Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wer1992 wrote:Hej! Chyba i na mnie pora, staramy się z mężem już kilka cykli ( około 8 ), wszystkie hormony idealnie, miesiączka co około 30 dni, czasami kilka dni dłużej, jajniki podobno o budowie drobnotorbielowate, ale PCOS u mnie nie stwierdzono. W ostatnim cyklu po raz pierwszy miałam zastrzyk z Ovitrelle, pęcherzyk urósł naturalnie w 14 dc. do 24 mm, potwierdzone pęknięcie i płyn w Zatoce Douglasa, dzisiaj 28 dc i pojawił się okres, totalnie mnie to rozłożyło i nie wiem co robić Mąż przebada się w tym tygodniu, ale nie mam pojęcia co jest powodem tych nieowocnych starań, pewnie z resztą jak większość
Pozdrawiam gorąco
Spokojnie zaczekaj na wyniki męża, jeśli będą ok, to raczej nie macie się czym martwić, może po prostu to nie ten czas my 6 cykl się staramy, jesteśmy zdrowi, a ciąży jak nie było tak nie ma podobno czasami głowa nie pozwala zajść -
Ania95 wrote:Hej zrobiłaś już bardzo dużo badań, ale ja bym mimo wszystko sprawdziła jeszcze prolaktynę, bo bardzo dużo dziewczyn ma z nią problem, a bez problemu można ją unormować a tak to chyba zostaje jeszcze Twój partner do przebadania
Chyba zbadam prolaktyne. Są jakieś wymogi odnośnie dnia cyklu przy badaniu czy inne ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:01
-
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Spokojnie zaczekaj na wyniki męża, jeśli będą ok, to raczej nie macie się czym martwić, może po prostu to nie ten czas my 6 cykl się staramy, jesteśmy zdrowi, a ciąży jak nie było tak nie ma podobno czasami głowa nie pozwala zajść
Chciałam uniknąć badań męża bo staraliśmy się bardzo naturalnie i spontanicznie podchodzić do starań, ja badałam sie bez problemu ale miałam jakąś blokadę żeby powiedzieć o tym mężowi A u Was jest jakiś pomysł czemu się nie udaje, czy po prostu musicie jeszcze chwilę poczekać? -
nick nieaktualny
-
Wer1992 wrote:Chciałam uniknąć badań męża bo staraliśmy się bardzo naturalnie i spontanicznie podchodzić do starań, ja badałam sie bez problemu ale miałam jakąś blokadę żeby powiedzieć o tym mężowi A u Was jest jakiś pomysł czemu się nie udaje, czy po prostu musicie jeszcze chwilę poczekać?
Ja miałam wysoką prolaktynę i TSH 2.7, ale lekarka mi powiedziała, że to nie powinno być przeszkodą w zajściu, bo babki z hashimoto zachodzą... Za 2 tygodnie mam kontrolę, więc może wtedy czegoś więcej się dowiem raz już zaszłam w ciążę, więc to jest dla mnie jedyne pocieszenie i nadzieja, że w końcu musi się udać :p -
Renes wrote:Z badaniami męża może być ciężko, JAKIMIKOLWIEK. To będzie ostatnią rzecz pod tym wzgledem
Chyba zbadam prolaktyne. Są jakieś wymogi odnośnie dnia cyklu przy badaniu czy inne ?
Dla mnie to powinna być jedna z pierwszych :p hehe
U facetów coraz częściej niestety problem z nasieniem u Ciebie to setki badań, u męża tylko jedno, a tak wiele powie -
Ja właśnie nie wiem jeszcze co jest przyczyną pomniejszenia mojej tarczycy. Ma tylko 3,6 ml w sumie. Chyba powinnam jeszcze sprawdzić przeciwciała tarczycowe. Kurcze, tyle kasy idzie na te badania, a cały czas coś jeszcze by się przydało sprawdzić. Końca nie ma! moja lekarka jakoś nie jest skora do wysyłania mnie na NFZ. Pewnie uważa że przesadzam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:18
-
Ania95 według mnie też, ale jak go znam od 15 lat był u lekarza tylko raz, jak już było bardzo źle. Taki typ. Nie mniej jedna jak się okaże, że mimo starań coś nie 'pyknie', to go zwiążę i siłą zaprowadzę. I tak się cieszę, że zmienił dietę i schudł.
Ania95, Olaa86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olaa86 wrote:A sprawdzasz, monitorujesz kiedy masz owulacje? W ktorym dc?
Tak, mam bardzo różnie między 18 dc a nawet 24 dc. Na początku robiłam testy owu, ale później przestałam żeby się nie nakręcać. Jak czytam jakie badania robiłyście to jestem w szoku, bo moja gin tylko kazała zrobić TSH ( 2.59 i 1.5) -
Olaa86 wrote:Dziewczyny mam pytanie - owulacje mialam 3.05 wiec dzisiaj 4 dzien po owulacji - brzuch mnie od rana boli jak na okres - a takie bole zawsze mialam w dniu okresu czy nawet w drugim dniu... mam sie niepokoic?7tydz [*]
8t3dz serduszko przestalo bić
Hashimoto-hiperprolaktynemia
Mutacja MTHFR_677C-T hetero i PAI 1 homo -
gosia17 wrote:Tak, mam bardzo różnie między 18 dc a nawet 24 dc. Na początku robiłam testy owu, ale później przestałam żeby się nie nakręcać. Jak czytam jakie badania robiłyście to jestem w szoku, bo moja gin tylko kazała zrobić TSH ( 2.59 i 1.5)
Gosia, mi też zaleciła ginekolog zrobić tylko TSH na własną rękę zaczęłam robić inne badania czytając różne fora kazała mi się nie stresować i czekać, a po roku starań dopiero zbadać męża. Tak więc gdyby nie inne dziewczyny i ich rady dopiero pod koniec roku bym się dowiedziała o mojej wysokiej prolaktynie :pRenes, gosia17 lubią tę wiadomość
-
PaolaD wrote:Ja miałam dokładnie tak samo cały okres poowulacyjny bóle podbrzusza... Raz mniej raz bardziej. Dziś testowałem i negatyw. Temp 38.8. Śluz taki bialawy... Wydawało się przed chwilą jakby podbarwiony krwią. Także chyba czekam za okresem. Dzisiaj 14 dzień po owu tak sądzę... Wg monitoringu i wg testów owu. Ale jak mówię... Cały okres poowulacyjny bóle podbrzusza jak na okres. Raz silniejsze raz słabsze. Dzisiaj typowo okresowe objawy i nasilenie ich. Ehh... Zobaczymy
No to zobaczymy z czym sie te bole wiaza...Szymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Olaa86 wrote:No to zobaczymy z czym sie te bole wiaza...7tydz [*]
Oki już u mnie jasne. Okres kolejny cykl i monitoring. Będę informować. Już niby hormonalne wszystko ok. Nie wiem co nie styka. 5 cykl od poronienia... Nie ma co narzekać trzeba działać7tydz [*]
PaolaD wrote:Dokładnie... Dam znak. Bo pierwszy raz takie dziwne i nieprzyjemne objawy przez praktycznie 2 tyg... Okaże sięSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Olaa86 wrote:U mnie sie uspokoilo po jakiś 2 godzinach - bolal brzuch jak na okres i lekko lewa strone czulam... a ok 19 jak mnie chwycil bol prawej strony ze ustac nie moglam - po 15 minutach przeszlo.. no wiecie co jakie cyrki jeszcze tak nie mialam
Jak jeszcze tak nie miałaś to bardzo dobry znak u mnie nic nowego, wszystko tak jak co cykl, tracę nadzieję jutro testuję. -
PaolaD wrote:Oki już u mnie jasne. Okres kolejny cykl i monitoring. Będę informować. Już niby hormonalne wszystko ok. Nie wiem co nie styka. 5 cykl od poronienia... Nie ma co narzekać trzeba działać
Dobre podejście gdyby tak ktoś mógł nam powiedzieć w czym problem byłoby cudownie -
Ania95 wrote:Jak jeszcze tak nie miałaś to bardzo dobry znak u mnie nic nowego, wszystko tak jak co cykl, tracę nadzieję jutro testuję.
Trzymam mocno kciuki w piwrwszej ciąży nic sie nie dzialo oprocz plamien do 12 tc, a deugiej nie pamiętam zadnych boli tylko to ze mialam bardzo wilgotno do 7yc - ciagle sprawdzalam czy nie leci ze mnie okres wiec kazda ciaza inna i inne objawy
Dawaj znac po tescieSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475