Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:Haha ja też mam owulacja mieć w niedzielę lub poniedziałek to będzie mój 13 lub 14dc A testować będę najwcześniej 8 lipca czyli 27dc (o ile rano nie zacznę plamic na @) a Ty?
Super, będziemy razem odliczać, bo termin @ mam na 9 lipca -
MissKathy92 wrote:Mam pytanko do Ciebie: metformina zbija testosteron? Bo mi gin przepisał metformax na zbicie cukru ale nie wiedziałam że też na testo to działa
To jest troche skomplikowane bo ten lek sie stosuje przy cukrzycy to fakt ale rowniez przy pcos ja mialam lekko podwyzszona glukoze ale ogolnie dostalam na testo. Jednak przy tych tabletkach trzeba prowadzic taka diete jak przy cukrzycy a testosteton jest cos zwiazany z wytwarzaniem insuliny co wiaze sie z produkcja testoPcos
-
Lola_M wrote:To jest troche skomplikowane bo ten lek sie stosuje przy cukrzycy to fakt ale rowniez przy pcos ja mialam lekko podwyzszona glukoze ale ogolnie dostalam na testo. Jednak przy tych tabletkach trzeba prowadzic taka diete jak przy cukrzycy a testosteton jest cos zwiazany z wytwarzaniem insuliny co wiaze sie z produkcja testo
-
MissKathy92 wrote:To faktycznie skomplikowane trochę ja mam tylko troszkę nadwyżki testosteronu ale innych hormonów mam dużo za dużo (szczególnie androstendionu i dhea-so4), glukoza była w górnej granicy normy, przy braniu leku mam 88 czyli bez diety metformina i tak niczego dobrego nie wniesie prawda?
Zalecają diete ogolnie nawet przy staraniach a przy tych tabletkach to bardziej tez zeby sobie krzywdy nie zrobic . Mnie od razu endi powiedzial ze musze ograniczyc cukier i weglowodany tak samo gin ale podkreslam ograniczyc. Przy okazji troszke schudlam hehe.
A nie robiłaś salszych badan co do wysokiego dhas np usg nadnerczyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 21:44
Pcos
-
MissKathy92 wrote:To faktycznie skomplikowane trochę ja mam tylko troszkę nadwyżki testosteronu ale innych hormonów mam dużo za dużo (szczególnie androstendionu i dhea-so4), glukoza była w górnej granicy normy, przy braniu leku mam 88 czyli bez diety metformina i tak niczego dobrego nie wniesie prawda?
A owulacje masz normalnie. Bo ja z tym tez problem mialamPcos
-
nick nieaktualny
-
melunia91 wrote:Kropeczka napisałam na priv
Macie jakąś apke do zaznaczania @ itp parametwów na tel? Używam mój kalendarzyk ale nie uwzględnia u mnie różnic w długości cykli itp -
nick nieaktualny
-
Lola_M wrote:Zalecają diete ogolnie nawet przy staraniach a przy tych tabletkach to bardziej tez zeby sobie krzywdy nie zrobic . Mnie od razu endi powiedzial ze musze ograniczyc cukier i weglowodany tak samo gin ale podkreslam ograniczyc. Przy okazji troszke schudlam hehe.
A nie robiłaś salszych badan co do wysokiego dhas np usg nadnerczy
Czytałam że 95% dhea-so4 produkują właśnie nadnercza więc może z nimi mam problem... czekam na wizytę jak na zbawienie -
melunia91 wrote:Kropeczka napisałam na priv
Macie jakąś apke do zaznaczania @ itp parametwów na tel? Używam mój kalendarzyk ale nie uwzględnia u mnie różnic w długości cykli itp -
nick nieaktualny
-
Marzunia to zarazaj się też moja droga!!!
Od godziny ganiamy za tłustą, czarną flondrą i nie potrafię jej dobić. Po 10 strzałach nadal lata...ta to ma zdrowie,a mi się oczy zamykają...co mi fajnie to mi brzęczy brrrrrrMarza89 lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Malwa13 wrote:ja nie wiem co mam łapać dziewczyny, ale albo mnie zarazcie @ albo od razu ciążą w sumie
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyKropeczka85 wrote:A Ty dalej testu nie zrobiłaś? Nie wiem na co czekasz Kochana! Tak samo z pójściem do rozsądnego ginekologa! To nie jest normalne, że tak cykle wyglądają!!!
A testu nie robiłam, troche sie boje tej jednej kreski znowu - wiem, że to głupie....
ale ciążowo nie czuję się nic a nic no i testy i beta 31 maja były - 8 usg też nic -
nick nieaktualnyKropeczka85 wrote:Marzunia to zarazaj się też moja droga!!!
Od godziny ganiamy za tłustą, czarną flondrą i nie potrafię jej dobić. Po 10 strzałach nadal lata...ta to ma zdrowie,a mi się oczy zamykają...co mi fajnie to mi brzęczy brrrrrr