna, EA lubią tę wiadomość

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili to czekamy na wynik bety, bo to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie i nic póki co nie powiemy mądrego. Ja pierwszą biochemiczną straciłam w 6tygodniu i poprostu jednego dnia zaczęłam krwawić. Druga poszła z @. Ale Tobie życzę aby dobrze się skończyło.

Witaj Magda! Kurcze faktycznie strasznie długie masz te cykle.. Trzymam kciuki aby się uregulowały i abyś szybko zafasolkowała :)

Plinka, słyszałam, że to właśnie witaminy które biorą kobiety w ciąży powodują że dzieci są takie duże. Koleżanka która była w ciąży nie brała witamin bo powiedziała, że jak kiedyś kobiety ich nie brały i wszystko było dobrze to po co teraz je brać? Po to jest zdrowa dieta w ciąży, a nie sztucznie karmione dzieci i wtedy rodzą się takie duże - to jej słowa. I jej pierwsze dziecko jak i drugie urodziło się około 3kg bez tych witamin i oczywiście dzieci zdrowe, wszystko super. Szczerze mówiąc to myślę, że coś w tym jest i chyba też bym się dokładnie dowiedziała czy trzeba je brać, albo np co drugi, trzeci dzień chociaż?

Miłego weekendu Wam życzę kochane! Ja zaraz mykam na 11 godzin do pracy, a rano intensywnie, wyjazd, we wtorek klinika :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili tulę Cię mocno kochana, wierzę, że wszystko będzie dobrze!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy estradiol 166 pg/ml oraz progesteron 21,33 ng/ml w 20dc na cykle 31dniowe to dobre wyniki czy za niskie?

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Magda wrote:
    Pierwsze badanie było w październiku 2016 i wynik 2.66, kolejne badanie zrobiłam w marcu 2017 i wynik 1.2, czyli już ok :-)
    To dobrze teraz jest idealne :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Mili to czekamy na wynik bety, bo to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie i nic póki co nie powiemy mądrego. Ja pierwszą biochemiczną straciłam w 6tygodniu i poprostu jednego dnia zaczęłam krwawić. Druga poszła z @. Ale Tobie życzę aby dobrze się skończyło.

Witaj Magda! Kurcze faktycznie strasznie długie masz te cykle.. Trzymam kciuki aby się uregulowały i abyś szybko zafasolkowała :)

Plinka, słyszałam, że to właśnie witaminy które biorą kobiety w ciąży powodują że dzieci są takie duże. Koleżanka która była w ciąży nie brała witamin bo powiedziała, że jak kiedyś kobiety ich nie brały i wszystko było dobrze to po co teraz je brać? Po to jest zdrowa dieta w ciąży, a nie sztucznie karmione dzieci i wtedy rodzą się takie duże - to jej słowa. I jej pierwsze dziecko jak i drugie urodziło się około 3kg bez tych witamin i oczywiście dzieci zdrowe, wszystko super. Szczerze mówiąc to myślę, że coś w tym jest i chyba też bym się dokładnie dowiedziała czy trzeba je brać, albo np co drugi, trzeci dzień chociaż?

Miłego weekendu Wam życzę kochane! Ja zaraz mykam na 11 godzin do pracy, a rano intensywnie, wyjazd, we wtorek klinika :)
    Moja koleżanka w pierwszej ciąży brała wit i dziecko ponad 4 kg w drugie nic i 3,300 cos w tym może być ona tez tak uwaza

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Moja koleżanka w pierwszej ciąży brała wit i dziecko ponad 4 kg w drugie nic i 3,300 cos w tym może być ona tez tak uwaza

No tutaj żywy przykład tego co napisałam ;)

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przerabialam pare anemii, krzywice (po 3 miesiącach pracy na sloncu i tylko zdrowej diecie!), uposledzone szkliwo itd

Wole zeby moje dziecko bylo wieksze niz zeby mu lub mnie coś sie znowu stalo.

To tez roznie wgl bo kolezanka ktora brala witaminy, dziecko o czasie a mala ważyła 2kg, 2 kumpela tez 2.5kg pierwsza cora a druga juz prawie 4. Dieta taka sama i suplementy.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • plinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy witaminami ale zarówno ja i mąż jesteśmy wysocy (ponad 180cm). Dziadkowie do niskich również nie należą. więc to geny się odzywają :-).
    Witaminy biorę bo podejrzewam że z tych zasobów które ja posiadam ciężko byłoby mi się podzielić z potomkiem i ktoś z nas mógłby na tym ucierpieć :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę witaminy, mimo że w ciąży nie jestem. Dawniej nasze babcie miały zdrowe jedzonko, czyste powietrze. Niczym nie pryskane owoce i warzywa, nie wspominam już o zbożu, mięsie itd. A teraz aż strach to jeść. Wydaje ci sie że jesz zdrowe warzywa a one chemii mają na sobie tyle że aż strach. Dlatego ja nadrabiam witaminami. Ale to jest moje zdanie a każda z nas może mieć swoje i tego się trzymajmy bo nie lubie narzucać komuś swoich "mądrości" :)

plinka lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle. Swoja droga moja babcia 150cm wzrostu, po wojnie bez suplementow prenatalnych rodzila dzieci w przedziale wagowym od 4700 do 5500...

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie kończę gotowac bulion do kapusniaczka.. swoja droga gdyby te warzywa szybciej doszly to 1/3 kiszonej kapusty by sie uchowala... a tak ekhm... zniknela nie wiem kiedy xD

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już bolą piersi więc pewnie nici w tym cyklu :( jestem w 15 dc owulacja była 4 dni temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    też się pod tym podpisuje starsza córka Marysia brałam witaminy typowo dla kobiet w ciąży i córka ważyła 4500. W drugiej ciąży nie brałam tych typowo dla ciężarnych i córka 3900. Ciekawe co by było jak nie brałabym w ogóle. ale u mnie zaraz w ciąży morfologia leci w dół. Więc może tylko zelazo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genetyka też ma znaczenie. Mąż przy urodzeniu 4500 ja 4400 więc dzieci też mielismy konkretne przy urodzeniu :)

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki tu spokój, lalalalaaa.... chyba wszyscy na majówkę wyjechali.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ