X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz tego ogromny procent dzieci w domach dziecka nie ma uregulowanej sytuacji prawnej, więc dzieci, które mogą być adoptowane jest mało. Dużo łatwiej (z punktu prawnego) zostać rodziną zastępczą.

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki miłego dnia u nas dzisiaj o dziwo słoneczko;:)
    Lolita jak wyniki? Wchodzilam żeby zobaczyć czy juz coś wiesz a tu cisza ja zaczynam dzisiaj 11dc póki co nic się nie dzieje

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my też zaraz ruszamy :)

Marcia o Sandomierzu ostatnio myślałam, więc możliwe, że zajedziemy :)

MalPog przykro mi :( W następnym cyklu łap męża ze zdwojoną siłą i maj będzie Wasz! :)

MalPog lubi tę wiadomość

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! W koncu jestem, w koncu weekend. My nigdzie nie ruszamy, dzis zaplanowalam rozmrozic/umyc lodowke/zamrazarke, moze cos upieke i kuchnie posprzatam. Ogolnie deszcz pada szaro i ponuro.
    Z adopcja jest ciezko, znajomi starali sie ponad 2 lata. My zdecydowalismy, ze u nas adopcja nie wchodzi w gre.
    Dziewczyny, te ktore juz rodzily mam pytanie. Czy to prawda, ze po porodzie, kobieta siedzi i ryczy bez powodu?

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-) Podczytuje Was od jakiegoś czasu i dzisiaj postanowiłam dołączyć :-) Pozdrawiam :-)

Jaspis lubi tę wiadomość

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś o sobie napiszę. W tym miesiącu podjęliśmy z narzeczonym decyzję, że zaczniemy starać się o bobasa. Obawiam się, że może być z tym ciężko.. Aktualnie mam 61 dzień cyklu (tak, tak, dwa miesiące bez miesiączki). Zawsze miałam długie cykle (40 - 45 dni) ale były one regularne. Coś mi się zaczęło dziać pod koniec zeszłego roku. Na początku października dostałam miesiączkę a później długo długo nic. W styczniu wybrałam się do ginekologa z badaniami, które mi zlecił przed wizytą (Progesteron 0,15, Prolaktyna 7.5, TSH 2.66). Po wizycie i USG Pani doktor naliczyła mi po 12 pęcherzyków na każdym z jajników i usłyszałam, że może to być PCOS, jednak nie jest to jeszcze diagnoza. Dostałam Luteinę na wywołanie miesiączki i skierowanie na badania między 3-5 dniem cyklu. Po wykonaniu badań usłyszałam, że nic mi nie dolega, że badania są w normie (FSH 8.2, LH 9.0, Testosteron 0.45, SHBG 38.4, DHEA S 136.23 - wszystkie w normie wg norm laboratoryjnych)). Dodatkowo niedawno zrobiłam sobie badanie TSH i wyszło 1.2. Po okresie wywołanym luteiną cykl trwał 38 dni (28.02 - 1 d.c.) No i od tamtej pory cisza.. :( Na 5 maja jestem umówiona na wizytę. Zobaczymy co tym razem wyjdzie. Mam nadzieję, że jakoś uda nam się z tym uporać i uregulujemy cykle.

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) mam pytanie w mało przyjemnym temacie do tych was które miały ciążę biochemiczną albo poronienie wczesnej ciąży. Jak długo czekałyście na krwawienie? U mnie ta beta nie była duża w czwartek około 49 ale biorę też luteinę 2x dziennie i zastanawiam się jak długo to potrwa. Dziękuję za odpowiedzi :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Magda wrote:
    Może coś o sobie napiszę. W tym miesiącu podjęliśmy z narzeczonym decyzję, że zaczniemy starać się o bobasa. Obawiam się, że może być z tym ciężko.. Aktualnie mam 61 dzień cyklu (tak, tak, dwa miesiące bez miesiączki). Zawsze miałam długie cykle (40 - 45 dni) ale były one regularne. Coś mi się zaczęło dziać pod koniec zeszłego roku. Na początku października dostałam miesiączkę a później długo długo nic. W styczniu wybrałam się do ginekologa z badaniami, które mi zlecił przed wizytą (Progesteron 0,15, Prolaktyna 7.5, TSH 2.66). Po wizycie i USG Pani doktor naliczyła mi po 12 pęcherzyków na każdym z jajników i usłyszałam, że może to być PCOS, jednak nie jest to jeszcze diagnoza. Dostałam Luteinę na wywołanie miesiączki i skierowanie na badania między 3-5 dniem cyklu. Po wykonaniu badań usłyszałam, że nic mi nie dolega, że badania są w normie (FSH 8.2, LH 9.0, Testosteron 0.45, SHBG 38.4, DHEA S 136.23 - wszystkie w normie wg norm laboratoryjnych)). Dodatkowo niedawno zrobiłam sobie badanie TSH i wyszło 1.2. Po okresie wywołanym luteiną cykl trwał 38 dni (28.02 - 1 d.c.) No i od tamtej pory cisza.. :( Na 5 maja jestem umówiona na wizytę. Zobaczymy co tym razem wyjdzie. Mam nadzieję, że jakoś uda nam się z tym uporać i uregulujemy cykle.
    Witaj rozgosc się jak to na weekend przystało pewnie będzie zastój na forum my zaraz też z mężem ruszamy na rowerki nie znam się na innych wynikach ale masz trochę za wysokie tsh jak na ciążę tez miałam podobne i dostałam leki dla staraczek powinno być do 2 sama jestem ciekawa ike ja po eutyroxie będę teraz miała

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Witaj rozgosc się jak to na weekend przystało pewnie będzie zastój na forum my zaraz też z mężem ruszamy na rowerki nie znam się na innych wynikach ale masz trochę za wysokie tsh jak na ciążę tez miałam podobne i dostałam leki dla staraczek powinno być do 2 sama jestem ciekawa ike ja po eutyroxie będę teraz miała

Pierwsze badanie było w październiku 2016 i wynik 2.66, kolejne badanie zrobiłam w marcu 2017 i wynik 1.2, czyli już ok :-)

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Czesc! W koncu jestem, w koncu weekend. My nigdzie nie ruszamy, dzis zaplanowalam rozmrozic/umyc lodowke/zamrazarke, moze cos upieke i kuchnie posprzatam. Ogolnie deszcz pada szaro i ponuro.
    Z adopcja jest ciezko, znajomi starali sie ponad 2 lata. My zdecydowalismy, ze u nas adopcja nie wchodzi w gre.
    Dziewczyny, te ktore juz rodzily mam pytanie. Czy to prawda, ze po porodzie, kobieta siedzi i ryczy bez powodu?

Joanna co to za pytanie?;) u mnie absolutnie tak nie było :) byłam najszczęśliwsza na świecie :)

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Dzień dobry! :) mam pytanie w mało przyjemnym temacie do tych was które miały ciążę biochemiczną albo poronienie wczesnej ciąży. Jak długo czekałyście na krwawienie? U mnie ta beta nie była duża w czwartek około 49 ale biorę też luteinę 2x dziennie i zastanawiam się jak długo to potrwa. Dziękuję za odpowiedzi :)

mili_moli ja dostałam @ przy ciąży bioch 2 dni po odstawieniu luteiny. U mnie dopóki biore luteine @ nie przychodzi, ale są dziewczyny które podczas brania lutki mają @. Każda z nas jest inna. Trzymaj sie kochana :*

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floreczka wrote:
    Dziewczynki ja dzisiaj o 5 ruszyłam w drogę, więc postaram się Was podczytywać :) niestety wtorek mam w pracy.
    Trzymam za Was kciuki dziewczynki!

Floreczka, udanego wyjazdu :)

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmala wrote:
    Trzymam mocno za Was kciuki EA!!!

Ja za Was również kochana, oby wszystko było dobrze z operacją a później jak najszybciej do dzieła :) :*

kmala lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Cześć Kobietki, niedługo ruszam w drogę na majówkę.

Jaspis usuń mnie proszę z testowania, małpiszon jednak przyszedł :(

MalPog szkoda że @piszon Cie nawiedził :(

Ale chociaż udanego wyjazdu Wam życze bejbe :)

MalPog lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Karollka poza tym to oni 1 tc licza jako 1 tydzien cyklu ;) wiec jak sie dowiedziałam z testu w 27dc to bylam w 4 tygodniu;) chodzi o te roznice w terminie ovu ktore sa nie do ustalenia generalnie na 100% a @ jest jedyna stabilna data ;)

EA
    To ze stronki thebump (mam ich apke - mozna podejrzec model 3d maluszka i obracac itd z opisem +/- dla danego tygodnia.
    U mnie jak pisalam wczesniej dzidzia jest mkodsza niz wskazuje termin @ wiec wymiary poki co i rozwoj jak dla tyg pozniej. Na nastepnych wizytach zobaczymy co i jak. Stresuje sie ze tego serducha jeszcze nie do konca dalo sie potwierdzic na 1 usg ale trudno teraz cokolwiek gdybac, trzeba czekac i byc dobrej mysli
    :-)

Będzie dobrze kochana :) nie stresuj sie, dzidzia sie już u Ciebie zadomowiła na dobre :) :*

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Dzień dobry, my też zaraz ruszamy :)

Marcia o Sandomierzu ostatnio myślałam, więc możliwe, że zajedziemy :)

MalPog przykro mi :( W następnym cyklu łap męża ze zdwojoną siłą i maj będzie Wasz! :)

agu92 - udanego wyjazdu :)

agu92 lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Magda wrote:
    Cześć Dziewczyny :-) Podczytuje Was od jakiegoś czasu i dzisiaj postanowiłam dołączyć :-) Pozdrawiam :-)

witaj Magda :)

• Lunna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Będzie dobrze kochana :) nie stresuj sie, dzidzia sie już u Ciebie zadomowiła na dobre :) :*
    Ja sie troche stresuje bo mniej wiecej w tym okresie moja przyjaciolka stracila seoja ciaze, byla dzidzia a serduszko nie zaskoczylo. U nas jak miala 3mm cos mrugalo ale jeszcze za slabo albo to moj puls byl. Oczywiscie jestem dobrej mysli ale i tak obawy czy tam wszystko okejo jest sa. Mysle ze na pewno przelom jest jak zaczyna być czuc ruchy dziecka, jest jakis kontakt wtedy ;)
    Milego weekendu Wam zycze Kochane. My siedzimy w domku, jutro moze grilla zrobimy

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • EA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny :) ale "pospamowałam" :P

udanego weekendu, krótkiego czy długiego, ale ważne że jest :D

Lunna lubi tę wiadomość

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    mili_moli ja dostałam @ przy ciąży bioch 2 dni po odstawieniu luteiny. U mnie dopóki biore luteine @ nie przychodzi, ale są dziewczyny które podczas brania lutki mają @. Każda z nas jest inna. Trzymaj sie kochana :*

Czytałam gdzieś wypowiedz dziewczyny która miała jeden dzień po terminie planowanej @ bete 44 a 48h po 21 a teraz 2,5 letnią córkę więc jakaś nadzieja istnieje dlatego też zdecydowałam się na tę luteinę. Aczkolwiek nie nastawiam się, wolę się pozytywnie zaskoczyć niż niemiło rozczarować.
    Poza tym piersi nie pozostawiają wątpliwości, są jak tydzień po @.

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ