Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Oprócz tego ogromny procent dzieci w domach dziecka nie ma uregulowanej sytuacji prawnej, więc dzieci, które mogą być adoptowane jest mało. Dużo łatwiej (z punktu prawnego) zostać rodziną zastępczą.
-
Witam kobietki miłego dnia u nas dzisiaj o dziwo słoneczko;
Lolita jak wyniki? Wchodzilam żeby zobaczyć czy juz coś wiesz a tu cisza ja zaczynam dzisiaj 11dc póki co nic się nie dzieje
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyCzesc! W koncu jestem, w koncu weekend. My nigdzie nie ruszamy, dzis zaplanowalam rozmrozic/umyc lodowke/zamrazarke, moze cos upieke i kuchnie posprzatam. Ogolnie deszcz pada szaro i ponuro.
Z adopcja jest ciezko, znajomi starali sie ponad 2 lata. My zdecydowalismy, ze u nas adopcja nie wchodzi w gre.
Dziewczyny, te ktore juz rodzily mam pytanie. Czy to prawda, ze po porodzie, kobieta siedzi i ryczy bez powodu? -
Może coś o sobie napiszę. W tym miesiącu podjęliśmy z narzeczonym decyzję, że zaczniemy starać się o bobasa. Obawiam się, że może być z tym ciężko.. Aktualnie mam 61 dzień cyklu (tak, tak, dwa miesiące bez miesiączki). Zawsze miałam długie cykle (40 - 45 dni) ale były one regularne. Coś mi się zaczęło dziać pod koniec zeszłego roku. Na początku października dostałam miesiączkę a później długo długo nic. W styczniu wybrałam się do ginekologa z badaniami, które mi zlecił przed wizytą (Progesteron 0,15, Prolaktyna 7.5, TSH 2.66). Po wizycie i USG Pani doktor naliczyła mi po 12 pęcherzyków na każdym z jajników i usłyszałam, że może to być PCOS, jednak nie jest to jeszcze diagnoza. Dostałam Luteinę na wywołanie miesiączki i skierowanie na badania między 3-5 dniem cyklu. Po wykonaniu badań usłyszałam, że nic mi nie dolega, że badania są w normie (FSH 8.2, LH 9.0, Testosteron 0.45, SHBG 38.4, DHEA S 136.23 - wszystkie w normie wg norm laboratoryjnych)). Dodatkowo niedawno zrobiłam sobie badanie TSH i wyszło 1.2. Po okresie wywołanym luteiną cykl trwał 38 dni (28.02 - 1 d.c.) No i od tamtej pory cisza..
Na 5 maja jestem umówiona na wizytę. Zobaczymy co tym razem wyjdzie. Mam nadzieję, że jakoś uda nam się z tym uporać i uregulujemy cykle.
-
Dzień dobry!
mam pytanie w mało przyjemnym temacie do tych was które miały ciążę biochemiczną albo poronienie wczesnej ciąży. Jak długo czekałyście na krwawienie? U mnie ta beta nie była duża w czwartek około 49 ale biorę też luteinę 2x dziennie i zastanawiam się jak długo to potrwa. Dziękuję za odpowiedzi
-
91Magda wrote:Może coś o sobie napiszę. W tym miesiącu podjęliśmy z narzeczonym decyzję, że zaczniemy starać się o bobasa. Obawiam się, że może być z tym ciężko.. Aktualnie mam 61 dzień cyklu (tak, tak, dwa miesiące bez miesiączki). Zawsze miałam długie cykle (40 - 45 dni) ale były one regularne. Coś mi się zaczęło dziać pod koniec zeszłego roku. Na początku października dostałam miesiączkę a później długo długo nic. W styczniu wybrałam się do ginekologa z badaniami, które mi zlecił przed wizytą (Progesteron 0,15, Prolaktyna 7.5, TSH 2.66). Po wizycie i USG Pani doktor naliczyła mi po 12 pęcherzyków na każdym z jajników i usłyszałam, że może to być PCOS, jednak nie jest to jeszcze diagnoza. Dostałam Luteinę na wywołanie miesiączki i skierowanie na badania między 3-5 dniem cyklu. Po wykonaniu badań usłyszałam, że nic mi nie dolega, że badania są w normie (FSH 8.2, LH 9.0, Testosteron 0.45, SHBG 38.4, DHEA S 136.23 - wszystkie w normie wg norm laboratoryjnych)). Dodatkowo niedawno zrobiłam sobie badanie TSH i wyszło 1.2. Po okresie wywołanym luteiną cykl trwał 38 dni (28.02 - 1 d.c.) No i od tamtej pory cisza..
Na 5 maja jestem umówiona na wizytę. Zobaczymy co tym razem wyjdzie. Mam nadzieję, że jakoś uda nam się z tym uporać i uregulujemy cykle.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Witaj rozgosc się jak to na weekend przystało pewnie będzie zastój na forum my zaraz też z mężem ruszamy na rowerki nie znam się na innych wynikach ale masz trochę za wysokie tsh jak na ciążę tez miałam podobne i dostałam leki dla staraczek powinno być do 2 sama jestem ciekawa ike ja po eutyroxie będę teraz miała
Pierwsze badanie było w październiku 2016 i wynik 2.66, kolejne badanie zrobiłam w marcu 2017 i wynik 1.2, czyli już ok -
Joannanml wrote:Czesc! W koncu jestem, w koncu weekend. My nigdzie nie ruszamy, dzis zaplanowalam rozmrozic/umyc lodowke/zamrazarke, moze cos upieke i kuchnie posprzatam. Ogolnie deszcz pada szaro i ponuro.
Z adopcja jest ciezko, znajomi starali sie ponad 2 lata. My zdecydowalismy, ze u nas adopcja nie wchodzi w gre.
Dziewczyny, te ktore juz rodzily mam pytanie. Czy to prawda, ze po porodzie, kobieta siedzi i ryczy bez powodu?
Joanna co to za pytanie?u mnie absolutnie tak nie było
byłam najszczęśliwsza na świecie
-
mili_moli wrote:Dzień dobry!
mam pytanie w mało przyjemnym temacie do tych was które miały ciążę biochemiczną albo poronienie wczesnej ciąży. Jak długo czekałyście na krwawienie? U mnie ta beta nie była duża w czwartek około 49 ale biorę też luteinę 2x dziennie i zastanawiam się jak długo to potrwa. Dziękuję za odpowiedzi
mili_moli ja dostałam @ przy ciąży bioch 2 dni po odstawieniu luteiny. U mnie dopóki biore luteine @ nie przychodzi, ale są dziewczyny które podczas brania lutki mają @. Każda z nas jest inna. Trzymaj sie kochana :* -
Lunna wrote:Karollka poza tym to oni 1 tc licza jako 1 tydzien cyklu
wiec jak sie dowiedziałam z testu w 27dc to bylam w 4 tygodniu;) chodzi o te roznice w terminie ovu ktore sa nie do ustalenia generalnie na 100% a @ jest jedyna stabilna data
EA
To ze stronki thebump (mam ich apke - mozna podejrzec model 3d maluszka i obracac itd z opisem +/- dla danego tygodnia.
U mnie jak pisalam wczesniej dzidzia jest mkodsza niz wskazuje termin @ wiec wymiary poki co i rozwoj jak dla tyg pozniej. Na nastepnych wizytach zobaczymy co i jak. Stresuje sie ze tego serducha jeszcze nie do konca dalo sie potwierdzic na 1 usg ale trudno teraz cokolwiek gdybac, trzeba czekac i byc dobrej mysli
Będzie dobrze kochananie stresuj sie, dzidzia sie już u Ciebie zadomowiła na dobre
:*
-
EA wrote:Będzie dobrze kochana
nie stresuj sie, dzidzia sie już u Ciebie zadomowiła na dobre
:*
Milego weekendu Wam zycze Kochane. My siedzimy w domku, jutro moze grilla zrobimy -
EA wrote:mili_moli ja dostałam @ przy ciąży bioch 2 dni po odstawieniu luteiny. U mnie dopóki biore luteine @ nie przychodzi, ale są dziewczyny które podczas brania lutki mają @. Każda z nas jest inna. Trzymaj sie kochana :*
Czytałam gdzieś wypowiedz dziewczyny która miała jeden dzień po terminie planowanej @ bete 44 a 48h po 21 a teraz 2,5 letnią córkę więc jakaś nadzieja istnieje dlatego też zdecydowałam się na tę luteinę. Aczkolwiek nie nastawiam się, wolę się pozytywnie zaskoczyć niż niemiło rozczarować.
Poza tym piersi nie pozostawiają wątpliwości, są jak tydzień po @.