Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wer1992 wrote:Hej! Chyba i na mnie pora, staramy się z mężem już kilka cykli ( około 8 ), wszystkie hormony idealnie, miesiączka co około 30 dni, czasami kilka dni dłużej, jajniki podobno o budowie drobnotorbielowate, ale PCOS u mnie nie stwierdzono. W ostatnim cyklu po raz pierwszy miałam zastrzyk z Ovitrelle, pęcherzyk urósł naturalnie w 14 dc. do 24 mm, potwierdzone pęknięcie i płyn w Zatoce Douglasa, dzisiaj 28 dc i pojawił się okres, totalnie mnie to rozłożyło i nie wiem co robić
Mąż przebada się w tym tygodniu, ale nie mam pojęcia co jest powodem tych nieowocnych starań, pewnie z resztą jak większość
Pozdrawiam gorąco
Spokojnie zaczekaj na wyniki męża, jeśli będą ok, to raczej nie macie się czym martwić, może po prostu to nie ten czasmy 6 cykl się staramy, jesteśmy zdrowi, a ciąży jak nie było tak nie ma
podobno czasami głowa nie pozwala zajść
-
Ania95 wrote:Hej
zrobiłaś już bardzo dużo badań, ale ja bym mimo wszystko sprawdziła jeszcze prolaktynę, bo bardzo dużo dziewczyn ma z nią problem, a bez problemu można ją unormować
a tak to chyba zostaje jeszcze Twój partner do przebadania
Chyba zbadam prolaktyne. Są jakieś wymogi odnośnie dnia cyklu przy badaniu czy inne ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:01
-
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Spokojnie zaczekaj na wyniki męża, jeśli będą ok, to raczej nie macie się czym martwić, może po prostu to nie ten czas
my 6 cykl się staramy, jesteśmy zdrowi, a ciąży jak nie było tak nie ma
podobno czasami głowa nie pozwala zajść
Chciałam uniknąć badań męża bo staraliśmy się bardzo naturalnie i spontanicznie podchodzić do starań, ja badałam sie bez problemu ale miałam jakąś blokadę żeby powiedzieć o tym mężowiA u Was jest jakiś pomysł czemu się nie udaje, czy po prostu musicie jeszcze chwilę poczekać?
-
nick nieaktualny
-
Wer1992 wrote:Chciałam uniknąć badań męża bo staraliśmy się bardzo naturalnie i spontanicznie podchodzić do starań, ja badałam sie bez problemu ale miałam jakąś blokadę żeby powiedzieć o tym mężowi
A u Was jest jakiś pomysł czemu się nie udaje, czy po prostu musicie jeszcze chwilę poczekać?
Ja miałam wysoką prolaktynę i TSH 2.7, ale lekarka mi powiedziała, że to nie powinno być przeszkodą w zajściu, bo babki z hashimoto zachodzą... Za 2 tygodnie mam kontrolę, więc może wtedy czegoś więcej się dowiemraz już zaszłam w ciążę, więc to jest dla mnie jedyne pocieszenie i nadzieja, że w końcu musi się udać :p
-
Renes wrote:Z badaniami męża może być ciężko, JAKIMIKOLWIEK. To będzie ostatnią rzecz pod tym wzgledem
Chyba zbadam prolaktyne. Są jakieś wymogi odnośnie dnia cyklu przy badaniu czy inne ?
Dla mnie to powinna być jedna z pierwszych :p hehe
U facetów coraz częściej niestety problem z nasieniemu Ciebie to setki badań, u męża tylko jedno, a tak wiele powie
-
Ja właśnie nie wiem jeszcze co jest przyczyną pomniejszenia mojej tarczycy. Ma tylko 3,6 ml w sumie. Chyba powinnam jeszcze sprawdzić przeciwciała tarczycowe. Kurcze, tyle kasy idzie na te badania, a cały czas coś jeszcze by się przydało sprawdzić. Końca nie ma!
moja lekarka jakoś nie jest skora do wysyłania mnie na NFZ. Pewnie uważa że przesadzam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:18
-
Ania95 według mnie też, ale jak go znam od 15 lat był u lekarza tylko raz, jak już było bardzo źle. Taki typ. Nie mniej jedna jak się okaże, że mimo starań coś nie 'pyknie', to go zwiążę i siłą zaprowadzę. I tak się cieszę, że zmienił dietę i schudł.
Ania95, Olaa86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olaa86 wrote:A sprawdzasz, monitorujesz kiedy masz owulacje? W ktorym dc?
Tak, mam bardzo różnie między 18 dc a nawet 24 dc. Na początku robiłam testy owu, ale później przestałam żeby się nie nakręcać. Jak czytam jakie badania robiłyście to jestem w szoku, bo moja gin tylko kazała zrobić TSH ( 2.59 i 1.5) -
Olaa86 wrote:Dziewczyny mam pytanie - owulacje mialam 3.05 wiec dzisiaj 4 dzien po owulacji - brzuch mnie od rana boli jak na okres - a takie bole zawsze mialam w dniu okresu czy nawet w drugim dniu... mam sie niepokoic?7tydz [*]
8t3dz serduszko przestalo bić
Hashimoto-hiperprolaktynemia
Mutacja MTHFR_677C-T hetero i PAI 1 homo -
gosia17 wrote:Tak, mam bardzo różnie między 18 dc a nawet 24 dc. Na początku robiłam testy owu, ale później przestałam żeby się nie nakręcać. Jak czytam jakie badania robiłyście to jestem w szoku, bo moja gin tylko kazała zrobić TSH ( 2.59 i 1.5)
Gosia, mi też zaleciła ginekolog zrobić tylko TSHna własną rękę zaczęłam robić inne badania czytając różne fora
kazała mi się nie stresować i czekać, a po roku starań dopiero zbadać męża. Tak więc gdyby nie inne dziewczyny i ich rady dopiero pod koniec roku bym się dowiedziała o mojej wysokiej prolaktynie :p
Renes, gosia17 lubią tę wiadomość
-
PaolaD wrote:Ja miałam dokładnie tak samo cały okres poowulacyjny bóle podbrzusza... Raz mniej raz bardziej. Dziś testowałem i negatyw. Temp 38.8. Śluz taki bialawy... Wydawało się przed chwilą jakby podbarwiony krwią. Także chyba czekam za okresem. Dzisiaj 14 dzień po owu tak sądzę... Wg monitoringu i wg testów owu. Ale jak mówię... Cały okres poowulacyjny bóle podbrzusza jak na okres. Raz silniejsze raz słabsze. Dzisiaj typowo okresowe objawy i nasilenie ich. Ehh... Zobaczymy
No to zobaczymy z czym sie te bole wiaza...Szymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy totrzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Olaa86 wrote:No to zobaczymy z czym sie te bole wiaza...7tydz [*]
Oki już u mnie jasne. Okres
kolejny cykl i monitoring. Będę informować. Już niby hormonalne wszystko ok. Nie wiem co nie styka. 5 cykl od poronienia... Nie ma co narzekać trzeba działać
7tydz [*]
PaolaD wrote:Dokładnie... Dam znak. Bo pierwszy raz takie dziwne i nieprzyjemne objawy przez praktycznie 2 tyg... Okaże sięSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy totrzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Olaa86 wrote:U mnie sie uspokoilo po jakiś 2 godzinach - bolal brzuch jak na okres i lekko lewa strone czulam... a ok 19 jak mnie chwycil bol prawej strony ze ustac nie moglam - po 15 minutach przeszlo.. no wiecie co jakie cyrki jeszcze tak nie mialam
Jak jeszcze tak nie miałaś to bardzo dobry znaku mnie nic nowego, wszystko tak jak co cykl, tracę nadzieję
jutro testuję.
-
PaolaD wrote:Oki już u mnie jasne. Okres
kolejny cykl i monitoring. Będę informować. Już niby hormonalne wszystko ok. Nie wiem co nie styka. 5 cykl od poronienia... Nie ma co narzekać trzeba działać
Dobre podejściegdyby tak ktoś mógł nam powiedzieć w czym problem byłoby cudownie
-
Ania95 wrote:Jak jeszcze tak nie miałaś to bardzo dobry znak
u mnie nic nowego, wszystko tak jak co cykl, tracę nadzieję
jutro testuję.
Trzymam mocno kciukiw piwrwszej ciąży nic sie nie dzialo oprocz plamien do 12 tc, a deugiej nie pamiętam zadnych boli tylko to ze mialam bardzo wilgotno do 7yc - ciagle sprawdzalam czy nie leci ze mnie okres wiec kazda ciaza inna i inne objawy
Dawaj znac po tescieSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy totrzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475