X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wer1992 wrote:
    Hej! Chyba i na mnie pora, staramy się z mężem już kilka cykli ( około 8 ), wszystkie hormony idealnie, miesiączka co około 30 dni, czasami kilka dni dłużej, jajniki podobno o budowie drobnotorbielowate, ale PCOS u mnie nie stwierdzono. W ostatnim cyklu po raz pierwszy miałam zastrzyk z Ovitrelle, pęcherzyk urósł naturalnie w 14 dc. do 24 mm, potwierdzone pęknięcie i płyn w Zatoce Douglasa, dzisiaj 28 dc i pojawił się okres, totalnie mnie to rozłożyło i nie wiem co robić :( Mąż przebada się w tym tygodniu, ale nie mam pojęcia co jest powodem tych nieowocnych starań, pewnie z resztą jak większość :(
    Pozdrawiam gorąco :)

Spokojnie zaczekaj na wyniki męża, jeśli będą ok, to raczej nie macie się czym martwić, może po prostu to nie ten czas :) my 6 cykl się staramy, jesteśmy zdrowi, a ciąży jak nie było tak nie ma :( podobno czasami głowa nie pozwala zajść ;)

• Renes Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hej :) zrobiłaś już bardzo dużo badań, ale ja bym mimo wszystko sprawdziła jeszcze prolaktynę, bo bardzo dużo dziewczyn ma z nią problem, a bez problemu można ją unormować :) a tak to chyba zostaje jeszcze Twój partner do przebadania ;)
    Z badaniami męża może być ciężko, JAKIMIKOLWIEK. To będzie ostatnią rzecz pod tym wzgledem :)
    Chyba zbadam prolaktyne. Są jakieś wymogi odnośnie dnia cyklu przy badaniu czy inne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:01

m3sxyx8dxjr56vmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Spokojnie zaczekaj na wyniki męża, jeśli będą ok, to raczej nie macie się czym martwić, może po prostu to nie ten czas :) my 6 cykl się staramy, jesteśmy zdrowi, a ciąży jak nie było tak nie ma :( podobno czasami głowa nie pozwala zajść ;)

Chciałam uniknąć badań męża bo staraliśmy się bardzo naturalnie i spontanicznie podchodzić do starań, ja badałam sie bez problemu ale miałam jakąś blokadę żeby powiedzieć o tym mężowi :/ A u Was jest jakiś pomysł czemu się nie udaje, czy po prostu musicie jeszcze chwilę poczekać? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renes wrote:
    Z badaniami męża może być ciężko, JAKIMIKOLWIEK. To będzie ostatnią rzecz pod tym wzgledem :)
    Chyba zbadam prolaktyne. Są jakieś wymogi odnośnie dnia cyklu przy badaniu czy inne ?

Ja robiłam prolaktynę w 3 dc

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wer1992 wrote:
    Chciałam uniknąć badań męża bo staraliśmy się bardzo naturalnie i spontanicznie podchodzić do starań, ja badałam sie bez problemu ale miałam jakąś blokadę żeby powiedzieć o tym mężowi :/ A u Was jest jakiś pomysł czemu się nie udaje, czy po prostu musicie jeszcze chwilę poczekać? :)

Ja miałam wysoką prolaktynę i TSH 2.7, ale lekarka mi powiedziała, że to nie powinno być przeszkodą w zajściu, bo babki z hashimoto zachodzą... Za 2 tygodnie mam kontrolę, więc może wtedy czegoś więcej się dowiem :) raz już zaszłam w ciążę, więc to jest dla mnie jedyne pocieszenie i nadzieja, że w końcu musi się udać :p

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renes wrote:

Dla mnie to powinna być jedna z pierwszych :p hehe
    U facetów coraz częściej niestety problem z nasieniem :( u Ciebie to setki badań, u męża tylko jedno, a tak wiele powie :)

• Renes Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem jeszcze co jest przyczyną pomniejszenia mojej tarczycy. Ma tylko 3,6 ml w sumie. Chyba powinnam jeszcze sprawdzić przeciwciała tarczycowe. Kurcze, tyle kasy idzie na te badania, a cały czas coś jeszcze by się przydało sprawdzić. Końca nie ma! :/ moja lekarka jakoś nie jest skora do wysyłania mnie na NFZ. Pewnie uważa że przesadzam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:18

m3sxyx8dxjr56vmf.png
  • Renes Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 według mnie też, ale jak go znam od 15 lat był u lekarza tylko raz, jak już było bardzo źle. Taki typ. Nie mniej jedna jak się okaże, że mimo starań coś nie 'pyknie', to go zwiążę i siłą zaprowadzę. I tak się cieszę, że zmienił dietę i schudł.:D

Ania95, Olaa86 lubią tę wiadomość

m3sxyx8dxjr56vmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I słusznie :D Ja się zastanawiam co u mężczyzn jest tą główną przyczyną niepłodności, ginekolog mi powiedziała, że 40% problemów wynika ze strony mężczyzny i mnie to przeraziło..

• Renes Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka :O Też się nie spodziewałam. Miejmy nadzieję, że nas to ominie i szybko się uda zakończyć akcję sukcesem. :D

m3sxyx8dxjr56vmf.png
  • gosia17 Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    A sprawdzasz, monitorujesz kiedy masz owulacje? W ktorym dc?

Tak, mam bardzo różnie między 18 dc a nawet 24 dc. Na początku robiłam testy owu, ale później przestałam żeby się nie nakręcać. Jak czytam jakie badania robiłyście to jestem w szoku, bo moja gin tylko kazała zrobić TSH ( 2.59 i 1.5)

• PaolaD Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - owulacje mialam 3.05 wiec dzisiaj 4 dzien po owulacji - brzuch mnie od rana boli jak na okres - a takie bole zawsze mialam w dniu okresu czy nawet w drugim dniu... mam sie niepokoic?
    Ja miałam dokładnie tak samo cały okres poowulacyjny bóle podbrzusza... Raz mniej raz bardziej. Dziś testowałem i negatyw. Temp 38.8. Śluz taki bialawy... Wydawało się przed chwilą jakby podbarwiony krwią. Także chyba czekam za okresem. Dzisiaj 14 dzień po owu tak sądzę... Wg monitoringu i wg testów owu. Ale jak mówię... Cały okres poowulacyjny bóle podbrzusza jak na okres. Raz silniejsze raz słabsze. Dzisiaj typowo okresowe objawy i nasilenie ich. Ehh... Zobaczymy

7tydz [*]
    8t3dz serduszko przestalo bić :(
    Hashimoto-hiperprolaktynemia
    Mutacja MTHFR_677C-T hetero i PAI 1 homo
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia17 wrote:
    Tak, mam bardzo różnie między 18 dc a nawet 24 dc. Na początku robiłam testy owu, ale później przestałam żeby się nie nakręcać. Jak czytam jakie badania robiłyście to jestem w szoku, bo moja gin tylko kazała zrobić TSH ( 2.59 i 1.5)

Gosia, mi też zaleciła ginekolog zrobić tylko TSH :D na własną rękę zaczęłam robić inne badania czytając różne fora ;) kazała mi się nie stresować i czekać, a po roku starań dopiero zbadać męża. Tak więc gdyby nie inne dziewczyny i ich rady dopiero pod koniec roku bym się dowiedziała o mojej wysokiej prolaktynie :p

Renes, gosia17 lubią tę wiadomość

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaolaD wrote:
    Ja miałam dokładnie tak samo cały okres poowulacyjny bóle podbrzusza... Raz mniej raz bardziej. Dziś testowałem i negatyw. Temp 38.8. Śluz taki bialawy... Wydawało się przed chwilą jakby podbarwiony krwią. Także chyba czekam za okresem. Dzisiaj 14 dzień po owu tak sądzę... Wg monitoringu i wg testów owu. Ale jak mówię... Cały okres poowulacyjny bóle podbrzusza jak na okres. Raz silniejsze raz słabsze. Dzisiaj typowo okresowe objawy i nasilenie ich. Ehh... Zobaczymy

No to zobaczymy z czym sie te bole wiaza...

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • PaolaD Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    No to zobaczymy z czym sie te bole wiaza...
    Dokładnie... Dam znak. Bo pierwszy raz takie dziwne i nieprzyjemne objawy przez praktycznie 2 tyg... Okaże się :)

7tydz [*]
  • PaolaD Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki już u mnie jasne. Okres :( kolejny cykl i monitoring. Będę informować. Już niby hormonalne wszystko ok. Nie wiem co nie styka. 5 cykl od poronienia... Nie ma co narzekać trzeba działać ;)

7tydz [*]
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaolaD wrote:
    Dokładnie... Dam znak. Bo pierwszy raz takie dziwne i nieprzyjemne objawy przez praktycznie 2 tyg... Okaże się :)
    U mnie sie uspokoilo po jakiś 2 godzinach - bolal brzuch jak na okres i lekko lewa strone czulam... a ok 19 jak mnie chwycil bol prawej strony ze ustac nie moglam - po 15 minutach przeszlo.. no wiecie co jakie cyrki jeszcze tak nie mialam

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    U mnie sie uspokoilo po jakiś 2 godzinach - bolal brzuch jak na okres i lekko lewa strone czulam... a ok 19 jak mnie chwycil bol prawej strony ze ustac nie moglam - po 15 minutach przeszlo.. no wiecie co jakie cyrki jeszcze tak nie mialam

Jak jeszcze tak nie miałaś to bardzo dobry znak :) u mnie nic nowego, wszystko tak jak co cykl, tracę nadzieję :( jutro testuję.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaolaD wrote:
    Oki już u mnie jasne. Okres :( kolejny cykl i monitoring. Będę informować. Już niby hormonalne wszystko ok. Nie wiem co nie styka. 5 cykl od poronienia... Nie ma co narzekać trzeba działać ;)

Dobre podejście :) gdyby tak ktoś mógł nam powiedzieć w czym problem byłoby cudownie ;D

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jak jeszcze tak nie miałaś to bardzo dobry znak :) u mnie nic nowego, wszystko tak jak co cykl, tracę nadzieję :( jutro testuję.

Trzymam mocno kciuki :) w piwrwszej ciąży nic sie nie dzialo oprocz plamien do 12 tc, a deugiej nie pamiętam zadnych boli tylko to ze mialam bardzo wilgotno do 7yc - ciagle sprawdzalam czy nie leci ze mnie okres wiec kazda ciaza inna i inne objawy :)
    Dawaj znac po tescie

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ