Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wie którąś z Was czy takie pęcherzyki mogą po prostu zniknąć? :)

• PaolaD Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Nie wie którąś z Was czy takie pęcherzyki mogą po prostu zniknąć? :)
    Ja tak miałam kilka razy... Pęcherzyk miał 18mm...a na kolejnej wizycie bez oznaki pęknięcia... I bez ciałka żółtego... Także nie wiem. Zapadł sie:(

7tydz [*]
    8t3dz serduszko przestalo bić :(
    Hashimoto-hiperprolaktynemia
    Mutacja MTHFR_677C-T hetero i PAI 1 homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaolaD wrote:
    Ja tak miałam kilka razy... Pęcherzyk miał 18mm...a na kolejnej wizycie bez oznaki pęknięcia... I bez ciałka żółtego... Także nie wiem. Zapadł sie:(
    Skomplikowane to wszystko... tylko że ja mam niestety na zewnątrz jajników ale jednocześnie w prawym ciałko żółte...

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ja do mojej lekarki mam tez zaufanie ale jak jej powiedzialam ze staramy sie o dziecko przy nieregularnych cyklach i nie dala zadnego skierowania to stwierdzilam ze nie bede tracic czasu i jednak zrobie badania na wlasna reke bo nie chce czekac w takiej niewiedzy czemu tak sie dzieje... Malwa a moze sprobuj jeszcze u innego lekarza zobaczyc co powie?
    Myślę że tak zrobię choć ta lekarka ma super opinie ale ta niewiedza mnie zameczy :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa, ja też Ci radzę iść jeszcze do innej lekarki na konsultację :)
    A ja zamówiłam conceive plus, ale w aplikatorach. Wcześniej używaliśmy z mężem tego w tubie. Może jednak muszę sobie wstrzyknąć głęboko, żeby w końcu zaskoczyło :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Malwa, ja też Ci radzę iść jeszcze do innej lekarki na konsultację :)
    A ja zamówiłam conceive plus, ale w aplikatorach. Wcześniej używaliśmy z mężem tego w tubie. Może jednak muszę sobie wstrzyknąć głęboko, żeby w końcu zaskoczyło :p
    o a o takim czymś nie wiedziałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 08:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie poziomy TSH, bo ja znalazłam moje stare badania i miałam w wieku 19 lat 4,61, później w wieku 24 lat 3,65 i nikt mi nie powiedział, że to źle, jutro więc wybieram się na badanie...

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z TSH 2.69 i gdyby nie starania to bym nie musiała zbijać. Biorę euthyrox 25 i mój ostatni wynik to 1.73 :) w sierpniu sprawdzam postępy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja startowałam z TSH 2.69 i gdyby nie starania to bym nie musiała zbijać. Biorę euthyrox 25 i mój ostatni wynik to 1.73 :) w sierpniu sprawdzam postępy :)
    Kurczę to wkurza mnie że muszę czekać na te badania kilka miesięcy i do tego czasu mam nic nie robić, skoro @ nie ma A TSH za wysokie. Może faktycznie pójdę gdzieś jeszcze raz :) bo tak to nie ma szans na ciążę zresztą nawet odpuscilismy starania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 06:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI, Miss u Was bez zmian? :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    ABI, Miss u Was bez zmian? :)
    U mnie dziś tempka dalej jest na wysokim poziomie, test negatywny :( zrobiłam bete żeby w spokoju móc odstawic dupka... teraz zauważyłam że mam śluz podbarwiony krwią :( więc pewnie okres się rozkręci :( mój organizm mnie oszukał w tym cyklu...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaczynałam leczenie tarczycy to miałam 6,8 teraz po kilku latach brania leków mam 1,31

• madzikow Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja melduję, że dziś nowy cykl się zaczął. Walczymy, żeby tym razem się udało ☺

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    U mnie, bez zmian,żadnych objawów tylko piersi... W czwartek dopiero jednak zrobie test bo wczoraj mąż nie kupil a wraca dopiero jutro wieczorem. Ale na dzień dzisiejszy probuje sie nie nakrecac :-) dziewczyny, jak mi się dzisiaj nie chce isc do pracy :-)
    Oj tak mi też:) ale ja już w pracy A rano byłam zbadać tarczyce dzisiaj wyniki wieczorem:) to trzymam kciuki nadal:) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    Ja jak zaczynałam leczenie tarczycy to miałam 6,8 teraz po kilku latach brania leków mam 1,31
    Hm A czy wysoki tsh wyklucza ciążę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    U mnie dziś tempka dalej jest na wysokim poziomie, test negatywny :( zrobiłam bete żeby w spokoju móc odstawic dupka... teraz zauważyłam że mam śluz podbarwiony krwią :( więc pewnie okres się rozkręci :( mój organizm mnie oszukał w tym cyklu...
    Kiedy wyniki?

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ