X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przyznam że na walentynki żeby męża rozbudzić kupiłam grę erotyczną i tak się wciągnęłam że aż go zawstydzilam :D ale było wspaniale ;) u nas też powoli wkrada się rutyna i patrzymy tylko na cel prokreacji a zapominamy o własnych potrzebach :( kurczę chciałabym trochę wyluzować ale nie potrafię :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Malwa u mnie dzisiaj 37dc i tez okresu brak... W 33 robilam test i negatywny, brzuch mnie juz nie boli, jajnikow nie czuje, tylko piersi jakies "duze" poczekam moze do srody i powtorze test... W tym cyklu i temperatur nie pilnoealam, byl tez krotki wyjazd wiec ciezko cos gdybac... Powoli zastanawiam sie nad luteina na wywolanie....
    A nie chcesz zrobić badania z krwi dla pewności? A może akurat? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Malwa, jajniki maja rozna wielkosc, to jest normalne :)
    Ja jak chce, zeby od meza wyszla inicjatywa, to ubieram fajna bielizne i nie trzeba dlugo czekac na efekt ;) ale teraz chce zmienic troche miejsce, bo wczesniej caly czas w domu, a teraz jak jest cieplo to mozna gdzies pojechac. A to pod namioty, na wyprawe rowerowa i gdzies na polanie sie zatrzymac... ;) my lubilismy zawsze w ten sposob, ale potem przyszla praca i troche zapomnielismy jak to bylo :) trzeba mezowi odswiezyc pamiec ;)
    Dziękuję za odpowiedzi :* tak to swietny pomysl, sama tez sie bardziej odprezysz i nie bedziesz o tym myslec :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Myślę ze jesli cos jest na rzeczy to po takjm czasie i test powinien pokazac, wole sie nie nastawiac i nie robic sobie nadziei zeby sie nie rozczarowac
    Rozumiem, to może tym bardziej będą dałabys Ci pewność:)?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś posiada jakąś większą wiedzę na temat progesteronu i jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie: czy jeśli 7dpo miałam ładnego proga ok 15 to czy on pomimo ewentualnego zapłodnienia może spaść?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziewczyny może któraś posiada jakąś większą wiedzę na temat progesteronu i jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie: czy jeśli 7dpo miałam ładnego proga ok 15 to czy on pomimo ewentualnego zapłodnienia może spaść?
    Po zapłodnieniu i w trakcie ciąży poziom progesteronu powinien rosnąć w prawidłowej ciąży, co zapewnia utrzymanie ciąży:) dla kolejnych tygodni są normy ile powinien wynosic

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja się przyznam że na walentynki żeby męża rozbudzić kupiłam grę erotyczną i tak się wciągnęłam że aż go zawstydzilam :D ale było wspaniale ;) u nas też powoli wkrada się rutyna i patrzymy tylko na cel prokreacji a zapominamy o własnych potrzebach :( kurczę chciałabym trochę wyluzować ale nie potrafię :(
    Oo ciekawe :D może wypróbuję:D niestety my kobiety strasznie fiksujemy. Zazdroszczę parom, które tego nie planują i normalnie żyją i nagle niespodzianka - ciaza. U mnie że względu na pracę nie dało sie tak na luzie niestety.

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:21

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Malwa, jajniki maja rozna wielkosc, to jest normalne :)
    Ja jak chce, zeby od meza wyszla inicjatywa, to ubieram fajna bielizne i nie trzeba dlugo czekac na efekt ;) ale teraz chce zmienic troche miejsce, bo wczesniej caly czas w domu, a teraz jak jest cieplo to mozna gdzies pojechac. A to pod namioty, na wyprawe rowerowa i gdzies na polanie sie zatrzymac... ;) my lubilismy zawsze w ten sposob, ale potem przyszla praca i troche zapomnielismy jak to bylo :) trzeba mezowi odswiezyc pamiec ;)

Na polanie to bym się bała, że jakiś robak wlezie nie tam gdzie powinien :P

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Co to za gra? :) zaciekawiłaś mnie :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Co to za gra? :) zaciekawiłaś mnie :)
    Gorące igraszki :D

PaolaD, Plamka_92 lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Gorące igraszki :D
    :D :D aż mi się humor poprawił

MissKathy92, PaolaD lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozpoczelam oficjalnie 8 cs. Co jak co, ale na @ zawsze mozna liczyc, jest niezawodna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 15:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dziewczyny, rozpoczelam oficjalnie 8 cs. Co jak co, ale na @ zawsze mozna liczyc, jest niezawodna :D
    Kochana nie martw się, teraz się uda masz nowe szanse! :* ja Ci zazdroszczę @ :D

Ania95 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Zgadzam się w 100% - na @ zawsze można liczyć :) ale tak jak pisze Malwa dobrze że przychodzi bo mamy nowe szans, kolejny cykl do wykorzystania :)

Ania95 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) wiem że jest smutek, ale kiedyś będziemy cieszyć się bardziej niż inni z tych || :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• PaolaD Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 10 dc i wyszedł dodatni test owulacyjny. Także znowu będzie krótko... Już 3 miesiąc z rzędu. Myślicie że jest szansa na normalną owulke? Doszłam do wniosku że już w tym miesiącu bez usg... Tylko temp i testy owulacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 20:31

7tydz [*]
    8t3dz serduszko przestalo bić :(
    Hashimoto-hiperprolaktynemia
    Mutacja MTHFR_677C-T hetero i PAI 1 homo
  • MamaChlopcow Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, to mój pierwszy cykl starań. Z tym,że minie wymarzyla dziewczynka, wiec będę próbowała przed owulka :) Trzymam za Was mocno kciuki.

MamaChlopcow
    thgf3e3kz16by5k3.png
    qb3canlilnue1n39.pngqb3ckqi186videoz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaChlopcow wrote:
    Hej Dziewczyny, to mój pierwszy cykl starań. Z tym,że minie wymarzyla dziewczynka, wiec będę próbowała przed owulka :) Trzymam za Was mocno kciuki.
    Ale już jesteś mama tak? :)

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ